хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Як соціологи гроші відробляють або Зомбування по-бютівськи

Нещодавно Центром соціальних і маркетингових досліджень «СОЦІС» були опубліковані рейтинги кандидатів у Президенти України. Лейтмотивом опитування було зростання рейтингу Тимошенко і її очевидний вихід у другий тур виборів. Судіть самі: за даними дослідження ВОНА відстає від Віктора Януковича усього на 9%(!), натомість третій переслідувач Арсеній Яценюк відстає від лідера ПР на цілих 20 %, тобто безнадійно пролітаючи у першому турі.

Багато джерел опублікували цю інформацію, але ніхто не звернув уваги на головне. Зокрема за повідомленням УНІАН (http://www.unian.net/ukr/news/news-343227.html) замовником дослідження являється Український фонд підтримки реформ. Що ж, досить цікаво, навіщо якомусь там фонду знати про вибори. Заходимо на їх сайт http://www.ufpr.org.ua/about.php і... вуаля!

Інформація про керівників Фонду:

Пинзеник Віктор Михайлович - Голова УФПР;
Гринів Ігор Олексійович - Голова правління УФПР;
Соболєв Сергій Владиславович - Голова експертної ради УФПР;
Ярема Олександр Йосипович - Виконавчий директор УФПР.

Керівники Фонду - затяті бютівці. Тепер все стає на свої місця. Як-то кажуть: хто платить, той і замовляє музику. Пропоную дружно посміятися (чи поплакати) над витягом із прес-релізу опитування:

За 100 днів до дня виборів рейтинги першого туру розташувалися в такій послідовності: Янукович – 28,7 %, Тимошенко – 19,0 %, Яценюк – 8,2 %, Симоненко – 3,6 %, Литвин – 2,9 %, Ющенко – 2,8 %, Тигіпко – 2,6 %, Тягнибок – 1 %. Решту кандидатів підтримують менше одного відсотка виборців. Порівняно з липнем 2009 року зросли рейтинги в основних двох кандидатів Януковича та Тимошенко на 0,9 % та 2,1 % відповідно. Рейтинг Яценюка впав більше ніж на третину (-4,9 % ). Рейтинги всіх інших претендентів також дещо зменшились за виключенням Тігіпка (+1,7 % ). На другому турі також скоротився розрив між Януковичем та Тимошенко 40,3 % та 32,6 % відповідно. Тимошенко лідирує на Заході та в Центрі України в 16 областях та у м.Києві, а Янукович в 8 областях, Автономній республіці Крим та м.Севастополі. (http://www.socis.kiev.ua/ua/press/reytynhy-kandydativ-u-prezydenty-ukraj..)

Яке співпадіння! Відставання Тимошенко від Януковича скорочується, рейтинги всіх інших кадидатів "дещо зменшились". Звісно окрім Тігіпка, якого вважають технічним кандидатом Тимошенко (+1,7 - справжній прорив!). Мета технології проста, як двері: зробити конкурентів Юлії за вихід у другий тур "непрохідними".

Актуально згадати слова Заступника глави Секретаріату Президента України Марини Ставнійчук, яка теж заявляла про заангажованість опитувань. Щоправда, як представник Президента вона торкалася суто рейтингу Ющенка:

«Таке зомбування існує, суспільству нав`язується така думка широко й масово. А його реальний рейтинг - не скажу, що він високий, та все ж, - близько 8 відсотків, але жодним чином не 2. Не кажучи вже про те, що рейтинги інших кандидатів не набагато вищі», - сказала, зокрема, М.СТАВНІЙЧУК, додавши, що «прем`єр насправді може мати 10-12 відсотків - не так уже далеко від президентського рівня». - повідомляв УНІАН (http://www.unian.net/)

Враховуючи те, як БЮТ пихає нас фаст-фудовими опитуваннями, слова Марини Ставнійчук дуже схожі на правду. До цього необхідно додати: занижають не тільки Ющенка, а й усіх інших кандидатів, які чимось не догодили замовнику. Але викриваючи такі дивні залежності між клієнтом соціологічної служби і результатами опитування, ми маємо змогу дізнатися правду. Значить вихід Тимошенко у другий тур не є такий вже гарантований. Інакше навіщо оплачувати дороге окозамилювання? Чекаємо на біг-бордах нове гасло: "Соціологія є, ВОНА ПРАЦЮЄ!"

Stanislove, спеціально для upu.org.ua
14

Коментарі

Гість: Dudge

127.10.09, 01:57

Открыл америку через форточку

Все соц опросы, особенно на политические темы - заказные.

    Гість: Dudge

    227.10.09, 01:59

    Перечитал еще раз твою заметку...

    Похоже и ты по заказу работаешь...

      Гість: __SKiF__

      327.10.09, 07:19Відповідь на 2 від Гість: Dudge


      Похоже и ты по заказу работаешь...



      нед, по конвейеру - copy/paste-copy/paste-copy/paste-copy/paste-c opy/paste-----

        Гість: __SKiF__

        427.10.09, 07:41

        ну ПЫнзенЫк - эт да, эт прям фанат Йули

          527.10.09, 10:08

          В заказном характере подобных соц.опросов никто и не сомневается.
          У госпожи Тимошенко,если объективно оценить положение дел в стране,априори не может быть высоких рейтингов.Тем более их активного роста.

            анонім

            627.10.09, 11:51

            Догнати парочку Тимошенко-Янукович теоретично може лише Тігіпко.

            Якби "східний електорат" замість зека підтримав Тігіпка, я б йому низько вклонився.

              727.10.09, 13:44Відповідь на 5 від Avenger

              Було б добре, аби не сумнівалися. Але ж всі тільки й балакають про вихід Тимошенко у другий тур. Наче це доконаний факт. Насправді все не так категорично.

                827.10.09, 14:47Відповідь на 7 від Stanislove

                До второго тура может как-то и дотянет,но там у нее точно никаких шансов.
                Будет секретаршей у Яценюка

                  927.10.09, 23:27Відповідь на 8 від Avenger

                  Повністю погоджуюся

                    1027.10.09, 23:29

                    Всё давным давно расписано: и кто и когда и в каком туре!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна