хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

За Іловайську трагедію винуватці відповідатимуть

Луценко назвав причини великих втрат військ АТО в Іловайську (ВІДЕО)
Олександр Борут 02 вересня 2016, 16:35
 759
Луценко назвав причини великих втрат військ АТО в Іловайську (ВІДЕО)


Великі втрати військ АТО у Іловайську в серпні 2014 року спричинило неправильне планування військовим керівництвом операції та ігнорування мінливості ситуації, яка тоді була.    

Про це заявив керівник ГПУ Юрій Луценко в ході засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, переказуючи думку експертів, передає «Преса України». 

«Експерти вважають, що всі помилки військового керівництва зводяться до порушення встановленого порядку планування та проведення бойових дій по звільненню Іловайська силами АТО…в період з 8-20 серпня 2014 року. Також, невідповідність фактичних дій посадових осіб зазначеним вимогам та оперативній обстановці, що склалася», - заявив Луценко.

За його словами, за інформацією розвідки в Іловайську до початку операції звільнення знаходилося біля 1200 бойовиків з технікою і укріпленнями, а ці повідомленя «не були взяті в розрахунок під час складення замислу».

«Застосування добровольчих батальйонів у меншій кількості при атаці, з точки зору експертів, було помилкою і порушенням ряду нормативних документів», - зазначив він.

Луценко додав, що військове керівництво України після вторгнення військ РФ, котре почалося раніше подій в Іловайську, «не змінило свій замисел» і «не віддало накази по відступу, чи іншим діям військовослужбовцям».

«Реального документу письмового чи навіть усного слідством не зафіксовано», - сказав він.



Нагадаємо, 29 серпня у Генеральній прокуратурі України відбулась зустріч з родинами бійців, загиблих у Іловайському котлі.


3

Коментарі

12.09.16, 22:58

Найсправедливіший вирок вбивцям і винуватцям можуть винести лишень жертви трагедії! Навіть, якщо вирішать живцем спалити сволот.

    23.09.16, 14:17Відповідь на 1 від Alter ego*

    Згоден! Але як бути із тими, хто навіки залишився у рідній землі???

      34.09.16, 00:34Відповідь на 2 від Мольфар

      Згоден! Але як бути із тими, хто навіки залишився у рідній землі???НЕ ВІДДАВАТИ, разом із рідною землею! Бо тут всякі педрійоти, ще більше ніж східні сєпари, нашою рідною землею, омитою кров'ю Героїв України.