Про співтовариство

Це співтовариство створено з метою просування політичних статей.
Учасниками можуть стати блогери, які мають різні політичні уподобання, та публікують замітки на політичну тематику.Цензура з боку модераторів відсутня.Модератори повинні бути з різними політичними уподобаннями.Модерація проводиться тільки на основі колегіального рішення, та після обговорення учасниками.
Вид:
короткий
повний

Лента блогеров.

Росія розповіла про підготовку замаху на Путіна в Україні

  • 27.02.12, 18:55
СБУ

"Перший канал" російського державного телебачення першим повідомив про підготовку замаху проти Володимира Путіна, яку начебто викрили в Одесі спільними зусиллями СБУ та ФСБ.

Речниця СБУ Марина Остапенко підтвердила ВВС Україна інформацію про затримання однієї людини на території України в рамках спецоперації з російськими службами. Вона додала, що російська сторона також проводила операцію на своїй території. Водночас пані Остапенко не коментувала інформацію про підготовку замаху на пана Путіна.

"6 лютого була інформація про затримання чоловіка. Але ми про Путіна нічого не говорили, бо ми… Я не знаю, як сказати. Я підтверджую, що ми спільними зусиллями шостого лютого затримали чоловіка в Одесі, одного з членів угруповання, а росіяни працювали на своїй території, бо вони ще когось затримали, якусь вибухівку знайшли там у себе", - сказала пані Остапенко ВВС Україна.

На запитання, чому саме зараз російське телебачення показало сюжет, речниця СБУ сказала: "Бо в них вибори".

Російські ЗМІ також наводять коментар прес-секретаря пана Путіна Дмитра Пєскова, який каже, що "підтверджує цю інформацію", але відмовляється повідомляти подробиці. Втім, неясно, чи він підтверджує спільну операцію ФСБ та СБУ, чи те, що затримані саме готували замах на главу російського уряду.

Від пожежі до теракту

"Перший канал" у своєму матеріалі в понеділок, 27 лютого, детально описує обставини розслідування, а також вказує імена затриманих підозрюваних. За його інформацією, все почалося з вибуху, що стався в Одесі 4 січня. Спершу його назвали вибухом побутового газу, але згодом виявили на місці вибуху залишки вибухових пристроїв, розповідає державне російське телебачення.

Один з мешканців квартири загинув під час вибуху, інший - зазнав поранень. Згодом затримали ще одну людину, яка втекла з квартири під час пожежі. Російське телебачення повідомляє, що один з затриманих співпрацює зі слідством, "сподіваючись уникнути екстрадиції в Росію". Саме він, за даними "Першого каналу", сказав що кінцевою метою було "поїхати до Москви та спробувати скоїти замах на прем'єра Путіна".

Натомість, кореспондентка ВВС Україна в Одесі каже, що місцеві журналісти вже тривалий час намагаються отримати інформацію щодо вибуху 4 січня, але міліція їх скеровує до СБУ, а з одеського відділення служби безпеки направляють до київського. За її словами, інформація переважно подається з посиланням на неназвані джерела.

6 лютого СБУ повідомила, що в Одесі в рамках спецоперації затримали 31-річного громадянина Росії, оголошеного Росією в міждержавний розшук "у зв’язку з його причетністю до терористичної діяльності".

"4 лютого ц.р. співробітники СБУ затримали зловмисника та двох його спільників, також громадян Росії, в орендованій ними квартирі у центрі міста (Одеси - ред.)", - йдеться в повідомленні СБУ. В ньому також сказано, що затриманих осіб підозрюють у скоєнні вибуху в Одесі без жодних згадок про можливу підготовку до замаху на російського прем'єр-міністра Володимира Путіна.

"Політична акція"

Екс-заступник голови СБУ, а нині - голова парламентського підкомітету з питань державної безпеки, Олександр Скибінецький пов'язує появу інформації про замах з президентськими виборами, які в Росії пройдуть 4 березня:

"Я вважаю, що це однозначно пов'язане з виборами президента. Коли матеріали оприлюднюються щодо роботи спецслужб, то ухвалюється політичне рішення. Нинішнє політичне рішення було пов'язане з виборами в Росії, які наближаються. Тому я схильний вважати, що це суто політична акція.

Водночас пан Скибінецький в коментарі ВВС Україна сказав, що лишається чимало питань стосовно цієї спецоперації: "Є потреба дізнатися, на яких підставах ці особи оголошувалися в міжнародний розшук. Чи це кримінальні злочинці, чи щось інше. Чи вони зізналися у підготовці теракту, яи якісь інші дані послужили підставою для таких підозр. Адже суду не було. І чому теракт готувався в Одесі?".

bbc

Юра, прости, Юра, прощай..

  • 27.02.12, 18:21

 

Дети, посмотрите на плохого мальчика Юру. Видите, как ему стыдно, как ему больно, как он страдает. Будете такими плохишами, как он, будете рот раскрывать и вести себя плохо, и с вами такое же будет.  Приблизительно так можно объяснить то, что уже более года происходит с одним из полевых командиров Майдана. Организаторы этого представления преследует исключительно воспитательную цель. Потому что все обвинения.... Как  бы так сказать культурнее.... Ну, за такое в угол даже не ставят.  Я точно знаю, по опыту работы на ТРК Киев, что столичные чиновники давали квартиры, машины и даже должности в администрации своим водителям, любовницам, родственникам и хорошим друзьям. Дарили верным слугам бизнес, делали протекцию. А какие праздники закатывали за государственный счет. Мама моя. Там не на 900 тысяч гуляли, на миллионы. Но, дело в том, что они не были плохими мальчиками, и вели себя хорошо.  Как вот, например, Черновецкий.  Александр Попов заявлял, что «гречкосей» разворовал гектары киевской земли, но он не в тюрьме, его не судят, он в Грузии или в Израиле. Потому что он не плохиш. Он не опасен.  Воспитывают тех, которые могут чего-то начудить, испортить кому-то аппетит, настроение, нервы жечь могут серьезным дядям. А Черновецкийбезопасен.  Я более чем уверен: всем, кто проходит по политическим статьям, предлагают сделку. Предлагают еще до того, как начинают под них копать: сделай вот так, пообещай это или просто свали из страны и мы тебя не тронем. Все забудем и скажем, что ты ничего не воровал и положением служебным не злоупотреблял. Юрий, очевидно, не внял этим людям и ничего обнадеживающего не пообещал.  Конечно же, наш суд - самый справедливый в мире суд. И на него не могут влиять ни Янукович, ни Азаров, ни Колесников, вообще никто, кроме слепой Фемиды. За год и два месяца пребывания Луценко под стражей, общество услышало сотни комментариев по поводу его ареста.  Главный месседж: Луценко обидел некоторых донецких, говорил много. Может, правда: иногда лучше жевать, чем говорить. Жалеть Луценко не стоит: он мужчина, он знал, на что шел. Важно понять и ощутить на запах и вкус сухой остаток всей этой истории. А он, как мне кажется, пахнет очень неприятно и вкус отвратительный. Просто кому-то сделали подарок и разрешили Юру наказать.  Возможно, его и отпустят, может помилуют. Но все равно, он будет побежденным, а кто-то - величественным цезарем, который поднимает палец вверх. Мы ж все - зрителями на трибунах гладиаторской арены, жаждущие хлеба и зрелищ. Хотя, сказать по совести, суд над Луценко - зрелище жалкое и никому оно ничего не принесло: карающей руки никто не испугался, а избитая спина все равно не согнулась.  Что же, прости, Юра, что мы так долго на все это смотрели. И прощай, тот Юра, которого мы знали: этот год в тюрьме тебя изменил, а приговор изменит еще сильнее. И не знаю, рады ли будут такому изменению те, которые тебя карали. 

Ну, когда ты все - таки выйдешь на свободу!

Может, не стоило его трогать, а?   

 

Василий ЗИМА

Щоб не перекривав дорогу. Президенту зробили офіс у Межигір'ї

  • 27.02.12, 06:52
На території резиденції президента Віктора Януковича в Нових Петрівцях облаштовано офісне приміщення для офіційних зустрічей.

Про це повідомляє в неділю ввечері прес-служба президента.

Фото прес-служби президента

Зазначається, що рішення про облаштування офісного приміщення безпосередньо біля місця проживання президента прийнято у зв’язку з його потребою оперативно працювати будь-коли, в тому числі у робочий, позаробочий час, вихідні та святкові дні тощо.

"Йдеться також про уникнення складностей, які виникають на дорогах Києва через рух кортежу, особливо в "час пік", - додає прес-служба.

Ці офісні приміщення для роботи президента були обладнані нещодавно. Досі Янукович користувався для цих цілей кабінетом та вітальнею у своєму будинку, "що, на жаль, не відповідали належному рівню організації роботи та вимогам протоколу".

 

Для оренди цих офісних приміщень Управління адміністративними будинками ДУСу уклало договір згідно з вимогами законодавства, строком до 2020 року з можливістю щорічної пролонгації.

Згідно з договором, орендатор надає повністю облаштовані для роботи офісні кімнати. ДУС зі свого боку забезпечив орендовані приміщення спецзв’язком та канцелярськими товарами.

Орендна угода передбачає, що президент використовує для своїх робочих зустрічей та нарад три кімнати загальною площею 128,8 квадратних метрів: кабінет, приймальню з робочим місцем для помічника та кімнату для зустрічей.

Око государево

  • 26.02.12, 19:28

Самой позорной страницей уходящей недели стала чудовищная провокация, которую устроили бесстыжие, утратившие совесть люди вокруг Кировоградского перинатального центра. На святое покусились, ироды-детоубийцы, – на самого Президента…Конечно же, маленький Виктор Федорович Янукович появился на этот свет головкой вперед (всевозможные легенды о том, что на самом деле Витю принес бабушке с орбиты космонавт Береговой, что первое осмысленное слово этого крупного малыша было «дай закурить!», а первой игрушкой – деревянная соска, и прочие нелепицы оставим поэтам, профессионально воспевающим донбасский характер) в простом занюханном роддоме, потому что тогда никаких модных перинатальных центров, как в Кировограде, в стране не было. И слава богу, а то мало ли чего могло произойти при родах – упавший кусок штукатурки, лопнувшая труба, кислородный удар, в общем, как говорят врачи, «природа внесла свои коррективы»…Поэтому проблемы рожениц знакомы Виктору Федоровичу не понаслышке, и он вот уже который год старается окружить их всемерной заботой, накрыв всю страну сетью вертолетных площадок (справедливости ради стоит, впрочем, отметить, что рассказы о том, как однажды Янукович, пролетая над Козельщинским районом Полтавщины, подобрал беременную женщину и отвез ее на вертолете в близлежащий перинатальный центр, где лично принял роды, являются некоторым преувеличением, – на самом деле все было немножко по-другому). Так или иначе, несомненно одно: весь этот бесконечный перинатал идет у Виктора Федоровича от чистого сердца, и новость о том, что в открытом 31 января главой государства Кировоградском перинатальном центре обвалилась штукатурка и все поломалось, а если что и не поломалось, то только потому, что и так не работало с самого начала, стала для президента как удар серпом по пуповине. Скандал поднялся такой, что местный губернатор чуть сам не родил, и его можно понять: следствие по делу о «потемкинском роддоме» Янукович лично поручил вице-премьер-министру здравоохранения Раисе Богатыревой, а эта ухоженная во всех отношениях женщина, как известно, является профессиональным гинекологом и способна разглядеть многое.

Все будто бы закончилось хорошо: Раиса Васильевна облазила в злосчастном центре все чердаки и подвалы (зачем – совершенно непонятно, но раз Николай Яныч Азаров, человек не без извращенного чувства юмора, поставил ей такую задачу, надо было выполнять) и не нашла там ни малейшего изъяна. Конечно, не худо было бы заглянуть и в другие помещения клиники, в родильное отделение, например, но премьер, вроде, об этом не упоминал, и нам достоверно на этот счет ничего не известно.

Но и без того совершенно очевидно, что Виктор Янукович в Кировограде пал жертвой коварной, хорошо спланированной провокации, задуманной плохими людьми, чтобы опорочить двухлетний юбилей президентской деятельности. Дошло до того, что начали болтать, будто бы Виктор Федорович, перерезая на открытии центра традиционную ленточку, случайно перерезал трубу парового отопления (силушкой-то бог детину не обидел, а ножницы у него всегда были хорошие), и от этого, мол, и пошли все разрушения. Но и эту злокозненную выдумку легко опровергнуть: редакция «Обкома» располагает редким фотоснимком, полностью доказывающим правоту президента:

Очевидно, что человек с таким сосредоточенным лицом просто не мог перепутать ленточку с батареей.

Не случайно эта вопиющая несправедливость по отношению к главе государства так сильно разъярила премьер-министра Николая Азарова. «Ничего это не соответствует действительности. На всю страну эту грязь озвучили. Кто за это должен отвечать? Вот я прошу вас, средства массовой информации, ну, озвучьте фамилии этих негодяев, которые на всю страну распространили неправду!.. Кто из корреспондентов взял на себя совесть за эту грязь? Президент был возмущен, мне высказал это дело!» – кричал Николай Янович, гневно размахивая головой.

Многие поначалу удивились внезапной истерике обычно тихого, улыбчивого премьера. Ну, казалось бы, что такого страшного произошло? Ну закрылся перинатальный центр на второй же день после открытия вплоть до весны, потому что его еще надо «промыть, посеять на наличие бактериальной флоры», Янукович же натоптал. Но не будет же президент в этот Кировоград каждый месяц ездить, подгадывая, когда ж, наконец, там все отмоют, просеют, отладят и запустят. Вот и открыли заведение в тот день, когда Виктору Федоровичу было удобно.

В конце концов, мало ли сколько наши высшие чины всего понаоткрывали, а оно потом поломалось или просто молча закрылось без скандала. Тот же Азаров «мост Кирпы» в Киеве открывает всю свою сознательную жизнь в премьерском кресле, и будет открывать до тех пор, пока этот самый мост окончательно не обвалится, или пока Азарова, наконец, не уволят (учитывая сложные кадровые расклады в команде профессионалов Януковича, гораздо более вероятен, конечно, первый вариант). Ну так все давно к этому привыкли и уже даже не улыбаются.

Да и вообще, мало ли негодяи лили грязь на всю страну. Утверждали, например, что книга Януковича «Opportunity Ukraine» – плагиат, сомнительным образом прикарманенное президентом «Межигорье» утопает в роскоши, а на его территории живет земляной заяц размером с овцу, кто-то украл какую-то буровую вышку, а потом еще одну, а суды над оппозиционерами свелись к неприкрытой беспредельной расправе в бандитском стиле. Все эти голословные обвинения были немедленно опровергнуты: специалисты убедительно доказали, что свою книгу Янукович вообще не писал, земляных зайцев размером с овцу не существует в природе, вышку никто не крал, а если и крал, то уже со всеми, с кем надо, расплатился, а на суд Виктор Федорович давить не может в принципе, потому что с детства боится его как огня.

И ни разу Николай Яныч в подобных случаях не возмутился, не крикнул ничего, не потребовал негодяйской крови. Но тут вдруг приключилась, казалось бы, совершенно заурядная история с Кировоградским перинатальным центром, которая на фоне того же «Межигорья» и выеденного яйца не стоит, – и Николай Яныч совсем потерял голову. Может быть, все дело в том, что это первый случай в истории донецкой власти, когда появилась возможность убедительно отмазаться?..

Конечно же, дело не в этом. Донецкая власть не отмазывается перед лохами – она на них зиждется. Другой вопрос, что провокация с перинатальным центром может быть только верхушкой айсберга, и Николай Янович, человек тонкой нервной организации, прекрасно это чувствует. Да и не только он. Тенденция действительно в какой-то мере очевидна. Открыл Янукович модный роддом – он на следующий день если и не развалился, то закрылся всерьез и надолго. Съездил Виктор Федорович на Крюковский вагоностроительный завод, осмотрел его лихим глазом, – и через пару дней тот завод уже полыхает так, что дым видно за несколько километров…

Народная молва уже продолжила этот логический ряд. На выходных глава государства, как известно, отмечал в Вышгороде проводы зимы – ну там поедал блины, смотрел, как мужики лазают на столб за обувью, танцевал с бабами языческие танцы.

Так вот, бабки на лавочках сказывают, что после этого от тетки, которая танцевала к Януковичу спиной, ушел муж, прихватив с собой керосинку и скрыню с бусами, которые впоследствии подарил молодой любовнице – члену Партии регионов. А тот хлопец, что на глазах у Януковича лазил на столб, что-то себе там сильно натер, вследствие чего стал симпатизировать политической силе Натальи Королевской, и теперь размещает в СМИ «джинсу», а деньги не отдает.

Не менее мрачные слухи ходят среди бабок на лавочках и о том, что случилось после посещения Виктором Федоровичем военного лицея имени Богуна. Поговаривают, что уже на следующий день после отъезда президента в лицее начало процветать повальное воровство шинельных хлястиков, офицеры теперь боятся ночью выходить на плац в шапках из натурального меха, а курсанты стали злобны и завистливы, и сверлят друг друга такими взглядами, как их давеча сверлил Янукович.

Все это, конечно, полный бред и провокация, но кто-то ведь науськивает бабок сочинять такие небылицы? Кто-то же распространяет эту грязь на всю страну! И, что самое страшное, ведь многие верят в эти глупые «забобоны». Сегодня, например, Виктор Федорович отправился в Днепропетровск гасить маркусилой взгляда – и что-то, похоже, совсем не рад его визиту местный губернатор Александр Вилкул. Даже наоборот, такое чувство, пытается обороняться палкой!

Скорее всего, конечно, это обманчивое впечатление, – все же господин Вилкул всегда был лоялен к донецкой власти и видел от нее только добро. Но нельзя недооценивать тлетворное влияние льющих грязь провокаторов на простые народные массы – они-то, в отличие от Вилкула, никакого добра от этой самой власти не видели. А значит, надо немедленно пресекать опасную тенденцию. Пока Виктор Федорович опять чего-нибудь не натворил.

Василий РЫБНИКОВ

Інформаційний бюлетень

  • 24.02.12, 13:16
Випуск №141 від 23 лютого 2012 року 



Підстав не пускати Тимошенко і Луценка на парлентські вибори немає,- комісар РЄ

Підстав не пускати Тимошенко і Луценка на парлентські вибори немає. У цьому переконує комісар Ради Європи із захисту прав людини.
Про це Томас Хаммарберг заявив в інтерв'ю виданню Комерсант. За його словами, завадити цьому міг би лише злочин, який би унеможливив для неї участь у виборах. Однак, доказів скоєння такого у Європі не бачать.

Більше про це читайте: http://5.ua/newsline/250/0/87923/

БЮТ: Регіонали сватають на голову райради людину із сумнівним минулим

Кіровоградський осередок Партії регіонів на чолі з головою обласної державної адміністрації Сергієм ЛАРІНИМ намагаються призначити головою Гайворонської райради свого однопартійця Івана А., якого підозрюють у хабарництві.
Про це повідомив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Валерій КАЛЬЧЕНКО, зазначається на сайті БЮТ.
За його словами, у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ наразі розглядається питання про притягнення А. до кримінальної відповідальності.
Депутат повідомив, що торік проти цієї особи було порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та одержання хабара у великому розмірі

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/487706-byut-regionali-svatayut-na-golovu-rayradi-lyudinu-iz-sumnivnim-minulim.html

КОЖЕН ВІЗИТ ЯНУКОВИЧА КОШТУЄ МАЙЖЕ МІЛЬЙОН

На візити президента Віктора Януковича за кордон бюджетом України передбачено 21 мільйон гривень.
Про це ідеться у відповіді адміністрації президента на запит "Української правди".
"Відповідно до бюджетного запиту на 2012 рік на зазначений напрям (візити президента України за кордон) передбачено 21 мільйон гривень", - сказано в листі.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/23/6959293/

Туск: Україна явно регресує на шляху євроінтеграції

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про виразний регрес України на шляху до Європи.
Про це він заявив, підбиваючи підсумки перших ста днів свого уряду і говорячи про підсумки своєї розмови з міністрами у середу, передає Радіо "Свобода".
"Одним із підсумків сьогоднішньої зустрічі, обґрунтованим підсумком, але сумним, є той факт, що Україна втратила темп на шляху євроінтеграції", - заявив польський прем’єр.
"Це пов’язане з внутрішніми подіями в Україні, з певними стандартами, зокрема з тим, що Україна не пристосовується до сподівань щодо неї, викликаних Угодою про асоціацію з ЄС", - сказав Туск.

Більше про це читайте: http://www.radiosvoboda.org/content/article/24493046.html

Канадський лікар заявляє, що влада не дозволила взяти в Тимошенко аналіз

Українська влада відмовила канадських лікарям зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу екс-прем'єру Юлії Тимошенко, а сама ув'язнена від тестів не відмовлялася.
Про це йдеться у заяві лікаря Петра Куйтана, текст якої має Українська правда.
За словами Куйтана, який входив до делегації, після зустрічі з Тимошенко стало зрозуміло, що вона потребує аналізу крові та токсикологічного тестування.
"Незважаючи на те, що у канадської команди було обладнання для проведення аналізів, яке могло видати результати негайно, українська влада відмовилась дозволити його використання, заявляючи, що ми порушимо кілька законів, що може призвести до кримінального переслідування", - йдеться у заяві лікаря.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/23/6959270/

Посол Німеччини: поки Тимошенко в тюрмі, угоди про Асоціацію не буде

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген ГАЙМЗЬОТ вважає, що поки екс-прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО залишатиметься у в`язниці, Угоду про асоціацію України і Європейського Союзу не буде підписано.
В інтерв`ю газеті «Сегодня» (№ 42 від 23 лютого) посол відзначив, що швидкість, з якою Україна рухається по шляху інтеграції, залежить від неї самої.
За словами Г.-Ю.ГАЙМЗЬОТА, підписання угоди можливе і цього року, «однак було ясно сказано, за яких умов». «Я не розраховую на підписання, якщо пані ТИМОШЕНКО і надалі залишатиметься у в`язниці» - підкреслив він.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/487674-posol-nimechchini-poki-timoshenko-v-tyurmi-ugodi-pro-asotsiatsiyu-ne-bude.html

Нечиста на руку фірма зі Львова платить губернатору "зарплату"

Губернатор Львівщини Михайло Костюк отримує щомісячні виплати від комерційного підприємства "Корпорація Колійні ремонтні технології".
Це випливає із відомості підприємства, яку має газета "Експрес".
Документ засвідчує, що губернатор Львівщини, окрім своєї зарплати керівника області (орієнтовно 8 тисяч гривень), упродовж 2011 року отримує також платню на підприємстві у розмірі майже 15 тисяч гривень щомісяця.
Виплати в незмінному розмірі тривали і після призначення Костюка на посаду керівника Львівської обладміністрації.
Як стверджує видання, зазначене підприємство здійснює виплати на користь теперішнього губернатора уже декілька років.

Більше про це читайте: http://www.expres.ua/news/2012/02/23/60972#.T0YJ1QsSYN0.facebook

Дочка Тимошенко закликала ОБСЄ зайнятися Януковичем

Організація з безпеки та співробітництва в Європі має провести розслідування фактів зловживань правовою системою режимом Віктора Януковича.
Такий заклик прозвучав з вуст дочки екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенії у четвер під час засідання Комітету з питань демократії, прав людини та гуманітарних питань Парламентської Асамблеї ОБСЄ.
"ОБСЄ може використати свої повноваження щодо проведення розслідувань, щоб вивчити ситуацію з правами людини в Україні і те, як постійно відбувається зловживання правовою системою нашої держави для виконання бажань Януковича", - цитує Євгенію офіційний сайт Тимошенко.
Дочка Тимошенко вважає, що світове суспільство повинно продемонструвати солідарність з тими, хто захищає демократичні цінності в Україні.

Більше про це читайте:

http:// www. pravda. com. ua / news /2012/02/23/6959314/ view _ print /

Visa і MasterCard можуть піти з України

Регулювання ринку електронних платежів з боку Національного банку України може мати негативні наслідки для ринку безготівкових операцій.
Зокрема, коментуючи проект постанови НБУ "Про нагляд за платіжними системами", керівник офісу Visa в Україні Світлана Георбелідзе зазначила, що документ містить положення, які значно обмежують вільну конкуренцію на ринку безготівкових платежів, пише видання "Экономические известия".
Зокрема, фактично може виникнути монополія на здійснення маршрутизації, клірингу та обробки транзакцій одним постачальником послуг на території Україні.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/02/23/316802/

Інформаційний бюлетень

  • 23.02.12, 08:53
Випуск №140 від 22 лютого 2012 року



У Арбузова порадили банкам перевіряти позичальників-"чорнобильців"

Національний банк України рекомендував банкам більш виважено розглядати прохання позичальників-"чорнобильців" про реструктуризацію кредитів.
Про це ідеться в листі НБУ №47-411/2505-1932 до учасників ринку.
"НБУ рекомендує банкам більш виважено підходити до розгляду звернень позичальників-"чорнобильців" щодо пролонгації/реструктуризації заборгованості за кредитом та/або зниження процентної ставки за кредитом у разі зменшення розміру пенсійної виплати цим позичальникам, і докладати максимум зусиль для вирішення цього питання", - вказується в листі.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/02/21/316610/

Производители донецкой водки опасаются, что инициативы азаровцев их совсем добьют

Об этом сообщила генеральный директор компании Юлия Самойлова.
«Сегодня оснований для увеличения минимальной розничной цены нет», - подчеркнула она.
По мнению Самойловой, предлагаемое увеличение минимальных цен на водку на 26,4% будет губительным для отечественного рынка этой продукции и приведет к падению производства, к стремительно растущей доле нелегального алкоголя и самогона, в результате чего государство недополучит налоги.

Більше про це читайте: http://obkom.net.ua/news/2012-02-22/1650.shtml

Україно-англійська табличка для метро коштуватиме як квадратний метр житла (фото)

«Харківський метрополітен» 15 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Компанія «Статус Практика» на виготовлення 465 інформаційних табличок вартістю 2,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».
Таблички мають бути поставлені до травня на виконання вимоги УЄФА щодо того, що в метро всі найменування мають бути на українській та англійській мовах.
Середня вартість табличок, площа яких має менше одного квадратного метру, склала понад 5 тис грн. за штуку, що близько до ціни квадратного метру житла в передмісті Харкова.

http://nashigroshi.org/2012/02/22/ukrajino-anhlijski-tablychky-dlya-metro-koshtuvatymut-ponad-5-tysyach-za-shtuchku/

У Макіївці замерзає 90 сімей

Жителі двох дев'ятиповерхівок, розташованих на вулиці Щербакова в селищі Об'єднаний (Радянський район міста Макіївки) позбавлені всіх зручностей. Розруха у будинках № 3 і 4 наступила після того як закрилася хлопко-прядильна фабрика, яка утримувала малосімейки. З тих пір (більше 15 років) тут немає опалення та газу. А цієї зими мешканці залишилися ще й без каналізації і без води.
Комунальники не обіцяють вирішити проблему, нарікаючи на заборгованості, які накопичилисяі. А борги утворилися через те, що більшість квартир в нещасних будинках з 90-х років покинуті власниками. З тієї ж причини не вдається розморозити водопровідні і каналізаційні труби.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/life/_u-makijivci-zamerzae-90-simej/423780

Євросуд прийме рішення на користь Луценка?

"Нунсівець" Роман Зварич вважає, що у справі "Луценко проти України" в Європейському суді будуть позитивні перспективи.
Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua
"У першу чергу для самого Луценка. Було клопотання з боку адвокатів Юрія Віталійовича щодо його затримання та арешту. Воно пройшло всі інстанції в Україні, та згодом було предметом заяви до Європейського суду, аби він врахував політичні мотиви затримання. І тут суд з власної ініціативи дописує, що вони (політичні мотиви - ред.) вбачаються. Він також наголошує, що є підстави говорити про створення перешкоди для Луценка брати участь у наступних парламентських виборах. Я знаю лише один випадок, коли у Страсбурзі суд прийняв подібне рішення", - зазначив політик.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_evrosud-prijme-rishennya-na-korist-lucenka/423853

Учитель йоги з Кіпру продасть трапи у донецький аеропорт

Телескопічні трапи для донецького аеропорту поставлятиме компанія з офшорним корінням " Verskol Finance Ltd ", засновники якої фігурують у схемах власності донецької компанії "Альтком".
Про це йдеться в статті "Української правди".
"Verskol Finance Ltd" є звичайною dormant company (веде діяльність, але не показує доходи), яка має капітал у розмірі двох англійських фунтів – 2 акції по 1 фунту кожна, та п'ятнадцять фунтів у банку.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/22/6959241/

Лидера донецких афганцев обыскивают после каждой акции. Сами не знают, зачем это делают

Обыск на квартире у председателя Донецкой областной организации ветеранов войны в Афганистане «Никто кроме нас» Олега Шуляка был проведен в пятницу, 17 февраля. Об этом лидер донецких афганцев рассказал в комментарии «ОстроВу».
По словам Олега Шуляка, его квартира была подвергнута обыску в рамках уголовного дела о финансовых нарушениях в корпорации «Донуголь».
«Обыск у меня дома был, поскольку я являлся одним из учредителей корпорации «Донуголь». Насколько мне известно, там налоговой милицией сейчас возбуждено уголовное дело. В пятницу приехали по поводу этого уголовного дела. Провели обыск. Это были сотрудники налоговой инспекции», - рассказал председатель областной организации.

Більше про це читайте: http://www.ostro.org/news/article-353100/

Депутатам вдалося передати книги для Качанівської колонії

Народним депутатам фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрію Одарченку, Віктору Уколову та Олександру Сочці вдалося передати книги, які збирали громадяни для ув'язнених Качанівської колонії, в якій утримується і лідер опозиції Юлія Тимошенко.
Спочатку начальник колонії Іван Первушкін заявив депутатам, що необхідно скласти повний перелік книг, які планується передати в дар Качанівці.
Однак коли стало зрозуміло, що перепис займе кілька годин через велику кількість літератури, привезеної прихильниками Юлії Тимошенко, керівник колонії дозволив завести книги на територію установи без перепису.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10035.html

Редактори одеських ЗМІ заявили про наступ на свободу слова в регіоні

Редактори одеських ЗМІ Сергій БРАТЧУК (телеканал «Нова Одеса»), Іван МЕЛЬНИК (газета «Чорноморські новини»), Ігор СТОЛЯРОВ (інтернет-газета «Взгляд из Одессы») і Ольга КОЛОГРЕВА (газета «Юг») заявили про факти утиску свободи слова в регіоні.
Про це йдеться у спільній заяві редакторів, копію якої має в своєму розпорядженні УНІАН. Документ було поширено серед іноземних дипломатів, столичних журналістів та інших учасників святкових зборів в Одесі, присвячених річниці незалежності Республіки Естонія.
«Судові процеси, виклики до слідчого, погрози, взяття штурмом приміщень, тиск на родичів - це реалії, з якими все частіше стикаються працівники непідконтрольних владі засобів масової інформації та незалежні журналісти Одеської області», - говориться в заяві редакторів видань і ТРК.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-487302.html

ОРАНЖЕВЫЙ Кернес :))))

  • 23.02.12, 00:12
Ярый друг Януковича и Добкина, уголовник Гена Кернес восхваляет Ющенко и прпоклинает Евгения Кушнарева. Харьков, 2004 год

Пролёт златой пчёлки над выборами

  • 21.02.12, 23:55

Давненько Виктор Андреевич нас мессаджем не баловал. Раньше ведь как бывало – что не день, то златая пчёлка медовый акцепт из вулика на Банковой, несёт в закрома средств массовой информации. А те, в свою очередь, акцепт размножают, хорошенько полируют, заворачивают в национально выдержанную обёртку и засылают в массы, пробуждать самосознание. Эх, минуло то славное времячко! В последний раз как на суде сложноподчиненный мессадж заслал, так и не слыхать предпоследнего гаранта. Лишь глухие вести доносятся из Безрадичей. Давеча бывший гарант от вокзального бомжевания отказался. Ещё в апреле 2010 Виктор Андреевич паковал вещички в заплечный мешок, готовясь принять жестокий удар от преступного режима – изгнание с государственной дачи. «Если заберут – буду на вокзале ночевать»– вот какая сила духа, какая несгибаемая мощь! Это же пока дворец достроят, куда, скажите на милость, пчёлок-то разместить, не говоря про многочисленное семейство…

Однако преступная власть смилостивилась, не выгнала взашей, простоволосого и босого на мороз. Уже 1-го сентября 2011 супруга отца нации сообщила о долгожданном переезде. То-то был праздник! Но про дачку в Конче-Заспе Виктор Андреевич не забыл, память бередила душу фантастическими  видениями вокзальной жизни. Для полноты ощущений решил имущество пока  при себе оставить. Скромно и со вкусом… опять же соседство приятное:  грациозная Семенюк-Самсоненко через дом глаз радует, а за парой хибарок сам Николай Яныч ночами над покращаннями корпит.

Смирился Виктор Андреевич и с новым режимом. А  чего не утешиться, коли главная виновница всех его бед и неудач нары  протирает, в комфорте ли, без него, но за колючкой и под охраной.  Бывало, смотрит в окошко, а на дворе осень дождиком холодным поливает  скульптурную композицию «Пчеловод Лаокоон с сыновьями спасают пасеку».  Небо серое-серое, тоску навевает… и тут вспомнит, – А Юлька-то на зоне! – и сразу солнышко пробивает тучки, дровишки весело в камине  потрескивают. Благостно-то как на покое о великих свершениях размышлять! 

Затей громадье выносил в себе за два текущих года. В первую очередь надобно Апимондией-2013 заняться. За свои кровные столь затейливое свершение не потянуть, ну да ничего, друг и соратник Виктор Федорович денег подкинет. Главное слово  это ему не говорить, а то может обидеться по старой памяти. Донести  попроще: Всемирный конгресс пчеловодов. Опять же, Виктора Андреевича уже и главой Конгресса назначили…. 

Ещё Ющенко любимой коллекцией поделиться с  обществом возжелал. Нас ждёт… Музей сундуков. Маркетинговый ход  ошеломляющий! Без сомнения, у его коллег-чиновников он станет популярным местом. Что, как не сундук, набитый честно заколядованным, утешает души государственных мужей. Поздравляю Виктора Андреевича с удачным  креативом.

На неделе незабвенный гарант про политику вспомнил. Правду сказать, проект «Наша Украина» не особенно увлекает его  партийным строительством. Видимо, масштаб мелковат, а может почтения недостаточно проявляют? Что можно ожидать от всяких там, подобранных на  помойках…. Хорошо, что партийцев на опыты в поликлинику не отдал, а то  Виктор Федорович с удовольствием такой заказ выполнит. По полмиллиона – в тушки, остальных на вивисекцию.

В общем, хрен с партией, даёшь Института  президента Ющенко! Неплохо для начала, поддерживаю. В дальнейшем  предлагаю расширить концептуальными учреждениями: Мемориалом президента Ющенка и Саркофагом президента Ющенка (последний на случай неудачного  развития событий). Хорошо бы заранее знать, как Виктор Андреевич денежку клянчить на эту затею будет – так же, как на мифическую «Больницу  будущего». Что интересно: деньги настоящие, а больница… в будущем,  очень-очень далёком. И не в нашем временно-пространственном континууме. 

С течением времени Ющенко пропитался конформизмом. «Строить политические соревнования исключительно на критике власти, на том, что у нас сегодня все не так, хоть это и неправда, — не стоит». Вот какая поддержка у реформаторов из Партии регионов неожиданная появилась. Верным путём идёт страна!

Правильно, братцы, не всё так плохо, может как раз хорошо, а со временем будет просто чудесно. Главное критиковать  поменьше, выдавить из себя эту рабскую привычку. Домик Литвина в  Конче-Заспе далековато отстоит от скромной обители Ющенка, но, судя по риторике последнего, они явно неоднократно встречались.

Короче, критика – для неудачников. Главное сегодня — формирование общенационального диалога по тезисам, которые делают нас украинцами. Это не я, это Виктор Андреевич до сих пор галлюцинирует универсалами. Далась ему бумажка, подписанная соратниками Табачника и Колесниченка?! С такими крестиками и отпечатками наслюнявленных больших пальцев её ценность более чем  сомнительна.

Особенно радует пункт 5, который гласит: «Створення політичних та правових умов для безперешкодної діяльності опозиції у  виборних органах влади усіх рівнів. Недопущення корупції у політиці». Виктор Фёдорович, к слову, подмахнул сей манускрипт. Это даже не  смешно. Универсалом подтёрлись практически сразу после опубликования.  Сейчас же полудикие уголовники просто закручивают в него махорку. Все это видят, а Виктор Андреевич, как всегда, отворачивается. Какашка ему  не нравится, он упорно её не замечает или называет конфеткой. Печально… 

В качестве крупного банкира, Ющенко снисходительно обласкал Арбузова. «Недавно я общался с руководителем Национального банка. Думаю, инструментарий  Нацбанка адекватен вызовам. Монетарная политика проводится довольно  жестко, но для полного контроля над ситуацией необходимо глубже  анализировать проблемы, чтобы избежать негативного сценария». Каков анализ, проникающий в самые глубины экономических процессов.  Кстати, приведенные слова сказаны покровителем Стельмаха, отца валютных  качелей, главный лозунг которого состоял в следующем: «Завалим кризис  свеженапечатанными деньгами!». Последовательность Андреевича вполне  сравнима с его приемником, Федоровичем. 

Самооценка политического будущего от предсказателя Ющенко порадовала. «Я решил для себя, что идти по округу не могу, потому что это слабая  позиция. Она бы свидетельствовала о том, что я позаботился о себе, нашел округ, где пройду…». Крайне сложно представить себе  округ, где Виктор Андреевич сможет повоевать за депутатский мандат. Всё  равно где и с кем. И он это осознаёт.

«Я для себя поставил вопрос  по-другому. Моя и другие политические силы пройдут процесс консолидации и выступят как единая политическая платформа. Я же буду присутствовать в том месте и в том качестве, которые окажутся необходимы для этого  политического движения». Вот это выглядит странно. Перед  выборами партии, которые по традиции считаются оппозиционными, решили  объединить свои усилия. Это БЮТ, Фронт Змин, Свобода, УДАР и остатки НУ, поскольку НС отпала и влилась в Батькивщину.

Все перечисленные партии, кроме УДАРа (пока что),  нелицеприятно отзывались о деятельности самого Ющенко. По-простому –  обзывали его всяческими нехорошими словами. Увы, в основном – заслуженно. Теперь он хочет на их спинах попасть в ВР? Поразительная  недальновидность. С такой стратегией действительно лучше заниматься тем, что выходит – лелеять пчёлок и сундуки.

 В своё время Тарас Шевченко боялся, что Украина проснётся не вовремя. 

Як Україну злії люди

Присплять, лукаві, і в огні

Її, окраденую, збудять...

Украина проснулась в 2004 году. Может несколько рано, возможно…. Но смогут ли её убаюкать прокуроры, лабающие «Мурку» на сборищах уголовных авторитетов? Нет, страна уже не спит; нервно  ворочаясь в полудрёме, она готовится встать…

 Юра Химик

http://voronz.in.ua/note/20-2-12-914

Інформаційний бюлетень

  • 21.02.12, 23:25
Випуск №139 від 21 лютого 2012 року



Віце-президент ЄП назвав єдине, що може виправити відносини з Україною

Віце-президент Європейського парламенту Яцек ПРОТАСЕВИЧ заявляє, що звільнення екс-прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО з-за грат є ключовим для виправлення відносин між Україною та Європейським Союзом.
Як повідомляє сайт Ю.ТИМОШЕНКО, про це він сказав під час зустрічі з представниками керівництва партії "Батьківщина" – Олександром ТУРЧИНОВИМ і Григорієм НЕМИРЕЮ.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-487222.html

Литвин зловживає адмінресурсом

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин зачастив з "робочими поїздками" до Новоград-Волинського виборчого округу Житомирської області.
Як ідеться в розслідуванні на "Українській правді", у цьому окрузі Литвин побував 12 разів протягом 2011 року.
Причина поїздок - саме за Новоград-Волинським виборчим округом він збирається балотуватися до наступної Верховної Ради, пише автор статті.
В кожну таку подорож Литвин брав фотографа парламентського видання "Голос України", який готував репортаж про його "робочу поїздку".
Відповідно, такі вилазки Литвина є недобросовісною виборчою кампанією, адже мають всі ознаки використання адмінресурсу, ідеться у публікації.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/21/6959156/

Лідеру «афганців», які стали спиною до Януковича, пропонують виїхати з країни

Лідеру Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані «Ніхто крім нас» (НКН) Олександру КОВАЛЬОВУ, який організував вересневі виступи афганців біля парламенту, а нещодавно під час покладення Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ квітів, члени НКН повернулися до нього спиною, співробітники правоохоронних структур запропонували виїхати з країни.
Про це в коментарі УНІАН повідомив сам О.КОВАЛЬОВ.
«За день після покладення квітів і нашого вчинку НКН, у компанію, співзасновником якої я був до недавнього часу, прийшла податкова. Там провели п`ять обшуків. Мене попередили, що з самої верхівки дана команда закрити усі господарюючі структури, якщо її засновники пов`язані з НКН і можуть підтримувати НКН», - повідомив він.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-487174.html

Для країни буде краще, якщо поїде Янукович, а не лідер «афганців», - «Батьківщина»

Виїхати з країни краще Януковичу, а не лідеру громадської організації ветеранів війни в Афганістані "Ніхто крім нас" Олександру Ковальову, якому режим погрожує і якого підштовхують до еміграції, вважають в партії «Батьківщина».
«Тиск влади на Ковальова, - йдеться у коментарі, - є очевидним наслідком його громадянської активності, зокрема й інциденту, під час якого «афганці» повернулися спиною до Януковича. Звичайно, така неповага є неприємною для будь-якої людини, однак учасники бойових дій в Афганістані лише відповідали взаємністю Януковичу, який давно розвернувся дупою не лише до «афганців» та «чорнобильців», а й до українців, росіян і всіх громадян України.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10017.html

Лісничі з-під Рівного збиратимуть сміття на "Toyota Camry"

Держпідприємство "Клесівське лісове господарство" Рівненської області придбало автівку Toyota Camry.
Угода з компанією "Агат авто" була укладена 18 січня за результатами тендеру, повідомляють "Наші гроші", посилаючись на "Вісник державних закупівель".
Вартість угоди склала 422 тисячі гривень.
У технічному завданні конкурсної документації вказано, що планується придбати "автомобіль вантажний (сміттєзбирач – автомобіль для вивезення сміття)".

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/21/6959128/

Регионал присвоил детский туберкулезный санаторий в Крыму. Построил особняк и гостиницу. + ВИДЕО.

Городской голова Алупки регионал Виктор Толстоног построил себе дом и гостиницу в природоохранной зоне Воронцовского дворца.
Как сообщает Цензор.НЕТ, до своего избрания мэром Алупки от Партии регионов Толстоног занимал должность зампредседателя Голосеевской госадминистрации в Киеве и курировал детский противотуберкулезный санаторий «Шахтер». В 1998 году санаторий стал частной собственностью.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/197934/regional_prisvoil_detskiyi_tuberkuleznyyi_sanatoriyi_v_krymu_postroil_osobnyak_i_gostinitsu_video

Рейдерство от "регионалов": ПР оккупировала помещение государственной аптеки в Крыму. ФОТО

В помещении, где ранее находилась государственная аптека, начала работу общественная приемная Партии регионов.
В Симферополе на улице Трубаченко в нескольких комнатах цокольного этажа одной из многоэтажек вместо аптеки, закрытой несколько лет назад на ремонт, появилась общественная приемная депутатов Партии регионов Симферопольского городского совета и Центрального района Симферополя, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на НР.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/photo_news/197987/reyiderstvo_ot_regionalov_pr_okkupirovala_pomeschenie_gosudarstvennoyi_apteki_v_krymu_foto