До українців

Я запитую в себе, питаю у вас, у людей, Я питаю в книжок, роззираюсь на кожній сторінці: Де той рік, де той місяць, той проклятий тиждень і день, Коли ми, українці, забули, що ми - українці?                                                                              (Віктор Баранов)

Кава по-львівськи

Чорна кава – це львівських вулиць напій. Чорна кава – це вечір розкішний мій. Чорну каву зі мною, мій друже, пий, В чорній каві і нині, і прісно жий...

Корюківська трагедія 1943 року

     Людській пам’яті притаманна здатність забувати, але те, що творили фашисти в перші весняні дні 1943 року в нашій рідній Корюківці, забути неможливо.
     Навіть через багато років згадувати про ті події надзвичайно боляче і гірко. Велика Вітчизняна війна і період німецько-фашистської окупації стали для корюківчан суворим випробуванням. Корюківка була центром партизанського руху на Чернігівщині. Звідси почали свій шлях Чернігівський партизанський загін, партизанське з’єднання О.Ф.Федорова, тут постійно діяло партійне та комсомольське підпілля. Саме ці факти стали причиною фашистської розправи над мирними жителями Корюківки в березні 1943 року.
    [ Читати далі ]

Прапор міста Корюківки

          Прапор Корюківки - це квадратне полотнище, що складається з двох вертикальних смуг, від древка червона завширшки в 1/3 сторони прапора, на якій три срібні булави у перев’язі справа, одна над одною, руків’ями донизу. З вільного краю жовта смуга, на якій дуб із червоним стовбуром і зеленою кроною.           [ Читати далі ]

Герб Корюківки

          Герб Корюківки – символ місцевого самоврядування міста Корюківка Чернігівської області. Короткий опис: "В золотому щиті коренистий дуб із червоним стовбуром і зеленою кроною, на якому три перехрещені срібні булави у формі зірки руків’ями вниз".

         [ Читати далі ]

Корюківка - моя мала Батьківщина

Місто Корюківка — це районний центр Чернігівської області; розташоване на річці Бреч.

Історичні корені Корюківщини сягають сивої давнини. Щодо виникнення Корюківки існує кілька версій. За твердженнями історика О.М.Лазаревського, «...населений пункт засновано 1657 року переселенцями з Правобережної України. Серед них був козак Омелян Карука, який і «поселив» Каруківку (Корюківку)».

[ Читати далі ]

Сторінки:
1
3
4
5
6
7
попередня
наступна