Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

lykasha

51 рік, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 38-50 років

Бандера не прийде – однозначно!

Є таке популярне гасло: «Бандера прийде  – порядок наведе!»  – яке можна часто почути на різних заходах у Львові, особливо національно-патріотичних мітингах чи маніфестаціях. Найбільше полюбляє скандувати це гасло молодь, що і не дивно, але дивно інше: чому власне саме Степан Бандера повинен приходити й наводити порядок в сучасній Українській Державі? Теж мені крайнього знайшли в якості прибиральниці...
Ні, я розуміюся на метафорах і на гіперболах, як розумію, що мова йде про ідейну спадщину Степана Бандери, а все ж чому так прямо і не сказати: «Ідеї Бандери вжиття проведем  – своїми руками порядок наведем!» Власне так і діяла когорта людей з УВО-ОУН-УПА: вони не чекали, що хтось там дасть їм свободу, державу і наведе порядок в ній. Ці люди за власною ініціативою бралися за роботу в різних сферах суспільного життя, чим і ствердили навічно в Україні свою Ідею і Чин.
Для чого заведена ця дещо абстрактна розмова? Власне заради конкретики, якими є майбутні політичні вибори в Україні до Верховної Ради: які б гасла не проголошували політики і яких би глобальних та радикальних обіцянок не робили, а все одно людям потрібно ясно усвідомити наперед, що саме вони будуть виконавцями або і навіть жертвами від діяльності новообраної ВРУ. Дива не станеться, бо в політиці його не буває! І економіці так само. Час це усвідомити чітко і однозначно.
Можна нагадати, як всі вірили, що ось Україна стане незалежною і ми тут же заживемо гарно і заможно! Не сталося такого дива, а стався Кучма. Або після славної Помаранчевої революції так само всі в Україні сподівались на диво: зараз Ющенко і Тимошенко зроблять наше життя чудовим-пречудовим. І тут нічого не вийшло гарного. Далі багато хто увірував у диво «владної руки господаря» Януковича, що враз наведе порядок і дисципліну в Україні, а затим і добробут. Що маємо насправді  – самі бачите: доброго мізерно мало.
І виникає просте запитання: коли ж ми в Україні нарешті перестанемо вірити у міфічне диво миттєвого збагачення і розпочнемо самі працювати, самі наводити лад у власній державі? На себе особисто працюємо хто на що гаразд, тоді як до державного... Тут явний негаразд.
Є гарне прислів’я: «Біда вимучить  – біда й виучить». Щось в Україні з тою виучкою ну ні в яку. Виникають і зникають в Україні різні політичні МММ, знову і знову якийсь черговий політичний Мавроді надурює людей  – і мало що йде в науку українському виборцю, який і далі вперто вірить в диво: ось проголосуємо, оберемо вождя-генія і завтра настане красота, а не життя. Хоча після виборів настає час протилежного обіцяному нового гасла типу: «Покращення вже сьогодні»  –  було учора»
Таким чином закликаю більшість активного електорату в Україні не тільки і не стільки перейматися результатами нових виборів до ВРУ, як грунтовно задуматись над тими власними діями в подальшому після виборів та над відповідними вимогами до законодавчої і виконавчої влад. Особливо це стосується вже досить значного прошарку української буржуазії і малого, і середнього, і великого бізнесу, тому що там є що планувати і є що втрачати, якщо в Україні розпочнеться чергова політична деструкція. Тому для вас, любі буржуа, особливо теза «чесних виборів» повинна стати першочерговою!
В політичній боротьбі багато хто з «претинднетів на папаху» готовий піти на все заради досягнення перемоги, але обмежує оте його «все» усвідомлення, що і суперники також можуть піти на все що завгодно. Тому і тільки тому всі учасники виборчого процесу всіма силами повинні намагатися діяти чесно самим і вимагати цього від інших, а не навпаки  в жодному разі! Чесна перемога у виборах дає право на владу, тоді як нечесна сфальшована перемога владу дає, а права на неї  – ні. Чесність виборів є одною з головних суспільних вимог!
І ще одне є важливим, про що я вже сказав вище: виборець повинен усвідомлювати подальшу мету свого вибору. Якщо основною темою вибору є гасла «знай наших» і «наб’ємо пику ворогам»  – то ясно, що після виборів суспільного позитиву в діяльності обраних депутатів буде нікчемно мало, що ми пересвідчились вже безліч разів. Але якщо вибір відбувається за думкою, що політика  – це мистецтво компромісів, вміння домовлятись щодо дотримання взаємних інтересів  – то результати виборів будуть однозначно значно позитивніші від виборів за принципом «стінка на стінку».
У Степана Бандери є гарний вислів: «Ніщо не зупинить ідеї, час якої настав»  Сподіваюсь, що для українського суспільства настав час ідеї примирення і припинення соціальної конфронтації. Ідеї спільної злагоди в державі і мирної праці. Принаймні підтвердження тому є той факт, що принцип «біполярного політикуму» в Україні не знайшов підтримки і нам не доводиться вибирати «або  – або», де за часту жодне «або» не довподоби виборцю, але іншого нема. А потім жаліємось, чому ми маємо, те що маємо... На щастя, тепер є що вибирати в Україні, а це наша спільна заслуга.
З того всього висновок чіткий: вибори 28 жовтня 2012 року до Верховної Ради України мають бути чесними і їх результат має бути позитивним для соціального єднання в Україні, а не створити нове коло суспільної конфронтації. І все це залежить від нас з вами! Всіх нас в Україні сущих! І Бандера для цього не прийде!  Як би його не кликали і не припрошали  – все одно не прийде, тому що це справа для живих: наводити порядок у власній хаті. До того ж Степан Бандера давно вже з нами в Україні для кожного, хто цього щиро схоче!
   
Богдан Гордасевич

85%, 28 голосів

6%, 2 голоси

9%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
27

Коментарі

16.10.12, 00:39

    26.10.12, 00:49

    Чесних виборів не буде, ...

      36.10.12, 01:29

      Важко створювати що небудь конструктивне, якщо той, кому доручии ресурс і засоби, використовує їх не на розбудову і примноження, а на руйнування і виродження, навіть того мізерно, що було...

        46.10.12, 01:43Відповідь на 2 від Східняк

        Чесних виборів не буде, ...згоден. не в цій зневіреній і розкраденій країні.

          56.10.12, 08:02

          Вибори мають бути чесними, Бандера не прийде, але домовлятися неохідно і можна з партнерами, соратниками, ворогів (я не екстреміст, та іншого слова не знаходиться) треба знищувати.

            66.10.12, 09:47

            "Виникають і зникають в Україні різні політичні МММ, знову і знову якийсь черговий політичний Мавроді надурює людей".
            Треба "дивитись у КОРІНЬ", як казав славнозвісний Козьма Прутков!
            То зовсім НЕ РІЗНІ "політичні МММ" - то щупальця ОДНОГО СПРУТА!
            "Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів – то за спинами КОЖНОЇ з тих партій я побачив ...ХИТРИЙ ПИСОК ЖИДА! \Іван Франко\
            ---
            Партія - це об*єднання СЛАБИХ для того, щоб ПІДКОРИТИ СОБІ СИЛЬНИХ!

              Гість: ТарасЧупринка

              76.10.12, 10:42

              Проблема поставлена цією публікацією набагато складніша ніж про неї говорить автор. Однак аналіз усієї її складності то справа рук (голів) науковців. Українське суспільство у стані глибокої системної кризи і вирішувати цю проблему потрібно негайно. Визначальною силою кризового стану є влада сконцентрована в руках організованої злочинної групи (ОЗУ). Ця влада ставиться до держави її громадян як джерела власної наживи. Подібним чином до підкореного, завойованого населення ставляться окупанти. Відтак першочерговим є завдання усунення від влади ОЗУ. Усунення в будь-який спосіб. Адже досвід показує що ОЗУ робить усе для фальсифікації результатів голосування. Ми, або знищимо окупантів, або залишимося їх рабами. Отака альтернатива.

                86.10.12, 11:33Відповідь на 2 від Східняк

                Чесних виборів не буде, ...Може це й на краще?..

                  Гість: ТарасЧупринка

                  96.10.12, 11:35Відповідь на 8 від serg020777

                  Чи буде це на краще побачимо тоді, коли народ підніметься на повстання проти влади окупантів із партії рецидивістів.

                    106.10.12, 11:39Відповідь на 9 від Гість: ТарасЧупринка

                    Чи буде це на краще побачимо тоді, коли народ підніметься на повстання проти влади окупантів із партії рецидивістів.Для повстання потрібний потужний каталізатор. Будем сподіватись, що сфальшовані вибори стануть таким каталізатором

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна