Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Шукай себе в списку Юлі

Юрій Винничук
        
У попередній моїй статті йшлося про вибори на Львівщині, куди зібралася висуватися київська журналістка Тетяна Чорновіл, наївно націлившись обійти місцевого магната. А ось Андрій Шкіль, який уже перемагав у цьому окрузі, навіть сидячи за ґратами, вирішив сховатися за списками. Є така тиха підозра, що місце програшного кандидата було куплено заздалегідь. І в цьому полягав мій крик душі

«Наш атвєт Чемберлену» не забарився. Олексій Шалайський на сайті «Наші гроші» вмить розродився блогом під вишукано дотепною назвою «Юрій Винничук. Тварина. Амінь».
Починає свою репліку він з відвертої брехні у стилі тов. Ґеббельса. Спритно підтасувавши фразу «Сутенер наказав – дівка лягає», яка стосувалася Львівщини, зробив недвозначний висновок: «Чоловік на прізвище Юрій Винничук написав у журналі «Український тиждень»... що журналістка Тетяна Чорновіл – курва».
Чесно кажучи, я навіть про Цибулька нічого подіб­­ного не писав. А Тетяну вважаю прекрасною журналісткою. Але ось друга брехня: «Чорновіл вибрана КОДом як основний кандидат по Городоцькому виборчому окрузі на Львівщині».
Легко переконатися, що це не так. Тетяна впала на Львівщину як сніг на голову і заявила, що йде від опозиції. Але тамтешньому КОДу так і не була представлена.
Депутат Львівської облради від «Нашої України» Олександр Старовойт заявляє: «Ніхто їй не забороняє висуватися в депутати чи проводити агітацію, але називати себе кандидатом від КОДу як мінімум некоректно. Керівники усіх політичних сил, які були присутні на засіданні КОДу, сказали, що ніхто кандидатури Тетяни Чорновіл не подавав. Ніхто з нею перемовин не вів».
Тоді Тетяна змінила версію і стала посилатися на якийсь таємничий список, котрий нібито уклала Юля. Але – от лихо – ніхто того списку не бачив. Однак, погодьтеся, це дуже дотепно: список Юлі! Щось як код да Вінчі. Хто стоїть за цією спритною аферою, незабаром дізнаємося.
А тим часом Тетяна вже на окрузі. Зустрічається з виборцями. Щоправда, зустрічі ті вселяють дуже мало оптимізму. На першій було 8 осіб, на другій – 14!!! Тобто кинули жінку на розтерзання без жодної організаційної підтримки.
Та Шалайський лише брехнею не обмежився, а вважає, що мій «текст можна було би продати братам Дубневичам, які балотуватимуться по цьому ж округу». Тут уже, вибачайте, клініка. Але все стає на свої місця, коли знаєш, на кого працює мій опонент. Тому дискусія зайва.
Здавалося б, чого стільки просторікувати про якийсь там поодинокий випадок? Але, перебуваючи днями в Києві, я довідався, що нахабний продаж округів під слабких кандидатів від опозиції, переважно київських «парашутистів», які не мають жодного стосунку до них, – це вже не якийсь поодинокий випадок, а ціла лавина. Таке відбувається по всій Україні, а проводирі опозиції потрапили в заручники до корупціонерів, які не зацікавлені вигравати вибори.
Влада змогла накопати компромат на добру половину опозиціонерів та їхніх родичів, усі вони тепер у неї на гачку, тому й здають округи деколи і без особливих фінансових вливань, а самі – у списки, у списки... Якщо парламент ще й зніме з депутатів недоторканність, то перед нами у всій красі вишикується опозиційний штрафбат.
Ось нещодавно Печерський райсуд виправдав депутата Київради від фракції «БЮТ-Батьківщина» Владислава Ярцева, якого спіймали на хабарі в розмірі 50 тис. грн. Можна не сумніватися, як зраділа родина. Особливо керівник опозиційної парламентської фракції Андрій Кожемякін. Адже Ярцев – це не просто якийсь там депутат, а зять борця за демократію.
А втім, виправдали. Виправдали, маючи таку чудову нагоду продемонструвати всьому світові справжнє обличчя опозиції і розтрубити на весь Євросоюз: ось де партія хабарників і брехунів!
Що ж їм завадило? Адже зазвичай, коли ловлять на хабарі, то усе обставляють так, аби грало. Тут не пройде варіант, що хабар прийняв посередник або що пакет з грошима підкинули у смітник. Хабарник мусив прийняти гроші в руки. Однак виправдали.
Добре знаючи статистику, що в Україні виносять лише 0,2% виправдувальних вироків, залишається лише потішитися за родича. Хоча ми знаємо ще одне: виправдувальний вирок не вічний. До справи можна ще не раз повернутися, а це вже в традиціях влади. А відтак постають сумніви: наскільки ефективною буде подальша діяльність в опозиції Андрія Кожемякіна?
І так можна рухатися від суб’єкта до суб’єкта. Вочевидь, на опозицію чекає тотальний погром, унаслідок якого вона опиниться на тих самих позиціях, що й тепер. А все матиме цілком пристойний вигляд і буде навіть видимість чесної боротьби. Європа й Америка тільки руками розведуть, бо не буде чим крити. А народ, чого доброго, й не помітить, як його обвели навколо пальця.
Народ щиро вірить, що опозиція зацікавлена, аби Юля вийшла з тюрми. Та, гадаю, її проводирі бачать це хіба у страшному сні. Усім вигідно, коли потенційні вожді сидять. Тоді й «список Юлі» запрацює на повну потужність.
За такої ситуації, якщо опозиція завоює бодай 150 мандатів, то буде велика перемога. З чим я її і привітаю.

http://tyzhden.ua/Columns/50/51108

Коментар: чесно кажучи я не розумів, чому в бійці за мову Кожемякін проявив активність не як боєць, а як захисник Колеснікова, якого Кожемякін власними грудьми прикривав - це мене надзвичайно вразило, а тепер все стало на свої місця.

17%, 6 голосів

80%, 28 голосів

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
23

Коментарі

анонім

129.05.12, 20:54

Ми можемо стократ написати "Потрібне повне і суттєве оновлення політиків". Але від того нічого не зміниться, доки ми теперішніх не винищемо -- одним разом усіх!!!
А з приводу "списку Юлі" -- я цю гру знаю, в 2002-му спробував в неї зіграти. І досі верне від тих ігор!!!

    229.05.12, 20:55

    Не бачу пункту за котрий можу проголосувати.Той, що вибрали Ви - не реальний. У нас багато чого "треба". Інші залежать від нашої та опозиційної активності. Вже давно самому активному прихильнику "Батьківщини" Лю заявила, що Кожемякіну не довіряю, а як побачила його, перепрошую, толерастність, то ... він мене дуже розгнівив!
    Але, при всіх обставинах, щоб перемогти ворога, потрібно об'єднуватись ВСІМ, хто дбає про майбутнє України, як самостійної вільної ДЕРЖАВИ.

      329.05.12, 20:57

      "Коментар: чесно кажучи я не розумів, чому в бійці за мову Кожемякін проявив активність не як боєць, а як захисник Колеснікова, якого Кожемякін власними грудьми прикривав - це мене надзвичайно вразило, а тепер все стало на свої місця." - Колісніченка

        анонім

        429.05.12, 21:04

        помиї на власну голову

          529.05.12, 21:12

          Та що тут казати? Яка влада така і опозиція.

            629.05.12, 21:28

            Гра почалася. Поки що наші програють.

              730.05.12, 07:34

              За кардинальне оновлення політичних сил у ВРУ

                830.05.12, 08:43Відповідь на 2 від Alter ego*

                Але, при всіх обставинах, щоб перемогти ворога, потрібно об'єднуватись ВСІМ, хто дбає про майбутнє України, як самостійної вільної ДЕРЖАВИ.
                В мене іноді таке враження, що це не всі розуміють...

                  анонім

                  930.05.12, 08:43Відповідь на 6 від ЯКриворожанка

                  Гра почалася. Поки що наші програють.Прочитайте http://www.pravda.com.ua/articles/2012/05/29/6965540/ Можна по різному ставитися. Але щось таки в тому є.

                    1030.05.12, 09:59

                    На Черкащині та Житомирщині хорошо поділили округи - жодних претензій немає.
                    По іншим регіонам - лише НАПРАЦЮВАННЯ.
                    Ось у нас зараз поширюють відверту провокаційну інформацію, що КОД підтримав комуніста Ніколаєнко (екс-міністр освіти, може хтось пам"ятає?) по Каховці. Хоча ЖОДНИХ перемовин у КОДі не було! Навіть його кандидатуру не розглядали!
                    А ЗМІ кричать: ось КОД продав округ...
                    Давайте дочекаємось офіційних кандидатів?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна