Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Orbital Sciences побудує ракету для повітряного старту

Приватна космічна компанія Stratolaunch Systems створена з ініціативи та на кошти співзасновника Microsoft мільярдера Пола Аллена. Компанія будує велетенський літак, з якого планується здійснювати космічні ракетні запуски. Раніше компанія збиралася використовувати модифіковану ракету Falcon 9 компанії  «SpaceX», однак стосунки не склалися, контракт був розірваний і тепер Stratolaunch Systems замовило ракету у конкурента SpaceX. компанії Orbital Sciences Corporation.

Orbital Sciences має досвід створення ракет для повітряного старту з під крила літака. Але їх ракета Pegasus здатна вивести не більше 500 кг корисного вантажу, тоді як Stratolaunch Systems заявляє про готовність відправляти на орбіту до 6800 кг.

Судячи з усього, за основу буде взята ракета Antares, яка пройшла вдалі ВИПРОБОВУВАННЯ 21 квітня 2013 року. Хоча вона здатна виводити на низьку навколоземну орбіту вантаж масою до 5 тонн. Якщо це буде реалізовано, то Stratolaunch Systems зможе не тільки виводити автоматичні супутники, а й забезпечувати вантажоперевезення на МКС за допомогою космічного "вантажівки" Cygnus. Втім не виключаються і пілотовані запуски.

Літак для повітряного старту з двох Boeing 747 будує компанія Scaled Composites, яка відома тим, що успішно запустила суборбітальний літак SpaceShipOne. Зараз вона побудувала і займається тестуванням апарату SpaceShipTwo, який стане основою космічного туризму компанії Virgin Galactic.

Перший космічний запуск Stratolaunch Systems має намір здійснити в 2018 році

8

Коментарі

129.06.13, 23:56

дуже цікаво

    230.06.13, 00:04Відповідь на 1 від Танк_

    техніка нового покоління

      330.06.13, 09:35

      Цікаво, і чому наші до цього не дотлумкали у нас жа літаки мають більшу можливість і ракетобудування в нас не таке вже і відстале.

        430.06.13, 10:10Відповідь на 3 від ФЕСТ

        У СРСР існував проект "Повітряний старт".Він передбачав старт космічного човника "Буран" з літака.Саме під цей проект було створено літак Ан-225 "Мрія".Коли урізали фінансування військового відомства СРСР - дорогий проект залишився без фінансування і його просто закрили, адже мирного застосування корабля "буран" у СРСР не передбачалося.Так що тут питання чому американці не беруть наші готові літаки. Але американці, віддають перевагу вкладати гроші у власні розробки, навідь якщо аналоги уже створені десь.Адже в процесі розробки створюється чимало ноу-хай, які потім можна продати.А стосовно ракети "Антарес", якщо ви ходили за посиланням, ви прочитали що там встановлені ще радянські двигуни а весь перший ступінь ракети спроектовано і виготовлено в Україні.

          530.06.13, 10:19Відповідь на 4 від uraha

          Наші пасуть задніх хоч можуть бути першими

            630.06.13, 11:26Відповідь на 5 від ФЕСТ

            Наразі усі космічні проекти - це співробітництво багатьох країн.Тут неможливо сказати хто перший і останній. У "Антонова" існує свій проект, правда на основі іншого літака, але перспективи співробітництва з Росією у мене викликають великі сумніви.Росія і так уже успішно завалила чи не спільні проекти у цій галузі
            http://www.antonov.com/aircraft/special-purpose-aircraft/aerial-launch?lang=ua

              730.06.13, 15:55Відповідь на 6 від uraha

              Погоджуюсь.