Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

№6(57) липень 2011 (2)

  • 17.11.11, 13:10
CTRL+V

Юзьо ОБСЕРВАТОР
ЗАПАХ ТЛІННЯ
Останнім часом у мене виникає таке враження, що наша опозиція одночасно здохла. Не упокоїлася з миром і не врізала дуба, а саме здохла. Її непохований труп розливає довкола тільки сморід. Думаю, що це великий гріх, коли покійника не поховати. І я радо б приєднався з лопатою на плечі до якоїсь похоронної процесії, аби поховати тлінні останки цього розкладеного і поточеного червами, хробаками, жуками і тушками організму.
На носі парламентські вибори, а ми чуємо поки що тільки самі заклики до об’єднання. Ба навіть Кролик блиснув гострими зубчиками, заметляв хвостиком і теж щось пробурмотів про об’єднання. Але от біда — кожен із цих наполеончиків бачить на чолі такого об’єднання лише себе красивого і величного. Та, зрештою, що може змінитися від об’єднання трупів? Ну отримаємо нову партію МОРГ (Мєсто Отдиха Рєанімірованих Граждан), або У(країнський)МОРГ, а що це змінить? Сморід не зникне. А всі ці політичні імпотенти — що кожен зокрема, а що всі вкупі — не здатні ні на що більше, крім лише красуватися на політичних шоу і вправлятися в ораторському мистецтві. А потім ідуть собі любенько зі своїми політичними ворогами на сто грамів і там уже дискутують суто про свої шкурні проблеми.
А щоб трупи не вбили собі в голову, що вони насправді живі, їх усіляко задобрюють. Ось парламентський готель витратив майже чверть мільйона на закупівлю чайних столиків, декорованих сріблом і платиною, та тумби з тюльпанового дерева. Для кого? Та здебільшого для наших опозиційних депутатів, бо ті, котрі при владі, уже в готелі не живуть. І я собі думаю: про що може думати отакий собі опозиційний труп, сидячи за чайним столиком, декорованим саме сріблом і платиною, а не якоюсь там бляхою? Він думає лише про одне: «Я так хочу, чтобы лето не кончалось, чтоб оно за мною мчалось...»
Звичайно, це краще, аби мчалося літо, а не розлючені трудящі з тумбами з тюльпанового дерева.
У старому словнику я прочитав таке означення «моргу» — «здание для выставки трупов». Чудово підходить і для означення парламенту.
І я ще думаю: як добре, що Бог нам послав такого чудового шокового хірурга, як Віктор Янукович, котрий дуже доступно пояснив Європі методи своєї медицини:
«Страна была больна... Мне пришлось лечить эффективно, значит, только хирургическим методом... Если организм выживает и живет нормальной жизнью, имеет возможность поразмыслить, что было бы лучше — идти и медленно умирать, или только один раз преодолеть боль, а потом жить нормально».
Тобто колишні навички хірургічного втручання за допомогою паяльника і «монтіровки» згодилися і тут. Спочатку ломиком по голові — бац! — і пацієнт починає мислити правильно. А кому не помогло, то друге бац! І тоді вже, «преодолев боль», він починає «жить нормально». Ну, як рослина. Кактус, наприклад. Чи настурція. Поїв, попив, покакав. Лише цим останнім і відрізняється такий пацієнт від кактуса і настурції.
Отже, в ідеалі увесь народ повинен перетворитися на оранжерею, куди дбайливі садівники, колишні наперсточники, рекетири і гопники, будуть вчасно доставляти гній та інші мінеральні добрива.
Не всім же жити в однаковому комфорті! Є вибрані й обрані, а є нікому не потрібні. Ну, не зовсім нікому, бо є ще Смерть, яка нас ніколи не зраджує. А ці ж, обрані, вони ж бо житимуть вічно! І тумби з тюльпанового дерева, і двері з ліванського кедра, і люстри у стилі Людовіка якогосьтам — це ж речі на віки і віки.
Ось хто з нас має змогу пропливати щодня 5 км у своєму басейні? А президент має. Правда, той басейн, який показало телебачення, був від сили 12 м довжини. Це ж скільки бідному президентові доводиться кружляти!
А кому, як не йому, доводиться гартувати тіло і дух перед вирішальною битвою за наш добробут? «Я знаю, что есть взгляды скептические, я даже вижу по лицам сейчас, у меня, знаете, зрение на 360%. Вы улыбаетесь сидите, а я скажу так — вышибать будем, вышибать. Вот кто только попадется под кулак — только брызги полетят. Никакой пощады не будет. Никакой. Попал? Стоишь на пути развития экономики? Собираешь коррупционный налог? Только попадись. Попалась рука — с головой оторвем».
Легендарний Джек Патрач нехай сховається. Проффесор хірургії виходить на лови.
А в той час, поки опозиція натхненно посмерджує, окремі політичні трупи ще намагаються подавати ознаки життя. Зокрема комуніст, який перебуває у стані хронічного спухання і нагадує більше пісяючого хлопчика, аніж мужчину, вирішив, що не слід обмежуватися червоними прапорами, а пора провести й референдум щодо зміни державної символіки, бо «нинішній прапор і тризуб є символами, які націоналісти скомпрометували».
Відразу видно позицію народного обранця, який не спить, а думає, як покращити життя уже зараз. От тільки не пояснив, яким чином, витративши мільярди на заміну всієї національної символіки, включно із паспортами, посвідченнями, дипломами, банкнотами і т.д., ми почнемо «жить лучше і вєсєлєє», як обіцяв Азаров.
Бо от у Макіївці цього ще не помітили. Там десятки людей отруїлися після потрапляння у водогін каналізаційних стоків. А в «Мариуполе заболел холерой очередной алкоголик и тунеядец», як весело повідомляють новини.
Не менш весело спостерігати, як влада починає гиркатися з росіянами на переговорах про газ, митний союз і введення мита на українські товари. Навіть Азаров уже сміє розкривати рота до Путіна. Подумати лише: два русскіх чєлавєка не можуть знайти спільної мови! А нема чого до Путіна посилати пенсіонера! Краще б послали Бєрєжную чи Єлєну Бандарєнка. Бо обох разом із Лободою на додачу. Як бонус.
Бідний Азаров ще зовсім недавно переконував нас, що в Росії живуть не вовки і не удави, а «братья»! І щойно тільки зникнуть на обрії усілякі націоналісти, Росія прийме нас у свої радісні обійми, і ми скліщимося з нею знову, як два нерозлучні песики. Дешевий газ, організовано випущений із животів коаліції, уже грайливо тріпотів біля наших носів. І раптом — фух! — розвіявся. А хто винен? Невістка.
Замість дешевого газу в наших рурах, у відкриті навстіж вікна і двері проникає русскій мір. «Тату! Тату! Лізе чорт у хату!» — «Дарма! Аби не москаль». Це не я вигадав. Це народна мудрість зі словника приказок М. Номиса. А ось іще: «Від москаля поли вріж та тікай»; «Од чорта одхрестишся, а від москаля не одмолисся»; «Москалеві годи, як трясці, а все бісом дивиться»; «На вовка помовка, а москаль кобилу вкрав»; «З москалем дружи, а камінь за пазухою держи»; «Хоч і добрий чоловік, та москаль».
Народ ще коли геніально окреслив, якими мають бути стосунки з москалями! Ніхто ще не догодив «старшому братові» й не догодить. Скільки Лукашенко прогинався, уже усю Білорусь русифікував, а бач і він не до шмиги. Уже й з нього російське телебачення лаха дере. Не дочекаюсь, коли за наших візьмуться.

ПРО КОНСТИТУЦІЮ
А оце ми святкували день народження Конституції. І я собі думаю: а як то так вийшло, що батьків у Конституції маса, а мами жодної?
А ось що писали інші видання.
Евгений Цуканов, «Цензор.Нет»: «— Что такое стабильность при Януковиче? — Это когда о Конституцию вытирают не только ноги, но и место, откуда они растут».
Полина Кудиевская, «Корреспондент»: «Конституция Украины, как лежачий полицейский — хоть она и есть, не всех это останавливает.
Конституция Украины, как диск CD RW — ее можно переписывать, сколько хочешь.
Конституция Украины, как купюра в тысячу долларов — все знают, что она есть, но мало кто держал ее в руках.
Конституция Украины, как старый папин «Москвич» — нужно поменять на что-то более современное, но все как-то руки не доходят.
День Конституции Украины, как день получения пенсии — настоящий праздник, хотя радости, откровенно говоря, мало».
*** *** ***
Юрій Винничук
ПІКНІК НАД ПРІРВОЮ
Дивовижно, якими неосвіченими можуть бути користувачі інтернету. Здавалося б, перед тобою така скарбниця знань з усіх на світі питань, що можеш знайти відповідь на будь-яке. А проте чомусь чимало людей перебуває у полоні якихось своїх ілюзій, навіяних не знаннями, а розповідями бабусі-большевички чи дідуся, колишнього завбази. Такою ілюзією є фентезі про совєтський рай. Ось один із таких коментаторів моїх статей, які тепер гуляють в інтернеті, дорікає мені: «Автор статьи из диссидентов. Тогда, в СССР, ему мешали советы. 20 лет Украина незалежна, советов нет, но до уровня УССР 1991 г. Дорасти так и не смогли».
Якщо це писав юнак, то ще можна зрозуміти, але якщо чоловік жив у 80-х роках, а пише таку маячню, то тут щось уже серйозне з людиною. Бо «уровень УССР» я добре пам’ятаю, коли черги були за всім. Коли батьки розпочали будівництво приватного будинку, то доводилося за кожною трубою, за батареями, за цементом, за плиткою їздити бозна-куди, а частіше звертатися до будівельників і купувати у них крадене. Мовчу вже про цукор по 1 кг в одні руки, про молоко до 8-ї ранку, бо вже о 9-й воно закінчувалося, про черги за маслом і ковбасою, про таке чарівне слово, як «ВИКИНУЛИ». Бо час від часу щось таки «ВИКИДАЛИ» у продаж: борошно, рис, гречку, пральний порошок... І тоді усі хапали торби та мчали усією сім’єю займати чергу.
У дитинстві прибігала до нас усезнаюча двірничка і повідомляла: «До склепу завезли муку, я вже для вас чергу, пане дохтір, зайняла».
А скільки людей у таких чергах помирало! Про совітські черги Юрій Клен, якому у 1930-х вдалося вирватися на Захід, написав цілого есея, бо то була дивовижа, не знана в Європі.
То про який рівень життя можна було говорити? Зараз кількість супермаркетів і автомобілів уже сама по собі демонструє, що рівень життя людей поліпшився. Колись, а це була ще середина 1990-х, я сідав собі на ровера і їхав з Винників до Львова, міг повертатися й затемна. І рідко яке авто могло повз мене прошмигнути. Але зараз я б не відважився на таку мандрівку. Звичайно, життя покращилося не для всіх. У боротьбі за виживання не всім вдалося перелаштуватися і, кинувши звичну працю, зайнятися чимось іншим. Але якщо колишній інженер з Галичини може поїхати на будову в Португалію, то не розумію, чому цього не може зробити безробітний шахтар?
Ми всі поставлені в однаково погані умови. Що на Сході, а що на Заході. Але цікава річ: Захід якимсь чином стимулює до діяльності. У перші роки незалежності саме росіяни Західної України, переважно це була інтелігенція, першими зрозуміли, що криза безнадійна, і нема сенсу чекати милостині від природи, а відтак пішли на базари, у приватні крамнички, кіоски. Я ще тоді, на початку 90-х, писав про те, що у Львові на всіх базарах переважна більшість людей, які торгували на ятках, були не місцевими, це відчувалося з їхньої вимови. А вже за росіянами на базари рушили галичани, а потім і ті, й ті поїхали в Західну Європу. Тому коли хтось пише, що в Італії задниці стариганям підтирають самі галичани, то слід уточнити: не всі вони вроджені галичани, а багато серед них вихідців зі Сходу України та росіян, які у той чи інший час оселилися в Галичині.
Той, хто ображає заробітчан, мусить затямити, що ображає і своїх земляків, адже їхні батьки по війні прибули в Галичину не з Марса.
Таку саму активність проявили і росіяни Прибалтики. Уже там ніхто не бунтує і не вимагає рівних прав для російської мови. Усім хочеться жити в Євросоюзі, а не у Путінстані.
Нормальний здоровий народ хоче бути не тільки ситим, але й вічним. І тут у нас деякі розбіжності. Вони зрозумілі. Галичани перебували теж у неволі, але у тій неволі їм ніхто не забороняв мови, не влаштовував голодоморів, і якщо був за Польщі один концентрак у Березі-Картузькій, то він був таки один, і жоден інтелектуал у ньому не загинув. А коли почалася Перша світова, то поляки випустили усіх в’язнів. А от большевики у червні і липні 1941-го усі тюрми залили кров’ю.
За часів Сталіна знищено було понад 10 тисяч українських інтелігентів. Мозок нації було знищено. А той мозок, який приєднали у 1939-му, майже весь утік на Захід, дуже швидко зрозумівши, з ким має справу.
Насправді у нас проблеми не в мові і не в Бандері. Мені особисто по цимбалах, чи буде визнаний Бандера Героєм України, чи ні. Бо це совок. Так само як совком є народний чи заслужений артист. Ну хтось може собі уявити, що Сильвестру Сталлоне чи Пенелопі Крус вручають звання «народного артиста США»? А Спілбергу, наприклад, дають премію Волта Вітмена? Ну, тіпа, нашого Тараса.
Я від самого початку стібався з цього вибрику Ющенка, бо якщо когось нагороджувати посмертно, то так можна дуже далеко зайти. Бандері і Шухевичу дали, а Петлюра що — лисий? А Мазепа? А князь Святослав? А Ісус Христос? Котрий галілеянин — сиріч галичанин.
Шахтареві, який залишився без роботи і думає, як вижити, усі ці проблеми теж по цимбалах. Як казав один з них на початку нашої незалежності, «мнє всьо равно «калбаса» ілі «ковбаса», ліш би она била».
З цих слів багато хто кпив. Але не я. Бо вважаю, що це золоті слова, які будь-якій владі слід взяти на озброєння. Українізація починається не з помпеїзації голодоморів і героїзації Бандери, а з добробуту. Спочатку добробут, а відтак — пропаганда і поширення справжніх, а не брехливих відомостей про наших героїв.
На жаль, попередня влада цього не розуміла, а теперішня — взагалі дійшла до маразму, роздуваючи конфлікти на голому місці. Вони компостували нам мізки, повторюючи, як мантри: «Ми партія фахівців!» Але на ділі виявилося, що це партія масажистів, охоронців, рецидивістів, балакунів, спортсменів, усього чого завгодно, а фахівців там нема. Ну що — вважати нам за фахівця підстаркуватого маркшейдера, чи колишню бабу-пупорізку, котра завідує національною безпекою, чи комсомольця, який одного ранку прокинувся і відчув у собі задатки економіста-реформатора? Чи міністра спорту, який не вміє зліпити двох слів докупи? А чи можу я повірити у щирість їхніх намірів, якщо усі вони навіть не в Україні народилися? Що їм та Україна? Тимчасова квартира, в якій вони вирішили зробити ремонт і заодно на цьому нагріти руки.
Якщо хтось каже, що вибору не було, то я так не вважаю. Я не в захваті від Юлі, а тим більше, від її «каманди», але різниця між БЮТ і ПР та, що якби були БЮТи, то можна було б стукати у якісь двері й достукатися. І якби робилися якісь негідні речі, я міг би підійти до Луценка, Донія, Шкіля, Яворівського, Парубія, Кириленка, Гриценка, Лук’яненка, взяти когось за обшлаги і так інтелігентно поцікавитися: «А що ж це ви, підараси, робите?» Це, звичайно, при умові, що вони: а) виявилися б підарасами і б) щось негідне робили.
А до кого апелювати тут? Це ж усе люди без моралі, брехуни й шелихвісти, які гребуть під себе обома руками й ногами, дозволяючи ловити на хабарах лише якихось пуголовків, аби потім сурмити про те, як вони борються з корупцією.
У тій компанії нема жодного (!!!) морального авторитета!!! До кого стукати? У які двері?
Двері зачинені. А ми вже над прірвою.
3

Коментарі

анонім

117.11.11, 13:14

що це?

    217.11.11, 13:21Відповідь на 1 від анонім

    де?

      анонім

      317.11.11, 13:22Відповідь на 2 від Unknown host

      де?туточки!

        417.11.11, 13:29Відповідь на 3 від анонім

        матеріал від 1 по 11 клас: абетка=літери=склади=слова=словосполучення,ре чення=розповідь, твір, стаття (заголовки, абзаци, розділові знаки і т.д. і т.п.

          анонім

          517.11.11, 13:30Відповідь на 4 від Unknown host

          матеріал від 1 по 11 клас: абетка=літери=склади=слова=словосполучення,ре чення=розповідь, твір, стаття (заголовки, абзаци, розділові знаки і т.д. і т.п.а навіщо воно тобі треба?

            617.11.11, 13:33

            А я навпаки, в захваті від Юлі. Всі мужики в Україні, в порівнянні з нею, справжні геї. Команда, так, хренова.
            А так, в цілому, погоджуюся з викладеним в замітці.
            Резюме, - треба брати в руки, як мінімум вили, як максимум, автомати, та гранатомети, та йти визволяти країну.

              717.11.11, 13:33Відповідь на 5 від анонім

              матеріал від 1 по 11 клас: абетка=літери=склади=слова=словосполучення,ре чення=розповідь, твір, стаття (заголовки, абзаци, розділові знаки і т.д. і т.п.а навіщо воно тобі треба?Ти не в наряді? Чого тут товчешся?

                анонім

                817.11.11, 13:34Відповідь на 7 від бандерівець

                матеріал від 1 по 11 клас: абетка=літери=склади=слова=словосполучення,ре чення=розповідь, твір, стаття (заголовки, абзаци, розділові знаки і т.д. і т.п.а навіщо воно тобі треба?Ти не в наряді? Чого тут товчешся?у меня завтра, дежурным по части

                  917.11.11, 13:37Відповідь на 8 від анонім

                  матеріал від 1 по 11 клас: абетка=літери=склади=слова=словосполучення,ре чення=розповідь, твір, стаття (заголовки, абзаци, розділові знаки і т.д. і т.п.а навіщо воно тобі треба?Ти не в наряді? Чого тут товчешся?у меня завтра, дежурным по частиТи дивись, скоро народ піде підорасу яйця відривати, так, щоб поряд з нами встав, не вздумав в нас пуляти.

                    анонім

                    1017.11.11, 13:38Відповідь на 9 від бандерівець

                    матеріал від 1 по 11 клас: абетка=літери=склади=слова=словосполучення,ре чення=розповідь, твір, стаття (заголовки, абзаци, розділові знаки і т.д. і т.п.а навіщо воно тобі треба?Ти не в наряді? Чого тут товчешся?у меня завтра, дежурным по частиТи дивись, скоро народ піде підорасу яйця відривати, так, щоб поряд з нами встав, не вздумав в нас пуляти.у армии другие функции, ты это к МВД говори, это они к майданутым ходят, а мы - Министерство Обороны

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна