Таку масу легко готувати з мякого магазинного сиру, коли хочеться перекусити, або сирок важливо швидко і з користю спожити...
Залити молоком і присипати цукром - єх, дитинство! А більш дорослий варіант з зеленню, сіллю та огірком!
Сиркову масу розімяти у глибокій тарелі деревяною ложкою.
Найкраще замішувати деревяною ложкою. У досить глибокій чашці чи місці.
Чим меньші дрібки, тим смачніше.
Така "мазанка" чим лагідніше замішана - тим ніжніша на смак
Інгрідієнти :
Сир з високим процентом місткості жиру,
сметана, або масло - можна рослинне, найкраще - оливкове - 2-4 ст.л.
яйце (за бажанням),
сіль - 1/2 ч.л.
перець - 1/4 ч.л.
сумах - 1/5 ч.л.
кріп, петрушка, селера, паприка -по дрібці,
невеликий солоний огірок,
часник - за рецептом вихідного дня (хоча якщо робити масу вдома і залишити настоятись наніч - присмак часнику не буде відчутний, а терпкої пікантності додасть).
Чорний хліб скибочками.
Хліб можна підсушити - тоді молочний смак маси розкриється повніше.
Смачного, Нусічко!