Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Новоспеченим пенсіонерам загрожує зменшення розмірів відрахувань

Зміни в оподаткуванні в нинішньому вигляді навряд чи приведуть до детінізації зарплат українців, а зменшення коефіцієнта заміщення може вплинути на розмір відрахувань майбутнім пенсіонерам.

Знизивши ЄСВ уряд забув відрегулювати ряд нормативних актів Андрій Товстиженко, DT.UA Знизивши ЄСВ уряд забув відрегулювати ряд нормативних актів, що стосуються розрахунку пенсій у нових реаліях, коли головний показник — коефіцієнт заміщення зменшується з 0,6 до 0,4, і що важливо, забув про це повідомити майбутнім пенсіонерам, пише в своїй статті для DT.UA Юрій Ганущак. Якщо політично прийнятний показник відношення пенсії до останньої зарплати становить 60%, то для цього людина повинна відраховувати в Пенсійний фонд 32% зарплати. А от якщо хочеться перерахувати 20%, то і коефіцієнт заміщення повинен бути на третину меншим, пояснює автор. "При цьому прем'єр щиро вважає, що зменшення розміру ЄСВ допоможе вивести зарплати з "тіні". Хоча та ж математика не дає підстав для великого оптимізму. Стара зважена ставка ПДФО — 15%, нова — 18. Отже, навантаження на зарплату було 15+41%, стало 18+22. Ніби менше, але фахівці не раз зауважували, що вартість конвертації в готівку становить від 10 до 15%. Тому саме по собі зниження ЄСВ не приведе до детінізації", - пише Ганущак. На його думку, подарунок роботодавця у вигляді зменшення ЄСВ не зобов'язує його долучитися до соціальної солідарності і вкладати кошти в корпоративні пенсійні фонди. Тому працівникові і надалі доведеться сподіватися саме на державний Пенсійний фонд. "І якщо виходити з вимоги його збалансованості, то починаючи з цього року новоспечені пенсіонери мають помітити зменшення розміру нарахувань порівняно з тими, які отримали ті, хто вийшов на заслужений відпочинок раніше. Адже їх відрахування, точніше, відрахування за них до Пенсійного фонду роботодавцем стануть меншими. Звичайно, такий пенсіонер поставить резонне запитання: чому я повинен страждати через те, що держава вирішила допомогти підприємцю? Хвилю невдоволення підхоплять популісти всіх мастей, обіцяючи "захистити пенсію від посягань". І пік цього "захисту" припаде десь на 2018 р. — під вибори як президента, так і парламенту. Результати таких виборів неважко передбачити: пенсіонери — електорат сумлінний", - йдеться в статті. "Звичайно, можна залишити той самий рівень коефіцієнта заміщення — 0,6. Але тоді частка дотації Пенсійному фонду постійно зростатиме, і фактично будь-яка залежність розміру пенсії від реальних вкладень до фонду зникне. Зрештою, ідея взагалі відмовитися від Пенсійного фонду і фінансувати пенсії безпосередньо з бюджету давно бродить серед ультралібералів, однак вони сором'язливо забувають вказати, ставку якого податку при цьому потрібно збільшити, щоб таки збалансувати публічні фінанси. Прийнятним виявиться тільки ПДФО, а розрахункова його ставка має зрости десь під 40%", - пише Ганущак.

 http://dt.ua/ECONOMICS/novospechenim-pensioneram-zagrozhuye-zmenshennya-rozmiriv-vidrahuvan-196881_.html

4

Коментарі

117.01.16, 09:16

Як рахує наше Жидо-Властіє, вийшовши на пенсію - ПЕНСІОНЕР ПОВИНЕН ЗДОХНУТИ, причому, якнайшвидше! http://video.i.ua/user/295100/51651/441130/ = "ХОЗЯЕВА" УКРАИНЫ – НИЧЕГО НЕ ДОЛЖНЫ "ПЕРЕСІЧНИМ УКРАЇНЦЯМ"!

    217.01.16, 16:37

    Родзинка в тому, що середньостатистичний пенсіонер повинен бути вище середнього рівня спеціалістом з економіки і юриспруденції, щоб хоч щось зрозуміти у цьому бюджетному викрутасі. Уряд нічого не забув відредагувати, уряд розраховує на те, що викрутас залишиться непоміченим. А серед депутатів, які мусили б захищати наші права, схоже більшість тільки вгадали "буквы, но не сомгли прочесть слово". Їхні пенсії захищені, ба, вони не те щоб на песію жити, вони і живуть не на зарплату.