Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Лапонька

37 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 35-42 років

GO Highway на ділянці Східної об’їзної дороги в Тернополі


Укравтодор розпочав підготовку проектної документації будівництва частини GO Highway на ділянці Східної об’їзної дороги в місті Тернопіль. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, нова дорога з'єднає міжнародні траси М-12/Е-50 на ділянці Тернопіль – Хмельницький та М-19/Е-85 на ділянці Тернопіль – Дубно. Тривалість Східної об’їзної магістралі Тернополя буде становити 8,6 км та матиме 4 смуги руху – по дві в кожен бік. Також проектувальники планують продовжити нову об’їзну дорогу Тернополя до траси М-09 на ділянці Тернопіль – Львів. Отож, будівництво цієї магістралі дозволить звільнити Тернопіль від транзитного транспорту та забезпечити зручність проїзду в обхід міста. Це суттєво покращить екологічну ситуацію в місті та зменшить кількість ДТП.

Нова дорога разом із тими, що вже є, як-то, Північний об’їзд Тернополя Р-41, забезпечить проїзд для транзитних автомобілів, які будуть рухатися по GO Highway з боку Вінниці та Одеси в напрямку міста Львів та до кордону з Польщею. І на додаток, це буде вигідно тим подорожуючим, які будуть прямувати трасою М-19 з міст Центральної та Східної України до Карпат.

Треба нагадати читачам, що проект Go Highway був створений як транснаціональний транспортний коридор, в рамках якого планується з’єднати українські чорноморські порти Миколаїв та Одеса з містом Гданськом у Польщі, що розташований на Балтійському морі. 

Ідею масштабного будівництва Go Highway на початку 2017 року висунув очільник Державного агентства автомобільних доріг України  Славомір Новак.

За інформацією Міністерства інфраструктури України, загальна тривалість Go Highway буде становити 1746 км, з яких 658 км будуть простягатися в Польщі, а 1088 км в Україні. Реалізація проекту дозволить прискорити та здешевити перевезення вантажів від Балтійського до Чорного морів. Загальна вартість проекту – €1 млрд.

У рамках реалізації проекту Go Highway не тільки ремонтують ті дороги, які вже є в наявності, а й оновлюють трасу Львів – Тернопіль – Вінниця – Одеса – Миколаїв, що стане частиною транспортного коридору Гданськ – Одеса.

Також слід наголосити, що проект Go Highway підтримується Світовим банком. Крім того, на реалізацію проекту передбачені кошти у державному бюджеті України.

2

Коментарі