Про співтовариство

Це співтовариство створено з метою просування політичних статей.
Учасниками можуть стати блогери, які мають різні політичні уподобання, та публікують замітки на політичну тематику.Цензура з боку модераторів відсутня.Модератори повинні бути з різними політичними уподобаннями.Модерація проводиться тільки на основі колегіального рішення, та після обговорення учасниками.
Вид:
короткий
повний

Лента блогеров.

Історію може рухати активна і переконана меншість але...

  • 05.02.12, 17:55

Phys. Rev. E 84, 011130 (2011) [8 pages] J. Xie, S. Sreenivasan, G. Korniss, W. Zhang, C. Lim, and B. K. Szymanski  Social consensus through the influence of committed minorities We show how the prevailing majority opinion in a population can be rapidly reversed by a small fraction p of randomly distributed committed agents who consistently proselytize the opposing opinion and are immune to influence. Specifically, we show that when the committed fraction grows beyond a critical value pc~10%, there is a dramatic decrease in the time Tc taken for the entire population to adopt the committed opinion. In particular, for complete graphs we show that when p<pc, Tc~exp[а(p)N], whereas for p>pc, Tc~lnN.

Популяризовано ці дослідження наприклад в:

http://www.physorg.com/news/2011-07-minority-scientists-ideas.html

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/07/110725190044.htm

http://www.freakonomics.com/2011/07/28/minority-rules-why-10-percent-is-all-you-need/

Результати  досліджень викладені у Phys. Rev. E 84, 011130 (2011)  в статті, що можна перекласти так «Одностайність у суспільстві, що створена під впливом переконаної у своїх поглядах меншості»

Короткі висновки з оригіналу та з цих посилань.

Дослідники з Політехнічного Інститут Rensselaer  з’ясували–щойно відсоток людей з непохитними переконаннями досягає десяти відсотків, їх погляди в будь-якому разі будуть прийматися більшістю. Вчені використовували обчислювальний та аналітичний методи, щоб визначити той вирішальний момент, коли переконання меншості стає думкою більшості. Були виявлені наслідки для навчання та вплив на соціальну взаємодію в залежності від різноманітних факторів, починаючи від поширення нових технологій і закінчуючи політичними переконаннями.

B. K. Szymanski :«Коли кількість прихильників певних поглядів є меншою за 10 відсотків, то немає явного прогресу у поширенні ідей. Для того, щоб думка меншості стала громадською, потрібна буде неймовірна кількість часу, котру можна буквально порівняти з віком Всесвіту»  «Але коли кількість прихильників ідеї переходить межу 10%, переконання розповсюджуються з космічною швидкістю (
після порогу у ~10% починається експоненційний зріст нових переконань.думка меншості "поглинає" оригінальну думку більшості (показано зеленим кольором) 
За словами B. K. Szymanski , прикладом можуть стати нещодавні події у Єгипті та Тунісі: «В цих країнах диктаторів, котрі були при владінапротязі десятиліть, раптово повалили всього за кілька тижнів» 

Важливий аспект: відсоток прихильників певної думки, необхідний для впливу на більшість, суттєво не змінюється, незалежно від співтовариств, в яких знаходяться прихильники ідей. Іншими словами, необхідний для впливу на суспільство відсоток прихильників думки лишається приблизно на рівні 10 відсотків, незалежно від того, де і як виникла чи розповсюджувалась та чи інша думка у суспільстві. Щоб зробити остаточні висновки, дослідники створювали комп’ютерні моделі різних видів соціальних мереж. У одній з них член мережі був пов’язаний з кожним іншим. У другій моделі були особи, зв’язані з великою кількістю людей, що робило їх центром думок та лідерами. В останній моделі у кожного учасника була приблизно однакова кількість зв’язків з іншими людьми. Вихідним станом кожної моделі була суттєва кількість

прихильників традиційних для суспільства поглядів, де кожен володів своєю особистою думкою, але, що суттєво, також був відкритим для інших ідей. 

Тільки-но співтовариства були створені, вчені вводили туди кілька глибоко переконаних людей по всій мережі. Ці люди мали повністю сформовану думку і не збиралися якимось чином її змінювати. Тільки-но ці глибоко впевнені у своїх поглядах люди починали спілкуватися з тими, хто дотримувався традиційних поглядів, думка більшості починала змінюватись. 

«Зазвичай люди почувають себе не в своїй тарілці, якщо вони не поділяють загальну думку, тому вони зажди шукають компроміс. Ми встановили цю тенденцію в кожній з груп», – говорить один з авторів доповіді S. Sreenivasan. Кожен з учасників кожної моделі «мали розмову» про свої погляди. Якщо думка слухача співпадала з думкою того, хто починав розмову, це посилювало переконання першого. Якщо ж його думка відрізнялась, «слухач» починав задумуватись про це і розповідав свої про свої сумніви іншій людині. І якщо ця людина поділяла цю нову думку, то слухач починав підтримувати ці ж погляди.

«Тільки-но ці агенти змін починають переконувати все більше і більше людей, ситуація змінюється. Люди спершу починають сумніватися у своїх власних поглядах, а потім повністю приймають нові ідеї і навіть розповсюджують їх. Якщо прихильники іншої думки просто вплинуть на своїх сусідів, це нічого не змінить у великій системі, про що ми можемо впевнитись, поглянувши на ситуацію, коли кількість прихильників є меншою за 10 відсотків», – S. Sreenivasan Цей дослід допоміг зрозуміти, як розповсюджується та, чи інша думка. Його співавтор G. Korniss пояснює:

«Існують очевидні ситуації, коли потрібно знати, як розповсюдити ту чи іншу думки, або ж навпаки – придушити розповсюдження якоїсь думки. Іноді необхідно швидко вмовити жителів цілого міста залишити його перед тим, як ним пройде смерч, або ж розповсюдити нову інформацію для запобігання захворювань в селі». 

Наразі дослідники знаходяться в процесі пошуку колег, котрі займаються соціальними та іншими науками, щоб порівняти свої результати, отримані за допомогою комп’ютерних моделей, з історичними прикладами. Вони також планують вивчити можливі зміни відсотку певних поглядів у суспільстві, якщо воно розділене. В ньому, замість одних, традиційних для всіх поглядів, існують дві різні думки, котрі протистоять одна одній. Прикладом такої моделі можуть слугувати відносини республіканців та демократів у США. 

Спонсором цього дослідження була Лабораторія сухопутних військ США і воно є частиною величезного комплексу робіт, котрий відбувається у Політехнічному інституті Rensselaer , де зібрані кваліфіковані у різних сферах дослідники (соціологія, фізика, інформаційні технології, проектування) для того, щоб вивчити соціальні зв’язки. Вивчаються основи структури суспільств, і як ці структури були змінені сучасними технологіями. Їхньою метою є більш глибоке розуміння співтовариств та виявлення чіткої наукової основи для науки, що вивчає соціальні мережі та виникла зовсім нещодавно.

Існуюча система заганяє українців у рабство

  • 05.02.12, 16:35

Рабство прийнято вважати пережитком минулого. Але чи так це? Чивідчуваєте ви задекларовану  рівність у правах з усіма іншими?  Як би це не було сумно, рабство все ще з нами. Тут, сьогодні і зараз. Більше того, воно має тенденцію до поглиблення. Хтось цього не помічає, хтось не хоче. А хтось дуже старається щоб усе так і залишилося.  Рабство - це система устрою суспільства, де людина (раб) є власністю іншої людини (господаря) або держави.

У 4 пункті Загальної декларація прав людини ООН розширила поняття раб до будь-якої особи, яка не може з власної волі відмовитися від роботи.

Подивімося на ситуацію в Україні. Згідно з недавнім опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, у 43,8% українців грошей вистачає лише на їжу, а на придбання одягу практично не вистачає коштів. При цьому 16,2% респондентів стверджують, що їм доводиться істотно економити, тому що грошей не вистачає навіть на їжу. Різке подорожчання основних продуктів харчування, урядові реформи, майбутнє економіки породили у споживачів песимістичні настрої: 60% українців перебувають у стані депресії.  Можновладці прийшли до висновку, що вони, відкрито не називаючи людей рабами, і так зможуть тримати їх у злиднях, голоді і отримувати всю їхню роботу за копійки. Тому в Україні бідні стрімко стають ще злиденнішими, а багатші (за рахунок бідних) ще заможнішими.

 Сучасне рабство приймає витончені форми. Це відчуження народу (громади, населення) від загальнонародної власності, природних ресурсів (копалини, річки і озера, ліси і землі) і територій шляхом несправедливої приватизації (монополізації) прав. Схеми відчуження і володіння реалізуються за рахунок утисків у правах частини населення і соціальних груп. Надприбутки владних «сімей» та наближених до них і неадекватна оплата праці простого народу є характерною ознакою сучасного рабства. Такі утиски в правах ураження в правах застосовуються у рейдерських захопленнях, корупційних схемах і у випадках шахрайства.  Будь-які форми неадекватного застосування пільг та нерівності в розподілі ресурсів є прихованою (неявною, частковою) формою рабського становища певних груп населення. 

 Найголовнішою ознакою рабства в Україні є економічний примус людей до постійної роботи. Сучасний раб змушений працювати без зупинки до смерті, тому що коштів, зароблених рабом за 1 місяць, вистачає, щоб оплатити житло за 1 місяць, харчі за 1 місяць і проїзд за 1 місяць. Оскільки грошей вистачає у сучасного раба завжди тільки на 1 місяць, сучасний раб змушений працювати все життя до смерті. Пенсія також є великою фікцією, тому що раб-пенсіонер віддає всю пенсію за житло і їжу, і у раба-пенсіонера не залишається вільних грошей.

 Не забуваймо також, що через злиденне життя за кордоном вимушені працюювати близько 6 млн. українців, половина з них - на постійній основі. Вони там майже задарма працюють сумлінніше, ніж інші «остарбайтери». А понад 100 тисяч українців пройшли через справжнє (не часткове і не приховане) трудове і сексуальне рабство.

 При цьому населення продовжує терпіти. Отець Орест Фредина (УГКЦ) нещодавно сказав: «Брак милосердя та багато терпіння – ознака рабів. А  Л. Вовенарг висловився так: «Рабство може принизити людей настільки, що вони починають любити його». 

Пора українцям усвідомити, що рабство їх знищить, якщо вони не повстануть проти нього.

Павло СІЧКАР

 

Про роковини Прокоповича, деяких українців та РФську імперію

  • 05.02.12, 16:03

«Розбити російський месіянізм – це значить не тільки відкрити семафор для експреса радісної творчости, який вітром свого руху почне дісну весну народів, але й  звільнить московську молодь від вікових забобонів великодержавности.» (М. Хвильовий,  «Україна чи Малоросія?» твори в п’ятьох томах, т.ІV, 1926, ст.413) 

        Нещодавно виповнилося 330 років від дня народження Феофана Проковича - це одна з нагод, щоб пригадати на тлі ціє ївизначної і суперечної за характером постаті та задуматись над тим, як то наші земляки докладали своїх зусиль до створення з початку царської, а згодом  комуністичної російських імперій. На цю тему є доволі багата література, її не спосіб перечислити в одній статті, як рівно ж не спосіб перечислити всіх тих, які по своїй і не посвоїй волі будували імперію зла.

 Імперію як першу, так і другу, яких найяскравішою рисою проявлялася жорстокість як масове і систиматичне та хворе безумство. Через жалюгідний російський імперіалізм і спрагу панування над іншим народом та поширення своєї території розпочалася вже декілька століть трагедія нашого народу. Минають віки, міняються державні системи і наростають нові покоління, а це імперське безумство ніяк не зупинити. Нема нічого дивного, що кращі сини українсїкого народу костеніють перед ганебними вчинками, які безустанно отримує наш народ від шовіністично настроєних т. зв. великоросів. 

 До цього часу ніхто не склав докладного реєстру, скільки визначних українців в усіх ділянках науки, духовно-культурного, мистецького та релігійного життя піднимали рівень культури в нашого північного сусіда. Всі ми повинні ці правди доглибно  пізнати і засвоїти не лише для себе, але їх конче треба переповідати світові.

 Після Переяславської угоди було переселено чимало українських діячів, таких як Єпіфаній  Славинецький, Арсеній Сатановський, Семеон Половєкий, Інокентій Ґізель, Лазар Баранович та ін., в далеку Росію, щоб вони там піднимати культурно-освітню роботу. Росії головною метою йшлося, щоб вбити національну свідомість українців і знистити усякі джерела, які цю свідомість породжують.

Тому вони дуже хитро заманювали за допомогою найрізніших методів до переселення провідних діячів в глибину Росії.   Для прикладу погляньмо в релігійне життя російської імперії приблизно середини XVIII століття. Важко повірити, але у тому періоді імперською церквою Росією в більшості керували українці. Зі 127 архієреїв, які в 1700-1762 рр. займали російські кафедри, 70 були українцями, 47 - росіянами, решта - представниками інших національностей. В жовтні 1700 р. помирає патріарх Адріан. Цар не дозволяє обрати нового церковного настоятеля, натомість призначає на патріарший пост українця Стефана Яворського (до речі, галичанина за походженням).

 Уродженець Яворова під Львовом, Стефан Яворський став де-факто Московським патріархом, в руках звичайно царя. Після його смерті патріархії вже не було - залишився тільки Синод.  Патріаршество було скасоване Петром I. Щойно титул «Патріарх Московський і всієї Русі» прийнятий був остаточно в 1943 році і його очолив Сергій за пропозицієюЙосипа Сталіна і надано йому титул  Патріярх «Московський і всієї Росії». Заміна Росії на Русь в титулі Патріарха пов'язана з тим, що з виникненнямСРСР під Росією офіційно розумілася тільки РРФСР, тоді як юрисдикція Московської Патріархії тягнулася і на територію інших республік Союзу.

 Пам’ятаємо, як то РПЦ при вспівпраці НКВД в 1946 р. на псевдо соборі у Львові ліквідувала УГКЦ. Зрештою, Російська  церква як в минулому, так і в сучасному була і залишається інституцією і послушним знарядям іперії і виконує вона місію політичну, а не релігійну. Типовим прикладом може послужити сучасний Мословський Патріарх РПЦ Кіріл (Гундаєв), який наосліп реалізує вказівки, отримані від керівництва з Кремля. 

 Коли говоримо про прислужництво, то серед іншого треба назвати імперського канцлера Олександра Безбородька, дипломата і міністра внутрішніх справ, особистого друга Олександра І-го Віктора Кочубея та  відомого церковного і громадського діяча, письменника та феноменального проповідника і педагога - Феофана Прокоповича, який на початку своєї кар’єри так як і Петро Могила, намагався працювати на добро свого народу і згодом заломався і пішов на службу імперії, при тому погасивши до певної міри в собі іскри свого великого таланту.

 Важко знайти таку галузь науки, в яку б особливо в першій половині свого життя Прокопович не зробив би свій помітний внесок. Вистарчить назвати математику, фізику, історію, геометрію, філософію, богослов’ю, реторику, етику, педагогіку, літературознавство і так можна перераховувати його колосальний вклад в науку і її розвиток. 

 Тому нам варто ближче познайомитись з цією незвичайноюч а при тому нещасливою  постаттю, якої талант не був вповні використаний на добро свого народу. Народився Феофан 8 червня 1681 р. в Києві і від уродження названий був Єлизаром чи Єлисеєм. В молоденькому віці Єлисей осиротів, і його забрав на виховання до себе дядько по матері Феофан Прокопович, котрий обіймав на той час посаду намісника київського Братського монастиря та виборного ректора Києво-Могилянської колегії.

 Треба зазначити, що Мати Єлисея походила з родуПрокоповичів. Початкову школу хлопець закінчив при Братському монастирі, де він навчався протягом трьох років. Восени 1687 р. продовжував навчання  в Києво-Могилянській колегії. Вчився добре і  після смерті дядька йому допоміг матеріяльно вчитись київський міщанин. Але в коротці Єлисій рішив переїхати з Києва до Львова, а потім до Кракова, де став греко-католиком, прийнявши при цьому ім'я Самійла. Тут, протягом двох років викладав поетику та риторику у місцевій школі, а згодом став її префектом і безустанно поглиблював свої знання. Отримавши від митрополита УГКЦ рекомендаційного листа він виїхав до Риму, де у 1698 р. вступив  на навчання до колегії св. Афанасія, створеної папою Григорієм ХІІІ. Тут протягом 3-х років він студіював риторику, піїтику, філософію, історію, богослов’я і досяг, як зазначається в одному з тогочасних документів, «найвищого успіху серед студентів».

 Слід згадати, що вже тоді Афанасій володів бездоганно багатьма мовами, писав українською, латинською, російською, старослов'янською, німецькою, англійською, французькою, шведською, польською мовами.Його широка полінгвістична культура вражала навіть багатьох викладачів. Цікаво, що  в записах  він послуговувався ім'ям Самійла Церейського тобто вживав справжне прізвище по батькові. Повернувши з Риму до Києва в 1704 р., молодий учений знову без глибшої застанови перейшов у православ’я і взяв собі ім’я свого дядька - ФеофанПрокопович. 

 У Києві він застав небагато вчених, з якими міг би зрівнятися у знаннях. Відтак з 1705 р. Феофан Прокопович - уже став професором Києво-Могилянської академії, де викладав послідовно риторику, філософію, а в межах філософії — фізику, арифметику, геометрію, логіку й богослов’ю. Крім того викладав він дуже цікаво етику. У тому предметі докладно розяснював основні завдання етики в житті людини та  засуджував ряд негативних рис людської поведінки, які негативно впливають на долю і почуття людини. Його глибокі знання педагогічний хист та взірцева реторука ставляли Феофана в найкращі позиції серед вчених. Він разом з таким колективом, як Інокентій Гізель, Іоанникій Галятовський, Іоасаф Кроковський, Л. Баранович, Г. Кониський та ін. майстерно провадили педагогічно-виховну роботу.

 Однак серед того колективу Феофан досягає  найвище признання серед вчених і він стає префектом, потім ректором, а водночас ігуменом Братського монастиря, до якого академія була приписана. Крім того Прокопович, співпрацював з такими видатними українськими просвітителями, як В. Ясинський та Г.Одорський та багатьма іншими, а в тому співпрацює із вченими зарубіжними із ними обмінювався науковими знаннями, дослідами та педагогічними спостереженнями. У своїх працях Прокопович неодноразово давав відсіч тим, хто сіяв ворожнечу між народами  й робив різниці між християнами. 

Він впроваджував ряд цінних освітніх, релігійних та технічних  реформ, які були спрямовані на покращення умов життя. Надзвичайно багато уваги приділяв філософії і твердив, що філософське мислення, як і мислення взагалі людей науки, має ґрунтуватися не на авторитетах, а на здоровому глузді вчених. Риторику називав «царицею душ» і «княгинею мистецтва» і свої твердження операв на найбільш суттєвих ідеях Арістотеля і античній філософії. Написав визначний твір про філософію, який складався з десяти книг. У кожному розділі вчений  намагався довести і переконати читача, що за допомогою мистецтва слова, можна надзвичайно богато розв’язати складних питань  і пояснити за допомогою красномовства найбільш складні проблеми.

Використовуючи феноменальні знання з реторики він творив свій стиль і свою метафору так у філософії, яй і в риториці. За тим підручником вчилися не лише українські учні, але і зарубіжні, а в тому і використовивався на юридичних факультетах та в судівництві також за межами України. Він також  автор славнозвісного «Букваря», який широко використовивався в педагогіці. Понадто Феофан пише віршований твір у жанрі «трагедокомедії» «Володимир», присвячений запровадженню християнства на Русі-Україні, а також окремі праці присвятив  боротьбі прогресивних, просвітницьких сил з реакційними. При тому в позитивних кольорах змалював постать українського гетьмана Івана Мазепу, звеличував красу  Києва і України. Тим всім звернув на себе царських наглядачів за українсїкою наукою і вони разом з російськими аґентами не лише спаралізували життя вченого, але як закладають окремі дослідники переломали йому націоналїнуй хребет. Від того часу ми помічаємо, що вчений починає працювати за визначеним курсом царської політики, під політичним туском тобто працює за диктатом окупанта і закріплює те, що для України становить глум і  репресії, цього інакше пояснити неспосіб.

Науковий велетень з нестійкою націоналїною свідомістю перетворюється на марйонетко чужих і ворожих ідеологій Україні. Відомо, що в 1720 р. указом Петра І було заборонено друкування книжок українською мовою і цар Петро І провадив твердий курс русифікаційний, цьому курсові не запротестував Прокопович, якого як на іронію цар оголосив своїм радником. Найкраще цю політику й дух імператорів характеризує Шевченко; «Це той Перший, що розпинав Нашу Україну. А вторая доконала Вдову –сиротину… Кати, кати, людоїде…» І цей кат Петро І, з вченого Прокоповича зробив прислужника імперії. За його національне відступництво й покірливість імперії Петро І навіть в 1711 р. призначив на коротко Феофана ігуменом Братського монастиря та ректором Києво-Могилянської академії.

За період читання курсу богослів'я у Киево-Могилянській академії з 1712-го по 1716 р. Ф. Прокопович написав сім трактатів, в яких намагався викласти основні богословські догми. До пояснення природних явищ підходив з позицій наукового експерименту. Він один з перших у тодішній Росії почав використовувати мікроскоп, телескоп. На початку 1716 р. Петро І відкликав Ф. Прокоповича з Києва і переніс його до  до Петербурга, вважаючи що навіть його присутність в Україні звільнює процес русифікаційний.

В Петербурзі Прокопович був використаний до упорядкуваня генеалогічних таблиць російських правителів і підготував все це до друку. Обдарований талант Прокоповича під впливом імперії почав занепадати. Колишмій  ректор Києво-Могилянської академії вчений заставлений бути підрядним Петра І  і займатися не суто науковою справою, а виконанням примх імператора. До такого рівня знизився, що 1718 р. на суді над цесаревичем Олексієм заставлено Прокоповича виголосити «Слово о власти и чести царской», в дусі проімперському і він послушно це  зробив. За цей виступ був він звинуваєений духовенством у боговідступництві. Почалася проти нього боротьба, яка тривала майже  до кінця життя Феофана. Останні роки Прокопович використав на опрацювання церковно-богословських трактатів і реформ, писав публіцистичні статті, підручники, редагував переклади, готував передмови, опрацьовував історичні довідки тощо. Написав за наказом  працю  «Духовного регламенту» (1720) в якій намагався обгрунтувати не лише світську владу, але й духовну. Опрацював також публікацію сперту на Овідія, Ціцерона, Таціта, Плінія, Тіта Лівія, Плутарха та ін. в якій  доводив, що римський імператор носив титул первосвященика і тому християнські государі мають стояти на чолі церкви тобто церква має стати трансмісією влади.

Після смерті Петра І в 1725 р. Феофан втратив свого пана якому так з собачою вірністю  служив. Почався для нього період переслідувань і частинно публічних зневаг. Як людина яка втратила свою націоналїну гідність, він знову почав шукав пітримку в цариці   Катерини ІІ, яка з ласки його призначила  новгородським архієпископом, а у липні того ж року у Троїцькому соборі вона всенародно оголосила його віце-президентом Синоду. Прокопович хотяй виявився талановитою постатю, але за характером дав себе пізнати як людина слабка в національною розгубленою свідомостю. Податна у цій складній епосі не лише міняти релігійні конвесії, але і духовно-національні цінні переконання. 

Тому своїм життям заслужив собі на таку гнебну долю - прислужника. Роздумуючи над долею України в російській займанщині і підбиваючи підсумки сказаного, мені мимоволі приходять на гадку слова умираючого М. Гоголя із «Записок божевільного» «Ні, я більше не маю сил терпіти. Боже! Що вони роблять зі мною! Вони ллють на мою голову холодну воду! Вони не чують, не бачать, не слухають мене. Що я зробив їм? За що вони мучать мене? Чого хочуть вони від мене бідного? Що можу я дати їм?... Рятуйте мене! Візьміть мене! Дайте мені трійку бистрих як віхор коней! Сідай мій ямчику, дзвони мій дзвіночку, скачіть коні, і несіть мене з цього світу!  Он небо клубочиться перед мною, зіронька сяє в далені… Чи не дім то мій синіє в цій далені? Чи не мати моя сидить перед вікном? Матусю рятуй твого бідного сина!... Немає йому місця на світі!». Так внутрішньо мучило передсмертне почуття Гоголя, нагадувало йому долю сина Тараса Бульби, якого він так майстерно описав. Занепав силою, ця аналогія викликує душевні драми всім тим, які пожертвувасли свій талант не вповністю своїй корінній Батїківщині. Помер також ФеофанПрокопович у Петербурзі 8 березня 1736 р. далеко від рідної землі, серед чужих і Похований у Новгородському Софійському соборі.

Ярослав Стех

В Газпроме наконец признали, что давали Европе меньше газа

  • 04.02.12, 14:01
Россия на несколько дней снизила поставки газа в Западную Европу, в объеме до 10%, но затем объемы поставляемого газа вернулись к показателям, предусмотренным контрактом.

Как передает РИА «Новости», об этом сообщил зампред правления холдинга "Газпром" Андрей КРУГЛОВ.

В субботу глава правительства РФ Владимир ПУТИН встретился с вице-премьером Игорем СЕЧИНЫМ и зампредами правления "Газпрома" Александром МЕДВЕДЕВЫМ и Андреем КРУГЛОВЫМ и обсудил с ними ситуацию в энергетике вообще, а также вокруг поставок газа в европейские страны.

Он спросил, как сейчас выполняются поставки газа, в частности, в европейские страны.

А.КРУГЛОВ признал, что в течение нескольких дней было небольшое уменьшение поставок в эти страны объемом до 10%, но затем поставки возвратились в объемы, предусмотренные контрактом.

Он также отметил, что "Газпром" не сможет поставить европейским потребителям дополнительные объемы газа, которые они запросили.

Ранее ряд европейских стран заявили, что недополучают оговоренные контрактами объемы российского газа. Зампред правления "Газпрома" А.Медведев в четверг сказал, что в связи с суровой зимой компания, напротив, максимально нарастила поставки в Европу - их суточный объем соответствует 180 миллиардам кубометров газа. А.МЕДВЕДЕВ выразил недоумение по поводу сообщений о якобы значительных сокращениях поставок российского газа в Европу. Однако пресс-секретарь Еврокомиссии Марлене ХОЛЬЦНЕР в пятницу заявила, что Россия сократила поставки газа в девять европейских стран.

"По дальнему зарубежью заявки выполняются в соответствии с контрактом в настоящее время, мы видим, что объем заявок увеличился, у нас существует утвержденный график поставок газа в Западную Европу", - заявил А.КРУГЛОВ.

По его словам, в рамках этого графика поставки осуществляются.

"Но дополнительные объемы, которые наши западноевропейские партнеры просят поставить", "Газпром"в настоящее время удовлетворить не может", - сказал зампред правления компании.

==========================================================

P.S.

Получается, что Украина таки газ не воровала, а Газпром просто НЕ МОЖЕТ и Nord Stream не помог !

А это означает, что газа-то в РФии нет, а только мыльные пузыри. 

Войска НАТО в Калининграде-россиян пугают Россией без Путина

  • 03.02.12, 19:23
Сторонники Путина создали агитационный "ужастик" на тему "Россия без Путина – Россия без будущего".

Как сообщает Цензор.НЕТ, ролик предвещает россиянам полный гуманитарный, социальный, экономический и геополитический крах страны в том случае, если Владимир Путин не станет новым Президентом России.

Інформаційний бюлетень

  • 02.02.12, 23:35
Випуск №126 від 2 лютого 2012 року



Министерство Табачника лишает возможности получить профессию 300 студентов-инвалидов. Вместо колледжа будет гостиница к Евро-2012. + ВИДЕО .

Международный медицинский колледж, в котором на специальностях "массажист" и "зубной техник" учиться около 300 студентов с ограниченными возможностями оказался на грани закрытия. В его учебных помещениях планируется обустроить хостел для футбольных болельщиков.
Как сообщает Цензор.НЕТ, Минобразования обещает всем найти место для учебы, но другого учебного заведения для студентов-инвалидов в Украине нет.

http:// censor. net. ua / video _ news /196036/ ministerstvo _ tabachnika _ lishaet _ vozmojnosti _ poluchit _ professiyu _300_ studentovinvalidov _ vmesto _ kolledja

Микола Томенко: Українці живуть менше від європейців на тринадцять з половиною років

У четвер, під час засідання «круглого столу» на тему: «Яким повинен бути в Україні 2012 рік – Рік спорту та здорового способу життя», Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко звернув увагу на проблему тривалості життя в Україні.
«Сьогодні ми знаходимося в такій ситуації, коли влада не лише щорічно, а й щомісячно повинна починати свою роботу з оцінки таких базових характеристик, які стосуються загальної якості життя людини, особливо у вимірах тривалості життя», - зазначив Віце-спікер.
Микола Томенко нагадав, що станом на 1 січня 2012 року Україна за тривалістю життя відстає від країн Європейського Союзу на десять з половиною років життя.

http://byut.com.ua/news/9781.html

Розвідка США: Через Януковича українська демократія – в облозі

Під керівництвом Віктора Януковича українська демократія опинилася в облозі, Київ все більше і більше наближається до авторитаризму.
Про це за заявив директор Національної Розвідки США Джеймс Клаппер, виступаючи в середу у Конгресі з доповіддю про загрози американській безпеці, передає Радіо "Свобода".
За його словами, ув’язнення Юлії Тимошенко є лише одним прикладом цієї тенденції.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/2/6948128/view_print/

У сенаті США вважають незаконним ув'язнення Тимошенко

Голова підкомітету з європейських справ міжнародного комітету Сенату США Джин Шахін вважає незаконним тюремне ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.
"Подальше тюремне ув'язнення Юлії Тимошенко на підставі сумнівних, політично мотивованих звинувачень є неприйнятним і суперечить принципам вільної та прозорої системи", - йдеться в заяві Шахін.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-483371.html

Експерт: ждать улучшения жизни в 2012 году не стоит

По последним данным Центра Разумкова, рейтинг власти, в частности, правительства составляет всего 4-4,5%. Об этом в интервью ЛIГАБiзнесIнформ заявил ведущий эксперт Центра Разумкова, бывший первый заместитель министра труда и соцполитики Украины Павел Розенко.
"С таким рейтингом вступать в избирательную кампанию - самоубийство. Поэтому в правительстве уже озвучиваются всякого рода безумные идеи", - отметил он.
Одна из последних, по словам П.Розенко, - возвращение вкладов Сбербанка СССР. "Но в бюджете на 2012 год не предусмотрено на эти цели ни копейки. Люди хотят этого, поэтому тема будет подниматься, чиновники будут ходить по телеэфирам, рассказывать, но в итоге ничего сделано не будет", - считает он.

Більше про це читайте: http://glavnoe.ua/news/n94732

Правками в УПК регионалы навредили всему обществу, - эксперт

Правками в Уголовно-процессуальный кодекс Украины касательно ограничения сроков ознакомления с материалами уголовного дела Партия регионов хотела навредить экс-премьер-министру Украины Юлии Тимошенко, а навредила всему обществу. Об этом заявил ЛІГАБізнесІнформ правозащитник Михаил Серебряков, комментируя действующую редакцию статьи 218 УПК, регулирующую порядок ознакомления обвиняемых и защитников с материалами уголовных дел.
Эксперт напомнил, что 8 апреля прошлого года народные депутаты от Партии Регионов и президент Украины Виктор Янукович "протолкнули" в УПК дополнения, согласно которым в случае "промедления" в ознакомлении с материалами дела обвиняемым или его защитником судья может установить срок, в течение которого они должны ознакомиться с материалами дела. По истечении этого времени обвиняемый и его защитник будут считаться ознакомленными с материалами дела автоматически, независимо от того, так ли это.
По мнению Серебрякова, внедрение таких ограничений фактически поставило сторону защиты в неравное процессуальное положение. "

Більше про це читайте: http://news.liga.net/news/politics/600399-pravkami_v_upk_regionaly_navredili_vsemu_obshchestvu_ekspert.htm

В Одессе захвачен оппозиционный телеканал

В Одессе неизвестные в масках захватили помещение телеканала «Новая Одесса» по адресу Фонтанская дорога, 11.Об этом «Думской» сообщил главный редактор канала Сергей Братчук.
По его словам, захват произошел примерно час назад. Вооруженные люди заняли все здание, никого не впускают и не выпускают. Внутри находятся сотрудники канала. Сам Братчук — на улице.
«Кто эти неизвестные и что им надо, я не знаю», — сказал он.

http://lb.ua/news/2012/02/02/134863_v_odesse_zahvachen_oppozitsionniy.html

Інформаційний бюлетень

  • 02.02.12, 09:43
Президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон: Я хочу особисто побачити Юлію Тимошенко

- Отже, ви погоджуєтеся з визначенням, що Юлія Тимошенко є політичним в'язнем?

- Якби вона не була б політичним в'язнем, то вже точно кимось дуже до нього подібним. Варто називати речі своїми іменами. Бажання відсторонити її від політичного життя є очевидним.

Я не стану висловлюватися по суті звинувачень, що висунуті проти пані Тимошенко. По-перше, бо не маю достатньо елементів і, по-друге, бо не хочу втручатися до внутрішніх справ України. Існує незалежність судочинства, свобода судочинства... Принаймні, я дуже сподіваюся, що вони існують. Але події аж надто скидаються на політичний процес.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/1/6946389/

Білборд Януковича обкидали сніжками та обляпали чорною фарбою

Сьогодні вночі у Кузнецовську Рівненської області невідомі обкидали сніжками та обляпали чорною фарбою білборд із зображенням Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, встановлений в районі автовокзалу.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-483278.html

Юлія Тимошенко: Світу не варто сподіватися на цивілізований діалог з Януковичем

Я хочу попередити європейських політиків про абсолютну марність сподівань на порозуміння з українським диктатором. Поняття честі, гідності та дотримання слова ніколи не були йому зрозумілими і такими ніколи не стануть.
Щоб зняти всі можливі питання, я мушу зазначити, що я виступаю категорично проти будь-яких санкцій стосовно України, якщо вони бодай ледь-ледь торкнуться простих людей, а не влади. Але я зобов'язана пояснити світу, з ким вони мають справу, щоб не плекати зайвих ілюзій щодо можливого розвитку політичних процесів в Україні.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9767.html

В Севастополе людям отключили газ

Об этом пишет «sevnews.info», сообщает Цензор.НЕТ.

На сегодняшний день без газа остались жители центральных улиц города, а также районов Камышовой и Стрелецкой бухт.
Издание сообщает, что в Гагаринском районе проблемы начались еще 30 января. В связи с аварийной ситуацией на котельной в Камышовой бухте, в домах по улицам Степаняна, Героев Сталинграда, на проспекте Октябрьской революции, а также в 5-ом микрорайоне пропало отопление.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/195914/v_sevastopole_lyudyam_otklyuchili_gaz_mer_prosit_kabmin_o_pomoschi

Через EX . UA "упав" сайт Партії регіонів

Офіційний сайт політичної сили Віктора Януковича - Партії регіонів - перестав бути доступним приблизно з 18 години.

Головна сторінка не завантажується взагалі. Скоріше за все сайт ПР став черговою "жертвою" незадоволених закриттям файлобмінника EX.UA хакерів. Цілком можливо, що сервер не витримав великої кількості відвідувачів та запитів.

Сьогодні з ранку те ж саме відбувається і з сайтом президента.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_cherez-ex-ua-upav-sajt-partiji-regioniv/420887

Из-за кортежа Януковича гаишники остановили "скорую" с включенными мигалками. + ВИДЕО.

На видео видно как автомобиль "скорой помощи" с включенными мигалками останавливается на перекрестке по требованию сотрудника ГАИ. Через несколько мгновений мигалки были выключены и медики стали дожидаться проезда кортежа.

Как сообщает Цензор.НЕТ, пользователь, разместивший это видео в интернете, уверен, что это был кортеж Президента Украины Виктора Януковича*.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/195921/izza_korteja_yanukovicha_gaishniki_ostanovili_skoruyu_s_vklyuchennymi_migalkami_video

Сыну "регионала", убившему человека, смягчили приговор из-за болезни

Сын главы "Укравтодора" и члена Партии регионов Владимира Демишкана Cергей был приговорен судом к условному наказанию за похищение и убийство бизнесмена.

Смягчающим обстоятельством для суда стало наличие у Демишкана тяжелого заболевания — рака четвертой степени, пишет Дело.

Більше про це читайте: http://lb.ua/news/2012/02/01/134725_sinu_regionala_ubivshemu.html

Березовський: Різниця між Путіним і Януковичем у наявності судим

  • 01.02.12, 22:09

Опальний російський олігарх Борис Березовський не бачить різниці між українською та російською владою — і там і там бандити.

Борис Березовський у черговий раз назвав українського і російського президента злочинцями.

«Влада в Україні — бандитська, така сама, як і в Росії. Просто Янукович — дипломований злочинець, якого було засуджено, а Путіна — поки що ні», — сказав Б.Березовський в інтерв'ю «Главкому»

Відповідаючи на питання, чому Віктор Янукович тримає Юлію Тимошенко у в'язниці, незважаючи на величезні іміджеві втрати, Б.Березовський відповів: «Я — поганий психолог і не знаю, що коїться в голові у Януковича. Я тільки знаю, що ця макітра — бандитська».

Нагадаємо, може хто призабув, що В.Янукович у молодості двічі сидів у в'язниці за кримінальні злочини.

Вслед за сайтами МВД, Президента и ПР ушел в астрал сайт Кабмина

  • 01.02.12, 20:59
Да, это Вам не предприниматели, с ними в палатке не почайовничаешь. 
Официальный сайт Кабмина не доступен.

Главная страница интернет-представительства Кабинета министров Украины не загружается.

С 18.00 "лег" сайт политической партии Януковича и Азарова - Партии регионов.

Очевидно, сайт Кабмина, как до этого сайт ПР, а ранее сайт МВД и Президента Украины, стал очередной жертвой недовольных украинцев.

Как помним, данная волна активных акций протеста в Интернете началась после вчерашего закрытия файлобменника EX.UA.

Напомним, во вторник на сайте МВД появилась информация о том, что представители исполнительной ветви власти прекратили деятельность файлообменника ЕХ.UA за нарушение прав интеллектуальной собственности. Во время обысков в офисе и дата-центрах веб-ресурса оперативники изъяли 200 серверов с объемом нелегального контента более 6000 терабайт. Через пару часов сайт МВД подвергся DDoS-атаке и не функционирует до сих пор. Сегодня с утра то же самое происходит и с сайтом Президента.

 

Бизнесмен и блогер Денис Олейников предложил помочь упасть сайту Виктора Януковича в оригинальной форме:

«Дорогие друзья, я из интернета, я могу сказать, что там происходит. Там просто фейсбуковый шабаш! Значит, стоят ноутбуки рядами – все везде американское! От! И горы айпедов яблочных. И это на фоне ластэфэма буржуйского. От такое от! Это просто... Это кошмар! И хочу вам сказать, шо эти ноутбуки не простые, а наколотые.  Люди нажимают  Пуск -> Выполнить -> ping -l 1400 -t -f president.gov.ua  Сделали – нажали еще. От! И она тянется и тянется – рука...»

Да, господа власть, это Вам не предприниматели, с ними в палатке не почайовничаешь и обещаниям они похоже не поверят.