Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Кличко їде в Брюсель...

  • 25.08.13, 10:12
Лідер фракції УДАР Віталій Кличко наступного тижня зустрінеться з Головою Комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмаром Броком і Єврокомісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле у Брюсселі.

Про це повідомляє прес-служба УДАРу.

“Найголовніше питання, яке стоїть на порядку денному, - це євроінтеграція. Ми будемо обговорювати ті кроки, які нам необхідно зробити, щоби Угода про асоціацію з ЄС була підписана”, - наголосив Кличко.

Читайте також: Віталій Кличко вирушив з байкерами до Євпропи на “Харлеї” молодшого брата

На думку лідера УДАРу, у вересні нардепи мають ухвалити законопроекти, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

“Ми повинні проголосувати за європейські закони, зокрема, щодо вдосконалення виборчого законодавства, про вибори у 5-ти проблемних округах, вибори у м. Києві, закон про прокуратуру, і виконати всі вимоги, щоби Угода про асоціацію була підписана”, - підкреслив політик.

інна Богохульська не відстає від біснуватого вадика

  • 20.08.13, 17:35
Богословська через суд вимагає зі свободівця 250 тис. грн за дописи про неї у соцмережах
Народний депутат від Партії регіонів Інна Богословська подала скаргу до суду на дописи у соціальних мережах речника ВО "Свободи" Олександра Аронця. Про це повідомив Аронець на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Ви ще не чуєте дзенькотіння кастрюль у фейсбуці?? Це Інна Богословська позивається до мене на 250 тисяч гривень за допис у фейсбуці і твіттері!!», - написав він, пообіцявши згодом повідомити деталі позову.

Як відомо, у дописах речника ВО "Свободи" у соцмережах зустрічаються різкі та критичні висловлювання.

Зокрема, щодо регіоналки Інни Богословської востаннє Аронець написав у Facebook: "Відьма вкрала хрестик у націоналіста. Під час сутички, що відбувалася біля трибуни ВР (депутати блокували трибуну ВР через щорічне послання президента Віктора Януковича 6 червня- ред.), Богословська зірвала хрестик у народного депутата Олега Гелевея! Прівичкі вора удівітєльна сільні". А ми думаємо, звідки береться шансон! От з життя такої мадам "кастрюлькіноі", адже ми пам'ятаємо, як вона починала свою кар'єру з крадіжок каструль на зйомній хаті в Конче-Заспі"

10%, 2 голоси

10%, 2 голоси

80%, 16 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Москалі шаленіють...

  • 20.08.13, 17:23
Експерт: кремлівська стратегія тиску і шантажу України приречена на поразку
Реалізація кремлівської стратегії, спрямованої на непідписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, не матиме успіху. Таку думку висловив в коментарі Тиждень.ua політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

Він не має жодних сумнівів у тому, що «Росія справді працює на реалізацію цієї стратегії, доказом чого є неоголошена торгівельна війна».

«Сумніви можуть бути лише в тому, наскільки успішною буде ця стратегія. Зауважу, що поки ті кроки, які застосовуються, принаймні мене не переконують, що вона (стратегія. - Ред.) може досягти успіху з сучасним керівництвом України та станом речей», – зазначає Горбач.

«Ця стратегія реалізується достатньо давно. Оприлюднений у ЗМІ документ лише описує загальні контури і підтверджує, що це – кампанія, а не поодинокі ініціативи окремих осіб. Тобто маємо справу не з «теорією змови», а з реальними кроками російського керівництва щодо України», – додав він.

Пояснюючи, чому ця стратегія не матиме результату, Горбач зауважує, що, перш за все, російське керівництво «недооцінює психологічний аспект проблеми».

«По-перше, воно не сприймає Україну як незалежного і рівноправного суб’єкта міжнародних відносин і з цього випливають всі проблеми відносин України і Росії. Вони застосовують загальнопоширений тактичний підхід – це примус, шляхом задіяння тиску, заходів економічного характеру, політичного шантажу. Цими методами змушують Україну до вступу до Митного союзу або принаймні намагаються продовжити її існування в такому підвішеному стані, зірвавши угоду з ЄС», – зауважив експерт.

Водночас такі дії, за оцінкою Горбача, викликають опір української влади.

«Психологічний промах в тому, що чим більший тиск на українське керівництво, тим більше воно опирається. Така ж ситуація з тиском Заходу на Януковича щодо звільнення Тимошенко. Ті ж психологічні механізми спрацьовують і щодо Росії, хоча тиск з її боку на порядок сильніший і, перш за все, економічний», – зауважує він.

Крім цього, слабка реалізація стратегії Росії пов’язана ще й з відсутністю політичної сили в Україні, що здатна була би її реалізувати.

«В Україні є союзники Росії, але вони або мало впливові і непопулярні в Україні (маргінальні) або здебільшого обманюють російських замовників, беручи в них гроші і неефективно їх витрачаючи», – додав експерт.

Нагадаємо, ЗМІ опублікували зміст документу - так званої "кремлівської стратегії недопущення підписання Україною угоди з ЄС і втягування її у Митний союз". Раніше йшлося, що цю стратегію розробив радник Владіміра Путіна Сєргєй Глазьєв за допомогою Віктора Медведчука.

Біснуватий вадік вгамується тільки на палі

  • 20.08.13, 17:17
Колесніченко пропонує парламенту скасувати курс України на євроінтеграцію
 
20.08.2013
Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до законодавства України» (щодо зовнішньополітичного курсу України). Цим документом він пропонує скасувати законодавчо закріплену націленість України на вступ до Євросоюзу, йдеться в повідомленні на сайті «Російськомовна Україна».

Колесніченко запропонував скасувати низку положень законів України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» і «Про основи національної безпеки України», в яких зовнішньополітичною метою України визначено отримання членства в ЄС.

Регіонал також запропонував скасувати указ президента України «Про затвердження Стратегії інтеграції України в Європейський союз» і деякі євроінтеграційні розпорядження Кабміну.

За словами Колесніченка, в українському законодавстві вектор зовнішньополітичної інтеграції – «набуття членства в Європейському союзі» – порушує конституційний принцип народного суверенітету.

«Питання зовнішньоекономічного курсу має вирішувати виключно український народ, оскільки будь-яка інтеграція тягне за собою часткову втрату державного суверенітету країни. А ігнорування думки народу може призвести до негативних змін у державі й суспільстві», – наголосив Колесніченко.

На офіційному сайті парламенту законопроект зареєстрований під номером 3103, його тексту поки що немає.

Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року. Але для цього Київ має виконати низку умов, які ставить ЄС.

0%, 0 голосів

19%, 4 голоси

81%, 17 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Яценюк, бачить... тільки дурень цього не бачить!!!

  • 20.08.13, 11:14
Председатель политсовета ВО «Батькивщина» и фракции «Батькивщина» Арсений Яценюк считает, что события возле Киевсовета 19 августа — это «преступная репетиция» выборов 2015 года.

Об этом он заявил в интервью «5 каналу» в понедельник, 19 августа, сообщает «Главком»

«Надо говорить не только о событиях в Киевсовете, но и о событиях в Украине в целом. Отсутствие как выборов в Киевсовет, так и мэра Киева — это просто отражение тех событий, которые происходят в целом сегодня в нашем государстве », — подчеркнул он.

Яценюк подчеркнул, что выборы мэра Киева не назначаются, поскольку Янукович и Партия регионов боятся проиграть эти выборы. «Они знают, что они потеряют большинство в Киевском городском совете и своего назначенного указом президента Януковича местного градоначальника», — отметил Яценюк.

По его словам, для того чтобы не проиграть выборы власть приняла решение не назначать выборы. «Такая же логика у президента Януковича по 2015… При проведении честных и прозрачных выборов я не вижу у него никаких шансов победить в 2015 году», — подчеркнул политик. «Они готовятся к силовому сценарию. Мы также готовы к силовому сценарию», — считает Яценюк.

Напомним, утром 19 августа у здания КГГА собрались несколько тысяч бюджетников, выступивших в поддержку проведения внеочередной сессии. Оппозиция заявляет, что полномочия этого созыва истекли еще 2 июня, а потому он является нелегитимным. Киевские власти же заявляют, что именно из-за блокирования оппозицией заседание Киевсовета бюджетники не получают средства.

Журналистов на заседание не пустили, как и оппозиционных депутатов. Несколько народных депутатов и активистов во главе с Арсением Яценюком прорвались в холл КГГА через окно, но там их заблокировал «Беркут», и после недолгих переговоров оппозиционеры тем же путем вернулись на улицу. При этом ряд нардепов пострадал.


Внеочередная сессия длилась около 12 минут. За это время депутаты приняли четыре постановления и три обращения к Верховной Раде.

Сьогодні, після важкої і довготривалої...

  • 19.08.13, 18:22

Сьогодні після важкої і довготривалої відпустки, не приходячи до тями межигірський козел повернувся у свій "Вервольф" і почав виконувати функції Президента України.


Саме так правильно слід читати ось це повідомлення:  

Янукович повернувся після довжелезної відпустки
Понеділок, 19 серпня 2013, 11:09



Президент Віктор Янукович повернувся у Київ з робочої відпустки.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Президент завершив робочу відпустку у Криму і приступив до виконання своїх обов’язків у Києві", - сказано в повідомленні.

Як відомо, Янукович пішов у відпустку з 8 липня.

Як раніше повідомив УП керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АП Денис Іванеско, президент Віктор Янукович не отримував надбавок та оздоровчих на відпустку.

Українська правда


Чого заслуговують дії стерв"ятників межигірського козла?

  • 19.08.13, 18:10
Беркут бив нардепа в обличчя
Понеділок, 19 серпня 2013, 13:18
відео



Під час спроби народних депутатів потрапити до будівлі Кивїради через вікно, один з беркутівців вдарив в обличчя нардепа від Свободи Едуарда Леонова.

Про це свідчить відео, яке зняв фотограф Lb.ua Максим Левін.


Ось адреса за якою можна переконатися у злочині стерв"ятників межигірського козла http://www.pravda.com.ua/news/2013/08/19/6996268/


9%, 1 голос

0%, 0 голосів

91%, 10 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Парламентській опозиції на заваді стало те що стоїть на заваді

  • 19.08.13, 11:23
Секретар Київради Галина Герега закрила сесію міської ради, яка сьогодні тривала близько 15 хвилин.

За цей час депутати встигли проголосувати п’ять постанов, а також звернення до Верховної Ради України з розгляду питання про призначення виборів Київської міської ради і визначення терміну їх проведення.

Всі документи ухвалили одноголосно (за проголосували 76-79 депутатів з 79, що зареєструвалися в залі).

Водночас народний депутат фракції «Батьківщина» Олександр Чорноволенко повідомив, що депутати Київради від більшості були в залі засідань Київради вже о 8 ранку.

Чорноволенко додав також, що опозиційні депутати Київради не були попереджені про такий ранній збір і тому, коли прийшли до заявленого початку роботи сесії, вже не змогли потрапити на засідання Київради.

Як заявили в прес-службі Київської міської держадміністрації, з посиланням на Герегу, скликаючи сьогоднішнє засідання, вона діяла законно.

Тим часом, близько тисячі людей пікетують будівлю Київради. Представники профспілок вимагали від влади працювати і проводити засідання, в той час як прибічники опозиції мітингували проти такого засідання, називаючи його нелегітимним.

На першому поверсі Київради сталася бійка між народними депутатами і «Беркутом». Міліція оточила будівлю Київради й не пускала депутатів Київради від опозиції й депутатів Верховної Ради в Київраду. Після тривалих прохань і розмов народні депутати спробували силою пройти оточення міліції й пройти до Київради. «Беркут» намагався перешкодити народним депутатам потрапити в будівлю, через що сталася сутичка.

Народні депутати були заблоковані на першому поверсі будівлі Київради.
Київрада вирішила провести сесію 19 серпня, заявляючи, що його проведення необхідне для забезпечення нормального функціонування міста в період до виборів у Києві.

Наше "покращення уже сьогодні" в дійсності

  • 18.08.13, 12:18

У скільки разів відрізняються прибутки бідного українця і бідного американця? Приблизно 7 мільйонів громадян України (16,3%) живуть на дохід нижче за прожитковий мінімум. Рівень прожиткового мінімуму складає тільки 1108 гривен.  

Як пише ProstoFinansy, експерт Олександр Охрименко розповів, що в США бідними вважаються тільки ті громадяни, які мають в розпорядженні прибутки менше 40% від середньої зарплати по країні, а це приблизно 1200 доларів в місяць. У Німеччині бідними вважаються ті громадяни, прибутки яких менш на 50-60% від середньої зарплати - 1270 доларів. 

Таким чином, прожитковий мінімум в Україні дорівнює 150 доларам, а в США - 1200 доларів, різниця у 8 разів.  

При підрахунку бідних громадян Державна служба статистики використовує метод, який застосовується в ООН, : в державах Центральної Азії і Східної Європи бідним вважають тільки тих громадян, які витрачають в добу менше 5-ти доларів (40 гривен). Олександр Охрименко  уточнив, в Україні добовий ліміт витрат бідних складає 4,6 долара, а ось в країнах Європи добова планка бідного дорівнює 14 доларам.


71%, 5 голосів

14%, 1 голос

14%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ще один штрих...

  • 17.08.13, 12:05
Брат колишнього ректора-втікача Олександр Мельник запевнив, що не передавав Петру Мельнику свій паспорт.

Власні джерела служби новин у МВС підтвердили, що екс-ректор Податкової академії виїхав з України в ніч проти 10 серпня і скористався при цьому паспортом брата.

У Білорусі він уже продемонстрував свій паспорт – і втікача пропустили.

У Білоруській прикордонній службі факт перетину кордону не спростували, а українська прикордонна служба заявила, що вперше про таке чує.

За даними ТСН, Петро Мельник утік в Австрію.

ТСН спробувала поговорити з братом екс-ректора і попросити його показати свій паспорт.

Проте спершу Олександр Мельник тікав, і знімальній групі довелося влаштувати справжні автоперегони Ірпенем. Потім він таки зупинився, але паспорт не показав, заявив, що не знає, де він.

Олександр Мельник також сказав, що не знає і про місцезнаходження брата.

"Стерегти треба було! Ви попитайте тих, що упустили його! Якщо навіть й пройшов кордон з моїм паспортом, то там не Петро Володимирович винуватий, а ті, хто його упустив", - вважає він.

Раніше адвокат Мельника Руслан Місюна переконував, що екс-ректор знаходиться в Україні та перебуває на лікуванні. Він заявив, що той виходив з ним на зв'язок.

18%, 2 голоси

36%, 4 голоси

45%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.