хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Росіяни обстріляли британський есмінець "Defender"?



Dmitro Vovnyanko

🏹Росіяни обстріляли британський есмінець "Defender". З опублікованої інформації картина виглядає так.

🇬🇧Британець зайшов біля мису Фіолент в ту частину українських вод, яку Москва називає "територіальними водами Росії". Російський сторожовий корабель здійснив постріли по курсу британця. "Defender" не відреагував. Тоді російській бомбардувальник СУ-24 скинув по ходу есмінця 4 осколково-фугасні бомби. Британець продовжив хід і скоро вийшов з "вод Росії"

👉🏻Характерно, саме на борту цього есмінця пару днів тому був підписаний українсько-британський меморандум.

🤪А далі - смішно. Речник російського МЗС Марія Захарова назвала інцедент "брутальною британською провокацією". Натомість британці заявили, що по них ніхто не стріляв. Знаючи як стріляють росіяни, я припускаю, що британцям справді важко повірити, що з такими перельотами - то по них. Добре хоч по Севастополю не влупили, а то були б додаткові "камені з неба".

⚔️Дуже схоже на те, що британці указали Москві, що вони пливлі в українських водах. Якщо так - ця демонстрація буде не остання. Після заходів В-52 на Крим, повірити в таке цілком реально. Хай, мовляв, Москва ризикне вистрелити по кораблях НАТО.

☝🏻

Єдине питання. Кортить запитати ЗЕботву - то Борис Джонсон відправив британських моряків на смерть, аби впровадити військовий стан і зберегти владу? Вони ж от так про Порошенка і захоплення українських кораблів біля Керчі варнякають?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Інцидент з британським есмінцем у територіальних водах України вчора став новиною №1 у провідних іноземних ЗМІ. І тільки президент Зеленський жодним чином на нього не відреагував.

Вчора всі світові ЗМІ облетіла інформація про інцидент в Чорному морі. Міністерство оборони Росії заявило, що російський патрульний корабель здійснив попереджувальні постріли після того, як британський есмінець HMS Defender проігнорував повідомлення про вторгнення і проплив 3 кілометри (1,6 морських миль) в «територіальних водах Росії поблизу Севастополя», головної російської військово-морської бази в Криму. Також, за словами російських військових, російський бомбардувальник Су-24 скинув чотири бомби по ходу руху британського корабля, щоб переконати його змінити курс. У той самий час Міністерство оборони Великобританії заперечило, що «Defender» обстрілювали, і те, що він перебував в російських водах. «Associated Press» наводить позицію британського Міноборони: «Жодних попереджувальних пострілів у HMS Defender не пролунало… Корабель Королівського флоту здійснює мирний прохід територіальними водами України відповідно до міжнародного права».

Попри заяви влади Росії і Великобританії, журналіст BBC, який перебував на борту «Defender», свідчить про провокативну поведінку російських ВМС, про погрози капітану есмінця.

Разом з тим, Україна жодним чином не реагувала на інцидент у Чорному морі. Є лише твіт у Twitter міністра закордонних справ Д. Кулеби в стилі втомленого журналіста чи блогера: «Наочний доказ української позиції: агресивна і провокаційна політика Росії в Чорному та Азовському морях, окупація та мілітаризація Криму постійно загрожують Україні та союзникам. Саме тому я наголошую, що необхідна якісно нова взаємодія НАТО з Україною в Чорному морі». На сайті МЗС – жодної інформації про реакцію МЗС на події у Чорному морі.

  • Варто відзначити, що згідно з конституційним статусом, визначеним пунктом 3 частини першої статті 106 Конституції України, Президент України «представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави»; згідно з пунктом 17 частини першої статті 106 Конституції України, Президент України є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України…, здійснює керівництво у сферах національної безпеки та оборони держави. Очевидно, що саме цей інститут влади повинен був оперативно і належно відреагувати на інцидент у Чорному морі з перешкоджанням Росією руху британського есмінця у територіальних водах України. Але станом на 10.00 24 червня 2021 року на сайті Президента України жодної реакції на цю ситуацію.

Ситуація з «псевдообстрілом» Росією британського есмінця однозначно показує, що Росія не здатна реально протистояти світовим державам, таким як Великобританія.

Але вона також показує неадекватність української влади у зв’язку з цим інцидентом – жодної реакції, жодної заяви, не задіяно жодного міжнародного майданчика щодо реагування на інцидент в українських територіальних водах, врешті, жодної підтримки Британії за те, що її флот демонструє вірність міжнародному праву і на морі, попри окупацію Кримського півострова, визнає право України у цих територіальних водах.

«ЄС» вимагає термінового скликання РНБО з приводу інциденту 23 червня у Чорному морі і міжнародного реагування на агресивні дії Росії.

Ця ситуація також актуалізує ще один «епізод» у новітній українській історії: 25 листопада 2018 року російські прикордонники затримали із застосуванням зброї в районі Керченської протоки в територіальних водах України український буксир «Яни Капу» та малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», що прямували з Одеси до Маріуполя.

При Зеленському за заявою бродячого блогера і колишнього «регіонала» А. Портнова, тісно пов’язаного з Зеленським, проти Порошенка як головнокомандувача Державним бюро розслідувань було відкрито кримінальне провадження. Мовляв, прохід українських кораблів з української Одеси до українського Маріуполя «спричинив ескалацію конфлікту з Росією та введення військового стану на території України з метою можливої узурпації влади».

Прохід HMS Defender підсвітив антиукраїнську суть цієї кримінальної справи, згенерованої Офісом Зеленського. І Зеленський за це також повинен відповісти.




 
9

Коментарі

124.06.21, 20:16

    224.06.21, 20:17Відповідь на 1 від Андрій1961

      324.06.21, 20:29

        424.06.21, 20:32

        Я видел ролик ВВС об этом. Понравился диалог с нынешней береговой охраной Крыма. У рушшких такой потешный английский акцент

          524.06.21, 20:46

            624.06.21, 20:47Відповідь на 3 від Стрийко Зеник

            .

              724.06.21, 20:47Відповідь на 5 від GalinaKiev

                824.06.21, 20:57Відповідь на 4 від Геннадий М

                Я видел ролик ВВС об этом. Понравился диалог с нынешней береговой охраной Крыма. У рушшких такой потешный английский акцент Тупая какая-то ситуёвина.

                  924.06.21, 21:35

                    1024.06.21, 22:06Відповідь на 9 від WalKing

                    ..

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна