Про співтовариство

Це співтовариство створено з метою просування політичних статей.
Учасниками можуть стати блогери, які мають різні політичні уподобання, та публікують замітки на політичну тематику.Цензура з боку модераторів відсутня.Модератори повинні бути з різними політичними уподобаннями.Модерація проводиться тільки на основі колегіального рішення, та після обговорення учасниками.
Вид:
короткий
повний

Лента блогеров.

Спасибо хаспадину табачниГу за наше бесплатное образование!

Очередное покращення життя для украинцев вчера благословил мега-министр образования всея Украины  табачниГ Д.blind Дабы особо не напрягать и без того скудный украинский бюджет, которого уже не хватает на покупку новых вертолетов, самолетов, золотых унитазов и люстр для нашего "дорогого" президента и его сильной команды, министр образования благословил школьный рэкет. (полная версия статьи)prey Дескать, некоторые местные бюджеты не имеют возможности сделать реконструкцию или обогащение материальной базы учебных заведений. Табачник даже лично рассказал, как родителям следует носить деньги в школу. Итак, взносы должны быть добровольными, безналичными, а следить за этими деньгами должен «родительский орган самоуправления». В том, что с родителей школьников регулярно взимают различного рода поборы то на ремонт классов, то на учебные пособия, уже давно нет никакого секрета.  (Но теперь это будет обязаловка, таможня дает добро)chih И поэтому г-н табачниГ заявляет, что должен быть зарегистрирован благотворительный фонд или общественная организация, через которые могут поступать средства на развитие учебной базы. Но загвоздка в том, что одобряя создание таких благотворительных фондов, Министерство образования фактически перекладывает на плечи родителей все заботы и о состоянии учебных учреждений, и о львиной доле обеспечения самого учебного процесса.help

Судя по всему, «коммерциализация» ждет абсолютно все сферы образовательной отрасли страны. Вспомнить хотя бы слова Табачника о том, что качественное образование студента по контракту не может стоить менее 8-10 тыс. гривен за год. И это на фоне заявлений о неминуемом сокращении госзаказа.

Впрочем, «добровольно-принудительное» финансирование деятельности школ родителями отлично вписываются в программу деятельности президента Виктора Януковича. Недаром в прошлогоднем послании к парламенту, с пафосом названном «Модернизация Украины – наш стратегический выбор», глава державы заявил: «Украинское общество должно перейти от режима бюджетного содержания своей системы образования к режиму инвестирования в нее». Главными же инвесторами, по мнению президента, должны стать бизнес, государство и… домохозяйства.whosthat

Я так понимаю, таким образом действующее правительство выполняет одно из предвыборных обещаний президента. Тезис из п.2.2. Создам надлежащие условия для наращивания образовательного потенциала Украины, обеспечения широкого доступа талантливой молодежи к новым знаниям независимо от места жительства, имущественного положения и финансовых возможностей родителей.!umnik

 

Блин...с таким правительством скоро и я начну скучать по коммунизмуunsmile

Випуск №134 від 14 лютого 2012 року

  • 14.02.12, 23:22
Випуск №134 від 14 лютого 2012 року



Син Азарова заховався після викриття його маєтку у Відні

Син прем'єр-міністра України Олексій Азаров залишив посаду керівника в так званому австрійському фонді " Sustainable Ukraine ".
Про це пише німецька газета Zeit у своєму австрійському додатку.
За їх даними, Азаров-молодший пішов після публікації "Української правди" про те, що він має дозвіл на проживання в Австрії та володіє там маєтком.
Виявити цю нерухомість вдалося завдяки тому, що Азаров як керівник австрійського фонду "Sustainable Ukraine" указав свою адресу у Відні.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/13/6958681/

Луценко: Мене треба було розстріляти і на тому закінчити

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що вирок у його справі буде оголошено наступного тижня. Екс-міністра здивував виступ обвинувачення під час засідання. Підсудний висловив упевненість, що прокурори не оперували даними судового слідства.
"Все що відбувалося тут,у суді, вісім місяців: покази свідків, їхні допити, висновки експертів - було відкинуто. Все базувалося на фальшивках, зліплених під час досудового слідства Генпрокуратурою. Але ж тоді не потрібно було суду. Треба було просто викликати мене до прокуратури, розстріляти і на тому закінчити, як робили "славні" нащадки НКВС у 38-му році. Биківня, слава Богу, велика", - наголосив Луценко.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_lucenko-mene-treba-bulo-rozstrilyati-i-na-tomu-zakinchiti/422627

За вбивство брата голови Нацбанку Антону Ігольникову дали довічне

10 лютого Ворошиловський райсуд Донецька оголосив вирок 49-річному Антону Ігольникову. Торік у бійці він убив 43-річного Геннадія Сливнова, двоюрідного брата голови Національного банку України Сергія Арбузова. Отримав довічне ув'язнення.
Найвищу міру покарання вимагав прокурор. Родичі загиблого просили 1 млн грн моральної компенсації. Суд зменшив до 500 тис.
— Це суворий вирок, — каже 58-річний Олександр Саркисов, адвокат Антона Ігольникова. — Син народного депутата Володимира Демишкана з приятелями катував чоловіка, потім до живого прив'язав батарею й кинув у річку. За це отримав п'ять років умовно, а подільники — п'ять і сім років колонії. Так наші суди карають "своїх". Коли ж злочин проти "своїх" — результат із точністю до навпаки.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/ukraine-newspaper/_za-vbivstvo-brata-golovi-nacbanku-antonu-igolnikovu-dali-dovichne/422539

Президент Германии отказался праздновать с Януковичем 20-летие украино-германской дружбы

Двадцатая годовщина отношений Украины и Германии вылилась в краткое поздравление в адрес президента Кристиана Вульфа и канцлера Ангелы Меркель, вывешенное на сайте Януковича. Ни о каких официальных визитах немецкого руководства пока и речи быть не может.
Об этом пишет "Немецкая волна", передает Цензор.НЕТ со ссылкой на "Аргумент".
Эксперт немецкого фонда Бертельсманна Корнелиус Охманн в комментарии изданию высказался следующим образом: «За два года президентства Янукович* зашел во внешнеполитический тупик. Он недооценил реакцию Запада на то, что при сомнительных обвинениях брошена за решетку его наибольшая политическая соперница - Юлия Тимошенко. Янукович серьезно просчитался », - отмечает немецкий политолог.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/197251/prezident_germanii_otkazalsya_prazdnovat_s_yanukovichem_20letie_ukrainogermanskoyi_drujby

Сергій Власенко: Можливий зрив обстеження Тимошенко міжнародною комісією - на совісті влади

Керівник медичної комісії від МОЗ Раїса Моїсєєнко розповсюджує неправдиву інформацію про те, що Юлія Тимошенко нібито відмовилася від обстеження її медиками міжнародної комісії.
Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що у випадку зриву обстеження Юлії Тимошенко міжнародними лікарями, відповідальність за це буде нести влада та ті, хто, за замовленням Банкової, розповсюджують неправдиву інформацію.
Сергій Власенко наголосив, що «Юлія Тимошенко, як і заявляла про це раніше, готова до обстеження медиками міжнародної комісії, - вона проти лікарів від МОЗ, які є залежними від влади».

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9932.html

Свідка, що підтвердив невинуватість Луценка, звільнили з МВС

Свідка у справі екс-міністра Юрія Луценка Богдану Василенко після свідчень у суді звільнили з органів.
Про це заявив Луценко під час судового засідання у понеділок, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".
Луценко зазначив, що це сталося "цього тижня".
Адвокат Олексій Баганець додав, що раніше слідчі погрожували Василенко звільненням із роботи в МВС.

Водночас адвокат звинуватив слідство у тиску на свідків під час досудового слідства та наголосив на вибірковості в отриманні доказів. Він зауважив, що із 86 допитаних у суді свідків жоден не підтвердив провини Луценка.

http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/14/6958740/

Обама скоротив допомогу Україні на 25 мільйонів

У новому проекті бюджету США на 2013 рік президент США Барак Обама планує скоротити допомогу країнам Євразії майже на 20 %, а фінансування програм в Україні – на 25 млн доларів.
Незважаючи на те, що бюджети Держдепартаменту США та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) збільшаться на 1,6% до 51,6 млрд доларів в 2013 році, деякі регіони світу отримають суттєво менше коштів, передають "Коментарі" з посиланням на Radio Free Europe/Radio Liberty.
Найбільшу частину цивільної допомоги отримає Україна. Сума допомоги становитиме 54 млн доларів, що на 25 млн доларів менше, ніж сума, яку Обама закладав в бюджет 2012 року.
Як відзначають у Держдепартаменті, кошти призначено, щоб допомогти помякшити "відхід країни від демократичних реформ".

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/02/14/315956/

Інформаційний бюлетень

  • 14.02.12, 09:32
Випуск №133 від 13 лютого 2012 року



Мисливець Януковича відає всім мисливським господарством України

Колишній керівник компаній, які займаються благоустроєм приватних мисливських угідь поряд з "Межигірям" та в Криму, Іван Тохтамиш очолює управління мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів і відає всім мисливським господарством держави. Про це пише журнал "Кореспондент", передають "Наші гроші".
Іван Тохтамиш довгий час входив до складу засновників та був директором ТОВ "Дім лісника", якому Держлісгосп передав 17,5 гектарів мисливських угідь Дніпровсько-Тетерівського господарства, а також був директором товариства мисливців і рибалок "Кедр", якому нещодавно віддали майже 9 тис га мисливських угідь між Алуштою і Гурзуфом в Криму, в тому числі знамениту Ведмідь-гору (мис Аю-Даг).

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/02/12/315785/

Кабмін свідомо занизив прожитковий мінімум на 2012 рік

На «офіційний» прожитковий мінімум і мінімальну зарплату, що встановлені на поточний рік, нереально було прожити вже у липні 2011-го.
Прожитковий мінімум, який Кабмін встановив на 2012 рік, менше, ніж фактичний прожитковий мінімум попереднього року.
Про це у своїй статті для ZN.UA пише провідний експерт Центру Разумкова, екс-заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.
За даними Кабміну, в липні 2011 року фактичний (у реальних цифрах липня) прожитковий мінімум для працездатних осіб становив 1180 грн.
На 2012 рік прожитковий мінімум для працездатних осіб (як і мінімальна зарплата) встановлено у таких розмірах: з 1 січня — 1073 грн, з 1 квітня — 1094 грн, з 1 грудня — 1134 грн. Таким чином, на той прожитковий мінімум і мінімальну зарплату, що встановлені на поточний рік, нереально було прожити вже у липні 2011-го.

Більше про це читайте: http://news.dt.ua/ECONOMICS/kabmin_svidomo_zaniziv_prozhitkoviy_minimum_na_2012_rik-97056.html

Об’єднана опозиція може отримати більше 50% підтримки українців

Яскрава перемога кандидата від об’єднаної опозиції на виборах у Червоноармійському районі Житомирської області – це черговий переконливий крок до перемоги Об’єднаних опозиційних сил на виборах у жовтні цього року.
Члена «Фронту Змін» Дмитра Кропачова, який балотувався від "Фронту Змін" та "Батьківщини", підтримали майже 43% виборців. Він переміг на довиборах до Житомирської обласної ради з відривом у понад 7% від кандидата з партії влади.
І це не зважаючи на брудну виборчу кампанію, яка розгорнулася проти нього, на адміністративний ресурс та фальсифікації, до яких вдалася влада.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9912.html

Літак Януковича вартістю $86 млн "нафарширували" золотими і мармуровими прикрасами+ФОТО

Видання "Авіація України" опубліковало фото та характеристики офіційного літака президента Віктора Януковича.
Airbus А-319-115XCJ побудований в Далласі, США, спеціально на замовлення для українського глави держави. А-319-115XCJ - це новітнє судно п'ятого покоління. На його збирання витратили три роки, пілоти проходили спеціальне навчання у Тулузі, Франція.
"У салоні все влаштовано по вищому розряду. Відразу видно – старалися для президента. На борту є робочий кабінет, зал засідань, кухня, відсіки для супроводжуючих осіб, багажу і зона відпочинку, де президент може подрімати", - зазначило видання.
Оббивка салону бежева. Панелі, тумби, столи, шафи - із залакованого світлого дерева. Світильники, обробка спального місця та ванної кімнати позолочена.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_litak-yanukovicha-vartistyu-86-mln-nafarshiruvali-zolotimi-i-marmurovimi-prikras/422444

США попереджають, що МВФ може залишити Україну без грошей

Міжнародний валютний фонд може не дати Україні кредит, якщо вона не дотримуватиметься демократичних принципів. Про це заявив заступник держсекретаря США Філіп Гордон в інтерв'ю телеканалу ТВі, показаному в неділю. "Зауважте, Міжнародний валютний фонд зазвичай фокусується на конкретних економічних показниках. Але я маю сказати, що коли країна порушує демократичні принципи, міжнародним організаціям, навіть суто фінансовим, стає складно таку державу підтримувати. Особливо в умовах, коли багато інших країн намагаються отримати кредити МВФ", - сказав Гордон.

Більше про це читайте: http://tsn.ua/politika/ssha-poperedzhayut-scho-mvf-mozhe-ne-dati-ukrayini-kredit.html

Єврокомісія більше не заперечує, що перекрила фінансування через Клюєва

Єврокомісія більше не вимагає спростування інформації про перекриття Україні фінансування, у тому числі через нецільове перерахування коштів на користь компаній, що мають відношення до першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.
Про це повідомляє Комерсант. "Претензій до змістовних положень статті в листі ЄК не міститься. Посол також офіційно підтвердив факт припинення фінансування програм фінансової підтримки через низку причин, назвавши першим в цьому списку неефективне управління державними фінансами", - відзначає газета.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/13/6958629/view_print/

Захист Юлії Тимошенко оскаржив рішення про обмеження часу ознайомлення з матеріалами справи

Захист Юлії Тимошенко сьогодні звернувся до Київського районного суду Харкова з заявою про оскарження судового рішення щодо обмеження Юлії Тимошенко та її захисників у часі на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо діяльності корпорації ЄЕСУ.
"Сьогодні, відповідно до встановлених законодавством строків, ми оскаржили рішення судді Золотарьової", - сказав Сергій Власенко, повідомляє персональний сайт Тимошенко.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9909.html

Українських художників витурили з Печерської Лаври

  • 11.02.12, 13:53

Художні майстерні на території Києво-Печерської Лаври були закриті через зростання витрат на тепло. Українські художники, яким належали майстерні просто не в змозі покрити п’ятикратне зростання цін на обігрів приміщень.

Директор Києво-Печерського заповітника нещодавно був безпричинно звільнений. Громадські активісти занепокоєні, що незабаром депутати Верховної Ради, оминувши правосуддя і мораль, передадуть всю територію монастиря, де знаходяться художні майстерні, російській Православній Церкві Московського Патріархату.

Якщо це трапиться, будуть виселені не лише художники – без приміщень залишаться шість національних музеїв та лікарня, що також знаходяться на території Лаври.

Як повідомили художники, українська діаспора виступає на підтримку майстерні, клініки ім. Громашевського та національних музеїв, які знаходяться на території Лаври. А також – депутати Верховної Ради, члени Комісії з питань культури Київської міської ради та Спілки художників України, які намагаються захистити і зберегти українську духовність та культуру та виступають проти закриття художніх майстерень на території Лаври.

Автор, режисер, оператор – Юліян Гайда

Інформаційний бюлетень

  • 11.02.12, 11:47
Випуск №132 від 10 лютого 2012 року



ЄС розчарований черговою відмовою ВР декриміналізувати статті, за якими засуджено Тимошенко

Брюссель. Європейський Союз розчарований черговою відмовою Верховної Ради України декриміналізувати статті 364 та 365 Кримінального кодексу України, за якими, зокрема, засуджено колишнього прем’єр-міністра Юлію ТИМОШЕНКО та проводяться судові слухання щодо низки інших колишніх міністрів.
Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомили у прес-офісі комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефана ФЮЛЕ.

Більше про це читайте: http://economics.unian.net/ukr/detail/119597

З 1 березня українців очікує зростання тарифів на воду

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення з 1 березня 2012 року тарифу на водопостачання та водовідведення для побутових споживачів у середньому на 7,8%.
Про це на брифінгу після засідання заявив голова Нацкомпослуг Валерій Саратов.

Більше про це читайте: http://ua.korrespondent.net/business/economics/1317713-z-1-bereznya-ukrayinciv-ochikue-zrostannya-tarifiv-na-vodu

Посол Британії попередив, чим загрожує Тимошенко в тюрмі

Країни ЄС не допустять підписання Угоди про асоціацію з Україною, поки лідери опозиції залишаються ув'язненими і не зможуть займатись політикою.
Про це пише посол Великої Британії в Україні Лі Тернер у блозі на "Українській правді".
"Якщо лідери опозиції, ув'язнені в результаті недосконалих судових процесів, не будуть звільнені та не отримають можливості брати участь у політичній діяльності, то малоймовірно, що Угоду про асоціацію буде підписано чи ратифіковано", - зазначив посол.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/10/6958540/

Кернесу не дали візу до Великобританії через "кримінальне минуле"

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію, оприлюднену низкою українських Інтернет-ЗМІ, про те, що міському голові Харкова Геннадію Кернесу відмовили в отриманні візи до Великобританії. Як повідомляють джерела ТСН.ua у МЗС, причиною відмови стало нібито "кримінальне минуле" мера Харкова.

Більше про це читайте тут: http://tsn.ua/politika/kernesu-ne-dali-vizu-do-velikobritaniyi-cherez-kriminalne-minule-dzherelo.html


Збірна Данії відмовилася від проживання в Україні на Євро

Одна з команд-учасниць Євро-2012 буде орендувати тренувальну базу в Польщі за ціною в 2,5 раза дешевше, ніж в Україні.

Більше про це читайте: http://www.champion.com.ua/euro2012/2012/02/10/480356/

Забзалюк направив до ГПУ заяву про підкуп депутатів

Даною заявою повідомляю про незаконні дії з боку представників окремих політичних сил, що направлені на порушення виборчих прав громадян України.
Так представниками депутатської фракції Реформи заради майбутнього, зокрема "її керівництвом, вчиняються завідомо незаконні дії, які направлені на фальсифікацію результатів виборів до Верховної ради України, які, відповідно до ст. 77 Конституції України повинні відбутися 28 жовтня 2012 року.
Зазначене мною вище підтверджується аудіо записом, зробленим особисто мною під час розмови з Головою депутатської фракції Реформи заради майбутнього Рибаковим Ігорем Олександровичем.
Даним аудіо записом чітко підтверджено факт того, що на сьогодні мають місце непоодинокі випадки виплати винагород у надзвичайно великих розмірах (близько 500 тис. дол. США) народним депутатам України при переході його з однієї фракції до іншої.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9894.html

Євгенія Тимошенко вимагає у Пшонки справу за знущання над її мамою

Донька екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія подала в Генеральну прокуратуру заяву про вчинення злочину у відношенні її матері.
Про це вона заявила в п'ятницю журналістам у Києві на виході з Генпрокуратури після того, як подала заяву на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Я подала заяву про злочин, який постійно відбувається у відношенні моєї матері. Цей злочин полягає в тому, що її незаконно засудили, їй не надають медичну допомогу, вона весь час перебуває в стані відчуття болю й не може рухатися", - сказала Євгенія Тимошенко.
Вона назвала дії співробітників Ппенітенціарної служби, медиків у відношенні її матері катуванням.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/10/6958508/

Захист Луценка: судове слідство повністю спростувало провину екс-міністра

Захист колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вважає, що судове слідство в справі екс-міністра повністю спростувало докази державного обвинувачення про його винність.
Про це Українським Новинам сказали адвокати Луценка Олексій Баганець і Ігор Фомін.
"Я вважаю, що судове слідство повністю спростувало провину мого підзахисного", - сказав Баганець.

Більше про це читайте: http://ukranews.com/uk/news/ukraine/2012/02/10/63742

Інформаційний бюлетень

  • 08.02.12, 20:42
Рибаков – Забзалюку: "Начало разговора – 500 тысяч… Мы будем чики-пики… Вот такой подход, бл…"

Депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Роман Забзалюк у середу оприлюднив аудіозаписи з уривками своєї розмови з лідером депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігорем Рибаковим. На них останній пропонує БЮТівцю гроші за вихід з опозиції.

"Українська правда" публікує тези, озвучені Забзалюком на прес-конференції у середу.

Річ у тому, що нещодавно керівництву партії Батьківщина стало достовірно відомо про підготовку діючим режимом до фальсифікацій на виборах та чергових спроб дискредитації і паралізації нашої політичної сили, яка є безперечним цементуючим стрижнем усіх демократичних і опозиційних сил країни.

Йшлося не тільки про продовження спроб щодо фізичного, психологічного та політичного нищення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, інших політичних в’язнів, але і про злочинну доктрину кримінальної кліки по спробі розколу в партії і фракції "БЮТ-Батьківщина", ламання і висмикування її членів за рахунок залякувань, шантажів, підкупів.

Тому керівництво партії і фракції прийняло рішення упередити такі провокації, унеможливити, наскільки це можливо, ці корупційні злочини, а найголовніше, пролити світло на плани та на мотиви утворення так званої тушкової метастази у Верховній Раді.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/8/6958353/

Скандал з котеджами в «Олімпік-Парку»: люди вимагають повернути гроші

Понад 30 інвесторів, які вклали кошти в будівництво котеджів у котеджному селищі «Олімпік-Парк» (с. Березівка Макарівського району Київської області), через суд намагаються повернути гроші через невиконання забудовником своїх зобов`язань.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правозахисного руху «Взаємодопомога» Віктор МЕДВІДЬ.

За його словами, понад 200 сімей у 2007-2009 рр. вклали кошти в будівництво котеджів «Олімпік-Парку». При цьому введення в експлуатацію першої черги селища було заплановане на 2008 рік, утім зведення будинків було заморожене. За оцінками руху, збитки, завдані інвесторам, оцінюються в більш ніж 0,5 млрд. грн.

Як відомо, раніше депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов, підтвердив купівлю котеджного містечка «Олімпік-Парк».

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-484612.html

Європа перестала давати Україні гроші через Клюєва

Єврокомісія зупинила фіндопомогу Україні обсягом більше 160 млн. євро на рік через нецільове використання першого траншу на програми, що мають відношення до першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на високопоставленого представника Єврокомісії.

"У вересні (2011 року) ми перевели 31 млн євро, які мали піти на програми енергозбереження", - розповів співрозмовник.

"Однак ці кошти були витрачені не на заощадження, а на лінії електропередачі, що зв'язали сонячні електростанції у Криму й Одеській області із енергетичною мережею країни. Вам має бути зрозуміло, про які СЕС йдеться, адже в Україні не так багато станцій, що мають відношення до Андрія Клюєва",- зазначив європейський чиновник.

Видання зазначає, що головним виробником сонячної енергії в Україні є компанія "Activ Solar". Менеджером з її розвитку є син першого віце-прем'єра - Богдан Клюєв.

http://www.kommersant.ua/doc/1868231

Иностранные СМИ отметили бойкот Януковича в Мюнхене

Итальянское издание Legnostorto отметило, что Президент Виктор Янукович выглядел на конференции по безопасности в Мюнхене одиноким, неуверенным и испытывающим трудности, о чем бы ни шла речь.

«Президент Украины Виктор Янукович на конференции по безопасности в Мюнхене чувствовал себя изолированным от других участников, выступал с нечеткими заявлениями, чувствовал себя отягощенным энергетическими проблемами», - пишет автор издания Маттео Каццулани.

Більше про це читайте: http://lb.ua/news/2012/02/08/135879_inostrannie_smi_otmetili_boykot.htm

Інформаційний бюлетень

  • 07.02.12, 00:39
Випуск №128 від 6 лютого 2012 року



Турчинов - представителям власти: Хотите диалога с оппозицией? Садитесь в тюрьму и разговаривайте на равных. + ВИДЕО.

Первый заместитель главы "Батькивщины" Александр Турчинов считает работу Конституционной ассамблеи бессмысленной потому, что нынешняя власть не собирается исполнять любую Конституцию.

Как сообщает Цензор.НЕТ, Турчинов* напомнил, что по похожему сценарию проводилась разработка закона о выборах, когда специальная комиссия разработала законопроект, который так и не попал в парламент. Вместо него, депутаты принимали закон разработанный регионалом.

Більше про це читайте:

http://censor.net.ua/video_news/196409/turchinov_predstavitelyam_vlasti_hotite_dialoga_s_oppozitsieyi_sadites_v_tyurmu_i_razgovarivayite_na

У Криму готуються до будівництва місцевого аналога «Межигір’я»

У Севастополі з причалу Артилерійської бухти 25 листопада 2010 року були вкрадені дві старовинні гармати часів Кримської війни. Про підозрілі обставини, які передували зникненню гармат, можна прочитати в першій частині журналістського розслідування.

Грізну старовинну зброю шукали музеї Севастополя та місцеве управління Служби безпеки України. Але не знайшли. А ось LB.ua пощастило більше. Гармати відшукалися під сосною на приватній території бази відпочинку «Мис Айя», яка була приватизована тими самими особами, що і державна резиденція «Межигір’я» під Києвом. Здається, не треба роз’яснювати, хто там мешкає?

Більше про це читайте: http://lb.ua/news/2012/02/06/135511_vid_shapok_do_garmat_chastina_druga.html

Янукович просил не трогать криминального авторитета, - Луценко

Бывший министр внутренних дел Украины Юрий Луценко вспомнил, как Виктор Янукович в Межигорье просил его не трогать криминального авторитета. Об этом он сказал сегодня давая свободные показания в суде.

При этом он вспомнил визит в Межигорье к Януковичу. "Он приглашает меня, говорит, нужно пообщаться вдвоем. Подъехала машина, вижу, едем в тогда еще не украденную, а государственную резиденцию Межигорье. Едем, спереди водитель, справа - премьер-министр, слева я, охранник, и такой классический шансон на всю катушку. Я думаю, Господи, куда меня везут! После долгих рассказов о своей молодости он обращается ко мне: "Не трогай Сашу в Крыму".

Луценко подчеркнул, что речь шла об Александре Мельникове, депутате блока За Януковича по прозвищу "Меля", лидере организованной преступной группировки Сейлем, на счету которой десятки убийств, вымогательств и т.д.

Більше про це читайте: http://news.liga.net/news/politics/602560-yanukovich_prosil_ne_trogat_kriminalnogo_avtoriteta_lutsenko.htm

Хорошковский - за повышение тарифов на газ и тепло для населения

Позиция МВФ относительно повышения тарифов на газ и тепло с экономической точки зрения правильная. Об этом в интервью "Коммерсанту-Украина" сказал министр финансов Валерий Хорошковский.

"С экономической точки зрения это абсолютно правильный подход: тарифы должны быть экономически обоснованными, и дотирование с помощью цены является самым глупым и неэффективным", - сказал министр. При этом Хорошковский уверен, что к повышению тарифов нужно подходить комплексно. "Нужен комплексный подход: с одной стороны, адекватные компенсаторные механизмы, с другой — энергосбережение. В противном случае неплатежи обеспечены", - заявил он.

Більше про це читайте: http:// economics. lb. ua / state /2012/02/06/135334_ horoshkovskiy _ tarifi _ na _ gaz _ i _ teplo. html

Посла США не пустили в колонию к Тимошенко

Посла США в Украине Джона Теффта, также как и посла Франции по правам человека Франсуа Зимере, не пустили в колонию к Юлии Тимошенко.

Заместитель госсекретаря США Филипп Гордон сообщил, что посол США в Украине Джон Теффт хотел навестить экс-премьера Юлию Тимошенко в Качановской исправительной колонии (г.Харьков), но «ему не разрешили».Также он заявил, что обеспокоен состоянием здоровья Юлии Тимошенко.

Більше про це читайте: http://news.zn.ua/POLITICS/posla_ssha_ne_pustili_v_koloniyu_k_timoshenko-96886.html

Тижневий вуглепром: третина мільярда нової прокладки Юри Єнакієвського, чверть мільярда Януковича

Державні вугледобувні підприємства 17-30 січня за результатами тендерів уклали низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 936,77 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «ТД «Востоквуглемаш», яке контролюється близьким до Сім’ї Януковича Андрієм Ольмезовим, отримало підряди на 243,52 млн грн.

Бізнес-угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко отримало підряди на загальну суму 501,66 млн грн.

Більше про це читайте: http://nashigroshi.org/2012/02/06/tyzhnevyj-vuhleprom-pivmilyarda-yury-enakijevskoho-chvert-milyarda-yanukovycha/

Вже відомо скільки Кремль платить популярним блогерам за"джинсу"

  • 06.02.12, 11:11
З'явилися достовірні докази співпраці Кремля з відомими блогерами. Серед користувачів ЖЖ, які обслуговують режим Володимира Путіна опинився і український блогер ibigdan.Про це йдеться в пості іншого російського блогера Антона Носика, з посиланням на матеріали пошти прес-секретаря руху "Наші".Спочатку інформація була опублікована ЖЖ-користувачем kennettudyfe, який посилається на архіви зламаної пошти прес-секретаря руху "Наші" Христини Потупчик. Так, стало відомо, що найбільший гонорар за пости на підтримку пропутінського руху запросив чеченський блогер wild_che - 18 млн рублів ($ 600 тис.). На другому місці несподівано опинився один із соратників російського опозиціонера Олексія Навального - відомий фотоблоггер Ілля Варламов (ЖЖ-нік zyalt). "Варламов на перевірку виявився рядовим нашистом, кращим другом Христини (в ящику виявлено 41 листа). Пише звіти, погоджує текст особисто з Потупчик. Публікує як у своєму журналі, так і в своєму проекті "Рідус"<...> У всіх звітах Потупчик Ілля Варламов позначений як прихильник", - йдеться в пості Антона Носика.  Згідно з архівами пошти, всього за два пости Ілля Варламов отримав більше $ 13 тис.Крім того, серед прихильників "Наших" опинилися Олег Макаренко (fritzmorgen) і Сергій Мухаммедов (ottenki_serogo). Серед користувачів ЖЖ, які співпрацюють з Кремлем опинився і відомий український блогер Ігор Бігдан (ibigdan). "Найдешевший з топових повій, але найбільш плідний, - йдеться в пості Антона Носика. -  Оскільки сам писати не вміє, то спеціалізується на репостах, які формують потрібні нашистам настрої".  Згідно з матеріалами пошти прес-секретаря "Наших" Христини Потупчик, як мінімум за два пости Ігор Бігдан отримав $130 та $1600.

Цікаво, а скільки у нас отримують?

Інформаційний бюлетень

  • 06.02.12, 01:30
Випуск №127 від 4 лютого 2012 року



Нацкомуслуг повысила тарифы на тепло

Национальная комиссия, осуществляющая госрегулирование в сфере рынка коммунальных услуг (Нацкомуслуг), согласовала с 1 марта 2012 года повышение в среднем на 44% тарифов на теплоснабжение для бюджетных и других предприятий.

Більше про це читайте: http://economics.puls.kiev.ua/markets/82318.html#1328278068

Олександр Турчинов: прізвище "Тимошенко" не може замінити саму Тимошенко. Інтерв’ю УП


- На які відсотки відповідно ви розраховуєте на виборах, тобто - "Батьківщина"?

- Сьогодні, за різними офіційно оприлюдненими дослідженням за "Батьківщину" з числа тих, хто визначився, проголосувало би близько 25%. В той же час, за нашими дослідженнями, якби вибори відбулися зараз - понад 30% громадян проголосували б за нашу політичну силу. Незважаючи на тиск, на терор. І ця тенденція буде тільки збільшуватись.

- Наскільки ми розуміємо, "Народна самооборона", ПРП вливаються в "Батьківщину", ідуть у вашому списку.

- Так, "Народна самооборона" приєднується, і ми разом підемо на вибори, Партія "Реформи і порядок" - теж. Зараз ідуть переговори з іншими політичними силами - з Народним рухом, з Європейською партією та іншими. З усіма, хто готовий до боротьби, ідуть процеси інтеграції та єднання.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/3/6950830/

"Саша-Стоматолог" бере нову висоту

У п'ятніцю Віктор Янукович визначився з наступником Валерія Хорошковського на посаді глави СБУ. Керувати спецслужбою Віктор Янукович доручив людині, якій раніше довіряв персональну безпеку. Новим головою СБУ став Ігор Калін ін, який після інавгурації 2010 року очолював Управління державної охорони - орган, який займається безпекою найвищих посадових осіб держави та охороняє Адміністрацію президента, Кабмін, Верховну Раду та резиденції "Конча-Заспа" і "Пуща-Водиця".

Але за два неповних роки керівництва УДО стало більш-менш зрозуміло - своїй посаді він зобов'язаний "Сім'ї", зокрема - Олександру Януковичу.

Саме за Калініна кияни стали двічі на день стикатися зі таким стихійний лихом як перекриття вулиць, коли Янукович їхав з "Межигір'я" на Банкову та назад.

Саме за вказівками УДО чинився весь цей безлад на дорогах, коли їх перекривали тракторами, тільки щоб убезпечити Януковича від гіпотетичної небезпеки.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/3/6951682/

Донецький губернатор приїхав до бомжів у шапці зі страуса

Губернатор Донецької області Андрій Шишацький зустрічався з бездомними у шапці відомого французького бренду "Zilli".

Якщо зазначає портал "Вгороде", головний убір Шишацького був зроблений зі страусиної шкіри.

Більше про це читайте: http://tabloid.pravda.com.ua/news/4f2bd01a3aba3/

Кортеж Януковича впечатлил кировоградцев: Ни х#я себе в чем везут его! Он, наверное, всю семью привез. + ВИДЕО.

Недавний визит Президента Украины Виктора Януковича в Кировоград произвел необыкновенное впечатление на некоторых жителей города. Особенно эмоционально они отреагировали на проезд президентского кортежа. Внимание! Ненормативная лексика!

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/196166/kortej_yanukovicha_vpechatlil_kirovogradtsev_ni_hya_sebe_v_chem_vezut_ego_on_navernoe_vsyu_semyu_privez

"Украерорух" купив кавові автомати за ціною автомобілів



Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 26 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Компанія "Ліберті Україна" на придбання вендінгових автоматів на суму 463 тис. грн.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Якби "Украерорух" купував ці автомати по ринковим цінам, то загальна вартість закупівлі склала б 324 тис грн., або у півтора рази дешевше від досягнутої на тендері ціни.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/business/_ukraeroruh-kupiv-kavovi-avtomati-za-cinoyu-avtomobiliv/421276

Від Ющенка тікають останні соратники
Нардеп Андрій Парубій вийшов з "Нашої України".

Про це він повідомив у своєму блозі на "Українській правді".

"22 січня об'єднана опозиція відзначала День Соборності на Софійському майдані. Вважаю, Віктор Ющенко мав бути там. А не біля Януковича", - заявив Парубій.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/3/6952162/