Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Скотомогильники України для рашистських окупантів

  • 07.11.14, 22:13
Украинские киборги захватили под Песками разведчиков из России
05 ноября 2014, 12:55
ПОДЕЛИТЕСЬ С ДРУЗЬЯМИ
2
ЗАМЕТИЛИ ОШИБКУ?
  • Украинские киборги захватили под Песками разведчиков из России
    Борн в центре. Фото - Фейсбук Борна.

"Мы устроили засаду на разведчиков противника, в бою ранили и захватили в плен четверых", - передает из села Водяное (которое находится в Ясиноватском районе Донецкой области - рядом с Песками) командир взвода "Правого сектора" с позывным Борн.

Двое из захваченных "ДНРовцев", как рассказал "Обозревателю" представитель "Правого сектора", оказались россиянами.

"Двое из них - из полиции "ДНР", еще двое - пограничники из Ярославля. По возрасту - дети. Никто не выжил. Хотя мы везли их в больницу. Не довезли. У одного из русских нашли мобильник и позвонили его матери. Сказали, что ее сын героически погиб в бою с "Правым сектором" в Украине", - рассказал "Обозревателю" Борн.

По словам Борна, матери погибшего россиянина не солгали,  так как разведчики отказались сдаться.

"Его мама - в слезы, но мы сказали, что мы не приходили в Россию и просим на украинскую землю детей не посылать", - подчеркнул боец.

Поселок Пески в Ясиноватском районе Донетчины и граничащий с ним аэропорт по прежнему находятся под обстрелами.

"Когда темнеет, они подходят и стреляют из БМП, БТР, "джихадок" (пикапы с минометами). С расстояния в 1,5 км дадут 5-10 залпов и быстро уезжают", - сообщил боец.

Он считает, что их подразделение могло бы не только удерживать позиции, но и наступать.

"Если бы был приказ, мы бы и поселок Спартак взяли - там людей мало, мы подходили, видели. Мы бы их смели легко, а идет перетягивание одеяла. Идет позиционная война", - отметил Борн.

Ранее в интервью "Обозревателю" бывший инженер с Ивано-Франковщины, а теперь - боец с позывным Борн рассказал, как из "офисного планктона" он превратился в "киборга" и "правосека". Борн поделился подробностями нескольких драматичных боев за донецкий аэропорт и описал подвиги своих товарищей.

"В окно влетела граната и снесла Мирону кусок черепа - размером с ладонь, обнажив мозг. Джмиль стрелял с плеча с гранатомета, мы кидали гранаты со 2 этажа вслепую. Вдруг Север как закричит: "Здобудем українську державу, або загинем в боротьбі за неї!". Его крики нас и спасли. Потому, что по тому шуму, какой он производил, можно было подумать, что нас в 10 раз больше. Эти слова никогда не забуду", - описал один из боев Борн.

Больше подробностей - в интервью:Спасибо России, сделали "фашистом". История "киборга" из донецкого аэропорта 

Відбувається нове масове вторгнення, чи настане новий Іловайськ?

  • 07.11.14, 22:04
Путін перейшов до чергового етапу свого кривавого плану - політолог 07.11.2014 21:50 Російська влада і президент Володимир Путін вже готуються реалізувати в Україні свій план "Російської зими" і для цього звозять на Донбас військову техніку, визнають псевдовибори на Сході і організовують проросійські марші в Одесі і Києві, йдеться в сюжеті програми "Секретні матеріали". За словами політолога Дениса Богуша, Кремль вже починає реалізовувати новий етап свого кривавого плану - "Російська зима", а "вибори" бойовиків на Донбасі нібито легалізують для Росії найманців, інформує ТСН. У Донецькій і Луганській областях вже в рази збільшилася кількість російської військової техніки. Для того, щоб ця техніка пішла далі нібито звільняти російськомовних жителів України, російська влада організовує сепаратистські марші в Одесі і Києві. Спеціально для висвітлення сепаратистських маршів до України відправили пропутінських журналістів. Однак, анонсований багатотисячний Катерининський марш в Одесі, зібрав лише кілька людей на Куликовому полі. Один з організаторів мітингу був затриманий. У його телефоні виявили листування із замовником, який вимагав створити картинку для російських ЗМІ. У Києві на проросійський марш не прийшов ніхто, крім прокремлівських журналістів каналу "Life news". ЗМІ поставили завдання показати, як "карателі" заважають киянам любити Росію. Суспільна думка - найважливіша зброя у кремлівській війні, вважає політолог Богуш. "Це захист Путіна - сформувати таку громадську думку, яка здатна контролювати сам себе. Як це було в 30-ті роки, коли люди доносили один на одного", - заявив експерт. Зараз Путін активно забезпечує своїх донбаських "головорізів" всім необхідним, в першу чергу, технікою, теплими речами і пальним. Для бойових дій у зимових умовах Росія підготовлена краще, ніж Україна. "Я думаю, що Росія своїх бойовиків підготує краще, ніж ми. У них є для цього база, ресурси", - розповів військовий експерт Дмитро Тимчук. Проросійські мітинги в Україні відіграли важливішу роль у проекті "Руська весна". А ось вже з "Руською зимою" в українських містах у влади РФ не складається.
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2014/11/07/118626-putin-pereyshov-chergovogo-etapu-svogo-kryvavogo-planu-politolog

Хочеться вірити

  • 07.11.14, 21:38
МЗС працює над посиленням санкцій – передав ЄС докази нового вторгненняП'ятниця, 07 листопада 2014, 19:54

Представник України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв передав у зовнішньополітичну службу ЄС інформацію про посилення незаконної присутності в Україні російських регулярних військ.

Про це Європейську правду повідомили у прес-службі диппредставництва.

"Єлісєєв передав на адресу Високого Представника ЄС у закордонних справах Федеріки Могеріні докладну інформацію про склад російського військового угрупування, яке незаконно вторглося на територію України, та факти його подальшого нарощування", - заявили в дипломатичній установі.

В представництві зазначили, що йдеться про нову бронетехніку та війська, які Росія перекидує на Донбас.

Метою передачі інформації до ЄС є посилення тиску на Російську федерацію з боку Євросоюзу.

В українському дипломатичному відомстві розраховують на ухвалення відповідних рішень під час засідання Ради ЄС у закордонних справах, яке відбудеться 17 листопада.

У заяві диппредставництва, зокрема,  йдеться про потребу "мобілізувати підтримку з боку ЄС у питанні забезпечення виконання Москвою взятих на себе зобов’язань щодо деескалації ситуації на Донбасі".

Хто, і чому, боїться "Айдар" ?

  • 07.11.14, 21:14
Київ побоюється, що «Айдар» здійснить військовий переворот в країні
Олена Ярмолюк 07 листопада 2014, 20:11
 1248  1
Київ побоюється, що «Айдар» здійснить військовий переворот в країні

Черговий нездоровий резонанс піднімається навколо добровольчого батальйону «Айдар», комбат якого Сергій Мельничук нещодавно став народним депутатом України від Радикальної партії. Прокурор Києва Сергій Юлдашев вважає батальйон «Айдар» внутрішньою загрозою, здатною провести військовий переворот в країні. Про це на своїй сторінці в соцмережі, повідомляє керівник прес-служби столичної прокуратури Олена Яхно, новину передає Преса України.

Прокурор Юлдашев зазначив неконтрольованість «айдаровців» і як приклад нагадав про те, як кілька днів тому бійці захопили вертолітний майданчик Януковича в Києві і зажадали повернути майно державі.

«Одна справа, коли вони на Сході захищають нашу державу. Інше - коли вони їдуть у міста зі зброєю. Зокрема, в столицю. Навіть більше, я вважаю це внутрішньою загрозою. Погодьтеся, вони ж не прогнозовані. Можуть навіть військовий переворот здійснити», - процитувала Яхно слова Юлдашева.

Раніше ми повідомлялиКомандир батальйону «Айдар», новообраний народний депутат України від Радикальної партії Сергій Мельничук затримав 3-х сбушних шпиків, які стежили за ним. Ще дві машини спецслужби втекли.  

Читайте також:


30%, 3 голоси

70%, 7 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Підтримую цю оцінку

  • 07.11.14, 17:14
Вибори констатували: Зірковий час П.Порошенко упустив під Іловайськом — В.Пустовойт
Вибори констатували: Зірковий час П.Порошенко упустив під Іловайськом — В.Пустовойт

Експерт вважає, що підсумки парламентських виборів, навіть остаточно не підбиті, засвідчили в цифрах: зоряний час Петра Порошенка позаду. І упустив його Президент під час іловайського котла

КИЇВ. 7 листопада. УНН.На думку політолога Валентин Пустовойт, голоси, набрані будь-якою пропрезидентською партією на будь-яких парламентських виборах, перебувають у прямій залежності від популярності самого глави держави, а його популярність — від того, що він робить чи не робить у тій галузі державної діяльності, яка сприймається суспільством як найбільш важлива. Зараз такою сферою є захист України від зовнішньої агресії. Про це кореспондент УНН поспілкувався з В.Пустовойтом.

“Блок Петра Порошенка”, який лідирував тривалий час, набирає на 10% менше голосів порівняно з тією кількістю виборців, які під час соціологічних опитувань ще в середині виборчої кампанії заявляли, що підуть голосувати й визначилися з вибором, — говорить член Асоціації політичних психологів України кандидат філософських наук Валентин Пустовойт. — І підходить до фінішу голова до голови з основним конкурентом — партією “Народний фронт” прем’єра Арсенія Яценюка“.
Хоча, зазначає експерт, тут є сумніви щодо чистоти експерименту, враховуючи, що Кабмін за два дні до виборів вирішив вирівняти в бік підвищення грошове забезпечення для всіх військовослужбовців в зоні АТО за рахунок виділення з резервного фонду (?!) Держбюджету 243 млн 333 тис. грн (до речі, тільки до кінця року — нагадав аналітик). Однак, зауважив

В.Пустовойт, є партії, які й без таких політтехнологічних прийомів, що відгонять підкупом виборців, набирають голосів більше, ніж очікувалося. Тому, констатував експерт, підсумки виборів для президентської партії невтішні.

“Враховуючи, що Президент України за Конституцією є і Верховним Головнокомандувачем, результати голосування, безумовно, можна вважати й оцінкою його діяльності на цій посаді, — вважає В.Пустовойт. — Найбільшою помилкою Порошенко, вважаю, було непокарання тих керівників Міноборони, які організували помпезний військовий парад до Дня Незалежності, проігнорувавши те, що відбувалося в районі Іловайська. Хочеться вірити, що вони не проінформували про це Верховного, і тим самим його підставили”

У висновку парламентської слідчої комісії, нагадав експерт, поіменно названі хвацькі генерали, які у відповідь на доповіді розвідки і підлеглих про концентрацію сил противника, включаючи бронетехніку, відповідали, що це брехня. Але чому це їм зійшло з рук? І що конкретно можна було зробити?

“Ідеальний варіант — розжалувати й віддати під трибунал. Але проблема в тому, що ні військовий, ні надзвичайний стани не оголошені”, — вважає політолог.

Він також додав: “Враховуючи, що в іловайському котлі загинуло безліч українських військовослужбовців в основному з вини вищих посадових осіб Міноборони та підпорядкованих йому структур, треба було вчинити з ними, керуючись принципом “покарання має відповідати суті злочину”.

Наприклад, запропонував аналітик, відправити весь особовий склад Генштабу та Міноборони на прорив оточення під Іловайськом.

“Хай би вгодовані полковники та генерали з автоматами в руках виручали тих хлопчаків-добровольців і молодих офіцерів, які через їхню бездарність потрапили в котел”, — вважає експерт.

На зауваження, що таке рішення є відверто популістським, політичний психолог відповів: “Зате це відбило б у генералітету бажання дефілювати Хрещатиком в парадних мундирах, коли треба реально воювати. Крім того, після цього суспільство напевно дало б главі держави карт-бланш на наведення порядку самими рішучими заходами, причому не тільки в зоні бойових дій. Це могло б стати зіркою годиною п’ятого президента України”.

“Правда, — продовжив політичний експерт, — виникла б проблема можливих втрат серед особливо цінного вищого комскладу. Ну, тут доречно нагадати епізод із громадянської війни в США в XIX ст. Коли президенту Аврааму Лінкольну доповіли, що кілька полковників і генералів армії Півночі потрапило в полон в результаті нехлюйського ставлення до організації бойового вартування, він поцікавився, скільки коней при цьому захопив противник. Почувши, що 59, зітхнув: “Генералів я можу призначити нових, а ось коней шкода...”.

Наостанок Валентин Пустовойт зазначив, що під час всеукраїнського репрезентативного опитування, проведеного АППУ спільно з ІСПП в середині жовтня ц.р., 58,5% опитаних погодилися із твердженням “Не покаравши нікого із злочинців у погонах і без погонів, президент Порошенко тим самим узяв на себе всю відповідальність за поразки українського війська на Донбасі”.

Джерело: УНН

СМЕРТЬ москальським окупантам та колаборантам

  • 07.11.14, 16:56
Сили АТО знищили бойовиків, які вбили «кіборга» Сєвєра
Саша Дащук 07 листопада 2014, 14:23
 2235  1
Сили АТО знищили бойовиків, які вбили «кіборга» Сєвєра

Артилерійські підрозділи українських військових знищили терористів, які вчора здійснювали обстріл Донецького аеропорту, в ході якого загинув боєць ДУК «Правий сектор» 18-річний «кіборг» Сєвєр.

Про це повідомили у прес-центрі АТО, новину передає «Преса України».

«Бойовики, які вчора вели обстріл позицій українських військовослужбовців на території Донецького аеропорту, були знищені вогнем артилерійських підрозділів сил АТО», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході вогневого нальоту знищено або пошкоджено 4 танка бойовиків, 2 БТРа, 2 гаубиці Д-30, 1 БМП та близько 200 проросійських терористів.

«Завдяки взаємодії підрозділів, які виконують завдання в Донецькому аеропорту та підрозділів вогневої підтримки, сили АТО протягом тривалого часу тримають оборону стратегічного об’єкту», - зазначили у прес-центрі.

Як відомо, бійців, які з кінця травня охороняють аеропорт Донецька, терористи назвали «кіборгами», оскільки усі спроби бойовиків захопити упродовж цього періоду летовище є невдалими.

Нагадаємо, під час оборони Донецького аеропорту загинув боєць ДУК «Правий сектор» 18-річний «кіборг» із міста Сум. Побратими юнака обіцяють російським бандитам «страшну помсту».

Читайте також:

сук із п"ятої колони обливають зеленкою, а потрібно вішати!

  • 07.11.14, 16:50
У Харкові комуністку Александровську облили зеленкою (ФОТО)
Виктория Ветрук 07 листопада 2014, 16:26
 369  1
У Харкові комуністку Александровську облили зеленкою (ФОТО)

В Харкові невідомий хлопець облив зеленкою першого секретаря харківського обкому КПУ, депутата Верховної Ради 7-го скликання Аллу Александровську. Повідомляє новину "Преса України".

Варто зазначити, що інцидент стався сьогодні 7 листопада, коли Алла Александровська сперечалася з молодими людьми, які намагалися не допустити проведення мітингу біля вічного вогню.

За словами присутніх на мітингу "проведення акції з червоними прапорами в той час, коли йде війна, неприпустимо". В свою чергу, Александровська стверджувала, що має право на проведення мітингу і не порушує жодних законів України. 

В результаті суперечки, молодий чоловік підійшов і зі шприца з відстані декількох кроків бризнув у обличчя депутата зеленку та спокійно відійшов убік. 

Як повідомлялось раніше, 7 листопада 97 років тому почався державний переворот у Росії - Жовтнева соціалістична революція.

Нагадаємо, що Комуністична партія України - це політична партія. Ідеологічно КП(б)У грунтувалася на марксизмі-ленінізмі, проголошувала своєю метою побудову комуністичного суспільства.

Читайте також:

Якщо це не відкрите військове вторгнення, то, що це???

  • 07.11.14, 16:41
На Донбас зайшли 32 танки, 16 гаубиць та 30 КамАЗів
Саша Дащук 07 листопада 2014, 13:24
 2630
На Донбас зайшли 32 танки, 16 гаубиць та 30 КамАЗів

З території Російської Федерації на схід України зайшла колона танків, гаубиць та військових вантажівок з бойовиками.

Про це повідомив речник інформцентру РНБО Андрій Лисенко, новину передає «Преса України».

За його словами колона прослідувала в напрямку міста Красний Луч Луганської області.

«До зони АТО з території РФ не припиняється постачання військової техніки та живої сили противника. Зокрема, учора з території Росії в напрямку м. Красний Луч Луганської області зафіксовано переміщення військової техніки з 32 танків, 16 гаубиць Д-30 та 30 КамАЗів з боєприпасами та живою силою», - розповів він на брифінгу.

Лисенко зазначив, що українські військові готуються до адекватних дій та будь-якого розвитку ситуації.

Раніше повідомлялось, що протягом останньої доби в районі бойових дій на Донбасі зафіксовано 49 обстрілів, також є інформація про намір російських найманців взяти в оточення сили АТО біля н.п. Дебальцеве. 

Нагадаємо, на територію Російської Федерації повернувся конвой рефрижераторів з тілами вбитих на Донбасі російських військовослужбовців.

Читайте також:

Привіт 43 Батальйону територіальної оборони!

Особливо палкі вітання екіпажу легендарного "Лєшего" podmig і волонтерці Даші!

Дорогенькі, ми за вас молимося! Все буде добре!




Який хуйло такі й хуйловці

  • 06.11.14, 19:11
  • Ярким примером моральной деградации российской армии может служить ситуация в Донецком аэропорту, когда украинские «киборги» «выкосили» большое количество морских пехотинцев из Мурманска.

    «Киборги» по радиосвязи несколько раз выходили на россиян, предлагая забрать тела их погибших товарищей, но так и не получили внятного ответа. Так продолжалось несколько дней. В конце концов, они согласились. Похоронной команде гарантировали безопасность», - рассказал наш собеседник.

    Каково же было удивление украинских бойцов, когда в аэропорт с белым флагом приехал «Урал», в котором было только два человека: водитель и старший машины - российский капитан.

    «На вопрос наших офицеров, кто будет грузить труппы, капитан невозмутимо ответил: «У меня приказ забрать тела только старших офицеров». На вопрос, а как же остальные, он только махнул рукой и повторил, что имеет только такой приказ» - рассказал наш источник.

    Он отметил, что возмущение «киборгов» не было придела.

    «Это полный п…..ц. Это не армия, а сборище моральных уродов…Ничего святого… Это самые литературные выражения, которыми наши бойцы комментировали ситуацию».