Красниє глаза




Бєлий снєг сіяєт свєтам
Красниє глаза
Осєнь абєрньотса лєтам
Красниє глаза
Акалдован я табою
Красниє глаза
Аслєпілі мєня гласкі
Красниє глаза

Пріпєв: 2 раза

Красниє глаза
Вспамінаю - уміраю
Красниє глаза.
Я толька а тєбє мєчтаю
Красниє глаза
Самиє прєкрасниє
Красниє глаза
Красниє глаза
Красниє глаза

Красниє глаза всьо помнят,
Как любілі ми.
Сєрцем чуствую я ета:
Как любіш мєня ти.
Так любіть нікто нє сможет
Красниє глаза,
Самиє прєкрасниє
Красниє глаза

Пріпєв 2 раза

Пісьма пішеш, прісилаєш.
Сам атвєтав ждьош.
Ну я канєшна знаю: ждьош ілі нє ждьош.
Ждьош, кагда ідут дажді,
Мілая мая,
Самиє прєкрасниє, красниє глаза
*** *** ***




Усьо нє памєстітса нікагда.
Дєсєртік тут >>
Прадалженіє: арігінальниє фоткі + тє што нє папалі сюда >>
Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!

Ви себе впізнаєте

Попередження: відеоролик містить не дуже приємні речі для дітей (там буде хлопака без труселів з кіндер-сюрпризом) Всі учасники історії (а їх двоє) вигадані. Якщо ви побачите тут якісь імена це означає, що вам здалось, приснилось, марення, фантазія. Всі збіги з реальними ніками, блондинами і блондинками є випадковими, все вибралось за допомогою ПК, рандомно. А-а, забув модератор також вигаданий, ви ж знаєте такого, що видаляє нотатки, не існує в реальному житті. Одним словом, байка з малюнками. Якщо хтось з тих двох впізнав себе у байці це ваша хвора уява, значить ви самі хочете бути на місці тих героїв. Назва байки: "Чіп і Дейл Ґайка спішать на допомогу одне одному". Щодо назви, тільки нікому не кажіть, що це я оприлюднив, не втримався, так сподобались ваші псевдо Чіп і Гайка, щось у цьому є... Бойскаути стерплять все. Veni, vidi...прийшли, побачили... прокоментували отримали відповідь — втратили контроль над собою, повидаляли свої коментарі, занесли в ігнор, полізли в чат, спромоглись аж на три репліки, контроль над собою втратили повністю, занесли в ігнор і у чаті. Підібгавши хвостики, побігли і настукали адекватному і справедливому модератору, який, я впевнений, уважно прочитавши матеріал і всі їх видалені коментарі, прийняв правильне рішення — натиснув кнопку "я тут бох удаліть", за всіма канонами законами всесвітньої любові справедливості і порядку.
*** добрийдєнь...спасіба за паніманіє *** спасіба, Чіпу & Ґайкє, двум даунбойскаутам, тІпА рейнджерам
(слово даун тут ніякого значення не має. А ви що подумали?)
Хочу більше фото блондинок (буде цікаво) А далі: "У пошуках розумних людей" (про блондинок і блондинів). Перша блондинка, якій ставлять питання про закон Ома дуже нагадує мені рейнджера Ґайку, а блондин який дає відповідь на питання "8х9 і 3х4" - викапаний бойскаут Чіп. Ну і т.д. Ви себе впізнаєте.
Лiчильник вiдвiдин Counter.CO.KZ - безкоштовний лiчильник на будь-який смак!

Жесткое порно на лоне природы.

  • 21.11.11, 14:00
эксклюзивная подборка любительских фотографий откровенного содержания













*** *** ***

Лiчильник вiдвiдин Counter.CO.KZ - безкоштовний лiчильник на будь-який смак!

7%, 1 голос

40%, 6 голосів

53%, 8 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

№6(57) липень 2011 (3) (В своїй хаті своя правда)

  • 17.11.11, 13:20
CTRL+V
РЕВЕРАНСИ ЗНАТНИХ ТАБАКОВОДІВ
Ну от уже й міжнародна правозахисна організація «Freedom House» рекомендує Президенту звільнити Діму Табачніка з посади міністра освіти. Уже й вони побачили, що міністр робить щось не те. Але що там якийсь «Freedom House» проти Кіріла Гундяєва, який смикає за мотузочки Діму? Так собі — прищик. Тому цілком впевнено почувається міністр і далі гордо несе прапор «єдіной і нєдєлімой».
Минулої п’ятниці він розповів, що спільні підручники з історії мали писатися не тільки з Росією, але й з усіма сусідами. Ось як широко сягають плани нашого міністра. І буцім навіть уже й з Туреччиною домовилися, але тут татари кримські запротестували. Можна тільки уявити собі цей спільний українсько-турецький підручник...
Ну, наприклад... «Ще з XVI сторіччя українські козаки відкрили для себе чудові курорти Туреччини і кожного літа вирушали на чайках на турецькі пляжі. Синоп, Трапезунд і Стамбул радо приймали гостей за принципом «все враховано»... А Роксолана, ця, можна сказати, середньовічна Іріна Бєрєжная і Єлєна Бандарєнка в одній особі, зустрічали козаків усім гаремом з хлібом і сіллю. Козакам так сподобалася гостинність братніх турків, що вони охоче залишалися на новій батьківщині, влаштовуючись на галери веслярами».
Я от думаю собі: яким же розумним був академік Павлов, коли радив Леніну випробувати соціалізм спочатку на собачках. Шкода, що Табачнік не прислухався до цієї гарної ідеї й для початку не запропонував Росії самій у себе створити отакий підручник, який би задовольняв усіх: і росіян, і репресованих чеченців з кабардинцями, і знищених інгерманландців, і завойованих вогнем, мечем і водкою чукчів, і експропрійованих тувинців, які мали колись свою незалежну державу, і несть їм числа — усіх тих народів, які або зникли з карти Росії, або залишились здесятковані й поглинуті.
Не квапиться Росія писати такий підручник, як і не квапиться підписувати Хартію про регіональні мови, зате пильним оком стежить за нами, аби прогнути ще нижче.
Ось уже й новий проект закону готовий: «Про проголошення в Україні 6 червня Днем російської мови». Автор проекту, звичайно ж, невтомний В. Калєснічєнка. Бо як же без нього?
Але ідея чудова! Та що там чудова — геніальна! Тільки чому ж усі решта регіональних мов опинилися на задвірках? А де День румунської мови? А де кримськотатарської чи гагаузької? А циганів! Циганів як могли забути? Та й одним Днем для циганів не обійдешся, бо там кілька діалектів, які дуже різняться.
Але чому я не чую обурених голосів? Чому мовчать Суркіс, Червоненко, Фельдман, Каламойскій, Пінчук, Рабінович, Ярославскій і «другіє афіціальниє ліца»? Де мужні голоси Добкіна, Попкіна і Кернеса? Як же нам тепер без Дня івриту і Дня ідишу? Правда, у тій нашій Хартії фігурує якась загадкова «єврейська мова». Але нічого — хіба нам шкода для братніх євреїв цілі два Дні?
Нє даработал таваріщ Калєснічєнка. Тим більше, що День російської мови у нас практично цілий рік. Щоб у цьому переконатися, досить увімкнути телевізор чи підійти до газетного кіоску в столиці України. Або завітати у святая святих — Києво-Печерську Лавру. От уже де-де, а там такі да — там русскій дух і Русью пахне. Навіть із легким ароматом щєй і лаптєй та немитих кудлатих борід.
Взагалі, регіонали — великі оригінали. Їм не до шмиги та історія України, яка культивувалася в епоху Ющенка, але нічим рівновеликим замінити героїв Крут, січових стрільців чи бійців УПА вони не можуть. Викинути викинули, а що натомість? Брусиловський прорив, «Арсенал», Щорс, «Молода Гвардія», Ковпак, Руднєв, Конєв, Ватутін і т.д. От тільки що тут українського? І до чого тут народ український? Бо якщо пісень і легенд про стрільців та упівців сотні і сотні, а віршів, присвячених крутянам, десятки і десятки, та ще й у виконанні таких асів, як Тичина, Антонич, Маланюк, то про бальшую атєчєствєнную чи про партизанський рух в Україні — жодної. Ну не сприймав народ ані цих героїв, ані ці події як свої.
Та й діло з «Молодою гвардією», про яку так натхненно тьохкав Чєчєтов у Шустера, не зовсім чисте. Бо виявилося, що зв’язані вони були таки більше з ОУН, аніж з керуючою і спрямовуючою. А бідний Фадєєв мусив творити міф на голому місці, підшиваючи до підпільників членів компартії та вигадуючи небилиці, через які чимало людей потім мусили поневірятися, бо Фадєєв їх не тільки закатрупив, а вони вижили, а й зробив зрадниками.
Але міфи — це для совка святе. Що великий полководець Невський, який розбив — страшно сказати! — кілька десятків рицарів у двох «грандіозних» битвах, а що 28 панфіловців, яких просто не було, чи Зоя Космодем’янська, яку самі селяни упіймали, бо вона хати палила на поклик Сталіна... Усе фікція. А ось і свіжа, хоч і з нафталіном: Росія в Україні буде знімати фільм про «матч смерті».
Не буду тут відкривати читачам велосипеда, про «матч смерті» написано чимало, можна знайти не тільки статті, які розвінчують цю побрехеньку, а й документальні фільми. До того ж — російські! Тобто вони там, у себе, знають, що це вигадка, але для дурних хахлів, щоб їх у Євросоюз не тягнуло, варто таки показати, якими свинями були ці німці. Так ніби справжніх, а не вигаданих німецьких злочинів бракує. Так, чого доброго, скоро витягнуть ще одну шизофренічну вигадку про мило з людського жиру і рукавички з людської шкіри. Та чому скоро: вже витягли! Лічно Інна Геббельсівна у того ж таки Шустера згадала.
І «Зарніца» як ідея ще не погасла. Ще жевріє в головах вічних комсомольців. Як та «Зарніца» виглядала у виконанні асвабадітєлєй, задемонструю документально. Донесення секретареві Львівського обкому КП(б)У Грушецькому за 1945 р. секретаря Бібрецького райкому Рубана під грифом «сов. секретно»: «10 мая тремя пьяными бойцами в.ч. № 34004 в гор. Бобрка брошена граната на центральной улице прямо в толпу детей, в результате убит сын одного рабочего — школьник 8 класса» (Держархів Львівської області, ф. 3, оп. 1, спр. 222, арк. 93 — 94).
Тобто сценарій, можна сказати, готовий.
У новітніх підручниках читаємо про спалені українські села. Ким спалені? Звичайно, німцями. А от про ті села, які спалили більшовики у 1919 — 20-х чи енкаведисти у 1945 — 50-х, ні слова. Така от правдива історія. Гриф «сов. секретно» продовжує діяти.
Але усе це підчищання історії, до якого вдається Табачнік і його послідовники, на ділі малоефективне. У вік інтернету ідеологічна блокада приречена на поразку. Зрештою, це задемонстрували дебати львівських і одеських школярів, які у багатьох історичних питаннях дійшли спільного знаменника. Так що на зміну усім цим більшовицьким мамонтам, голубам-андрогінам та іншим інфузоріям-туфелькам гряде нове покоління — прагматичне і просунуте.
************************************************************
В СВОЇЙ ХАТІ — СВОЯ ПРАВДА
Дивує мене одна річ. Здається, пишеш про конкретні речі, не роблячи якихось глобальних узагальнень, а певна публіка все одно розуміє це по-своєму. Це як з притчі Олександра Довженка: «Двоє дивляться вниз. Один бачить небо і зорі, а другий калюжу».
Статті мої передруковують різноманітні сайти, їх обговорюють, сперечаються і частенько чубляться. І завше знайдеться хтось, хто обов’язково дорікне: не треба ворушити історію.
Але історія ніколи не була і не є якоюсь застиглою формою, як антична скульптура. То чому її не можна ворушити? Не один я такий, що ворушу. Оно Юлія Латиніна у телепрограмі «Код доступу» (усім рекомендую, в інтернеті є і сама програма і її текст) повела мову про те саме, що і я, — про історичні міфи. Зокрема, про міфи останньої війни.
«На этой неделе отмечали 70 лет 22-му июня, дню начала Великой Отечественной войны. Это полностью фиктивная дата. Что произошло 1 сентября 1939 года? Две тоталитарные державы начали Вторую мировую войну, договорившись за неделю до этого о том, как разделить Европу. Что произошло 22 июня 1941 года? В этот день Гитлер нанес удар Сталину, готовившемуся нанести удар Гитлеру.
Война, в которой СССР потерял 28 миллионов человек, началась не 22 июня. Она началась для СССР 17 сентября 1939 года, когда советские войска вошли в Польшу и разделили ее вместе с Гитлером, и даже принимали совместные парады под Брестом, под Львовом.
И, вот, когда смотришь на все, что происходило на этой войне, то видишь, что ткань истории рассыпается под внимательным взглядом изучающего точно так же, как рассыпается эта фиктивная дата. Какое событие ни возьми, на проверку рказывается не тем, чем его представляет официальная историография. Возьмешь героев, нам говорят о подвигах 28 панфиловцев у разъезда Дубосеково. Неправда: часть панфиловцев осталась в живых, не было никакого комиссара, который кричал: «Ребята, отступать некуда — за нами Москва», и отступили. Кто-то там из панфиловцев даже оказался потом в плену, даже оказался гитлеровским полицаем.
Героем называют Зою Космодемьянскую. Действительно, эта фанатичная девушка, которая кричала перед смертью «Нас 150 миллионов — всех не перевешаете». Но проблема заключается в том, что подвиг ее был несколько странного свойства: она сжигала в соответствии с приказом Сталина от 17 ноября крестьянские дома. И насчет 150 миллионов. По крайней мере, некоторая часть из этих 150 миллионов, те крестьяне, дома которых она сожгла, прибежали в полицейский участок и пытались ее там расцарапать.
Вот, осада Ленинграда, 125 блокадных грамм с огнем и кровью пополам. Вот, Марк Солонин в своей последней книжке о блокаде Ленинграда только коснулся этой темы. И сразу вся краска поползла с нее, и выяснилась масса совершенно простых и очевидных вопросов. Вот, американцы наладили снабжение Западного Берлина по воздуху во время блокады. Ленинград не надо было снабжать по воздуху — там была вода. Водный транспорт не в разы, а в 100, а то и в 1000 раз вместительнее самолетного, грузоподъемнее. Достаточно было раз в день баржу пускать по этой воде. А потери там были небольшие — 4% тонуло от гитлеровского огня, это ничтожные потери для войны.
«А вот, — говорит Солонин, — есть сведения, что из Ленинграда вывозили продовольствие перед блокадой». Ну, в рамках, видимо, все тех же сталинских приказов, что город собирались сдать и хотели, чтобы там ни грамма хлеба не оказалось. «А вот, — говорит Солонин, — такой-то флот стоял на озере». А куда ж флот делся? А его эвакуировали, чтобы не достался врагу. Как это флот эвакуировали, баржи эвакуировали, а людей оставили? И оказывается, что если разделить даже поступавшее на этих баржах количество продовольствия, то и то получится не 125 блокадных грамм, а 600. А согласитесь, 125 и 600 — это, мягко говоря, разница, между жизнью и смертью в данном случае. Что же было-то? Куда делись 450? воровали? При Сталине воровали? В таком количестве? Ну, мы, конечно, знаем, что Жданов, который возглавлял Ленинград, жуткая сволочь, ему персики возили свежие на самолетах. Вот, ему-то как раз возили, ему-то как раз возили на самолетах. Но как же может быть так, что мы величие собственных побед мерим ценой наших потерь? А осада Ленинграда — сколько виноват Гитлер, а сколько виноват Сталин?
Или говорят «Жуков — гениальный полководец». Ну а вопрос: а чем же, собственно, Жуков был гениальным полководцем? Человек, который израсходовал в огне этой войны вместе со Сталиным русский народ, как это писал Виктор Астафьев. Что делал Жуков? Под Ельней в августе 1941 года бросал пехоту на штурм врытых в землю танков и минных полей. Под Ржевом этот браконьер народа русского, опять же по выражению Астафьева, в течение 15 месяцев бросал полк за полком, дивизию за дивизией на абсолютно бессмысленные штурмы укрепленных немецких позиций. Потери войск превысили 2 миллиона человек, сам город был уничтожен полностью: из 40 тысяч населения осталось 248 человек. Ржев — самая кровопролитная битва за всю историю человечества. Что мы о ней знаем? Ничего. Зато у нас принято называть Жукова «гениальным полководцем». Странная гениальность. Это не гениальный полководец, это гениальный палач.
И вот так со всем, во что начинаешь всматриваться. И видишь, что в этой войне нет гениальных решений, кроме решений Сталина. Нету подвигов. Очень мало подвигов, которые выдержат скептическое отношение».
І коли зараз ще й досі нам кричать, як отой молодий регіонал на останній «Большой политике», що саме Сталін привів нас до перемоги, то думаєш собі: де ви, пацани, берете таких кадрів? Ви що їх — у спеціальному інкубаторі вирощуєте? Бо якщо в інкубаторі, то зрозуміло, що клієнт безнадійно хворий і ми його втрачаємо, адже він не читав нічого з того, що було на цю тему опубліковано, і для нього такі авторитети, як Віктор Астаф’єв, — пустий звук. Якби не ідіот Сталін, то СССР виграв би цю війну набагато скоріше і з набагато меншими втратами. Якби не вождь-маніяк, то солдати б не здавалися тисячами в полон, а в полоні не вмирали б як мухи тільки тому, що Сталін відмовився від послуг Червоного Хреста і оголосив полонених зрадниками. Не кажу вже про всім відому річ — знищення більшості командирів Червоної Армії.
Незнання історії веде до курйозів. Минулої п’ятнці на Первому національному (хотілося б лише дізнатися, про яку націю йдеться) у новинах розповідають про вшанування 360-річчя Берестецької битви. Показують козаків, які з’їхалися з усієї України, а потім дамочка від новин каже, що під Берестечком козацьке військо, яке чисельністю поступалося польському, ущент розбило польське.
Я тут злегенька припух. Думаю: може, я щось пропустив? Може, з’явилась якась нова генеральна лінія, про яку я ще не чув? Щоб усі наші поразки видавати за перемоги. Причому — дзеркально. Якщо раніше ми знали, що козацького війська разом з ополченням було більше, то тепер — навпаки.
Ну, в принципі, що чекати від арфуші з бенкендорфами? Але та дамочка від новин... вона у якій школі вчилася? Може, вона теж емігрантка-заробітчанка?
І ще після цього не рухай історію? Таку ідею постійно нам втовкмачують регіонали: «Нє нада! Аставтє історію історікам!» Та ніхто ж і не зазіхає на парафію істориків, вони давно уже свої висновки зробили, тільки чомусь всілякі калєснічєнки не прислухаються до істориків, а творять свої міфи і на основі них потім організовують провокативні виставки.
Щойно з’явилося в книгарнях дослідження історика Андрія Боляновського «Убивство польських учених у Львові в липні 1941 року», де документально доведено, якими способами КГБ фальшував правду, вирішивши притягти за вуха сюди «Нахтіґаль». І не тільки звинуватити їх у розстрілі професорів, а ще й у розстрілі кількох тисяч євреїв. І дарма, що жодних даних про участь цієї формації в розстрілах не було, жодні очевидці нічого подібного не засвідчили, у тому числі і євреї, але з Москви у 1960 році дали вказівку Львівському, Тернопільському та Хмельницькому управлінням КГБ будь-що знайти свідків. З Тернополя повідомили, що «в актах Надзвичайної державної комісії, що констатувала злочини німців на території Тернополя і Тернопільської області, батальйон «Нахтіґаль» не згадується». З Хмельницька і Львова така сама відповідь. Тоді летить на місця дуже конкретна депеша: «Встановлених свідків злочинів «Нахтіґалю» треба підготувати (!) для допиту працівниками прокуратури... При підготовці до допитів свідків потрібно використовувати статті про злочини «Нахтіґалю».
Можете собі уявити щось подібне у правовій державі? Свідки, виявляється, мали розповідати не те, що бачили на власні очі, а те, що уже надруковане в газетах!
Таких свідків знайшли, аж 15, але чомусь лише трьох зі Львова. Та й то одного з них важко назвати свідком, бо він розповів лише те, що «чув від сусіда». Автор дослідження наводить їхні свідчення, в яких переплутані дати і факти. У результаті, уся ця показуха нічого не дала, бо західнонімецький суд провів своє власне дослідження і не знайшов достатніх доказів для підтвердження злочинів, які приписали «Нахтіґалю».
Як виявилося, протягом шести днів, які «Нахтіґаль» був у Львові, він не зробив узагалі жодного пострілу!
А німецький суд Гамбурга у 1966-му остаточно встановив усіх учасників розстрілу львівських професорів, то була «мала команда СД». Жодного українця.
Тоді деякі запопадливі ненависники усього українського витягли останній аргумент: списки розстріляних, мовляв, підготували українські націоналісти. Але і це виявилося фікцією, бо у Львові у 1941-му було понад дві тисячі викладачів вищих шкіл, а розстріляли лише 38 (частина з них були лише членами сімей). Як виявилося, гестапо мало списки цих осіб уже давно, бо саме їх Сталін готував для нового маріонеткового уряду Соціалістичної Республіки Польща. Так само, як він мав напохваті уряди Фінляндії та країн Прибалтики. З вісьмома з них Сталін зустрічався особисто. Ото й була причина загибелі.
Але хто у нас читає істориків? Невидимим бійцям інтернет-фронту довести нічого неможливо. У них своя робота. А у мене своя. Якщо кленуть — значить, існую. Якщо хвалять — значить, існую недаремно.
*** *** ***
ЧУЖИНЦІ ПРО УКРАЇНЦІВ
Далі публікуємо записки Міхаіла Чистякова (1809 — 1885) — російського письменника та видавця, автора багатьох книжок для дітей. Книжка «Из русского быта» (1868) розповідає про звичаї та побут росіян і українців. Автор дає дуже точні й цікаві характеристики українців, з якими не завадить ознайомитися й нині.

Нарис українського побуту
Здавен, років, мабуть, зо двісті тому, утворився в Україні особливий стан — чумаки. Назва їхня походить від слова «чума». Коли ця хвороба ще часто з’являлася на півдні, візники, що їздили туди, мочили свою білизну в дьогті, висушували і вдягали на тіло. Чуми тепер не буває, але звичай вимащуватися дьогтем зберігся. Українці так уберігаються і від інших хвороб під час тривалої мандрівки у спеку.
Чумаки живуть селами по берегах Дніпра; рільництвом або зовсім не займаються, або займаються дуже мало. Зазвичай їздять у Крим на озера по сіль, і на Дон по рибу. Щойно зійде сніг і проб’ється трава, вони вибирають найміцніших волів, гуртують валки, наймають для кожної валки отамана, запасаються усім, що може знадобитися в степу для направи возу і приготування страви, беруть навіть старих, досвідчених півнів, щоб за їхнім криком уночі визначати чис, і рушають у степ. Отаман попереду вказує дорогу, призначає місця для випасу волів і для нічлігу.
На ніч караван зупиняється у відкритому; чумаки пускають волів пастися, ставлять вози колом, розпалюють багаття і варять в казанках кашу з салом або з рибою. За старих часів, коли в степу бувало багато розбійників, чумаки озброювалися рушницями, пістолями, шаблями, списами і сокирами. Тепер, слава Богу, це зайве, а про всяк випадок, якщо нападе вовк, на кожному возі — важкий дрючок. Чумаки дуже люблять оці мандрівки: життя вільне, безтурботне, праці жодної, нічого не бракує, попереду — заробіток і знову достаток і безтурботність, клімат сухий, здоровий, удень і вночі довкола зелень, квіти і привабливий степ, який заколисує душу.
Колись чумаки мали багато клопоту при переправі через ріки під час повеней: мости розібрані, поромів мало; біля перевозу — кілька тисяч підвод; доводилося стояти іноді близько місяця; ціни на пашу для худоби піднімалися неймовірно, за перевіз, що вважався безплатним за державним законом, брали величезні гроші. Тепер, кажуть, це лихо позаду.
Чумаки так звикли до свого кочування, що ледве чи й узялися б за інше діло. Навіть під час війни, незважаючи на небезпеку, вони вирушали у Крим. Коли під Євпаторією стояли ворожі кораблі, чумаки спокійнісінько під’їхали до самого берега і стали накладати сіль на вози. Англійці мали нахабство стріляти в них з гармат, отож, коли одне ядро поцілило у віз, розбило його і поранило бідних волів, ошелешені українці кілька хвилин мовчали, не розуміючи, за що в них можна стріляти. Нарешті, коли провищало ще кілька ядер, вони сполошилися та почали від’їжджати від берега, і один з них, обернувшись до кораблів, сказав з гірким докором: «А хіба ж ото така війна? Та то ж убивство!» Та кажуть, що, не боячись і вбивства, чумаки ночами підкрадалися до озер і накладали вози солі.
Траплялася чумакам і смерть у дорозі. Та це й не дивно: лісів ніде нема, удень страшна спека, уночі — холодна роса. Так і ховають чумака серед степу, закопавши де-небудь на кургані, щоб легше було згадати, але часто не можуть поставити навіть хреста, бо у степу часом не знайдеш і тріски.
У звичаях українців є багато прекрасних рис і взагалі більше доброго, ніж поганого: українцеві докоряють в упертості, незговірливості і підозріливості; але упертість його пояснюється твердістю характеру і сильною прихильністю до тих або інших звичаїв, з якими йому зручно жити і уживатися, з якими поєднується багато дорогих спогадів. А тільки слабодуха й холодна людина легко зрікається традицій і дитячих вражень, того, що було близько до серця, що його тішило і хвилювало. Незговірливим українець буває тоді, коли йому не хочуть чогось добре розтлумачити, не хочуть вислухати, розібрати справу, а суворо і грубо наказують.
Підозріливість в українця виховувалася упродовж багатьох сторіч і пояснюється історичними причинами. І тепер часто трапляється, що до українців, щоб розпоряджатися їхніми справами, приїжджають люди, які не знають їхнього побуту, потреб і мови. Справедливо чи несправедливо, але у москалеві українці завжди бачать людину до них недоброзичливу, неприхильну. Тому від нього і ховаються, перед ним хитрують, лукавлять, прикидаються, ніби не знають, про що їх розпитують, вдають нездогадливих, а то й дурників. А щойно стосунки зміняться, і переконається українець, що йому зичать добра, тоді можете стати свідком того, з якою ласкою він запросить вас до свого вогню на сінокосі, або на риболовлі, тоді його пасіка, його сад, його хата і душа цілковито відкриті: він стає веселим, жартівливим і балакучим, ви відчуєте, скільки сердечної теплоти ховається під застиглою, на перший погляд, тупою і незворушною зовнішністю українця. За часів козацтва в Україні за крадіж карали смертю; можливо, відтоді в українців укорінилося правило, яке перетворилося на шляхетну звичку: не чіпати нічого чужого. Крадіж вважається найганебнішим злочином. Та й не мають вони змоги уберегтися від злодія: міцної огорожі довкола двору, міцних зрубів для хат і дахів у них нема і бути не може на безліссі. Засуви, замки та інші ознаки недовіри до людської чесності вживаються рідко. Забавно, як іноді українець, відлучаючись з дому, дає знати чужій людині про те, що його нема вдома. Тоді двері підперті паличкою, або ж на клямці зав’язана мотузочка петлею. Це означає, що господар відлучився ненадовго, а якщо мотузочка зав’язана туго на вузол — отже, господар подався кудись надовго. Українці розуміють і шанують ці символічні знаки і ніколи не користають з них на шкоду ближньому.
Стосунки між чоловіком і дружиною, батьками, дітьми і родичами в українців цілковито патріархальні. Родичі взагалі тісно між собою пов’язані від самого дитинства, граються разом, бувають одні в одних у гостях, а коли виростуть, переймаються родинними справами, одне одному співчувають, допомагають, і горе, і радість ділять порівну. Ця прихильність, що часто грунтується на глибокій і ніжній любові, вважається навіть обов’язком. «Чого доброго чекати від чоловіка, коли він навіть рідних кривдить, — каже українець, — не шанує батька, матері, не любить дітей, братів, сестри?» Але часто це право на любов і повагу розуміють помилково: чоловік вимагає необмеженої сліпої покори від дружини, батьки від дітей, старші родичі від молодших.
Оскільки не можна дорослою людиною розпоряджатися як дитиною, то такі вимоги замість любові й згоди, породжують ворожнечу, розбрат і нерідко злочини. Втручання батьків і родичів найчастіше відбувається при виборі жениха для дівчини, або нареченої для парубка. Втім сьогодні такі випадки доволі рідкісні. Задля уникнення незгод у родині в українців уже давно існує наступне правило: щойно одружується син, батько будує йому окрему хату, виділяє частину майна і усе, що треба для господарства. Зрозуміло, тут не обходиться без втручання батьків, але принаймні нема щохвилинних зіткнень, які неминучі у сільському, а особливо у жіночому господарстві, неможливі сварки через глечик молока, шматок пирога і т. ін. Ця окремішність господарства пояснює, чому в Україні між родичами менше ворожнечі, ніж у Великоросії, де іноді четверо-п’ятеро одружених синів живуть разом, однією родиною. Це дуже добре для успішної праці, але, на лихо, майже завжди виходить так, що уся ця родина пересвариться, поб’ється, поділиться, та й усе життя взаємно ворогує.
Українські села мають дуже привабливий, привітний і якийсь свіжий, радісний вигляд: вони ніколи не бувають надто багатолюдними; хати не туляться одна до другої; дворики розміщені за планом завжди на певній відстані один від одного; українець любить простір, самоту. Від природи схильний до зосередження в самому собі, до задумливості і незалежності, він не любить, щоб хтось витріщався на те, як він хазяйнує, відпочиває або сидить мовчки на призьбі, опустивши обважнілу думками голову чи мугикаючи якусь меланхолійну пісню. Де є узвишшя, узгір’я, річки і струмки, українець вибирає для своєї хати завжди наймальовничіше місце і прикрашає його чим тільки може; чи будується вона з колод, чи, що буває частіше, особливо в степових місцях, з глини, піску, лози, очерету і соломи, — завжди вибілена ззовні і зсередини, і підбілюють її ледь не щотижня. Довкола неї пліт, на вікнах квіти, звичайно, найпростіші, але вони вносять у хату якесь лагідне, миле почуття; поряд — город, на ньому, крім овочів, яскраво-червоні, або строкаті, як рої метеликів, красуються квіти маку, жовтіють соняшники, гарбуз широким листям застилає пліт; далі садок — груші, яблуні, чорні порічки, малина, ожина, терен; українець перебуває наче у полоні зелені й любить дерево навіть неплодове; біля дому він його нізащо не зрубає, а якщо доводиться будуватися саме там, де воно росте, то краще відсуне хату, а якщо будує хлів чи стодолу, то зробить для дерева отвір в даху; і весело зеленіє, і шумить воно, і обсипає цвітом житло людини, яка пощадила його.
З цього погляду зовсім інакше чинить фін, чухонець: він, можна сказати, чує до всякого живого дерева злість, наче бачить у ньому свого особистого ворога, який закриває від нього сонце і тінню своєю підтримує вогкість боліт, що оточують його. Він далеко довкола своєї хати викорчовує і випалює усе, що росте; а вже що-небудь посадити, окрім найнеобхідніших овочів, йому ніколи і на думку не спаде. Хати українців мовби ховаються в зелені, і білість їхня, змішуючись із листям і цвітом дерев та кущів, привітно ще здалека кличе до себе перехожого; так і хочеться звернути з дороги, щоб зазирнути туди. Звичайно, усередині вони не такі привабливі, як ззовні; там немає не лише голландської, а навіть і німецької чистоти — і дробина там буває, і теля, і порося знаходять теплий притулок; але про чистоту все ж таки якомога піклуються, усе прибрано, усе на своєму місці та в порядку.
Коли чоловіки побудують хату, усередині білять її жінки, і роблять це звичайно з піснями: за повір’ям, це потрібно для того, щоб веселощі і пісні не замовкали в хаті доти, доки у ній житимуть. Ще заманливішими бувають хутірці, самотньо розкидані в степу. Серед неозорої, безлісої й безлюдної рівнини, де око, розбігаючись на всі боки, нарешті стомлюється одноманітністю, особливо приємно бачити острівець дерев; між ними знову яскраво біліють мазанки, в’ється дим, лунає дзвінкий сміх дітей або дівоча пісня, яка зливається із криком перепелів, скрекотом коників і сухим шепотом ковили; а там, дивишся, нерухомо стоять круторогі воли і, здається, думають про своє трудове життя.
Звичайно, у житті українця бувають і невеселі години — як не люті степові сніговії, то немилосердна спека, від якої земля тріскає, урожай вигорає... Але, на щастя, українець має твердий характер, рідко впадає у смуток, або вдається до пияцтва; посумувавши, він придумає щось і почне знову наполегливо працювати, поволі збиваючи копійку, щоб знову обжитися. І обживається: кілька родючих років поправляють його статки; у хаті знову з’являється достаток, сміх і дзвінка пісня; він бадьоро виходить з волами на ріллю і з втіхою оре землю, змочену благодатним дощем. Дай Боже тобі, чоловіче, здоров’я, і сили, і багатого врожаю, щоб тобі й на думку не спадало яке лихо!

************************************************************
МОСКОВІЯ ОЧИМА ЧУЖИНЦІВ
Подорож барона Августина Майєрберга у 1661 році

Священики у московитів одягом не відрізняються від мирян, хіба що тільки круглою скуфейкою, яку ніколи не повинні скидати. Але вони настільки принижують свій сан, що, постійно перебуваючи в нечистоті і бруді, швендяють по місту з возиками, торгуючи різним церковним причандаллям, а коли трохи зароблять, то заходять в шинок і напиваються до скотинячого сп’яніння. Усі вони якісь недоумкуваті і називають поганцями людей іншого сповідання. Один піп навіть не хотів нам подати руки, щоб не осквернити її дотиком наших рук.
Крім цього забобону, є ще й інший. Будь-які зображення у москвитян зневажаються, окрім ікон, які були виміняні на золоті або срібні гроші (купувати їх непристойно). Придбавши ікону, яка висить у церкві на стіні, вони роблять її своєю власністю і, окропивши святою водою, дуже шанують. Якщо власник ікони застане перед нею когось за молитвою, то почує лайку: «А чого це ти перехоплюєш злодійськими своїми молитвами милості моєї ікони? Заведи собі сам якогось Бога, та й молися йому, скільки душі завгодно, а чужих не чіпай»! І так учепиться, що поки не дати йому відчіпного, то й не заспокоїться.
У кожному будинку у московитів висять ікони в куті, прикрашені золотом і сріблом. Вони запалюють під іконами свічки і хрестяться трьома пальцями — великим, середнім і вказівним на правій руці — кладучи їх спершу на груди, потім на правий і лівий бік, повторюють багато разів: «Господи, помилуй»!
Коли ж чоловік захоче виконати свій обов’язок з дружиною, він зобов’язаний закрити ікони покривалом. Якщо московит заходить до чужої хати, то, не вітаючись ні з ким, швиденько окинувши поглядом кути, шукає ікон і тричі кланяється їм, хрестячись при цьому. І тільки тоді вітається з присутніми. А, відходячи, знову кланяється і хреститься.
Якщо якусь ікону з часом поточить шашіль і фарби полиняють, то їх заборонено кидати чи спалювати, а краще пустити за течією води або закопати на кладовищі.
Окрім ікон, в усій Московії не побачиш жодних інших зображень. Нема жодних портретів, так що пам’ять про дідів і батьків гине разом з їхньою смертю.
Коли московити постять, то харчуються самим хлібом і часником, а спрагу тамують водою, ледь приправленою квасом. Проте жодної спраги вони не можуть втамувати, якщо станеш підносити їм горілки, скільки душа забажає. Московити п’ють горілку, не проціджуючи крізь зуби, а ковтають усією горлянкою, як бики і коні, і п’ють доти, доки не перестанеш наливати. У шинках вони пиячать доти, доки не витрусять капшук до останньої копійки. Та й нерідко буває, що пропивають шапку, кафтан чи інший одяг, навіть до голого тіла, щоб випити ще. Від цієї зарази не рятуються ні священики, ні ченці.
Але злий корінь — пияцтво — породжує ще й жахливіші злочини. Багаті московити тримають численних холопів і рабів, але за малі кошти, бо одягають їх в обноски, а годують сухарями, стухлою або сушеною рибою, і рідко м’ясом, а платні не дають жодної. А що вони ніколи не мають ситого шлунку, то разом з гультяями, яких незліченна кількість волочиться на площі без будь-якої роботи, не знаючи жодного чесного ремесла, то беруться до злодійства. Вони або обкрадають потайки будинки, або грабують їх, навмисно підпалюючи людей багатших і примчавши нібито на дапомогу, або в нічний час нападають на перехожих і, позбавивши їх несподіваним ударом спочатку голосу, а потім і життя, відбирають гроші й одяг.
Наскільки у тверезому стані вони готові до сварок і гидких лайок, то у п’яному стані дуже часто зчиняють бійки з будь-якої дурниці і, миттю вихопивши ножі, ріжуть одне одного з небувалою люттю. Правда, на кожній вулиці стоять вартові, які щоночі відстукують години у ринви на дахах, або в дошки, щоб стукіт цей відлякував грабіжників. Але ці вартові самі мають долю у вкраденому, і вдаючи, що сплять, не рухаються з місця, потураючи злодіям. Так що у Москві не буває жодного ранку, аби на очі перехожим не попалося кілька десятків свіжих трупів убитих за ніч людей. Особливо у святкові дні і на Масляницю, коли москвити пиячать дні й ночі, а від страшного пияцтва їх охоплює така несамовитість, що вони б’ються не на життя, а на смерть і якщо самі не стають убивцями, то їх убивають.
Біля воріт нашого подвір’я стояло на варті 40 стрільців. Четверо з них, розподіливши між собою час, безупинно вартували в різних місцях будівлі, щоб ми могли бути убезпечені від грабіжників. Але насправді для того, щоб не допускати до нас нікого. Один з вартових стояв на караулі під віконцями моєї спальні. У літні ночі він не давав мені спати диким співом або іграми з товаришами по службі. А зимою, щоб зігрітися, плескав у долоні і стрибав, притупуючи ногами. Так, що я раз у раз прокидався. Мої скарги не принесли жодних наслідків. Усі московити настільки поважають пообідній сон, що купці ополудні замикають свої крамниці, а бояри і дворяни не приймають до себе нікого, займаючись справами тільки в уранішній час. Ось і про мене вирішено було, що я пристосуюся до їхнього звичаю, а відтак не стану дорожити спокійним сном по ночах.
Московити розлучаються з дружинами не лише через невірність, але й через безпліддя, або тому, що втратили почуття і відчувають відразу до дружини. І церква не заперечує. Між іншим, розлучення серед вельмож такі часті тому, що нещасні молодята, дотримуючись звичаю, одружуються на особах, яких їм дозволено побачити тільки після шлюбу в церкві. Отже, нерідко трапляється, що вони мусять замість бажаної Рахілі, брати нав’язану їм у шлюб Лію, а потім обоє каються, що дали обдурити себе.
Люди заможніші ховають своїх дружин від чужих очей в чотирьох стінах будинку і не доручають їм вести хазяйство, а дозволяють їм хіба лише шити і прясти. Виходити їм заборонено, за винятком відвідування церкви або рідних. Жінки у Московії не мають інших турбот, окрім поїсти і вдягнутися, а виїжджаючи кудись, чіпляють на своїй сукні коштовності з усього батьківського спадку, і виставляють на показ усю свою пишноту, хоча самі ніколи не бувають охайні.
Усі вони натирають обличчя й шию білилами, а для підфарбовування щік і вуст додають рум’ян. Жінки з біднішого стану, яких не так суворо тримають вдома, не проти й випити, навіть змагаються у пиятиці зі своїми приятелями і нерідко падають без сил під стіл, а відтак уже не стримують себе ні в чому, займаючись любощами. А бувають і такі, що, вийшовши з шинку, пропонують себе за нову випивку, чи за невелику ціну. Бо і чоловіки, і жінки звикли, що гріх одруженого з незаміжньою не вважається перелюбством, маючи за гріх тільки перелюб із заміжньою.
Московити завжди пахнуть часником і цибулею, а по усій Московії не знайдете жодного лікаря, ані аптекаря, бо вони швидше звернуться до замовлянь шептух і татар. А коли мають розлади шлунку чи гарячку, вживають горілку і часник.
Усі без винятку московити часто відвідують лазні, де перебувають у розпеченому приміщенні, спливаючи потом, лежать на полицях і січуть одне одного ялиновими гілками. А потім вибігають зовсім голі з лазні до річки і пірнають у воду. У громадських лазнях буває чимало жінок, які хоча й миються окремо від чоловіків за перегородкою, проте зовсім голі заходять в одні двері з ними, а потім разом із чоловіками біжать до річки, змішуючись із ними і не соромлячись виставляти їхнім нахабним поглядам свою голизну та збуджуючи любострастя.
Я вжахнувся, почувши у Москві про те, що витворяють там жебраки, яким для свого користолюбства мало було звичайної милостині і вони організували викрадання дітей, щоб ті своїм зворушливим благанням викликали співчуття у душах благочестивих людей і щедрішу милостиню. Двоє або троє з них підстерігали дітей, які відійшли убік від своїх матерів, і тихенько принаджували їх до себе, простягнувши яблуко або горіхи, а потім відводили далі й далі. А привівши до себе в житло, ламали їм руки, ноги або виколювали очі. Якщо таке каліцтво убивало когось із дітей, то душогуби ховали його у землю під підлогою у своїй хаті. А тих, що вижили, водили з собою на перехрестя та показували перехожим, видаючи за рідних дітей, яких доля покарала каліцтвом ще в череві матері, і просили милостиню.

№6(57) липень 2011 (2)

  • 17.11.11, 13:10
CTRL+V

Юзьо ОБСЕРВАТОР
ЗАПАХ ТЛІННЯ
Останнім часом у мене виникає таке враження, що наша опозиція одночасно здохла. Не упокоїлася з миром і не врізала дуба, а саме здохла. Її непохований труп розливає довкола тільки сморід. Думаю, що це великий гріх, коли покійника не поховати. І я радо б приєднався з лопатою на плечі до якоїсь похоронної процесії, аби поховати тлінні останки цього розкладеного і поточеного червами, хробаками, жуками і тушками організму.
На носі парламентські вибори, а ми чуємо поки що тільки самі заклики до об’єднання. Ба навіть Кролик блиснув гострими зубчиками, заметляв хвостиком і теж щось пробурмотів про об’єднання. Але от біда — кожен із цих наполеончиків бачить на чолі такого об’єднання лише себе красивого і величного. Та, зрештою, що може змінитися від об’єднання трупів? Ну отримаємо нову партію МОРГ (Мєсто Отдиха Рєанімірованих Граждан), або У(країнський)МОРГ, а що це змінить? Сморід не зникне. А всі ці політичні імпотенти — що кожен зокрема, а що всі вкупі — не здатні ні на що більше, крім лише красуватися на політичних шоу і вправлятися в ораторському мистецтві. А потім ідуть собі любенько зі своїми політичними ворогами на сто грамів і там уже дискутують суто про свої шкурні проблеми.
А щоб трупи не вбили собі в голову, що вони насправді живі, їх усіляко задобрюють. Ось парламентський готель витратив майже чверть мільйона на закупівлю чайних столиків, декорованих сріблом і платиною, та тумби з тюльпанового дерева. Для кого? Та здебільшого для наших опозиційних депутатів, бо ті, котрі при владі, уже в готелі не живуть. І я собі думаю: про що може думати отакий собі опозиційний труп, сидячи за чайним столиком, декорованим саме сріблом і платиною, а не якоюсь там бляхою? Він думає лише про одне: «Я так хочу, чтобы лето не кончалось, чтоб оно за мною мчалось...»
Звичайно, це краще, аби мчалося літо, а не розлючені трудящі з тумбами з тюльпанового дерева.
У старому словнику я прочитав таке означення «моргу» — «здание для выставки трупов». Чудово підходить і для означення парламенту.
І я ще думаю: як добре, що Бог нам послав такого чудового шокового хірурга, як Віктор Янукович, котрий дуже доступно пояснив Європі методи своєї медицини:
«Страна была больна... Мне пришлось лечить эффективно, значит, только хирургическим методом... Если организм выживает и живет нормальной жизнью, имеет возможность поразмыслить, что было бы лучше — идти и медленно умирать, или только один раз преодолеть боль, а потом жить нормально».
Тобто колишні навички хірургічного втручання за допомогою паяльника і «монтіровки» згодилися і тут. Спочатку ломиком по голові — бац! — і пацієнт починає мислити правильно. А кому не помогло, то друге бац! І тоді вже, «преодолев боль», він починає «жить нормально». Ну, як рослина. Кактус, наприклад. Чи настурція. Поїв, попив, покакав. Лише цим останнім і відрізняється такий пацієнт від кактуса і настурції.
Отже, в ідеалі увесь народ повинен перетворитися на оранжерею, куди дбайливі садівники, колишні наперсточники, рекетири і гопники, будуть вчасно доставляти гній та інші мінеральні добрива.
Не всім же жити в однаковому комфорті! Є вибрані й обрані, а є нікому не потрібні. Ну, не зовсім нікому, бо є ще Смерть, яка нас ніколи не зраджує. А ці ж, обрані, вони ж бо житимуть вічно! І тумби з тюльпанового дерева, і двері з ліванського кедра, і люстри у стилі Людовіка якогосьтам — це ж речі на віки і віки.
Ось хто з нас має змогу пропливати щодня 5 км у своєму басейні? А президент має. Правда, той басейн, який показало телебачення, був від сили 12 м довжини. Це ж скільки бідному президентові доводиться кружляти!
А кому, як не йому, доводиться гартувати тіло і дух перед вирішальною битвою за наш добробут? «Я знаю, что есть взгляды скептические, я даже вижу по лицам сейчас, у меня, знаете, зрение на 360%. Вы улыбаетесь сидите, а я скажу так — вышибать будем, вышибать. Вот кто только попадется под кулак — только брызги полетят. Никакой пощады не будет. Никакой. Попал? Стоишь на пути развития экономики? Собираешь коррупционный налог? Только попадись. Попалась рука — с головой оторвем».
Легендарний Джек Патрач нехай сховається. Проффесор хірургії виходить на лови.
А в той час, поки опозиція натхненно посмерджує, окремі політичні трупи ще намагаються подавати ознаки життя. Зокрема комуніст, який перебуває у стані хронічного спухання і нагадує більше пісяючого хлопчика, аніж мужчину, вирішив, що не слід обмежуватися червоними прапорами, а пора провести й референдум щодо зміни державної символіки, бо «нинішній прапор і тризуб є символами, які націоналісти скомпрометували».
Відразу видно позицію народного обранця, який не спить, а думає, як покращити життя уже зараз. От тільки не пояснив, яким чином, витративши мільярди на заміну всієї національної символіки, включно із паспортами, посвідченнями, дипломами, банкнотами і т.д., ми почнемо «жить лучше і вєсєлєє», як обіцяв Азаров.
Бо от у Макіївці цього ще не помітили. Там десятки людей отруїлися після потрапляння у водогін каналізаційних стоків. А в «Мариуполе заболел холерой очередной алкоголик и тунеядец», як весело повідомляють новини.
Не менш весело спостерігати, як влада починає гиркатися з росіянами на переговорах про газ, митний союз і введення мита на українські товари. Навіть Азаров уже сміє розкривати рота до Путіна. Подумати лише: два русскіх чєлавєка не можуть знайти спільної мови! А нема чого до Путіна посилати пенсіонера! Краще б послали Бєрєжную чи Єлєну Бандарєнка. Бо обох разом із Лободою на додачу. Як бонус.
Бідний Азаров ще зовсім недавно переконував нас, що в Росії живуть не вовки і не удави, а «братья»! І щойно тільки зникнуть на обрії усілякі націоналісти, Росія прийме нас у свої радісні обійми, і ми скліщимося з нею знову, як два нерозлучні песики. Дешевий газ, організовано випущений із животів коаліції, уже грайливо тріпотів біля наших носів. І раптом — фух! — розвіявся. А хто винен? Невістка.
Замість дешевого газу в наших рурах, у відкриті навстіж вікна і двері проникає русскій мір. «Тату! Тату! Лізе чорт у хату!» — «Дарма! Аби не москаль». Це не я вигадав. Це народна мудрість зі словника приказок М. Номиса. А ось іще: «Від москаля поли вріж та тікай»; «Од чорта одхрестишся, а від москаля не одмолисся»; «Москалеві годи, як трясці, а все бісом дивиться»; «На вовка помовка, а москаль кобилу вкрав»; «З москалем дружи, а камінь за пазухою держи»; «Хоч і добрий чоловік, та москаль».
Народ ще коли геніально окреслив, якими мають бути стосунки з москалями! Ніхто ще не догодив «старшому братові» й не догодить. Скільки Лукашенко прогинався, уже усю Білорусь русифікував, а бач і він не до шмиги. Уже й з нього російське телебачення лаха дере. Не дочекаюсь, коли за наших візьмуться.

ПРО КОНСТИТУЦІЮ
А оце ми святкували день народження Конституції. І я собі думаю: а як то так вийшло, що батьків у Конституції маса, а мами жодної?
А ось що писали інші видання.
Евгений Цуканов, «Цензор.Нет»: «— Что такое стабильность при Януковиче? — Это когда о Конституцию вытирают не только ноги, но и место, откуда они растут».
Полина Кудиевская, «Корреспондент»: «Конституция Украины, как лежачий полицейский — хоть она и есть, не всех это останавливает.
Конституция Украины, как диск CD RW — ее можно переписывать, сколько хочешь.
Конституция Украины, как купюра в тысячу долларов — все знают, что она есть, но мало кто держал ее в руках.
Конституция Украины, как старый папин «Москвич» — нужно поменять на что-то более современное, но все как-то руки не доходят.
День Конституции Украины, как день получения пенсии — настоящий праздник, хотя радости, откровенно говоря, мало».
*** *** ***
Юрій Винничук
ПІКНІК НАД ПРІРВОЮ
Дивовижно, якими неосвіченими можуть бути користувачі інтернету. Здавалося б, перед тобою така скарбниця знань з усіх на світі питань, що можеш знайти відповідь на будь-яке. А проте чомусь чимало людей перебуває у полоні якихось своїх ілюзій, навіяних не знаннями, а розповідями бабусі-большевички чи дідуся, колишнього завбази. Такою ілюзією є фентезі про совєтський рай. Ось один із таких коментаторів моїх статей, які тепер гуляють в інтернеті, дорікає мені: «Автор статьи из диссидентов. Тогда, в СССР, ему мешали советы. 20 лет Украина незалежна, советов нет, но до уровня УССР 1991 г. Дорасти так и не смогли».
Якщо це писав юнак, то ще можна зрозуміти, але якщо чоловік жив у 80-х роках, а пише таку маячню, то тут щось уже серйозне з людиною. Бо «уровень УССР» я добре пам’ятаю, коли черги були за всім. Коли батьки розпочали будівництво приватного будинку, то доводилося за кожною трубою, за батареями, за цементом, за плиткою їздити бозна-куди, а частіше звертатися до будівельників і купувати у них крадене. Мовчу вже про цукор по 1 кг в одні руки, про молоко до 8-ї ранку, бо вже о 9-й воно закінчувалося, про черги за маслом і ковбасою, про таке чарівне слово, як «ВИКИНУЛИ». Бо час від часу щось таки «ВИКИДАЛИ» у продаж: борошно, рис, гречку, пральний порошок... І тоді усі хапали торби та мчали усією сім’єю займати чергу.
У дитинстві прибігала до нас усезнаюча двірничка і повідомляла: «До склепу завезли муку, я вже для вас чергу, пане дохтір, зайняла».
А скільки людей у таких чергах помирало! Про совітські черги Юрій Клен, якому у 1930-х вдалося вирватися на Захід, написав цілого есея, бо то була дивовижа, не знана в Європі.
То про який рівень життя можна було говорити? Зараз кількість супермаркетів і автомобілів уже сама по собі демонструє, що рівень життя людей поліпшився. Колись, а це була ще середина 1990-х, я сідав собі на ровера і їхав з Винників до Львова, міг повертатися й затемна. І рідко яке авто могло повз мене прошмигнути. Але зараз я б не відважився на таку мандрівку. Звичайно, життя покращилося не для всіх. У боротьбі за виживання не всім вдалося перелаштуватися і, кинувши звичну працю, зайнятися чимось іншим. Але якщо колишній інженер з Галичини може поїхати на будову в Португалію, то не розумію, чому цього не може зробити безробітний шахтар?
Ми всі поставлені в однаково погані умови. Що на Сході, а що на Заході. Але цікава річ: Захід якимсь чином стимулює до діяльності. У перші роки незалежності саме росіяни Західної України, переважно це була інтелігенція, першими зрозуміли, що криза безнадійна, і нема сенсу чекати милостині від природи, а відтак пішли на базари, у приватні крамнички, кіоски. Я ще тоді, на початку 90-х, писав про те, що у Львові на всіх базарах переважна більшість людей, які торгували на ятках, були не місцевими, це відчувалося з їхньої вимови. А вже за росіянами на базари рушили галичани, а потім і ті, й ті поїхали в Західну Європу. Тому коли хтось пише, що в Італії задниці стариганям підтирають самі галичани, то слід уточнити: не всі вони вроджені галичани, а багато серед них вихідців зі Сходу України та росіян, які у той чи інший час оселилися в Галичині.
Той, хто ображає заробітчан, мусить затямити, що ображає і своїх земляків, адже їхні батьки по війні прибули в Галичину не з Марса.
Таку саму активність проявили і росіяни Прибалтики. Уже там ніхто не бунтує і не вимагає рівних прав для російської мови. Усім хочеться жити в Євросоюзі, а не у Путінстані.
Нормальний здоровий народ хоче бути не тільки ситим, але й вічним. І тут у нас деякі розбіжності. Вони зрозумілі. Галичани перебували теж у неволі, але у тій неволі їм ніхто не забороняв мови, не влаштовував голодоморів, і якщо був за Польщі один концентрак у Березі-Картузькій, то він був таки один, і жоден інтелектуал у ньому не загинув. А коли почалася Перша світова, то поляки випустили усіх в’язнів. А от большевики у червні і липні 1941-го усі тюрми залили кров’ю.
За часів Сталіна знищено було понад 10 тисяч українських інтелігентів. Мозок нації було знищено. А той мозок, який приєднали у 1939-му, майже весь утік на Захід, дуже швидко зрозумівши, з ким має справу.
Насправді у нас проблеми не в мові і не в Бандері. Мені особисто по цимбалах, чи буде визнаний Бандера Героєм України, чи ні. Бо це совок. Так само як совком є народний чи заслужений артист. Ну хтось може собі уявити, що Сильвестру Сталлоне чи Пенелопі Крус вручають звання «народного артиста США»? А Спілбергу, наприклад, дають премію Волта Вітмена? Ну, тіпа, нашого Тараса.
Я від самого початку стібався з цього вибрику Ющенка, бо якщо когось нагороджувати посмертно, то так можна дуже далеко зайти. Бандері і Шухевичу дали, а Петлюра що — лисий? А Мазепа? А князь Святослав? А Ісус Христос? Котрий галілеянин — сиріч галичанин.
Шахтареві, який залишився без роботи і думає, як вижити, усі ці проблеми теж по цимбалах. Як казав один з них на початку нашої незалежності, «мнє всьо равно «калбаса» ілі «ковбаса», ліш би она била».
З цих слів багато хто кпив. Але не я. Бо вважаю, що це золоті слова, які будь-якій владі слід взяти на озброєння. Українізація починається не з помпеїзації голодоморів і героїзації Бандери, а з добробуту. Спочатку добробут, а відтак — пропаганда і поширення справжніх, а не брехливих відомостей про наших героїв.
На жаль, попередня влада цього не розуміла, а теперішня — взагалі дійшла до маразму, роздуваючи конфлікти на голому місці. Вони компостували нам мізки, повторюючи, як мантри: «Ми партія фахівців!» Але на ділі виявилося, що це партія масажистів, охоронців, рецидивістів, балакунів, спортсменів, усього чого завгодно, а фахівців там нема. Ну що — вважати нам за фахівця підстаркуватого маркшейдера, чи колишню бабу-пупорізку, котра завідує національною безпекою, чи комсомольця, який одного ранку прокинувся і відчув у собі задатки економіста-реформатора? Чи міністра спорту, який не вміє зліпити двох слів докупи? А чи можу я повірити у щирість їхніх намірів, якщо усі вони навіть не в Україні народилися? Що їм та Україна? Тимчасова квартира, в якій вони вирішили зробити ремонт і заодно на цьому нагріти руки.
Якщо хтось каже, що вибору не було, то я так не вважаю. Я не в захваті від Юлі, а тим більше, від її «каманди», але різниця між БЮТ і ПР та, що якби були БЮТи, то можна було б стукати у якісь двері й достукатися. І якби робилися якісь негідні речі, я міг би підійти до Луценка, Донія, Шкіля, Яворівського, Парубія, Кириленка, Гриценка, Лук’яненка, взяти когось за обшлаги і так інтелігентно поцікавитися: «А що ж це ви, підараси, робите?» Це, звичайно, при умові, що вони: а) виявилися б підарасами і б) щось негідне робили.
А до кого апелювати тут? Це ж усе люди без моралі, брехуни й шелихвісти, які гребуть під себе обома руками й ногами, дозволяючи ловити на хабарах лише якихось пуголовків, аби потім сурмити про те, як вони борються з корупцією.
У тій компанії нема жодного (!!!) морального авторитета!!! До кого стукати? У які двері?
Двері зачинені. А ми вже над прірвою.

№6(57) липень 2011

Частина статей з газети "Поступ". Вже не нові, але буде цікаво почитати.
CTRL+V...

ВІКНА В УКРАЇНУ
Зазирала у Вікна Олена КОНЦЕВИЧ
Вікна прочиняв LuBaKa

Анекдот: у Мінську скоєно напад на інкасатора. Злочинці відкрутили колеса, злили бензин і зникли у невідомому напрямку. Недалеко від істини — у Білорусі люди бояться навіть мітингувати — «мовчазних протестувальників», котрі просто збиралися на майданах, все одно заарештовували — «за несанкціонований вихід на площі». Країна живе у страсі і беззаконні, зате Лукашенко пообіцяв, що горілка не дорожчатиме. Треба ж чимось потішити народ. До того ж нап’ються, дурні, — менше галайкатимуть.
У нашій країні також не відбувається практично нічого, крім занепаду, — соціологи кажуть, що люди доведені до межі бідності й відчаю, але все одно на вулиці вийдуть лише якщо умови їхнього існування погіршаться дуже різко... Ну, не думаю, що залишилось довго чекати. Тимошенко так сказала: «Шановні співвітчизники, вітаю вас із Днем Конституції, об яку Янукович витер ноги». Здається, зараз в опозиціонерів усіх братніх республік нефарт пішов — невідомі у Москві вистежили автомобіль Бориса Нємцова, коли той повернувся додому, і через паркан скинули на автівку... унітаз. Дорогий «Рейндж Ровер» було безповоротно зіпсовано. Нємцов у розпачі. На Тимошенко наразі ніхто нічого не кидав, що не може її не тішити — особливо, якщо врахувати, що її одвічну недоброзичливицю Інну Богословську в Печерському суді облили водою. І обіцяли наступного разу облити не лише водою, а й лайном — відповідно до її життєвого покликання.

Переглядаю недавно світові новини і бачу таке: «Індонезійський депутат склав повноваження після того, як у пресу потрапили його фото під час перегляду порнографічного ролика на засіданні парламенту». До того ж він ще й не спеціально цей ролик шукав, а просто відкрив посилання, надіслане електронною поштою. Одначе депутат сказав, що такою поведінкою підвів колег, оскільки виступав від Партії справедливості і благоденства, і склав повноваження в надії, що його приклад послужить наукою іншим представникам влади.
Де ви таке в нас бачили? Щоб депутата замучила совість і він сам зробив народові подарунок, подавши у відставку? Та ще й за таку дурничку, як відеоролик?! Та у нас у парламенті народ ледь не в шашки під час засідань грає, порнуху дивиться без сорому... Недавно стало відомо, що члени фракцій ПР та БЮТ ведуть під час засідань любовне листування (!), хтось милується в мобільному знімками собак, хтось розглядає буклети про покупку дорогих машин. А авто Яценюка, щирого друга пенсіонерів, недавно засікли біля елітної мережі крамниць «Sanahunt Luxury Concept Store» — мовляв, екс-спікер купував собі щось із недешевого мотлоху, що там продається. Оце новина! По-перше, нагадує приказку, що у всьому винна невістка, а як її нема, то не біда, бо он її спідниця висить. А по-друге, на фоні недавньої заяви сумнозвісного В’ячеслава Піховшека про те, що він може собі дозволити все те, що й середньостатистичний олігарх, і навіть мешти в нього, як у Дона, — Яценюк курить у буфеті. Що б він там не купив.

Прокуратура порушила кримінальну справу на пенсіонера міста Горлівки, котрий відкрив у власній лазні бордель — протягом двох років вісім жриць кохання місцевого розливу обслуговували клієнтів, а 72-річний «підприємець» лічив гроші і сміявся, як ненормальний, з Тігіпка і його пенсійної реформи. Тепер лавочку прикрили, бізнес згорнули, суспільство шоковане... Спитати б — чим?? Оно синок Януковича таке витворяє, що й купи не тримається, комуністи молоде покоління вчать, що Галичина — це обитель неофашизму, а нещасного дідка хочуть посадити за те, що не дав односельцям пропасти з нудьги. Де тут логіка?
До речі, недавно Янукович таки запросив у Межигір’я журналістів телеканалу «Інтер» (яких іще журналістів йому було запросити, як не з каналу, що належить главі СБУ?). І показував там, не більше не менше, як свій басейн, а заодно і лазню теж... Може, натякав, що у нього там чисто? Хоча якщо горлівець зробив бордель локальний, то в Федоровича плани масштабніші — компанія спеціалістів з покращення життя вже вчора давно зробила бордель з цілої країни, та ще й такий, що прикрити його на раз-два шансів дуже мало.
*** *** ***
НАЦІОНАЛЬНІ ОБСЕРВАЦІЇ
Юзьо Обсерватор
ШАПКА НА ЗЛОДІЮ
Якими тільки серіалами не годують бідолашних українців! Є і про війну, і про любов, і про СМЕРШ, і про ментів, і про бандитів... Усе російського виробництва. Але є один серіал таки нашої продукції, який уже починає бити всі рекорди. Називається «Суд над Юлією Тимошенко».
Домовляюся про зустріч зі знайомим, а він не може назвати точної години, бо не знає, коли суд піде на нараду. І скільки та нарада буде тривати. Через дурний суд у дружини молоко википіло, а тесть не поїхав на село сіно косити. Приходжу в наукову бібліотеку — ніхто не обслуговує, усі коло телевізора. Водій у маршрутці слухає судове засідання по радіо. І не тільки він — уся маршрутка слухає, ще й гукають, аби зробив голосніше.
Це мені нагадує епоху латиноамериканських серіалів, коли міста і села вимирали. Правда, тоді у людей іншого діла й не було, бо криза панувала така, що або пий, або вішайся, або емігруй, або отримуй кайф від тихих мексиканських радостей. А зараз начебто усі й зайняті, а от не можуть пропустити інтриг політичного процесу.
Влада при цьому має свою вигоду, бо такими судами відвертає увагу народу від розкрадання країни. Страхітливі злочини Тимошенко і Луценка — курям на сміх у порівнянні з мільйонами, які кочують у кишені магнатів, в офшори або перекидаються на майбутні виборчі округи. Один лише майбутній житомирський округ Литвина отримав по 5 мільйонів на кожен район. Та це й не дивно, бо шансів у його Народної партії жодних. Хоч бери та й на маминому рушникові повісся.
У коаліції включно з тушканчиками можна будь-кого взяти за шкварку, посадити за грати і бути певним, що не помилишся. За весь період хазяйнування Януковича ще жодного разу не було, аби суд прийняв рішення, яке б не сподобалося регіоналам. От і цього разу Тимошенко судить неопірений недосвідчений молодик, який на цьому суді втратить половину нервових клітин і ледве чи доживе до пенсії, бо вже зараз спливає рясним потом і сіпає бровою. Так чого доброго почне ще й головою підкидати, зубами клацати і нігті гризти. От бігме, кого найбільше шкода, то це суддю.
Зате боротьба із корупцією іде на повну силу. Скоро будуть ловити санітарок у лікарнях і вивертати їхні кишені у пошуках хабара-чоколяди.

УКРАЇНА ЛИШЕ ДЛЯ НИХ
А третя топ-новина тижня — це журналістська проща на Кальварію, себто в Межигір’я. Достойних ступити на святу для кожного регіонала землю виявилося аж... шестеро. І то не тих, хто добивався такої честі, а зовсім інших. І то не всюди, а тільки там, куди їх господар запровадив. Бо як сказала Дарка Черпак, прес-моніка Президента: «Президент має право вирішувати, з ким він хоче розмовляти, а з ким — ні».
Цілком слушно. Бо навіщо поїти чаєм когось такого, як я? Я ж і після чаю буду лаха дерти. Але тепер журналістам варто було б вимагати дозволу подивитися, як живуть Куліков, Шустер і Кісєльов, після того, як побували у святая святих. Мине трохи часу і з чаюванням у Януковича буде щось таке, як з легендарною колодою на суботнику в Леніна. Кількість їх буде поступово зростати, а біля прізвища кожного зазначатимуть не якийсь там «заслужений журналіст», а «активний учасник чаювання у Межигір’ї» чи просто «пив чай з В. Януковичем».
Одне слово, після того чаювання і вовк цілий і вівці ситі. Усі задоволені, крім тих, кому обіцяли, але не запросили. А найбільше задоволений Азаров, неймовірно знущаючись з ненависної мови, він потішив народ тим, що «скількі б апазіція нє займалася дємагогієй, нє гаваріла на біле чорне, алє факти — річ вперта. Напріклад, зарплата вчітєля вірасте в сєрєднєму на 340 грівень, лікаря-хірурга — на 395 грівень».
Факти справді — річ уперта, тому важко собі уявити, наскільки може поліпшитися життя учителя, якщо він отримає на 340 гривень більше. Цього декому навіть на оплату опалення не вистачить. А тим часом у доповненні до бюджету передбачено нові хабарі: на Генпрокуратуру додатково виділили 70 млн., на СБУ — 108 млн., а на МВС — 288 млн. Отак на ділі виглядає піклування про народ і постійні завивання про те, як покращити життя учителя та лікаря.
Взагалі для регіоналів України поза помаранчевим кордоном не існує. Кошти, і то значні, виділені винятково на Донецьк, Дніпропетровськ, Одесу та інші вірні владі міста. Там люди повинні мати нове медичне обладнання, нові дороги й будинки. Нарешті ми зрозуміли, про яких саме людей ішлося в гаслі Януковича «Україна — для людей».

ЛЮБИТЕЛІ ЧЕРВОНОГО
А 22 червня усі чекали масового побоїща, перед яким битва на Калці і під Берестечком мали б виглядати на дитячі забави. Бо 9 травня якось їм не вдалося. Пролунав лише один постріл, та й той з міліцейського пістолета, а так ані жоден комуніст чи міліціонер не ліг у лікарню з підбитим оком, жодного автобуса не те що не підпалили, а навіть не перевернули. І з такими показниками ми ще просимося в Європу? Та там, коли протестують, то вітрини розлітаються, а авта горять, як бенгальські вогні на ялинках. Але Ганця Герман все одно тішилася: «Я переконана, що Україна, і Львів здали учора екзамен на «європейськість». Дивно, бо мені якраз виглядає навпаки. Чи, може, для Ганці Ірландія вже не Європа?
Тепер була вся надія на 22-ге. Думалося: ну — тут уже точно покажемо клас. Щоб не було гірше, як у Ванкувері. А влада подумала, що такі провокації шкодять більше їй, ніж опозиції і дала дозаду. Правда, не до кінця, бо червоні прапори Янукович і далі буде плекати. А я от думаю, та як вам так подобається комуністичне минуле, то чому б разом із червоними прапорами не повернути народні заощадження епохи СССР?
Але ж ні! Апетит розгорається якраз під час їжі, тому комуністи уже запалилися поміняти герб і прапор. У них, хвореньких, нездорові асоціації з’являються, коли бачать тризуб. Відразу в голові виринає фраза «Прошу пана на гілляку».

ПРО ЛЮБОВ
Чудеса техніки інколи приносять не дуже приємні несподіванки. Журналісти у Верховній Раді сфоткали есемеску на мобілці депутата від Партії регіонів Юлії Льовочкіної: «Все нормально. Я люблю тебя. И мне так хреново. Блять».
Хто ж автор цього проникливого любовного послання? А це депутат від БЮТ Віталій Чудновскій. Мало того, він ще й особистий охоронець Юлі. Цим і пояснюється його високий інтелект. Ось яких чудових і грамотних депутатів підібрала Юля. З вдячності він навіть Юлю якось на руках носив по Майдану, граючи роль простого чоловіка з народу.
І ви ж погляньте лишень яка невдячність! Юля цього анальфабета бере в депутати, довіряє йому, можна сказати, усі свої 80 кілограмів живої ваги, щоб він, скотина, мняцкав своїми лаписьками її філейки, а він заграє із сестрою Льовочкіна. Тобто фактично залицяється до ворожого табору.
А та відписує: «Ну, не сиди здесь. Иди погуляй, подыши... Потом в прокуратуру сходишь». Мовляв, може, бодай у прокуратурі тобі легше стане!
Залишилося загадкою, чому народному депутатові на сесії раптом стало так хрєново, блять? Чи він, бідачка, напередодні перебрав? А чи так перейнявся долею народу, якому теж хрєново, блять? І який вони, блять, щодня грабують?
Невідомо. Але зате відомо, чим насправді займаються депутати, блять, на сесії.

СВІЙ ДО СВОГО ПО СВОЄ
«Російське товариство Криму» закликало не купувати товари із Заходу України. А саме: пиво «Львівське», молочні товари фірми «Галичина» і мінералку «Моршинська».
Але тут річ не в ненависті до бандерівців, а просто місцеві підприємці таким чином хочуть витіснити конкурентів. Там же ж у них своя мінералка просто з крана цвиркає, а пиво таке, що хоч таблицю Менделєєва вивчай, не кажучи про молочні товари з китайського порошку. От кримчани не дуже й ласяться на своє рідне. Тоді вирішили вдарити по національно-патріотичних почуттях.
Ну, а якщо ми, у свою чергу, відмовимося від кримського паленого шмурдяку, який вони вином називають, жодної шкоди нам не буде.

Ubuntu для блондинок

  • 14.11.11, 16:08
сподобалась мені ця стаття, кумедна. Втр, 23/08/2011 - 09:02 — vasilisc

Статья предназначена для прочтения милым дамам, чтобы сподвигнуть их на использование Ubuntu GNU/Linux на своих компьютерах.

[Шутливый режим]

Зачем мне всё это?
Зачем мне всё это? Зачем мне всё это? Это не эхо, а действительно хороший вопрос. Ведь чтобы изменить своё положение из буквы А в точку ЗЮ требуется мотивация, иначе делать переход банально влом. Постараюсь заманить тебя плюсами и мотивировать на переход из точки MSW в точку U.
Какие плюсы получишь ты, если вступишь в красноглазую секту линуксоидов? Это шутка, так нас называют братья наши меньшие — виндузятники.
Итак, плюсики: Ubuntu Linux идёт с большим количеством тем-обложек. Они чем-то похожи на твои платья, и ты всегда сможешь применить по настроению различные темы и любоваться внешним видом твоей операционной системы. То есть без лишних усилий можно похвастать красивым внешним видом системы и поразить знакомых своим вкусом. А добавив новые профессиональные темы, можно разнообразить их выбор и найти среди них, милые сердцу женщин, нежные тона. Тебе, наверное, надоели мужские цвета: чёрный, металлик, серебристый и т.д. продоження і оригінал тут

Девушки на сайте знакомств глазами мужчин

  • 14.11.11, 12:51
заглянув на один сайт, не пов’язаний ніяк з цією темою і ось що надибав там.

CTRL+V...

Сергей Казанский, 18.08.2011

Предисловие.

"Британские учёные доказали..." - так чаще всего начинаются заголовки новостей о научных исследованиях в мире. Миллионные капиталы тратятся на то, чтобы еще немного приблизить нас к тайнам Природы. Несмотря на то, что почти вся современная наука быстро превращается в орудие войны, или служит выкачиванию денег из населения -  истинные учёные бескорыстны, и всегда надеются на то, что кого-то их открытие всё же сделает счастливее.

Исследования, проведённые мной, не претендуют на Нобелевскую Премию, и не потребовали больших затрат :) Но их цель, в общем, похожа на стремления учёных - улучшить качество жизни людей, и возможно, кому-то помочь. Это - исследования в области взаимоотношений на сайтах знакомств. Именно сайтах знакомств, а не, например, специализированных сайтов для поиска секса. Поскольку, для поиска последнего - ничего вообще делать не нужно, и желающие "дружить организмами" всегда будут в большинстве. Речь пойдет именно о знакомствах, ради которых многие девушки годами вымучивают свою анкету, а результат по каким-то причинам их не удовлетворяет.

Мной была произведена систематизация наблюдений глазами мужчин, и выделены наиболее типичные ошибки девушек. Поскольку, данная статья рассчитана на женскую аудиторию, то в ней очень мало логических обоснований :) Просто читайте,  пользуйтесь, и получайте удовольствие от результата.

 

1. Общие аспекты.

Почти каждая девушка считает себя особенной и неповторимой. Но основная их проблема в том, что они ведут расчёт на средний класс мужчин, оправдываются перед ним, и прогибаются под него. Отсюда низкий результат поиска и много пропущенного через себя бесполезного общения с "искателями секса". А результат - недоверие к людям. Подозрительность, ограничения, возведение вокруг себя защитных барьеров, и получение (по теории вероятности!) того самого среднего класса себе в "подарок".

В силу специфики общения через Интернет, анкета преподносит владельца не так, как мы привыкли видеть в реале. В анкете действуют только 2 фактора:  фотографии и текст. Остальное существует лишь в воображении просматривающего, и часто бывает обманчиво.

Многие девушки, разместив анкету, вскоре замечают, что результат не оправдывает даже самые худшие их ожидания. Вместо "принцев" пишут имбецилы, или пишут совсем "не то". А то и просто просматривают, и молча уходят. Еще хуже, когда уходя, еще и гадости говорят. В результате появляется куча комплексов, ощущение бессилия и твёрдая уверенность в том, что "все мужики козлы".

Но не стоит забывать, что все явления природы работают по определённым законам, и, следовательно, поддаются изменению через систему причинно-следственных связей. Изучив, как работает эта система, можно довольно эффективно ей управлять.

 

 2. Раз уж решили знакомиться через компьютер - используйте его возможности.

Достоинство электронных знакомств в том, что результаты могут не только храниться в памяти ЭВМ, но и обрабатываться ей. Например, мы замечали, что анкета сделана не в виде свободного текста, а в виде пунктов-галочек с готовыми ответами. И дело не в том, чтобы облегчить её заполнение. Просто так программа сайта ищет нужный вариант. Нет галки - нет предмета поиска! И одна из самых распространённых ошибок пользователя - игнорирование этих галочек. Мужчины очень часто пользуются расширенным поиском!

Нужно по возможности заполнять все пункты анкеты, которые характеризуют ваш типаж, и важны для мужчин (цвет волос, вес, рост), поскольку в любой момент кто угодно может запросить "расширенный поиск" именно ваших параметров. И если часть из них не заполнена, вас не найдут.

 

3. Мужчины не ищут сразу внутреннее содержание. Они сначала ищут красивую обложку.

Процесс знакомства с девушкой в 95% случаев протекает по цепочке: Поиск по фото -  беседа -  подтверждение взаимной симпатии - ознакомление с остальным. Причина: слишком большой выбор,  и малое число взаимно заинтересованных в Интернете. Если у каждой девушки читать текст, можно сидеть в Интернете до пенсии.

"Автопортреты" и прочую муть большинство мужчин вообще не читают, или, зевнув, читают в последнюю очередь. Практически бессмысленно помещать на страницу какие-либо стишки и "умные фразы" из того же Интернета. Лично я, когда вижу такое, то возникает мысль "много букв, не осилил".

Поэтому, помещаем на страницу прежде всего грамотно сделанные, красивые и большие фотографии, а к текстам мы еще вернёмся. Здесь следует запомнить несколько аксиом:

- Мужчин интересуете только ВЫ, и никто/ничто кроме ВАС! В основном - ваше тело. Им неинтересно смотреть на ваши вещи: крутые тачки, мобильники, дачу, или радоваться как вы хорошо смотритесь со своей собакой.

- Желательно хотя-бы одно фото в полный рост и в купальнике.

- Не редактируйте свои "прелести" в фотошопе. Это очень, ОЧЕНЬ заметно. Мужчины хорошо разбираются в фотошопе. Лучше подберите реальное фото более удачного  ракурса.

- Следует учитывать то, что многие дешевые фотоаппараты плохо передают цвет загара у блондинок, отчего те выглядят старше своих лет, и намного хуже. Я рекомендую блондинкам не фотографироваться загорелыми без крайней необходимости J

- Фотографии мобильником подчеркивают прыщи, но в целом приветствуются из-за своей объективности.

- Не ставьте черно-белые фотографии в качестве главных.

- Не показывайте откровенную порнографию (если вы не проститутка, то фото с задранными ногами на столе, или выложенным на бортик бассейна бюстом - сделают вас таковой в глазах посетителей сайта).

- Не показывайте вашу "мужественность" незнакомым потенциальным женихам, даже в шутку - типа надевания военной формы или езды на мопеде. Это глупо, и оценится только извращенцами.

- Полным - категорически противопоказано одеваться в мешковатую одежду. Тем, кому нравятся полные, будет интересно посмотреть на фигуру в обтяг или вообще в купальнике. Кому не нравятся - в любом случае не заинтересуются. Если ваша фигура имеет особенности - лучше честно заполните соответствующую графу в анкете.

- С детьми также нежелательно фотографироваться, а то подумают что это ваши дети :)

 

4. Несколько общих советов девушкам, размещающим объявление на сайте знакомств.

- Не называйте себя дурацкими кличками "детка", "мышка", "ёлка" и т.п. Это наводит мужчин на мысли о бесполезном трёпе.

- Надпись иероглифами, которые так любят малолетки - лично я вообще не читаю и не расшифровываю, а анкету спешу закрыть как инфантильную. Ибо нефиг ломать глаза и мозг :)

- Не используйте VIP-профиль без крайней нужды. Парни смотрят такие анкеты в ПОСЛЕДНЮЮ очередь. Во-первых, VIP-анкеты вечно болтаются наверху, и раздражают при поиске обычных анкет. Во-вторых, VIP-персоны обычно невидимы в списках посетителей, и это тоже доставляет неудобства. Мужчинам нравится полный контроль над ситуацией, а не гадание на тему "посмотрела ли, или это был компьютерный глюк, или просто не хочет общаться? В третьих, подсознательно парни думают, что раз девушка так активно тусуется на сайте знакомств, то она "виртуалка". Лучше скрывайте свою крутизну, но делайте то, что вам нравится - так будет лучше.

- Не пишите фраз "ищу настоящего мужчину", " ...принца", "...того, кто умеет по настоящему любить", " ...кто меня удовлетворит", и тд. Ну, вы поняли намёк...  Сравнивать субъективное мужчины не любят, и им проще такую анкету обойти подальше.

- Не пишите "ищу того, кто воспримет меня такой, какая я есть", без объяснения того, какая Вы есть. Иначе сразу возникает подозрение на скрытый недостаток.

- Не пишите заведомо агрессивные фразы. Например, "Что-то не устраивает - идите мимо!" - типичная отталкивающая ошибка.

 

5. "Вывезти девку из деревни или деревню из неё..."

В последнее время сайты знакомств оккупировали деревенские жительницы, которые пишут, что живут в столице -  чтобы их анкеты активней искали. С городскими парнями деревенские девушки обычно несовместимы по характеру и образу жизни, поэтому городские для серьёзных отношений их не ищут. Более того, скажу по секрету, что в своём кругу  парни часто обсуждают вопросы отделения "деревни" от остальных по косвенным признакам. И у них выработались определённые критерии отбора. Но иногда этот "фильтр" может дать сбой, если "городская" хозяйка анкеты не соблюдает следующие правила:

-         Нельзя размещать фото в сельской местности или на фоне частного дома. В крайнем случае - подпишите фотографию, например "в гостях у бабушки".

-         Даже если вы из города, то наличие родственников в деревне может сыграть злую шутку на этапе поиска вас. Лучше не пишите про них вообще.

-         Отличительная черта деревенских - поцарапанные, неухоженные руки. Если вы обладательница таких рук - лучше не показывайте это на сайте знакомств.

-         Не рекомендую помещать фото, где вы едите фаст-фуд. Дело в том, что основная масса посетителей "Макдоналдсов" - не жители, а гости больших городов.

-         Текст пишите грамотно, избегая банальных фраз, типа "меня трудно найти, легко потерять и невозможно забыть".

Заключение.

Приведенные советы изменяют мысли в головах мужчин, но никак не влияют на реальность. Не переусердствуйте, чтобы не притянуть тех, кто вам не нужен. Ибо советы эти очень эффективны, и как любое сильнодействующее "лекарство", их нужно использовать осторожно.

посилання

Як я підчепив вірус...

  • 02.11.11, 23:22
Хотів глянути фільм онлайн і порпався на "спеціалізованих" сайтах у його пошуках. А надибав якусь маячню. Ті, хто це зробив вважають, що відвідувачі приймуть їх за розумних? До чого тільки не вдаються, щоб виманити в ламера довірливих людей гроші, навіть до такого дебілізму.

Пхе-хе-хе-хе...


російську армію перевели на корм для собак

Російський майор Ігор Матвєєв розмістив на YouTube ролик, в якому повідомив про різні факти корупції  в одній з частин внутрішніх військ у Владивостоці. Він також розповів про факти годування солдатів собачим кормом. Його їм подавали під виглядом тушкованого м’яса. Поверх етикеток з назвою "Білка і Стрілка" були наклеєні етикетки з написом "Яловичина преміум класу"
посиланнячко відео
купа посиланнячок відео
(Во как! Магьом, єслі захатім, даже прєміум класс! lol Що буде далі?)

25%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

75%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.