Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

1 листопада - Листопадовий Чин відзначаємо разом!

Всі, хто хоч трохи обізнаний з подіями створення 1914 р. в австрійській армії виключно українського за національністю Легіону Січових Стрільців, той зрозуміє важливість цієї події у подальшій історії боротьби за незалежність України.
Частина цього Легіону Січових Стрільців, що під час боїв в Карпатах попала в російський полон, стала одною з найорганізованих бойових частин у Києві під орудою уряду Української Народної Республіки, а на чолі цього корпусу Січових Стрільців постав полковник Євген Коновалець, творець в подальшому Української Визвольної Органанізації, що потім трансформувалась у відому Організацію Українських Націоналістів.
Інша частина Легіону Січових Стрільців стала рушійною силою славетного Листопадового Чину, що під час розвалу Австро-Угорської імперії розпочався 1 листопада 1918 р. з захоплення влади у Львові і проголошення утворення Західньо-Української Народної Республіки. Хоч далі були важкі виснажливі бої і гіркота поразок, але саме тоді український народ західного регіону в особі провідних синів і дочок з Легіону Січових Стрільців показав світу прагнення до свободи і незалежності. Саме ця подія Листопадового Чину призвела до проголошення соборності всіх українських земель урочистим Актом Злуки УНР та ЗУНР 22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі. І саме з цього моменту веде свій відлік Соборнісь України, але аж ніяк не від 1939 р.
Вони були першими, хто виступив за нашу свободу - Січові Стрільці! Їх кров - наша свобода! Тому закликаємо всіх, хто має почуття гідності як патріота і громадянина Держави Україна прийти до могил Січових Стрільців 1 листопада на Личаківський та Янівський меморіали і вшанувати їх пам’ять покладанням квітів та спільною молитвою Вічної Пам’яті. Також закликаємо всіх запалити вдома і поставити у вікні Свічу пам’яті о 21.00
Членів і прихильників ГО"Разом" просимо прийти на 14 годину з квітами і свічками до Янівського цвинтаря, де є найбільше поле поховань усусусів та воїнів Української Галицької Армії, а також могила їх керівника - генерала Мирона Тарнавського.
Ми також висловлюємо підтримку всім іншим акціям на вшанування Листопадового Чину та 91-ї річниці проголошення ЗУНР. Було б просто чудово, якщо б вшанування пам’яті українських патріотів продовжувалось впродовж всього дня, оскільки багато людей будуть вшановувати на цвинтарях 1 листопада у Свято Всіх Святих могили своїх рідних, після чого можуть зайти і до меморіалів військових поховань, щоб вшанувати пам’ять полеглих.
Слава Україні!   
12

Коментарі

127.10.09, 14:53

Я не закликаю всіх по Україні проводити акції, хоча як душа велить - звичайно що можна і треба!

    анонім

    227.10.09, 16:07

    дядька, а что Хмельницкий объеденивший под собой правобережную и левобережную Украину был не первым?

      328.10.09, 09:59

      героям слава!

        428.10.09, 11:53Відповідь на 2 від анонім

        дядька, а что Хмельницкий объеденивший под собой правобережную и левобережную Украину был не первым?Найпершим був Володимир Великий, але то була Україна від Тмутаракані (теп. Кубан) до Холма, від Херсонеса (теп. Севастопіль) до Новгорода - так то, хлопчику

          анонім

          528.10.09, 11:58Відповідь на 4 від Богдан Бо

          тяжело жыть в мире иллюзий? когда там Украина у нас появилась? Как там назывались государственные объединения при Вовке Великом?

          п.с. ой до говоритесь что прийдётся вам всем подвинуться и в чистокровных украинцев и хазаров записать и иранских кочевников

            628.10.09, 12:51Відповідь на 4 від Богдан Бо

            СевастопОль.

              728.10.09, 13:20Відповідь на 6 від Nech sa paci

              СевастопОль.Як на мене то він зараз СевастопУль.
              І що мене завжди вражало: двічі Севастополь брали в облогу і двічі захоплювали, а в Росії вважають це місто "городом русской славьі" - досить дивне розуміння слави як такої. Чисто російске: зате скільки ми своїх "русских" людей поклали трупом в тих боях!

                828.10.09, 13:46Відповідь на 7 від Богдан Бо

                Просто назва перекладається з грецької приблизно як "місто слави".

                  928.10.09, 20:37Відповідь на 8 від Nech sa paci

                  Це дослівний переклад.
                  Тільки я не можу зрозуміти, коли відбулась та слава, як слава.
                  Тим більше "русская"
                  Все та слава не бойова в розумінні перемог, а скандальна, в розумінні наглої анексії чужої території, спершу Кримського ханства, а зараз з Україною нагліють. Та заберіть той флот до бісової мами у Новоросійськ - та сама сфера впливу, ан ні, нам скандаль треба - то теж слава, тільки по-російськи...

                    1029.10.09, 11:44Відповідь на 9 від Богдан Бо

                    У Новоросійську часто бувають смерчі.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна