Ось така американська історія

Коли тобі 70, ти ветеран В'єтнаму, в тебе надлишкова вага, тобі з жінкою доводиться брати на себе двох онуків, тому, що твоя донька - героїнова наркоманка, твій син скоїв самогубство під впливом того ж героїну, ти залишився без грошей, і наче цього замало, в тебе ще знаходять рак.... що ти будеш робити?

Ні, це - не сценарій майбутнього кримінального трилера від Квентіна Тарантіно. Це, на жаль, реальна історія і реальне життя. Поліцейський на пенсії Майк Фокс опинився саме в цій ситуації. Він сидів на своїй кухні в Остіні, що в Техасі і не знав що йому далі робити, адже грошей катастрофічно не вистачало. І він почав шукати собі заробіток.
Фокс був ліцензованим дилером зброї і мав федеральну ліцензію на виробництво патронів та мав змогу тримати в себе кулемети, це все ж таки Техас...
Більшість грошей він заробляв, збираючи патрони у себе в гаражі та збуваючи їх онлайн. Одним із його клієнтів був такий собі Тайлер Карлсон, 26 річний чоловік, що заробляв на життя перепродажем зброї і набоїв. На той час Тайлер вже купив у Фокса декілька десятків тисяч набоїв та вісім снайперських гвинтівок .50 калібру. І ось він знову вийшов на зв’язок і запропонував Майку дещо цікавіше. Він попросив допомоги в виробництві кулеметів, і не просто кулеметів, а мініганів.
"Мініган", не зважаючи на своє несерйозне ім'я - дуже грізна зброя. Ця зброя представляє собою кулемет з зазвичай шістьма стволами, що обертаються за рахунок мотору. Ця штука використовуються на гелікоптерах і літаках, а також зустрічається на броньованих машинах. За рахунок своєї конструкції має величезну швидкострільність і може буквально викосити десяток людей або розпиляти навпіл автомобіль за декілька секунд. Звісно цивільним така зброя заборонена (крім тих, в кого є спецліцензія) і права на її виробництво мають лише декілька компаній в США. Їх продукція іде виключно до Пентагону і вже ним експортується іншим країнам, зокрема уряду Мексики для боротьби з наркокартелями. І мексиканським наркобосам це не дуже було до вподоби, а деякі з них в прямому сенсі відчули це на собі. Наприклад глава картелю, Франціско Патрон Санчес був знищений в 2017 році саме з "мінігану" встановленому на гелікоптері. Разом з ним було вбито 11 його сікаріо. Тож наркокартелі захотіли і собі таку чудову і ефективну іграшку....
Але звісно, Майк того всього не знав і не розумів для кого це замовлення. Принаймні, так він пояснював слідству потім... Проте повернемось до нашої історії. Майк не зразу погодився на пропозицію Карлсона, адже він мав ліцензію на володіння кулеметами, але не мав жодного права їх продавати і виробляти. Та Карлсону саме це і треба було - він вже мав багато деталей для збірки "мініганів", і йому потрібен був зброяр з обладнанням для того, щоб зібрати то все до купи. То ж Тайлер зробив Майку пропозицію від якої людина в скруті відмовитись просто не могла. Точно ніхто не знає скільки Майк отримав грошей, але цифра коливається десь в районі 500 000 доларів.
Але все має початок і все має кінець. На кордоні з Мексикою зупинили пікап, в кузові якого перевозили 15 АК-47, 4000 патронів до них і 32 магазинів та ще якісь зброєві деталі. Федеральні агенти не зразу зрозуміли, до чого були ті деталі, вони ніколи не бачили, щоб хтось таке провозив. Але експерти встановили, що це частини розібраного кулемета, а саме - "мінігана". Це була дуже тривожна знахідка, ніхто не знав скільки їх вже попало в Мексику. Почалася робота з пошуку місця виробництва кулеметів.
Майка врешті-решт знайшли по грошах - він просто не знав, як легалізувати таку купу готівки в Америці і намагався їх відмити через фейкові інвойси. Так він і потрапив на око до федералів, що і прийшли до нього з обшуком. В його гаражі вони знайшли практично зібраний "мініган". Цікаво, що на той час Майк вже планував збувати свої вироби іншим клієнтам, навіть був на SHOT SHOW 2016 в Лас- Вегасі, де майже домовився про виробництво 600 "мініганів" для уряду Саудівської Аравіі. Але тепер все було скінчено для Майка, він розповів агентам все, що знав, і, що неймовірно, він поніс доволі легке покарання. Лише три роки в тюрмі послабленого режиму. І головне його ліцензія на виробництво боєприпасів так і не була відкликана - кажуть, бюрократично це дуже важко зробити навіть федералам...
А щодо "мініганів", то ніхто достеменно не знає, скільки їх зараз в Мексиці, і вони можуть «заговорити» будь-якої миті, викидаючи на землю сотні гільз за секунду. Ось така американська історія, і щось нам підказує, що про це скоро знімуть серіал для Netflix)

Radio Garden — живое радио из любой точки мира

Radio Garden — живое радио из любой точки мира. В Сети вещают десятки тысяч радиостанций из самых разных стран мира. Чтобы не заблудиться в этом огромном океане музыки, стоит познакомиться с сервисом Radio Garden. Он предлагает интерактивную карту онлайновых радиостанций, привязанных к изображению земного шара. Главную роль в этом необычном музыкальном сервисе играет спутниковое изображение Земли с обозначенными на ней местами вещания онлайновых радиостанций. Вы можете перемещаться по поверхности, просто кликая по интересующему вас месту или вращая глобус мышкой в нужном направлении. В левом нижнем углу расположены кнопки изменения масштаба, которые вам пригодятся, если в данном регионе сосредоточено много передатчиков. Здесь же написано название города, над которым вы в данный момент зависли. В противоположном углу приводится список местных радиостанций, разделённый в случае необходимости на несколько страниц. Обратите также внимание на надписи сверху, с помощью которых можно переключаться между жанрами. Музыкальный сервис Radio Garden представляет из себя удобный инструмент для поиска и прослушивания новых онлайновых станций. С его помощью вы можете мгновенно перемещаться между различными городами и странами, не обращая внимания на границы и расстояния. Отличный способ приобщиться к другой культуре, открыть для себя новую музыку и просто развлечься.

Как из смартфона на Android сделать точку доступа Wi-Fi

Такая возможность пригодится, если требуется «раздавать» интернет другим устройствам при отсутствии полноценного беспроводного роутера и проводного соединения. Например, в отеле, загородном доме или других подобных местах. Функция точки доступа Wi-Fi есть у всех устройств, которые работают под управлением Android 2.2 и выше. Тем же, кто пользуется устройствами с ОС 2.1 и ниже, нужно загрузить приложение Easy Tether.


Чтобы превратить гаджет на Android в точку доступа, нужно:


Читать дальше ]
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
14
попередня
наступна