Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

Тернополян кличуть на майстер-класи з писанкарства


Від 17 березня до 5 квітня 2018 року в Тернопільському обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді кожної суботи та неділі будуть відбуватися майстер-класи з писанкарства. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, щонеділі та суботи Тернопільський центр еколого-натуралістичної творчості запрошує всіх охочих відвідувати майстер-класи з писанкарства. На них майстри будуть вчити, як потрібно правильно розписувати писанки, а також розкажуть про символику та кольорову гаму писанкарства. Викладачі розкажуть про особливість розпису яєць, і яку вони мають традицію.

Цей захід відбувається в рамках залучення учнівської молоді та громадськості до вивчення Великодніх народних традицій України. Але на заняття можуть приходити не тільки школярі, а й всі охочі, щоб вивчити віковічні традиції нашого народу. 

Заняття будуть відбуватися у суботу та неділю з 10:00 до 14:00 години. Кожному, хто завітає на майстер-клас, потрібно мати з собою пташине яйце білого кольору, наприклад, куряче, качине чи гусяче. 
Крім того, як повідомляють педагоги Тернопільського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, участь у майстер-класі є безкоштовною.

Треба нагадати, що писанка - це декороване яйце, яке має символічне значення. Його розписують за допомогою воску та барвників. 

З писанками пов'язано безліч легенд, повір'їв, звичаїв, традицій, обрядів, які виникли ще за язичницької доби у багатьох країнах світу. Адже за однією версією, писанка - це символ Сонця, життя, любові, краси, добра, щастя та радості. Але з прийняттям християнства писанка набула нових  рис, що пов'язані з дійством освячення паски під час найголовнішого християнського свята - Великодня.

Шкаралупи писанок знаходили археологи під час багатьох розкопок. Найдавніші знахідки належать до єгипетських та нубійських поховань. А в України культові яйця знаходили в могилах скіфів, що датуються IV ст. до н. е.

2

Коментарі

119.03.18, 11:59

А когда в Украине в этом году Пасха?

    219.03.18, 13:37Відповідь на 1 від Icegirl

    А когда в Украине в этом году Пасха?8 квітня

      319.03.18, 15:31Відповідь на 2 від TatianaR

      А когда в Украине в этом году Пасха?8 квітняспасибо
      Католическая Пасха в этом году 25 марта