Росіяни обстріляли британський есмінець "Defender"?



Dmitro Vovnyanko

🏹Росіяни обстріляли британський есмінець "Defender". З опублікованої інформації картина виглядає так.

🇬🇧Британець зайшов біля мису Фіолент в ту частину українських вод, яку Москва називає "територіальними водами Росії". Російський сторожовий корабель здійснив постріли по курсу британця. "Defender" не відреагував. Тоді російській бомбардувальник СУ-24 скинув по ходу есмінця 4 осколково-фугасні бомби. Британець продовжив хід і скоро вийшов з "вод Росії"

👉🏻Характерно, саме на борту цього есмінця пару днів тому був підписаний українсько-британський меморандум.

🤪А далі - смішно. Речник російського МЗС Марія Захарова назвала інцедент "брутальною британською провокацією". Натомість британці заявили, що по них ніхто не стріляв. Знаючи як стріляють росіяни, я припускаю, що британцям справді важко повірити, що з такими перельотами - то по них. Добре хоч по Севастополю не влупили, а то були б додаткові "камені з неба".

⚔️Дуже схоже на те, що британці указали Москві, що вони пливлі в українських водах. Якщо так - ця демонстрація буде не остання. Після заходів В-52 на Крим, повірити в таке цілком реально. Хай, мовляв, Москва ризикне вистрелити по кораблях НАТО.

☝🏻

Єдине питання. Кортить запитати ЗЕботву - то Борис Джонсон відправив британських моряків на смерть, аби впровадити військовий стан і зберегти владу? Вони ж от так про Порошенка і захоплення українських кораблів біля Керчі варнякають?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Інцидент з британським есмінцем у територіальних водах України вчора став новиною №1 у провідних іноземних ЗМІ. І тільки президент Зеленський жодним чином на нього не відреагував.

Вчора всі світові ЗМІ облетіла інформація про інцидент в Чорному морі. Міністерство оборони Росії заявило, що російський патрульний корабель здійснив попереджувальні постріли після того, як британський есмінець HMS Defender проігнорував повідомлення про вторгнення і проплив 3 кілометри (1,6 морських миль) в «територіальних водах Росії поблизу Севастополя», головної російської військово-морської бази в Криму. Також, за словами російських військових, російський бомбардувальник Су-24 скинув чотири бомби по ходу руху британського корабля, щоб переконати його змінити курс. У той самий час Міністерство оборони Великобританії заперечило, що «Defender» обстрілювали, і те, що він перебував в російських водах. «Associated Press» наводить позицію британського Міноборони: «Жодних попереджувальних пострілів у HMS Defender не пролунало… Корабель Королівського флоту здійснює мирний прохід територіальними водами України відповідно до міжнародного права».

Попри заяви влади Росії і Великобританії, журналіст BBC, який перебував на борту «Defender», свідчить про провокативну поведінку російських ВМС, про погрози капітану есмінця.

Разом з тим, Україна жодним чином не реагувала на інцидент у Чорному морі. Є лише твіт у Twitter міністра закордонних справ Д. Кулеби в стилі втомленого журналіста чи блогера: «Наочний доказ української позиції: агресивна і провокаційна політика Росії в Чорному та Азовському морях, окупація та мілітаризація Криму постійно загрожують Україні та союзникам. Саме тому я наголошую, що необхідна якісно нова взаємодія НАТО з Україною в Чорному морі». На сайті МЗС – жодної інформації про реакцію МЗС на події у Чорному морі.

  • Варто відзначити, що згідно з конституційним статусом, визначеним пунктом 3 частини першої статті 106 Конституції України, Президент України «представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави»; згідно з пунктом 17 частини першої статті 106 Конституції України, Президент України є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України…, здійснює керівництво у сферах національної безпеки та оборони держави. Очевидно, що саме цей інститут влади повинен був оперативно і належно відреагувати на інцидент у Чорному морі з перешкоджанням Росією руху британського есмінця у територіальних водах України. Але станом на 10.00 24 червня 2021 року на сайті Президента України жодної реакції на цю ситуацію.

Ситуація з «псевдообстрілом» Росією британського есмінця однозначно показує, що Росія не здатна реально протистояти світовим державам, таким як Великобританія.

Але вона також показує неадекватність української влади у зв’язку з цим інцидентом – жодної реакції, жодної заяви, не задіяно жодного міжнародного майданчика щодо реагування на інцидент в українських територіальних водах, врешті, жодної підтримки Британії за те, що її флот демонструє вірність міжнародному праву і на морі, попри окупацію Кримського півострова, визнає право України у цих територіальних водах.

«ЄС» вимагає термінового скликання РНБО з приводу інциденту 23 червня у Чорному морі і міжнародного реагування на агресивні дії Росії.

Ця ситуація також актуалізує ще один «епізод» у новітній українській історії: 25 листопада 2018 року російські прикордонники затримали із застосуванням зброї в районі Керченської протоки в територіальних водах України український буксир «Яни Капу» та малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», що прямували з Одеси до Маріуполя.

При Зеленському за заявою бродячого блогера і колишнього «регіонала» А. Портнова, тісно пов’язаного з Зеленським, проти Порошенка як головнокомандувача Державним бюро розслідувань було відкрито кримінальне провадження. Мовляв, прохід українських кораблів з української Одеси до українського Маріуполя «спричинив ескалацію конфлікту з Росією та введення військового стану на території України з метою можливої узурпації влади».

Прохід HMS Defender підсвітив антиукраїнську суть цієї кримінальної справи, згенерованої Офісом Зеленського. І Зеленський за це також повинен відповісти.




 

Новости от Тани Адамс

Таня Адамс

И снова драстути, с вами я и наше развесёлое шапито. 18+, я сегодня злая зая…

 Наш недоПутин готовит себе законодательную базу для окончательного оПутинения и просил передать предшественникам, шо они – лохи печальные и да, так можно было.

Суть в том, что Стефанишин младший готовит для Зеленского один оч интересный законопроект № 5672, которым предоставляется право президенту принимать политико-правовое решение до решения суда — как исключительную уголовно-правовую меру.
Причем готовят его кагбэ для упрощения процедуры обмена пленными, и под этим вкусным соусом нам скормят новые полномочия для президента. Расширенные невзначай поверх судебной ветки власти.

Т.е. если ЗП примут, то по факту наше пи...доглазое чувырло может принять ЛЮБОЕ решение, мотивируя его принципом революционной целесообразности (зачеркнуто) исключительной важностью.
Захочет вые...ать козу на площади – уголовно-правовая мера и дышите глубже.
Захочет разменять Крым на Донбасс или Крым с Донбассом на ведро брильянтов и фломастер – подписывается указ, уголовно-правовая мера и нии...ёт. Захочет кого-то посадить - опа! и ты сядешь.

Теперь вы поняли насколько Янукович был стеснительным и скромным парнем?
 Российские СМИ: «Сегодня Россия победоносно обстреляла британский єсминец Дефендер, и тот позорно бежал из территориальных вод РФ»

Украинские СМИ: «Там небратья говорят, что британцев обстреляли рядом с оккупированным Крымом. Скупаем консервы, ща шото будет!»

Блогосфера как-то вяло: «Ой, да ладно?! Прям вот взяла и обстреляла? И даже попала в куда-то? А может это был таки Воронеж? Вы видели фото Воронежа? Да и в целом - вам два бильярдных шара дай – один сломаете, а второй прое...ёте...»

Британские СМИ: «Шокаво? Обстреляли? Неее, то они Воронеж жахнули, стопудово. Посмотрите фото. Мы спокойно прошли территориальными водами Украины согласно заданному курсу, а потом пили чай и ели пудинг.»

(идею скоммуниздила у Шрайка, он меня простит)

 У Зеленського назвали стремительный рост благосостояния Ахметова, Коломойского и прочих Медведчуков «сприятливою світовою кон’юнктурою»

Та вопросов нет.
Хотя есть. Один.
Если Мировая конъюнктура настолько сприятлива, то какого хрена она не сприяє держпідприємствам:
Нафтогаз за год минус 46,83 млрд грн
Укрєнерго – минус 29,36 млрд грн
Укрзалізниця – минус почти 15 млрд,
Енергоатом – минус 8,6
Продовольчо-зернова корпорація – минус 28,2?

Отут читаем, тут не читаем, а тут – рыбу заворачивали?

 Кстати, о пи...деже. На сегодня полностью вакцинировано 394 342 громадян. Это менее 1-го процента. А до дня Незалежности эти го...ножуи ПООБЕЩАЛИ провакцинировать БОЛЬШИНСТВО, т.е. 21 где-то лям.

Но ЗАТО мы сажаем миллионы деревьев в день и хе...ачим с...ка стенды с QR-кодом для физкультуры с Веркой Сердючкой.

 И с Колей Тищенко, который красавчик, повар, танцор тверка в автомобиле, а еще пилит видосики в то время, как целый самолёт людей ждёт сиятельную персону на борт.

Причем припи...довал этот нувориш на личном автомобиле прямо на взлётно-посадочную.
Ему потом строго скажут: «Ну-ну! Не делай так больше, Коленька!». Он, конечно, больше_так_нибудит, но как же зае...ало!
Вот прям сейчас, у нас на глазах возвращается этот пи...дец 90-х, когда «закройте рты, сорвите уборы, по улицам чешут мальчики-мажоры». Мальчики постарели, но быдлячьи манеры из спинного мозга не выдернешь. Гены люмпенские, сука, лаптем не убьёшь…

 Ну и закончу красиво. Видали, как на днях проголосовали законопроект 5309? Это на самом деле проголосован распил 5,5 млрд грн.

Если хочешь распилить немношк бабла, надо всего лишь чуточку волшебства:
- Выделяем на празднование 30-тилетия Дня Незалежності 5,5 млрд грн.
- В правительственный план праздничных мероприятий тихо вносим строительство и реконструкцию 6-ти аэропортов.
- Пропихиваем через Раду законопроект, который выводит ВСЕ закупки по правительственному плану мероприятий к 30-тилетию Независимости из под системы ПроЗорро.

И фсьо! Пили – не хочу. Нужные люди занесут оговоренные суммы за подряды на «празднество».

Так что и на ПроЗорро бывает проруха: на каждый член с винтом есть ж...па с лабиринтом, как говорили у меня на родине.
Только зелёные не знают продолжения поговорки. А я – знаю. На КАЖДУЮ жопу с лабиринтом всегда найдется член с путеводителем.

Доброе утро, камрады. Рисуем путеводители, да?







Невыносимая легкость кошелька.

  • 24.06.21, 07:07

Якщо все профукали, чому футбол має бути виключенням?

А ведь и правду говорили, что в Дании насилуют черепах. Вот и российских черепах отымели. Например.

С удовлетворением прочитал, что крымским казакам запретят бить курортников нагайками. Оттепель!

Про Спутник пишут, что после прививки слепые начинают ходить, глухие видеть, неходячие слышать. Жаль только, что от короновируса она не очень...

Обожаю этот момент, когда коронавирус на несколько минут перестаёт быть заразным, чтобы ты снял маску и поел в кафе.

Предложен новый законопроект, согласно которому гражданин, достигший пенсионного возраста, будет обязан заплатить штраф.

Самое смешное в интернете - это мой счёт в банке.

Голодный студент, поднимающийся пешком к себе домой на 14-й этаж, до
последнего верил, что жареной курицей пахнет именно из его квартиры.

Невыносимая легкость кошелька.

олег заходит к валентине
а валентина голышом
а у олега как нарочно
очки в ремонте до среды

Что делает современная девушка, расставшись с парнем?
- Она судорожно размышляет, какой статус написать в соцсети, чтоб ему было обидно!

 

Просто интересно, скольким животным люди прыгали на спины, пока не узнали, что лошади не против?

 

Хочется вареничков со сметаной. И холодца с хреном. И на Мальдивы.
Пока из вышеперечисленного есть только хрен.

 

- Я на тренажёрный зал трачу $500 в месяц!
- Ну ты крут!.. а чё так много?
- Да, блин, пиво у них в буфете дорогое...

 

- Девушка, вы что тут на земле ищете?
- Серёжку потеряла... Никто не видел?
- Так вашего Серёжку ещё час назад в вытрезвитель увезли.

 

- Нюма, я таки тебе шо скажу: мужская логика - как бильярд. Женская - тоже бильярд, но вместо шариков кубики.

 

Советы надо раздавать хотя бы потому, чтобы учиться на ошибках тех, кто им последовал.

 

За добро платят злом, потому, что добра в избытке, а зла не хватает.

 

Велосипедист – беда для экономики. Он не покупает машину, бензин, страховку. Не берет кредит. Не платит за мойку, стоянку и лекарства. Он здоров!

 

Поворотники придумали натуралы, поэтому пидарасы их принципиально не включают.

 

Самое трудное – это устроится на работу женщине. Всем нужны восемнадцатилетние девушки с тридцатилетним опытом работы, с двумя образованиями и взрослыми детьми.

 

- Вот думаю, что бы мне взять с собой на море такого, чтобы я так вышла
на пляж и все вокруг бы обалдели?!
- Лыжи возьми.

 

Как же хочется порой положить лимон не в чай, а в швейцарский банк...














Хто такий Єрмак?



Хто такий Єрмак?

 

Віктор Трегубов

А ви знали, що Андрія Єрмака не існує? Ми серйозно. Якщо на мить зазирнути в Конституцію України, можна побачити, що органу «Офіс Президента» не існує. Як і не існує посади «Голова Офісу Президента».

Але в реальності саме Єрмак зараз у державному управлінні вищий за прем’єра та спікера. Можливо, навіть вищий за президента — це ще одне цікаве питання. Але немає жодних важливих перемовин чи засідань, в яких брав би участь президент Зеленський та обійшлося б без голови Офісу Президента пана Єрмака.

Нещодавно ми — Демократична Сокира — оголосили Єрмакові війну. Бо маємо серйозні причини вважати, що діючий керівник Офісу Президента працює не в українських інтересах.

Рік тому було опубліковано відео, де брат Єрмака, Денис Єрмак, просто домовляється з різними людьми про потенційний продаж державних посад. В будь-якій країні це закінчилося б відстороненням та судовою справою. В нас це завершилося… нічим.

Тоді ж, навесні 2020 року, вперше з’явилася інформація щодо операції по перехопленню та затриманню найманців «групи Вагнера» — російських вбивць, яким Кремль доручає найбруднішу роботу. Українські та турецькі спецслужби мали перехопити літак з ними, але, за проханням Єрмака, операцію відклали на пару днів — нібито щоб не зірвати запланований обмін полоненими. Росіян попередили. Операцію, що могла б стати найбільшим успіхом українських спецслужб за усю історію та гідною відплатою за загибель сотень українців, було зірвано.

Міжнародна розслідувальна група Bellingcat почала знімати документальне кіно про цю історію. Воно ще не вийшло, але, за даними газети «Дзеркало тижня», посадовці Офісу Президента просили у співробітників британської розвідки, щоб ті завадили виходу фільму.

Саме Єрмак призначив до делегації України у Тристоронній контактній групі по Донбасу Вітольда Фокіна — колишнього прем’єр-міністра та дідуся його подруги, ведучої Маші Фокіної. Коли виявилося, що пан Вітольд занадто прихильний до росіян, президентові під тиском вулиці довелося його швидко звільняти.

Але так і не було звільнено заступника Єрмака — Олега Татарова. Цей персонаж займав одну з ключових посад в МВС часів Януковича, проводив репресії щодо Євромайдану, але якимось дивом опинився на позиції заступника керівника Офісу Президента. Це не змінилося навіть тоді, коли проти нього було розпочато судову справу по розкраданню грошей для будівництва житла для Нацгвардії. Як і після того, коли журналісти-розслідувачі виявили, що пов’язана із Татаровим компанія отримала землю в Києві відразу після призначення того до ОП. Провадженню справ проти нього активно заважає Офіс Президента. Тим часом сам Татаров йде у контрнаступ та вимагає звільнення голови НАБУ Артема Ситника.

Саме Єрмак послідовно допомагав знищувати корпоративне управління — зокрема, домагався зміни керівництва Нафтогазу та саботування зусиль із протидії російському «Северному потоку-2». Тут слід згадати, що збереження корпоративного управління та антикорупційних органів — дві основні вимоги західних партнерів для продовження співпраці з Україною.

Водночас, саме Єрмак, згідно даних американської преси, контактував із адвокатом Трампа Руді Джуліані, обіцяючи тому сприяння у здобутті компромату на конкурента Трампа — Джозефа Байдена. Зараз Джозеф Байден — президент США, і це явно не покращило його готовність працювати з українськими колегами.

Саме через «ефективне керівництво» Офісу Президента зірвано державне оборонне замовлення.

Саме через незгоду із політикою Єрмака та його поплічників з Ради національної безпеки та оборони, а згодом і з лав Збройних сил, було звільнено бойового генерала, екс-заступника командування Сил Спеціальних Операцій Сергія Кривоноса.

Саме Єрмак, за даними Меджлісу кримськотатарського народу, саботував виділення коштів телеканалу АТР — єдиному українському медіа, яке мовить на кримськотатарську спільноту, зокрема підтримуючи її в окупованому Криму під час російських репресій.

Голова Офісу Президента України завдає Україні десятки начебто не дуже помітних, але глибоких порізів то тут, то там, то кадровою політикою, то безпосередньо власними рішеннями, то тихою сапою, то відвертим саботажем.

Знаючи все це, вже не дуже й дивуєшся, що свого часу програма «Схеми» знайшла у Єрмака спільний бізнес із великим російським бізнесменом Рахамімом Емануїловим, що має гарні зв’язки в Кремлі.

Саме через це ми вирішили, що далі чекати вже просто небезпечно.

Уявіть, що ви — Російська Федерація, керована професійним КДБшником. І вам треба знищити певну занадто незалежну країну в себе під боком.
Як ви це зробите?
Звісно, ви спробуєте схилити на свій бік когось з її верхівки. Так це роблять в КДБ.

Це має бути якась людина, яку обставинами винесло на верхи, до яких вона не звикла. Що в неї аж голова кругом йде від перспектив, які раптово відкрилися, і що вона щиро повірила в свою зірку, але ще живе радянськими штампами. Оптимально — не публічний політик, що завжди на виду, а хтось, хто реально керує операційними процесами.

Вам від нього потрібна не команда «військо, здавайся!» і не оголошення капітуляції. Очевидно, що таке не спрацює — просто буде новий Майдан, і ви знов залишитеся без цінного кадра. Потрібно, щоб ця людина просто системно послаблювала українську обороноздатність. Це можна робити, не наражаючись на суспільну увагу.

Просто розривати стосунки країни із Заходом. Не демонстративним «мы навеки с нашими русскими братьями!», а підривом довіри, після якого Запад сам не захоче мати з нами справу.

Просто послаблювати критично важливі інституції — ті інституції, що довели свою здатність опиратися російському впливу. Армію, фінансову систему, управління енергоносіями.

Просто звільняти компетентних менеджерів, офіцерів, дипломатів та ставити замість них сенильних дідусів, сісястих світських левиць та міських божевільних.

Нам здається, що вони знайшли таку людину. Це Єрмак.

Ми воюємо проти Єрмака вже більше місяця. Зараз в 10 містах України ми активно збираємо підписи за його відставку. Розповідаємо людям про всі його шпигунські прийоми.



Новости от Елены Подгорной

Елена Подгорная

И всё таки доброе утро. 🌤

🏖На пляже в Турции случайно обнаружили валяющегося в зелёных трусах министра очень иностранных дел. Который Кулеба. Так перетрудился, бедолага, что валялся в странной позе, ж...пой кверху, но искоса и низко голову наклоня.
Что характерно - страна.уа это у себя не опубликовала. Они заняты нарезанием другого материала.

💺🛸Заместитель министра Миронюк и глава СНБО Данилов были вчера в Одессе. Добирались па-багатому, на борзых вертолётах. Почему борзых? Потому что один вертолёт - Коломойского. А второй - новоиспечённых миллиардеров Герег.
Именно так нужно бороться с олигархами. Учитесь, дети. Пришли, вертолёты отобрали, в Одессу улетели. Или было не совсем так?

💰💶💵Стал известен бюджет празднования 30-тилетия Независимости. Если вы стоите - сядьте. Потратить планируют 5,5 миллиардов гривен. На что? В душе не е...у, простите. За эти деньги у нас на Майдане песню харьковских ультрас, ставшую мировым хитом, должен петь сам Путин.
Немного статистики:
в 2020 праздник обошёлся нам в 1,6 миллионов гривен;
а ещё годом раньше, в 2019 году, потратили 549,6 тысяч гривен.
Путин про себя явно не споёт, потому у меня вполне логичный вопрос: ВЫ ТАМ СОВСЕМ ОХ...ЕЛИ? В этом вашем офисе, который для преЗедента...
Ааааа! Уточнили таки стоимость банкета. Оказывается, что в смету включили 6 аэропортов фельдиперсовых, дорогу дальнюю и Охмадет.
Но вы там в ОПешечке всё равно ОХ...ЕЛИ. 100 миллионов на канапки с шампанским - это снова много.

🎪🤡ПреЗедент продолжает кататься по стране с гастролями. В этот раз он выступал на тему здоровья нации. Форум назывался "Україна 30. Здорова Україна". Вы наверное думали, что Валодя рассказал, какой он чемпион в борьбе с коронавирусом? А вот и нет. Думаете, Валодя пообещал рядом с миллиардом деревьев построить ещё миллиард больниц? Тоже нет. Он сказал всем выйти в парки и гоу - пітупцем від інфаркту...
Простой преЗедент - простые решения.

🛩Самолёты МАУ стали летать по маршрутам без пассажиров. Оно и правильно, чего там в салоне печенье крошить? Мой потом за этими пассажирами, убирай... Идеальный пассажир - купил билет и остался дома.
О, я кажется новый слоган для Коломойский айрлайн придумала.

🐼 Ещё я вам вчера панду обещала. Вот она. Худенькая, правда, но какая есть.
Украина и Британия договорились вместе строить военные корабли. Я надеюсь, что британцы не сбегут от этой темы и назначат личного аудитора в это дело. А то договорились про корабли, а потом окажется, что это яхта для Рината Леонидовича. И ниипёт.

Всем чмоки.




Жизнь надо прожить так, чтобы не было мучительно бедно.

- Что случилось в Крыму?
- НаВАТнение!

Президентська програма “Велике брехівництово”.

Госдума РФ выяснила, что отмена крепостного права была нелегитимной и у россиян накопились долги по барщине за 160 лет.

Главная проблема русского народа - это то, что принято гордиться Гагариным, а не Корол
ёвым.

Телевидение потеряло былую силу. Каких-то 30 лет назад, Чумак с Кашпировским вакцинировали бы 100% населения России за пару сеансов.

- А что вы хотели от министров, которые всего двадцать лет назад катали наперстки?
- Ну вот вечно вы принижаете наше правительство. Не катали. А крышевали катал.

- Как ваш сын закончил школу?
- Нормально, школа стоит на месте.

- Ты знаешь, меня светлое полнит.
- Пей тёмное!

седой пельмень прикрикнул строго
а ну кончай галдеть мальцы
и страшным голосом продолжил
легенду о большой руке

- Ты знаешь, этот фильм действительно сделан точно по книге. Я уснyла на том же месте.

 

Самым коротким школьным сочинением на тему "В гостях у бабушки" было такое:
"Мы приехали к бабушке, а она нам не открыла".

 

На интеллектуальном конкурсе среди тиктокеров победил чайный гриб.

 

Жизнь надо прожить так, чтобы не было мучительно бедно.

 

Все, что ты недополучил в жизни - украли твоя лень и надуманный страх!

 

Главный не тот, кто главный, а тот, кто решает, кто главный.

 

Муж – жене:
- Да, я пришел вчера домой поздно, зато пьяный…

 

- Вы давно вместе?
- Мы уже почти как семья. У нас ничего общего.

 

Мужчины хотят секса каждый день.
Пока не встретят женщину, которая хочет секса каждый день.

 

Придя раньше времени с ночной смены домой и увидев полуголую девушку, выходящую из ванной, я прокрутила в голове всего три мысли: сын повзрослел, муж охренел или дед поверил в себя?

 

- Дорогой, а подари мне на день рождения что-нибудь такое, чтобы я легко
так правой ножкой нажала - и ррраз, стрелка от 0 до 100 за три секунды!
Через несколько дней:
- Любимая, вот твои напольные весы для ванной!












Казус готелю за 200000

 Дмитро "Калинчук" Вовнянко

КАЗУС ГОТЕЛЮ ЗА 200 ТИСЯЧ



Сьогодні зранку ЗЕботва натхненно перепощує повідомлення "Страни.юа" про те що Порошенко в Анталії жив в готелі за 200 тис. грн. Розрахунок новини простий. Це така собі гра на люмпенських настроях мас. М'яко і ненав'язливо посполитим нагадують, що Порошенко - мільйонер.

Дивіться мовляв, він зупиняється в готелі за 200К а вам про таке геть і не мріяти! Він собі може таке дозволити - а ви ні! І далі за списком, з конкреною метою, аби в очах посполитих запалала ярість шляхетна штибу "бий буржуя!" та "куркуляку на гіляку!"

Потім всі ці люди підуть річницю Голодомору шанувати. Одне з другим в них поєднується аж бігом.

Але ситуація набувала нових подробиць, і за якийсь час стало відомо, що міністр іноземних справ Дмитро Кулеба жив у тому самому готелі. І отут уже виникло питання.

Порошенко цілком міг викласти вартість номера з власної кишені - він мільйонер офіційний, його активи зареєстровані, і з них платяться податки. А хто розколовся на номер Кулебі? Невже він державу от так просто розколов на 200 тисяч грн на рівному місці? Чи може (страшно подумати навіть про таке) номер Кулебі оплатив теж Порошенко?

А насправді все було примітивно просто. Ані Порошенко, ані Кулеба самі свої номери не оплачували. Їх оплатила приймаюча сторона, тобто уряд Туреччини. І Кулеба і Порошенко на форум в Анталію були ЗАПРОШЕНІ, й тому номери в недешевому готелі їм надали турки.

Ба-більше, навіть "Страна.юа" првідомила інформацію, але не робила з неї висновків - навіть там відчули що щось тут не те. Натомість наживку повністю заковтнули "позитивні блогери" Подоляка. Які зразу почали будити в пересічних громадянах люмпенсько-шаріковську ненависть до багатих людей.

Нехай будять. Рано чи пізно люди почнуть часто згадувати і садибку Зеленського в Італії, і його будиночок у Криму і квартирки в Лондоні, і ще багато чого, що за їхніми слоіами не лічить "президенту найбіднішої країни в Європі".

Особисто мені воно до лампочки. Я слава Богу колись позбувся совка і живу нині в капіталістичній країні, де той хто дбає, той має і хату, і машину, і садибу, і повну зону комфорту. Може кожен - працювати треба, це я вам кажу як людина яка в свої 16 бігала працювати слюсарем на завод у Запоріжжі.

Але в нас ще до біса громадян, які мріють не про те аби не було бідних, а про те аби не було багатих. Які клюють на такі от примітивні фейки.

І знаєте, що саме смішне? Саме такі люди зносять з влади президентів-реформаторів на кшталт Порошенка. І саме на горбах таких людей у владу заїжджають президенти найбільш потрібні олігархам.

На горбах тих, хто аж трясеться від новини "Порошенко жив в готелі за 200 тисяч".

==========================================================

Хорошо работается Министру Кулебе на международном форуме в Анталии.




Кулеба:
За 13 років 
НАТО не зробило нічого для членства України в Альянсі

Olduser:
Вже скоро "УЕФА за 30 років нічого не зробила для перемоги збірної України в чемпіонаті Європи!"

chemical weapon:
Вже сьогодні: «Збірна Австрії за весь вчорашній матч нічого не зробила для перемоги України!»

крок_за_кроком:
"Не питай, що ти зробив для НАТО, спитай, що НАТО зробило для тебе",- з серії золоті цитати Кулєби.
Спецоперація кремлівських агентів "ми нікому нє нужни. нато нас бросіло",- вступила в другу стадію. звинувачувати альянс вже почали найвищі посадовці. до "путин памагі",-лишилось 3..2..1

Міноборони у 2021 не замовило жодного безпілотника «Фурія», який в 2020-му прийнято на озброєння 
ЗСУ, а розробку баражуючого боєприпасу «Грім» зупинено.

Hellis:
Порошенко в Турции отдыхал в отеле за 200 тыс/сутки!
Ээээ... ну да, не отдыхал, а на Форум ездил...
оййй....
Проживание оплачивала принимающая сторона...
Ну и хрен с вами! Так написали в Москве, а мы повторили. Зато как красиво звучит!

У “ЄС” спростували фейк, поширений проросійським виданням, підхоплений телеграм-каналами на службі у Зеленського

Президент Команчо:
Термін "порохобот" став трендом, і доволі швидко, хоча посил цього терміну був негативним. "Зрадо…
об" та "зєлібобік" так і лишилися лайном

Nick Dmytriiev:
Крокодило-бандерівець.
Перша новина про напад крокодила на людину в Криму.
Цією людиною виявився військовослужбовець однієї військової частини зс рф, що розташована на півострові.
МЗС України заявило, що крокодил вийшов з громадянства України ще в 2014 році і перебуває в Криму з власної ініціативи.

Іринка:
Сєвєродонецьк.
Вчора. На центральному ринку. Солдат в кіоску купує цигарки. Повз проходить бабка:
- Понаїхали! Чого ти сюди приперся? Чого тобі вдома не сидиться? Фашист проклятий! Ти додому повернутися не хочеш?
- Хочу ба. Дуже хочу.
- Так їдь. Ти звідки сам?
- Я з Луганська.


Новости от Елены Подгорной

Елена Подгорная


Даже не знаю, как желать доброго утра. Дни вроде были выходные и даже для некоторых праздничные... Но праздники какие-то не особо весёлые получились. 

 В сети снова хайп и срач с выяснением - кто из покойников, представившихся на днях, больше заслуживает уважения. А кто не заслуживает. И я листаю это всё, стараясь переступить, не читать, пропустить... Но вера в человечество тает, как снегурочка на +36...

И тут хоба! Мне муж прислал ссылку на статью, в которой научно обосновано, что это не люди стали тупыми и нарванными хайпожорами. Это бес попутал. В нашем случае, современном, всем подойдёт ковид. Британские учьоные путём исследований, естественно, выяснили, что у переболевших ковидом уменьшается в черепушке количество серого вещества. У кого-то оно отвечает за вкус и обоняние, у кого-то за совесть и эмпатию. Видимо. Это мои скромные допущения, основанные на наблюдениях за популяцией человеков в последнее время.

Телеканал "Дом", который при Зеленском переделали из государственного телеканала, который до Зеленского создавался для трансляций на оккупированные территории, назвал основные дороги в Украине "федеральными".
Понимаете?
Дороги федерального значения.
А дальше что?
Федеральные службы? Федеральные законы? Какую-то не ту пропаганду транслируют на украинском телеканале "Дом".

Страна.уа нарезает говно оперативно, не дожидаясь, пока оно остынет. Я бы сказала - стоит с ножом на готове прям возле жерла. Ну а как иначе? Горячая тема! Срочно в номер! Порошенко живёт в Турции в отеле, а не под мостом в коробке. Новость дня, бл...дь.
Не про то, что удалось продавить на встречах и переговорах для Украины. Это стране.уа не интересно. А где ночует Порошенко.
Одно скажу - то, что ПП не забывают и хайпят, не жалея на это средств, говорит только о том, что его не списали со счетов большой политики, а продолжают бояться. Значит уважают. Значит есть за что.

В Украине подорожала картошка и морковка...
Да разве ж только они? Всё подорожало в Украине. Даже доллар аккуратно полез вверх. Я, честно, офигеваю от цен в супермаркетах. На рынок даже не пробую - там переоценка оперативней происходит и акций нет.

А нашего талантливого ассимилянта с вагиной на лице, да, того, который Сергей Лещенко, еврооптимист, цены не тревожат. Патамушта его оставили работать в наблюдательном совете "Укрзалізниці" и даже зарплату не урезали. Вот так нужно уметь находить тёплые места в жизни. Как Серёня.

После остановки энергоблоков на АЭС цена электричества в Украине выросла. Странно, правда? Или логично?
С 1 июля цены для потребителей тоже вырастут. Правда повышение тарифов стыдливо называют "дифференцированным распределением", но мы то знаем, да?
А вслед за повышением тарифов снова ускорят свой рост цены на всё - от продуктов питания и медикаментов, до проезда и промтоваров.

Я ничего не пишу про футбол, потому что им не интересуюсь и нифига в нём не понимаю, потому футбольными новостями, надеюсь, что хорошими, вас порадуют другие.
А я пока откланиваюсь, до завтра. Гля, мож какая панда  пробежит и я её вполюю.
Всем чмоки. 






Як попиляти 100 мільярдів гривень?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко


ЯК ПОПИЛЯТИ 100 МІЛЬЯРДІВ?

«Команда молодих ефективних менеджерів» від «Слуги народу» виходить на такі горизонти, про які не мріяли навіть за президента Януковича. Те, як депутати монобільшості вивели з під «Закону про державні закупівлі» будівництво Київської обхідної дороги (КОД) на майже 100 млрд грн, вже наробило чимало галасу. Але реальність виявилася набагато веселіша. Журналісти програми «Watchdogs. Розслідування» підняли подробиці цієї оборудки і від наритого ними без перебільшення – голова обертом.

По-перше, комітет ВР відхилив (!!!) поправку якою будівництво КОД вивели з під системи «ProZorro». Але ВР за поправку проголосувала. У міністерстві інфраструктури цю подію подали як велику перемогу, мовляв, обхідну будуть будувати за контрактами «EPC+F», а через «ProZorro» так не можна. Що таке контракт «EPC+F»? Це коли об’єкт вам будують «під ключ», тобто виконавець робіт сам здійснює проектування, сам закуповує матеріали, сам будує, ще й сам фінансування шукає. На перший погляд – привабливо. На другий…

Реальність така, що з ким би зараз не уклав угоду Мінінфраструктури, контракт «EPC+F» там не відбудеться як таке. Уряд уже уклав 4 контракти на проектування КОП (через «ProZorro»), при чому найбільший з них (на 83 мільйони грн.) виграла компанія «Міжнародний проектний інститут», засновник якого – Євген Петрощук, у минулому… радник міністра інфраструктури Олександра Кубракова. Вам зрозуміло?

Далі більше. Міністерство інфраструктури підписало меморандум про будівництво з американською компанією «Bechtel Overseas Corporation». Цей факт відомство Кубракова подає як перемогу – хіба можуть бути проблеми там де будують американці? Відповідь – ще й як можуть. У самих США Bechtel – рекордсмен по порушеннях, з 2000 р. в США на них накладали 33 штрафи загальним обсягом $935 мільйонів – більше за них не штрафували нікого. Стиль роботи Bechtel – постійно збільшувати ціну робіт в процесі їх виконання. В Румунії ця контора взялася будувати Тансильванську автомагістраль, але коли ціна від початкових 2,2 млрд євро скаконула до 10 млрд, румуни Bechtel просто послали. А 54 км дороги які Bechtel таки збудував, нині вважаються найдорожчою автодорогою у світі. У США є різні компанії. Що такий Bechtel набудує у нас – уявити не складно. Чому він так швидко порозумівся з відомством Кубракова – так само.

Але й це не кінець. На етапі будівництва є високий ризик нарватися на протести місцевих мешканців. Справа в тому, що за проектом міст через Дніпро будувати збираються у молодому місті Українка під Києвом, і під це діло під забудову піде вся прибережна зона відпочинку. Мешканці Українки мовчати явно не будуть, а отже вже зараз всі грандіозні плани уряду ризикують піти коту під хвіст. Гроші на проектування вже освоєні.

В підсумку маємо. Ніякого контракту «EPC+F» не спостерігається, проектувальні роботи уже здійснюють «потрібні фірми», а в підрядники заводять мутну контору з США. Простіше кажучи, монобільшість просто вивела проект на майже 100 мільярдів грн. з під процедури «ProZorro». Навіть НАЗК заволав, що рішення ВР має нереальні корупційні ризики . Але й це не межа. Справа в тому, що за оцінками експертів, зазначена сума у три з гаком мільярди доларів США (майже дорівнює річному бюджету країни на будівництво доріг) є сильно заниженою, реальною називають цифру у $12 млрд. Тобто одне з двох. Або ми здобудемо шматки дороги не зв’язані між собою, або ціна зростатиме, і тектимуть ці гроші в обхід «ProZorro».

На цей зелений тортик – вишенька. З під «ProZorro» вивели ще й святкування 30-ї річниці Незалежності та Дня Конституції. Бюджет 30-річчя Незалежності України у 5,4 мільярди грн., нечувано здивував експертів і ЗМІ, тож Мінфін пояснив, що в бюджет свят зашили ще й низку інфраструктурних проектів, на кшталт розбудови євроколії Київ-Львів-Скнилів. Всі ці проект теж підуть в обхід «ProZorro». Правильним фірмам.

Антикорупціонери, агов! Де редути? Де Майдани-3?