Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Тернопіль став одним із лідерів міст України


Місто Тернопіль за результатами четвертого Всеукраїнського муніципального опитування посіло четверте місце за рівнем задоволення якістю 22 сфер та послуг. Далі докладніше розповість про це "Тернопіль".

Так, четверте Всеукраїнське муніципальне опитування проводилося Соціологічною групою "Рейтинг" від імені Міжнародного республіканського інституту в Україні. В цьому щорічному опитуванні оцінювалися комунальна та гуманітарна галузі, інфраструктура міста, діяльність правоохоронних органів, а також медичні та освітні заклади тощо.

Муніципальне опитування було проведено 20 січня по 10 лютого 2018 року в 22 обласних центрах, що підконтрольні Україні, та в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк Донецької області. Цьогоріч дослідження базується на вибірці понад 19 000 респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 64,8%. Дослідження було профінансовано Національним фондом на підтримку демократії. 

Отож, наш Тернопіль посів 4 місце за опитуванням Соціологічної групи "Рейтинг". Треба сказати, що тернополян найбільше задоволені комунальною та гуманітарною сферою надання послуг. Вони сказали, що протягом 2017-2018 року покращився індекс задоволення дорогами, опалення, системою комунікацій для благоустрою будівель, тобто каналізаціями, збором сміття та діяльністю спортивних закладів. 

Крім того, Тернопіль став одним із лідером в Україні щодо зручності для пішоходів та велосипедистів. Оцінкою вище середнього мешканці нашого міста оцінили можливість вільно пересуватися містом, вільно висловлювати власні думки та вільно реалізовувати духовні потреби. Словом, 79% опитаних тернополян вважають місто товариським для дітей та майже 70 % городян відчувають себе у безпеці, коли насуваються сутінки.

Також опитування продемонструвало, що громадяни Тернополя в основному позитивно ставляться до місцевого самоврядування. Наприклад, за загальним рівнем оцінки досвіду співпраці з міськрадою Тернопіль посів 4 місце в Україні. За результатами рейтингу, більше половини мешканців міста задоволені діяльністю міського голови Тернополя.

І на додаток, більшість мешканців міста вважають, що справи Тернополя ідуть у правильному керунку. 

Однак, тернополяни вважають, що наше місто також є одним із лідерів щодо прояву корупції. Так, 32% опитаних тернополян зізналися, що давали медикам хабарі, а 17 % респондентів "віддякували" працівників закладів освіти. Взагалі, в Тернополі  немає жодної галузі, де б не були впроваджені "подарунки". 

За рівнем корупції Тернопіль посів друге місце, поступившись тільки місту Ужгород, а третім - є Хмельницький. 

1

Коментарі