хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Головний напрямок - економіка!

Економічна стратегія має бути чесною та зрозумілою для людей – Президент

23 Липня 2015 - 17:54

Національна рада реформ під головуванням Президента розглядає питання економічної стратегії. «Економічна стратегія повинна бути зрозумілою всьому загалу, всьому народові», – наголосив Петро Порошенко.

«Завдання, яке стоїть перед нами при розробці економічної стратегії, – чесно говорити з людьми, визнати, що ми можемо зробити і чітко це задекларувати і забезпечити, і про те, що країна не може зробити, – також чесно сказати людям», – заявив Президент.

За словами Глави держави, дві попередніх спроби здійснити структурні реформи в Україні, – в середині та наприкінці 90-х та в середині двотисячних, – зазнали невдачі через три чинники: брак політичної волі та реформаторської політичної більшості, потужний опір з боку організованих груп впливу, які захищали свої вкорінені інтереси, і популізм.

Президент піддав критиці Закон про реструктуризацію кредитів в іноземній валюті, нещодавно прийнятий Верховною Радою, зазначивши, що депутати приймали цей документ, керуючись популізмом. «Політична кон'юнктура, особливо зараз, перед місцевими виборами, дається взнаки. Наближення цих виборів спонукає певних політиків до солодких обіцянок, нездійснених мрій, відвертого популізму», – наголосив Глава держави. За словами Петра Порошенка, замість Компартії, яка не потрапила до Верховної Ради, з’явились нові обіцяльники, з тією лише різницею, що лівацькі ідеї прикривають не червоним, а національним прапором. «Такі ідеї не мають мати місця в нашій коаліції. Ми повинні діяти відповідно до положень нашої Коаліційної угоди», – наголосив Президент.

За словами Президента, популізм час від часу дозволяв політикам забезпечувати миттєві соціальні покращення для людей і знімати електоральні вершки для себе. Та в довгостроковому плані він і сформував ту надзвичайно високу і болісну ціну, якою зараз суспільство, майже кожен українець, розплачується за дії популістів. «Пружина випрямляється саме зараз. Недарма кажуть: бійтеся данайців, що дари приносять!» – сказав Петро Порошенко.

Говорячи про враження від своєї поїздки до Сєвєродонецька, Глава держави зазначив: «Люди вимагають дуже рішучих дій у реформах. Ми маємо змінити країну».

Президент назвав завданням «відшукати не найпростіший, а найправильніший економічний рецепт». «Головна мета економічної політики – покращити якість життя українських громадян в стабільній, довгостроковій перспективі. Для цього потрібне високе та стале економічне зростання. А щоб забезпечити таке зростання – слід гарантувати високий рівень економічної свободи, ефективний привабливий інвестиційний клімат», – наголосив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що саме такий шлях примноження національного багатства і наблизить той момент, коли ми зможемо впроваджувати і ефективну соціальну політику, і стабільно підвищувати рівень життя українців, причому надовго, а не лише перед черговими виборами.

Глава держави наголосив на факторі часу: «Цей шлях ми повинні не просто пройти прискореними темпами, а пробігти».

«Світовим досвідом доведено, що країни, які дають своїм громадянам більше економічної свободи, досягають вищого рівня доходів і кращих стандартів життя. Це підтверджено в тому числі і нашими сусідами по Центральній та Східній Європі, які саме на такому принципі здійснили успішні реформи», – зауважив Перо Порошенко.

Президент зазначив, що у своєму посланні до Верховної Ради місяць тому чітко сформулював власне бачення економічної стратегії: економічна свобода плюс вивільнена, нічим не стримувана енергія українського підприємництва.

На засіданні Нацради реформ Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус представить концепцію економічних реформ. Президент назвав це бачення принципів розвитку економіки «ліберальним економічним маніфестом, який повною мірою відповідає і Коаліційній угоді, й програмі дій Уряду».

З найближчих кроків, що плануються, Президент висловив підтримку дерегуляторній гільйотині, хоча, за його словами, вона заводиться якось повільно, а також залученню міжнародного арбітражу для вирішення інвестиційних спорів, принаймні до наведення порядку у нашій судовій системі.

http://www.president.gov.ua/news/ekonomichna-strategiya-maye-buti-chesnoyu-ta-zrozumiloyu-dly-35701


57%, 4 голоси

29%, 2 голоси

14%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
4

Коментарі

124.07.15, 12:05

Я обіцяв, обіцяю і буду обіцяти!

    224.07.15, 12:11Відповідь на 1 від ЯКриворожанка

    Щоразу -- по-новому.

      324.07.15, 12:13Відповідь на 1 від ЯКриворожанка

      Якщо американці, які контролюють наш уряд, вирішать тут зробити "Південну Корею" назло Путєну, то з часом, можливо, щось і вийде. Але маю підозру, що так не буде.

        424.07.15, 12:25Відповідь на 3 від Nech sa paci

        http://osp-ua.info/politicas/50625-podarok-putinu-poroshenko-reshil-chto-mariupol-peski-avdeevka-lisichansk-schaste-ehto-bufern aja-zona.html

          524.07.15, 12:28Відповідь на 2 від Nech sa paci

          http://volianarodu.org.ua/uk/Polityka/Zaproponovani-Prezydentom-zminy-do-Konstytutsiji-tse-zlochyn-Rymma-Bilotserkivska

            624.07.15, 12:30

            Головний напрямок - це звільнення окупованих територій, відновлення територіально цілісності і державного суверенітету ...у тому числі і шляхом розвитку економіки!

              724.07.15, 12:31Відповідь на 4 від ЯКриворожанка

              30 км -- це по 15 із обох боків. Марік і Бахмут не потраплять, мабуть.

                824.07.15, 12:32Відповідь на 4 від ЯКриворожанка

                А Соскін, на мою думку, трохи неадекват. Слухав його кілька разів.

                  924.07.15, 12:36Відповідь на 8 від Nech sa paci

                  Справа не в Соскіні. Ось на інших ресурсах. http://zn.ua/POLITICS/normandskaya-chetverka-dogovorilas-do-3-avgusta-nayti-resheniya-po-vyvodu-armii-ukrainy-iz-shirokino-1834 08_.html

                    1024.07.15, 12:38Відповідь на 5 від ЯКриворожанка

                    Мене там більше абзаци про власність зацікавили.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна