Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Із петрушкою у руках 5 колона відновлюється повсюдно

  • 03.11.15, 10:42
Біля Будинку профспілок в Одесі зіткнулися проросійські й проукраїнські активісти
Лина Демчук 03 листопада 2015, 06:36
 5017
Біля Будинку профспілок  в Одесі зіткнулися проросійські й проукраїнські активісти


Новину передає «Преса України».
В Одесі на Куликовому полі біля Будинку профспілок сталося зіткнення між проросійськими й проукраїнськими активістами. Серед них були представники місцевого Євромайдану, різних патріотичних організацій.

Декілька десятків проросійськи налаштованих громадян зібралися з нагоди річниці з дня загибелі людей у Будинку профспілок. Тут під час пожежі 2 травня 2014 року загинуло 48 осіб.

Однак представники українських патріотичних організацій прибули на Куликове поле, щоб перешкодити проведенню акції «куликовців». На їх думку, вона має провокаційний характер, щоб розхитати ситуацію в місті.

Між опонентами сталася бійка. Хтось розбризкав сльозогінний газ. Однак правоохоронці змогли розділити ідеологічних противників живим кордоном.

Як стало відомо, до проведення акції «Свічка пам’яті» «куликовці» готувалися завчасно. Напередодні вони вивісили банер біля Морського вокзалу Одеського порту з написом про те, що людей у Будинку профспілок нібито «спалили нацисти».

Крім того, активісти Куликового поля перефарбували жовто-синій паркан біля Будинку профспілок у чорний колір, встановили банер із фото загиблих у будівлі, різні плакати, серед яких «Одеська Хатинь», а на асфальті великими літерами написали: «Не забудемо, не пробачимо».

Представники патріотичних організацій, дізнавшись про «Свічку пам’яті», привезли державні прапори України, звукову апаратуру. Вони заявили, що проведуть «конкурс пісні». Але коли побачили плакат із написом «Одеська Хатинь», то зірвали і спалили його. Вони пояснили, що «Одеська Хатинь» – це провокаційна заява.

Проукраїнські активісти зазначили, що в Будинку профспілок під час пожежі були не лише випадкові люди, а й озброєні бойовики. Також вони впевнені, що організатори акції «Свічка пам’яті» нібито отримують за це винагороду від «прокремлівських сил».

Раніше повідомлялося, що затриманням Корбана керував генерал, який командував штурмом Будинку профспілок.

Читайте також:

порохно здає Україну ху*лу1 і його ху*ловцям

  • 02.11.15, 21:04
Виктор Небоженко: Сдача востока Украины регионалам открывает новые перспективы для Кремля
Виктор Небоженко

Виктор Небоженко

За харьковский провал местных выборов ответственность полностью лежит на главе Администрации президента Ложкине, которого подозрительно легко переиграл Кернес.

Надеемся, что сам президент Порошенко ничего не знает об этом сговоре харьковских регионалов и Ложкина.

В основе харьковского тайного сговора между властью и регионалами лежит концепция «антиукраинской стабильности» Восточной Украины. В рамках этой концепции, Администрация президента Порошенко, сознательно сдала, без боя, власть во всех крупных городах Восточной Украины — от Днепра и Харькова до Одессы и Мариуполя бывшим регионалам.

В обмен за обещание регионалов не оспаривать власть Киева и поддерживать порядок в этих городах. Еще неизвестно что это – очередная ошибка наших политиков, чиновников-бизнесменов из АП или политическое преступление. Точно так, 19 лет назад президент Кучма фактически передал всю полноту власти на Донбассе донецким угольным баронам и местной мафии в обмен на их обещание, что они не будут претендовать на центральную власть в Киеве, и будут удерживать шахтеров от недовольства и бунтов. Эта история закончилась, страшным, для всей Украины, походом «донецких» во власть, захватом высших постов в стране, первым и вторым Майданами. В конечном итоге — кровавым сепаратистским бунтом в Донбассе и Луганске и чудовищной войной с Россией.

И сейчас стратегия президента Украины — добиваться стабильности в Восточной Украине «любой ценой» очень опасна и не перспективна. На это уже указывает неудачный минский миротворческий процесс и попытки сломать Конституцию Украины ради требований Кремля.

Тайный союз власти с регионалами и скрытыми сепаратистами, врагами европейского пути Украины не принесет социально-политической стабильности Восточной Украине. Наоборот, откроет перед Кремлем и Лунгадоном новые перспективы борьбы против нашей страны. Разрешая регионалам, через выборы, легитимировать свою власть во время российско-украинской войне и послевоенной Украине, мы становимся на крайне опасный, североирландский путь развития сепаратистского конфликта.

Когда сепаратисты будут иметь свои легальные политические организации, укорененные в местные органы власти, СМИ, и даже депутатов в парламенте. Одновременно они будут опираться на террористическую подпольную организацию, состоящую из боевиков-сепаратистов, типа североирландской «ИРА». После таких непростительных политических ходов Администрации президента Украины нас ждет превращение Донецка и Харькова в один, большой Белфаст- столицы Северной Ирландии. Вместо бывших Партии регионов, КПУ, Оппозиционного блока быстро появится единая пророссийская легальная организация типа «Шинн Фейн», как в Северной Ирландии. А местные олигархи будут финансировать и подпольные организации (ИРА) и легальные сепаратистские силы (Шинн Фейн), которым мы сами вручили власть через выборы.

Таким образом, Украина сама поставляется под удар следующего агрессивного плана Кремля, цель которого устраивать превращение Восточной Украины в Северную Ирландию 21 века на окраине Европы.

Остается только надеется, что президент Порошенко быстро поймет эту политическую ошибку и заставит своего верного Генпрокурора Шокина выполнить свои прокурорские обязанности в отношении результатов местных выборов в этих городах. А нынешний Центризбирком в полном составе, во главе с печально знаменитым Охендовским, добровольно подаст в отставку.

Источник: Виктор Небоженко

Кінець порохна

  • 02.11.15, 20:48

КОНЕЦ УКРАИНСКОГО ЧУДА.

Раньше президенту Петру Порошенко не доверяли,но терпеливо ждали чего-то - наверно чуда.Теперь его просто не любят и разочаровались в нем. Ясно, что борьбу с коррупцией и реформы в Украине придется делать без него или вопреки ему.Но ему оказалось всего этого мало - он, кажется, хочет, чтобы его боялись или ненавидели. А остальное для него не важно.

Соціальне безумство москвинського етносу

  • 02.11.15, 20:15
Згідно соцопитувань більшість росіян не вважає РФ агресором
Георгий Майский 02 листопада 2015, 18:21
 685
Згідно соцопитувань більшість росіян не вважає РФ агресором


Новину повідомляє «Преса України».
Нещодавно в Росії аналітичною компанією «Левада-центр» було проведено опитування стосовно того, чи була РФ агресором або ініціатором конфліктів із іншими країнами. Так ось, результати опитування показали, що 59% росіян вважають що ніколи і лише 7% опитаних назвали її агресором у більшості або у всіх наведених соціологами конфліктах.

Окрім того, відповідно до наданих аналітичною компанією «Левада-центр» даним 26% росіян переконані, що в більшості випадків РФ сама була жертвою конфліктів. Згідно з даними цього ж опитування до участі російських військових у таємних операціях за кордоном цілком позитивно ставиться 14%, і скоріше позитивно - 33% респондентів, а ось різко негативно до таких дій російських військових відносяться лише 8% опитаних, радше негативно - 21%.

Варто з цього приводу нагадати, що в серпні 2008 року російські війська ввійшли на територію Грузії, у підсумку чого Південна Осетія, яка у свій час формально була частиною Грузії, оголосила про свою незалежність. А в березні 2014 року Росією був анексований Крим…

Нагадаємо, раніше «Преса України» повідомляла, що прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв у соцмережах анонсував введення Москвою обмежень у торгівлі з Україною. Глава російського уряду пояснив цей крок введенням в дію угоди про зону вільної торгівлі Україна-ЄС.

Як йдеться у повідомленні на сторінці прем’єра РФ, з 1 січня 2016 року буде підвищено рівень митно-тарифного захисту стосовно України, що Медведєв пов'язує з рішенням України ввести в дію угоду про асоціацію з ЄС. Окрім того, на Україну поширено дію відповідних економічних заходів як на країну, яка приєдналася до антиросійських санкцій.

Як стверджує Медведєв, Україна не може одночасно брати участь в зонах вільної торгівлі з Європейським союзом та СНД.

Тут варто згадати, що минулого року Росія домоглася від України та Євросоюзу відтермінування запуску зони вільної торгівлі до 1 січня 2016 року. Зараз агресор продовжує тиснути на Україну з метою чергового відкладання реалізації цієї угоди.

Нам є ким пишатися, нам є кого ненавидіти!

  • 02.11.15, 18:42
Нічні навчання снайперів ЗСУ – фотоальбом
Саша Юрчук 02 листопада 2015, 17:58
 363
Нічні навчання снайперів ЗСУ – фотоальбом


«Преса України» повідомляє про цю новину і пропонує ознайомитися з фотозвітом про подію.
Снайперські підрозділи 128 ОГПБр (окремої гірсько-піхотної бригади) провели нічні стрільби. Як відзначають самі військові, «вправна, злагоджена та тренована снайперська пара здатна різко посилити силу мотострілецького підрозділу. Особливо коли бій розгортається не просто в чистому полі, а в місті чи іншому населеному пункті, де особливо важлива точність завдання удару, тому що поряд можуть знаходитися прості мешканці». Результатами нічних стрільб командир підрозділу залишився задоволений, снайпери 128 ОГПБр показали високий рівень підготовки.

Читайте також:

Коли аналогічно затримають гепу???????????

  • 01.11.15, 22:25
В ГПУ показали, як насправді затримували КорбанаНеділя, 01 листопада 2015, 19:44 
відео

Генпрокуратура, з дозволу слідчого у кримінальному провадженні, в якому фігурує затриманий лідер партії "Укроп" Геннадій Корбан, показала, як 31 жовтня відбувалося його затримання у Дніпропетровську.

Відповідне відео на брифінгу 1 листопада оприлюднив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

"Ми отримали це відео (затримання) та демонструємо, тому що вчора (31 жовтня) адвокати (Корбана) намагалися "зомбувати" громадян України, розповідаючи про порушення під час його затримання. Але йому, на противагу заявам представників Корбана, представники силових структур і пред'явили документи, і вони були без масок,попри заяви Філатова і адвокатів", - заявив Куценко.

Також він підкреслив, що усім адвокатам було повідомлено, де перебуває затриманий.

"Їм було надано усі можливості його захищати", - заявив Куценко.

"Замість того, щоб відвідати свого підзахисного, вони пішли на прес-конференцію у підконтрольні ЗМІ. Щоб створити Корбану образ політично-репресованого громадянина", - додав він.

Українська правда 





порохно не союзник України

  • 01.11.15, 22:10
Донік: Порошенко - ситуативний союзник простого українця і України
Олена Ярмолюк 01 листопада 2015, 20:03
 
Донік: Порошенко - ситуативний союзник простого українця і України


Арешт Корбана є одним з перших актів з ліквідації олігархату в Україні, тому в українців має бути розуміння необхідності таких дій з боку провладних структур. Проте варто пам'ятати, що в даному випадку Порошенко є «ситуативним союзником України».


Таку думку висловив у соцмережі відомий волонтер Роман Донік, новину передає «Преса України».

«Найбільша біда України, це олігархи. При цьому потрібно розділяти, що є олігархи, які створюють політику і впливають на політичне життя країни заради особистої вигоди. Які вбудовують свій бізнес в державний, і з допомогою прикуплених чиновників збагачуються за рахунок держави за різними схемами. Не платить податки, не віддає борги, списує борги, монополізує ринки і так далі. І є просто дуже багаті люди. Як правило, колишні олігархи, не дуже засвічені. Які вчасно відчули тренд і зістрибнули з олігархічного «титаніка». По-хорошому, у них теж було б правильно повернути награбоване. Але зараз не виходить. Сподіваюся, що і до них доберуться», - пише Донік.

За словами волонтера «у кожного олігарха, була можливість відірватись від бізнесу, який ссе у держави і, потихеньку скидаючи активи, жити приспівуючи». Деякі олігархи на його думку «отлипли з різних причин», а «хтось застряг у 90-х і не захотів відлипати». Донік переконаний, що претензії влади до Корбана – це один з кроків з усунення олігархів від української владної годівниці. Саме про це президент Порошенко «домовився» з західними лідерами, що дозволяє йому користуватися підтримкою європейців. 

«Порошенко не такий простий і не такий добрий, як хотілося б. І у Порошенка є всі ознаки олігарха. Але він зараз за домовленістю з заходом мочить інших олігархів і робить Україну вільною від них. Це одна з умов підтримки Порошенко заходом. І я, відверто кажучи, не бачу причин, щоб ми, прості Українці цим були не задоволені. Зараз це єдина людина, у якої є повноваження і можливість поштормити олігархів і їх повідривати від годівниць. Чому я повинен ставитися до цього погано? Якщо він викине олігархічний лад і сам вийде з політики, то в чому проблема?», – зазначає він.

Донік називає Порошенко «ситуативним союзником України» і вважає, що зараз немає сенсу висловлювати невдоволення його діями по ліквідації олігархату в країні. Але зазначає, що питання до президента можуть з'явитися у випадку, якщо він вирішить залишитися єдиним олігархом в Україні.

«Він по-любому ситуативний союзник простого Українця і України. А якщо він не піде з політики і захоче залишитися єдиним, ось тоді і буде інша розмова. А зараз якось не зрозуміло виходить - ми хочемо країну без олігархів, але ми проти людини, яка може це зробити. Якось логіки немає», - резюмує активіст.

Раніше ми повідомляли: Перший заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенко» Ігор Кононенко прокоментував затримання лідера Українського об'єднання патріотів «УКРОП» Геннадія Корбана
.

Чим порохно відрізняється від межигірського козляри ?

  • 01.11.15, 14:22
Затриманням Корбана керував генерал, який командував штурмом Будинку профспілок
Наталія Світанок 01 листопада 2015, 12:31
 818
Затриманням Корбана керував генерал, який командував штурмом Будинку профспілок


Спецоперацією по затриманню голови політради партії «УКРОП» Геннадія Корбана у Дніпропетровську керував генерал СБУ Валерій Шайтанов, який 18 лютого 2014 року командував однією з штурмових груп, яка захопила Будинок профспілок. 


Про це розповів журналіст Юрій Бутусов, новину повідомляє «Преса України».

«У квітні 2014 року один з офіцерів «Альфи», який інформував мене про ситуацію в АТО з аеродрому Краматорськ, повідомив, що командир «Альфи» В. Човганюк та його заступник полковник Валерій Шайтанов саботують накази командування і не дозволяють відкривати вогонь по терористах, які оточили аеродром. Розповів, що до них на аеродром прибув колишній командир донецької «Альфи» Олександр Ходаковський, який відкрито перейшов на бік ворога і створив батальйон терористів «Восток», який воював проти України. Всіх командирів «Альфи» призначала за Януковича одна людина – начальник охорони Януковича Костянтин Кобзар. Ходаковський, зрозуміло, дуже добре знав Човганюка і Шайтанова, вів із ними переговори, передавав їм воду і продукти», – зазначає журналіст.

За словами Бутусова, командування «Альфи» також відправило кількох офіцерів у Слов'янськ, де ті зустрічалися з ватажком терористів Гіркіним, але не вжили заходів щодо його захоплення або ліквідації, а в «Альфі» виник гострий конфлікт, оскільки низка офіцерів була обурена контактами з терористами. При цьому сам терорист Ходаковський в одному з інтерв'ю розповів, як вів переговори з Човганюком і Шайтановим. 

26 квітня командування «Альфи» направило трьох офіцерів «Альфи» в Горлівку для захоплення ватажка терористів, підполковника ГРУ РФ Ігоря Безлера. Проте групу захоплення чекали, і терористи одразу взяли їх у полон. 

«Я детально і неодноразово інформував про обстановку в Краматорську та її наслідки голову СБУ Валентина Наливайченка, в. о. президента Олександра Турчинова, голову Адміністрації Президента Сергія Пашинського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Контакти з противником і дивна пасивність командирів могли призвести до тяжких і непередбачуваних результатів. І тоді Пашинський за погодженням із Турчиновим і Наливайченком особисто вилетів на аеродром Краматорська та вручив наказ Човганюку та Шайтанову атакувати блокпости терористів навколо Слов'янська. Цей наказ командування «Альфи» відмовилося виконувати, до бійців його не довели», – розповів журналіст, додавши, що у зв'язку з цим Човганюк і Шайтанов були зняті з командування спецпідрозділом «Альфа». 

Бутусов також нагадав, що 15 травня 2014 року голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування злочинів на Майдані Геннадій Москаль розкрив оперативний план СБУ щодо зачистки Майдану в лютому 2014 року, згідно з яким полковник Шайтанов командував однією з груп СБУ і МВС, які штурмували Будинок профспілок на Майдані, коли загинули кілька мітингувальників. 

«Мені здавалося, що тепер Човганюка і Шайтанова чекає довге розслідування прокуратури, і їм уже не повернутися на держслужбу. Ну або вони якимись рядовими бійцями кров'ю спокутують свої гріхи в АТО, ходять у розвідку в глибокий тил, самі ловлять Безлера або ще якихось терористів у Горлівці та Донецьку. Але я помилився. Їм не до Безлера – вони працюють за профілем – у тилу, де безпечно, знову проводять штурми й арешти», – говорить журналіст. 

Крім того Бутусов звертає увагу на те, що 23 серпня 2015 року, на День Незалежності, указом президента України полковнику Шайтанову було присвоєно звання «генерал-майор». 

«Сказати, що я здивований, – це нічого не сказати. Може, президент просто не в курсі? Ну що ж, інформую», – додав журналіст. 

Нагадаємо, у суботу, 31 жовтня, у Дніпропетровську співробітники СБУ розпочали спецоперацію о 7:30 ранку. Обшуки проходили одночасно одразу у кількох місцях – в офісі благодійного фонду, квартирах волонтерів та у батьків голови політради «УКРОП» Геннадія Корбана. У результаті останнього затримали та доправили до слідчого управління Генпрокуратури. Корбана підозрюють в участі у злочинному угрупованні, яке нібито викрало благодійні кошти для бійців АТО
.


0%, 0 голосів

50%, 1 голос

50%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.