хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Тернополянка Лілія Проць кличе всіх охочих на руханку


Відома спортсменка з Тернополя Ліля Проць у березні знову розпочала ранкові руханки, що відбуваються кожної неділі. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Треба нагадати тернополянам, що Ліля Проць вже впродовж шести років кожної неділі проводить у парку імені Т. Г. Шевченка на острівці "Чайка" спортивну руханку. Кожного разу недільна руханка розпочинається о 10 годині ранку. На захід приходять всі охочі жителі Тернополя - від бабусь та малюків і до успішних бізнесменів та перспективних молодиків. Бо це демократичний захід, який пропагує здоровий спосіб життя. Бо, як сказав літератор Віктор Гюго, - у здоровому дусі - здоровий дух!

Але спортивна руханка також має стосунок до літератури. Адже ще у 2014 році Лілія Проць згадала, що засновниками руханки були Іван Боберський та Петро Франко, син Івана Франка. Тому спортсменка й  організувала для всіх бажаючих тернополян щонеділі спортивну руханку.

Крім того, Лілія Проць минулого року дізналася з книги, яку їй дали прочитати, що й інший син письменника Івана Франка - Тарас - також зробив вагомий внесок у розвиток спортового руху на початку ХХ століття на Західній Україні. Так, Тарас Франко у 1923 році опублікував книгу "Історія теорії руханки",  а у 1925 році "Розвиток руханки серед українців". Адже він був заповзятим пропагандистом руханки.

І на додаток, Лілія Проць у далекому 1997 році за успішне складання сесії у ТНПУ ім. В. Гнатюка та досягнення в спорті отримувала іменну стипендію Івана Боберського, одного із засновників руханки.

Зрештою треба також зазначити, що Лілія Проць - майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, неодноразова чемпіонка світу та України з пауерліфтингу. Володарка понад 60 медалей та рекордсменка України. Лілії Проць належать 33 рекорди. Особистий рекорд у жимі лежачи — 110 кілограмів, у присіданні — 170 кілограмів. Також спортсменка є кандидатом у майстри спорту із шашок та кандидатом у майстри спорту з важкої атлетики. 

3

Коментарі