Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Мендель: народжена роз’яснювати!

МЕНДЕЛЬ: НАРОДЖЕНА РОЗ’ЯСНЮВАТИ!

Ольга Кирилюк


Ні, я ще не поїхала глуздом. І це не я вліпила слова МЕНДЕЛЬ і РОЗ’ЯСНЮВАТИ в одне речення. За мене це зробив Олексій Мацука, колись шанований мною журналіст (Боже, скільки їх таких - шанованих КОЛИСЬ… до 2019 року!), а зараз шеф-редактор телеканалу «ДОМ», на якому Юля буде вєщать для жителів окупованих територій.

"Вперше людина, впізнавана по обидві лінії буде СИСТЕМНО давати РОЗ’ЯСНЕННЯ», - каже Мацука.

Нагадую – він це каже про Мендель, і якщо після його фрази ви ще не поперхнулися, то задумайтеся, чи є у вас взагалі здатність нормально оцінювати дійсність.
Шановний Мацука, єдине, що Юля вміє робити системно – це влаштовувати якесь позорисько
.

Я от намагаюся в гарячці пригадати, що такого за два роки Юля встигла нароз’яснювати, щоб усі ми сказали – а, ну дааа, хай роз’яснює, вона вміє. Та шо там вміє – це її «коньок».

От наприклад, хто б міг краще роз’яснити нам, що Бубочка захворів на ковід? Тільки Юля - написавши фразу «на жаль… президент почувається добре»! А хто виставив фотку з п’ятьма вухатими шоколадними ведмедями, а шостого – із відірваним вухом, і в коментарі до фото акцентував, що саме ШОСТИЙ ведмедик є проблемним? Ну забула людина, що вона прессекретарка ШОСТОГО президента. Буває.

Але ж який рівень РОЗ’ЯСНЕННЯ!
А взагалі уявіть: Кремль вливає мільярди в російську пропаганду, якою щоденно набиває голови жителям ОРДЛО, а ми хочемо перебити всі їхні дії за допомогою Мендель. Тобто з одного боку – мільярди і видресирувані пропагандисти, а з іншого боку – Юляааа? Юляаааа! Дешево і зі смаком!

Усі шахтарі сідатимуть щовечора перед телевізором, ковтатимуть кожне її слово, а потім будуть збиратимуться групами і ділитися враженнями: «Чув, як Юля правду рубає? Маладєц. Боже, я прям прозрів. Юля не збреше. Їй вірю. Ну раз Мацука сказав».

І може ви подумали, що наче воно й непогано, типу Юля їм ментально близька, буде розказувати щось хороше про Україну і погане про ДНР? Та ні фіга. Юля розказує про поганого Порошенка. Ви собі уявили рівень цих програм? Вертайтесь до нас - у нас тут Порошенкоооооооо! Уууууу! Буде вас їсти і розпинати в трусіках...
Зато Далай-ламу згадала. Ну, дааа - у нас же там одні буддисти на Донбасі....

"Сподіваюся, що це дасть аудиторії Донецька, Луганська та Сімферополя сигнал, що з ними говорять ТАКІ ЛЮДИ, ЯК МЕНДЕЛЬ», - каже Мацука.

Мені здається, що коли з тобою починають говорити ТАКІ ЛЮДИ, ЯК МЕНДЕЛЬ, то єдиний вихід – попросити захисту в ООН, Ради Європи, а потім ще й у Європеського суду з прав людини. Ну або в психіатра. Якби для спілкування зі мною обрали ТАКУ ЛЮДИНУ, ЯК МЕНДЕЛЬ, я би вважала, що Україна мене не любить!
Мені взагалі вперше якось соромно перед жителями ОРДЛО.
Пам’ятаєте, як ще рік тому Сивоха платформу прімірєнія створював? Шось там пижився, мир видивлявся в усіх місцях, а потім пєрєстал стаять після зустрічі з «Азовом». І все розказував як ми маємо просити прощєнія у жителів ОРДЛО. Я х/з за що. Тоді ніхто, крім самого Сивохи, так і не зрозумів. Але тепер… тепер я знаю! Нарешті! Сивоха, та ти бісів геній і пророк!
Бо тільки зараз я готова справді просити пробачення в усіх людей світу: люди добрі, простіть нас за цю Мендель, і за її шефа теж простіть. Простіть ви, нормальні українці, які вимушено залишаються на окупованій території, і ти, увесь цивілізований світе, який дивиться на весь цей гармидер у нашій владі.
І найголовніше – простіть нас, наступні покоління, за те, що своїм безглуздим голосуванням у 2019 році ми відкинули країну на 20 років назад. Ми здєлалі це вмєстє - і ті, хто голосував, і ті хто все це проґавив - дивився на треш і угар, волав-благав, але нічого не міг зробити.
Ось це ПОЯСНИТИ новому поколінню буде найважче!

***********************************************************************

Що не так з тим, що прессекретарка президента веде ток-шоу?

1. Бо це означає, що ця людина погано (чи ще гірше) виконуватиме свої прямі функції. Бо пре-секретар президента – це не хороша дівчина/хлопець/людина, якій просто взаємно комфортно з президентом.

Це важлива ФУНКЦІЯ з висвітлення роботи президента і координації медійної роботи.

Вибачте за цю паралель, але коли Джен Псакі очолила комунікації Джо Байдена, топ-коментатори з найбільших американських ЗМІ писали про неї: "Перший день Байдена та перший день Псакі став сигналом про те, що функціональний уряд повернувся" (Брайан Стелтер, CNN). Йшлося про повернення брифінгів речниці і прес-конференцій, на яких «нарешті слова мали сенс» (Ван Джонс, CNN).

Але я просто нагадаю бачення речниці президента Зеленського з відомого інтерв'ю: "Президент не должен проводить пресс-конференции на постоянном базисе" і "По-любому мы не прячемся, мы диверсифицировали его общение очень сильно".
Так от, проводити брифінги, а не телешоу, на «постоянном базисе» - це і є робота прессекретаря.

2. Прессекретарі/ки президента не є журналістами, не є ведучими, не є публіцистами і колумністами. Вони навіть не піарники в широкому сенсі.
Як можна не розуміти свого статусу і статусу інституції президента загалом.

3. В Україні є проблема – ти ніщо без телебудки. Ти не можеш нарощувати свій експертний капітал, якщо нічого не ведеш. Ток-шоу – єдино зрозуміла логіка впливу. Чи ти безробітний колишній депутат, чи ти речниця президента – веди ток-шоу.

Але ж, боже мій. Я це пишу зараз, і згадую цю стилістику, формулювання, логіку, вульгарний сленг. По-любому страшно, що це вважається нормальним.

Тетяна Трощинська



11

Коментарі

116.03.21, 14:54

уже обменделилась. в первом же выпуске

    216.03.21, 14:53

    Мендель надо дать небольшой такой. ласковый, но пендель

      316.03.21, 14:59Відповідь на 1 від ahead

      уже обменделилась. в первом же выпускеНу никто чего-то другого и не ожидал.

        416.03.21, 14:59Відповідь на 2 від Геннадий М

        Мендель надо дать небольшой такой. ласковый, но пендельИ её начальству тоже.

          516.03.21, 15:41

            616.03.21, 16:22Відповідь на 5 від GalinaKiev

              716.03.21, 16:36

              Там нормальний бюджет виділили з грошей платників податків. Чим більше Мендель буде говорити тим менший рейтинг буде у найвеличнішого. То хай говорить. Добре що тепер в ТВ не три програми

                816.03.21, 16:56

                Кловунами найнялись - кловунами й остались.

                  916.03.21, 17:27Відповідь на 8 від Саблін

                  Кловунами найнялись - кловунами й остались.Так, саме так...

                    1016.03.21, 17:29Відповідь на 7 від биглязь

                    Там нормальний бюджет виділили з грошей платників податків. Чим більше Мендель буде говорити тим менший рейтинг буде у найвеличнішого. То хай говорить. Добре що тепер в ТВ не три програмиКакой рейтинг? Она будет мандеть на оккупированную территорию.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна