хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

Метастази Антимайдану:

незабаром уся країна перетвориться на Маріїнський парк (questionquestionquestion)

 
Не встигли на Хрещатику оголосити про утворення Народного об’єднання «Майдан», як очільники та натхненники розпущеного вже Антимайдану і собі вирішили щось таке замутити

antimaydan5

От же мавпяче кодло! Крадуть ідеї не червоніючи. Ще починаючи з 2004 року на кожен людський Майдан у них своя «отвєтка» – потворна й недолуга, але в організаційному плані – досить потужна. Що є, то є. Бабло перемагає зло.

Цього разу «громадська ініціатива», очевидно, народилася ввечері 23-го, коли кілька десятків розпущених антимайданівців, яким не заплатили добових і преміальних за активну громадську позицію, тинялися урядовим кварталом у надії знайти потвору, яка не додала бабла (бо спіонерила його у кращих традиціях самих роботодавців). Потвору так і не знайшли, але ті, хто споглядав за цим броунівським рухом із вікон «Зоряного» та готелю «Київ», вирішили, що «протестувальники за владу» не розходяться, бо прагнуть продовження банкету. Того, що люди прийшли за кревно заробленими двома сотками гривень, нікому і в голову прийти не могло. Бо ж вони настільки щиро і не блимнувши оком говорили на камеру, що антимайданівцям ніхто не платить, що, мабуть, вже й самі у це повірили. Таке буває.

 

Антимайдан прийде до кожного

Отже, наступного дня після офіційного розпуску татаро-монгольської регіональної навали комендант блакитного наметового містечка Олександр Зінченко повідомив про створення «Площі єднання» – видозміненого формату Антимайдану, представництво якого буде тепер у кожному (!) населеному пункті. Тобто не лише Києву таке щастя. Це незугарне видовище мають лицезріти всі. Відсидітися у своєму затишному містечку, не враженому раніше «анти»-вірусами і «анти»-телами, вже не вдасться. Антимайдан, трансформований у «Площу єднання», прийде до кожного.

За словами Зінченка, в організації не буде політиків, лише громадські активісти. «Людям мало простору, вони хочуть продовжувати далі», – пояснив комендант, звідки єсть пішла громадська ініціатива. Випереджаючи запитання про те, хто ж це все насправді організовує (хоча і так зрозуміло), Зінченко запевнив, що вчорашні мешканці Антимайдану можуть самі організуватися, без керівної ролі згори: «Побудували життя, там прекрасно, чистота». Прекрасну чистоту ми мали сумнівне задоволення бачити на численних фото того, що залишилося від Маріїнського парку: зламані ліхтарі, вибита плитка, гори сміття, загажені туалети.

 

Для ПР закон не писаний

До речі, розгром Маріїнського парку порегіональною ордою викликав широкий суспільний резонанс – і не лише серед обурених киян. За інформацією «Української правди», Національний екологічний центр України звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою покарати організаторів провладного збіговиська у Маріїнському. Екологи кажуть, що мітингувальники так засмітили парк, що це призвело до його деградації. І звертають увагу на те, що це є порушенням законодавства.

antimaydan

Так, за словами заступника голови цієї організації Олексія Василюка, умисне знищення або пошкодження територій, узятих під охорону держави, та обєктів природно-заповідного фонду карається штрафом або позбавленням волі до трьох років – згідно зі статтею 252 Кримінального кодексу України. А 38 стаття Закону України «Про природно-заповідний фонд України» говорить, що «на території парків-памяток садово-паркового мистецтва заборонена будь-яка діяльність, не повязана з виконанням покладених на них завдань і є загрозою їх збереженню». Навряд чи в екологів наявні ілюзії щодо адекватного реагування з боку Генпрокуратури та покарання винних. Їхнє подання – швидше, знак відчаю. Коли мовчати не можна, хоча і розумієш безперспективність будь-яких кроків. Адже всі знають, для кого в Україні закони не писані.

 

До уваги коментаторів

Передбачаю нашестя блакитних тролів, які зараз піднімуть у коментах вий на тему: «Чому автор не пише про срач, який розвели євромайданівці на Хрещатику?» Тому відповім відразу, аби люди розслабились: автор не пише про срач на Євромайдані, тому що там його нема, чому автор є безпосереднім свідком. Є по периметру біля контейнерів гори складеного в пакети сміття, які не завжди вчасно вивозяться через перебої з транспортом. На самому ж Майдані чистіше, ніж навколо нього, оскільки мешканці не лінуються за собою прибирати. І не лише за собою. Коли Антимайдан знявся з місця і позбавив нарешті від своєї присутності змучений Маріїнський парк, до нього вирушили кількасот євромайданівців, аби наскільки можна допомогти комунальникам і хоч трохи поприбирати за «захисниками влади». Звичайно, прибрати все було нереально.

 

Технологія розколу

Схоже, Маріїнський – лише квіточки. Якщо взяти до уваги, що Антимайдан, як один монолітний шмат самі знаєте чого, розсипався на мільйон дрібних бризок, можна уявити, що такий самий срач матимемо у масштабах цілої країни. Так що подання від екологів до Генпрокуратури – не останнє. Їх чекає ще багато неприємних сюрпризів.

antimaydan4

Але безлад і розруха – не основні негативні наслідки, які «громадська ініціатива» активістів Антимайдану, ймовірно, може принести країні. Бо якщо одна організація штучно створюється в піку іншій – мається на увазі розкол. Тільки розкол. І нічого, крім розколу. Між Сходом і Заходом, між україномовними та російськомовними, між прихильниками влади і симпатиками опозиції, між «люмпенами» й інтелігенцією. Неважко передбачити як протистояння на місцях між осередками й активістами «Площі єднання» та НО «Майдан», так і те, хто ці конфлікти провокуватиме. Також можна припустити, що це протистояння рано чи пізно переросте формат наметово-кабінетної штовханини, виплеснеться на вулиці та призведе до локальних «міжвидових» сутичок – передвісників громадянської війни – найгіршого, що може статися з країною.

Це найстрашніший сценарій того, у що може вилитися цей – уже прикладний – розкол, який почала культивувати влада на Антимайдані в Києві. І продовжуватиме вирощувати на місцях за допомогою «опорних пунктів» організації, які цинічно названо «Площею єднання».

 

Чергові «галавєшкі»

До речі, на підтримку «громадської ініціативи» захисників влади виступив Михайло Чечетов. Нічого нового він, правда, як завжди не сказав (та й ніхто не очікував), із рамок свого репертуару не виходив, улюблений прийом – на біле говорити чорне і навпаки – не зраджував. Словом, як завжди (читати цю «бєлібєрду» без ридань неможливо, перекладати – тим більше. Тому наводжу мовою оригіналу): «Достигнув своих целей, отстояв целостность и независимость Украины, участники акций в поддержку курса Президента завершили свои мероприятия и предложили активистам майдана разъехаться по домам. Но предупредили, что если только митинг на майдане будет продолжаться, они вернутся в столицу и вновь встанут на защиту интересов Украины». Яким чином і від кого герої «відстояли цілісність і незалежність України» та звідки впевненість, що її інтереси таки збігаються із курсом президента – Чечетов не пояснив, це було б занадто складно. Зате розповів, що громадська організація «Площа єднання», ініційована захисниками влади, ставить за мету зберегти мир і порядок у країні, а ось НО «Майдан», навпаки, створене для її розколу.

Тобто, на думку зірки «Ютубу», вимога перезавантаження влади та проведення реформ прокуратури, міліції, судової системи – це речі, які розколюють країну. А ось відстоювання цих сумнівних цінностей сприяє збереженню миру та порядку в ній. Що не зрозуміло? «…І галавєшкі».

Аліса Кречет

pic.
27

Коментарі

Гість: SСHUTZE

126.12.13, 18:06

Почему "ЕТИМ" не нужна Европа. Европа - это закон, зарплата, а не схемы, это честная конкуренция - а не бандитские монополии с предоплатой на два месяца вперёд. Это возврат ПДВ, а не "воровской общак" верхушки, это справедливый суд, его исполнение и осуждение и арест судьи, продавшего решение на пользу преступника или виновного....
Вот почему я за Европу. Это не бесплатное сало - это общие и одинаковые правила (ЗАКОНЫ) - ДЛЯ ВСЕХ!!!

    226.12.13, 18:20Відповідь на 1 від Гість: SСHUTZE

    Почему "ЕТИМ" не нужна Европа. Европа - это закон, зарплата, а не схемы, это честная конкуренция - а не бандитские монополии с предоплатой на два месяца вперёд. Это возврат ПДВ, а не "воровской общак" верхушки, это справедливый суд, его исполнение и осуждение и арест судьи, продавшего решение на пользу преступника или виновного....
    Вот почему я за Европу. Это не бесплатное сало - это общие и одинаковые правила (ЗАКОНЫ) - ДЛЯ ВСЕХ!!!

      анонім

      326.12.13, 20:47

      Так виглядає Донбас.

        Гість: vesnaruta

        426.12.13, 21:34Відповідь на 3 від анонім

        С Донбасса, люди поездами приезжали на один день, ночь туда, ночь обратно а днем стояли на площади, а кто у вас там кублился это еще вопрос!

          526.12.13, 21:42Відповідь на 3 від анонім

          Вони не вважають це безпорядком, бо звикли жити в такому все життя.

            626.12.13, 21:53

            Нічого нового ця огидна влада не спроможна вигадати - вона завжди йде на крок позаду. Жодного креативу, бо мізків бракує! На створення живого руху - відповідати методом малпування та викривлення. Вона здатна лише скопіювати, а при тому ще й намагається спотворити саму ідею.
            Проте як же дрібностково та жалюгідно виглядають оті "діячі" антимайдану...

              726.12.13, 22:01

              Одну алею снимали три раза, как говорят.."те же яйца, только в профиль"Плохо было организовано, не подвезли нужное количество контейнеров и дальше, что Было сказано, .."уезжают сегодня, завтра будем приводить парк в порядок"..Посмотрим, что останется на майдане, когда его покинут активисты Хотелось бы посмотреть, как они будут разбирать баррикады, разносить скамейки, элементы декора и малых архитектурные формы по местам, где они до этого стояли надеюсь они перед растаскиванием всего перечисленного "усе зафільмували на відео,! де, що знаходилось"" И проблем не будет! ВСЁ ВЕРНУТ НА СВОЕ МЕСТО!!!

                анонім

                826.12.13, 22:02Відповідь на 4 від Гість: vesnaruta

                С Донбасса, люди поездами приезжали на один день, ночь туда, ночь обратно а днем стояли на площади, а кто у вас там кублился это еще вопрос!Це не змінює факту катастрофічної деградації Донбасу і деградованості виборця кримінальної ПР.

                  Гість: vesnaruta

                  926.12.13, 22:06Відповідь на 8 від анонім

                  Это ты уже, со своей ненавистью, деградировал!

                    Гість: vesnaruta

                    1026.12.13, 22:08Відповідь на 7 від fontain

                    Да, и памятник восстановят,революционеры хреновы!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      8
                      попередня
                      наступна