хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Замітки на мовну тему

 Створив Господь мавпу. :А тодi дивиться - нє, людина все ж краще. Ну, збирає вiн усiх мавп i каже: щоб до завтра менi людьми стали! :x Ну, мавпи цiлу нiч хвости вiдрiзали, голились, зрештою, прокидається Господь - краса! Живуть люди у бiлих хатах iз вишневими садочками, хрущi над вишнями гудуть i т.д. :oops: Але що це? :?: Деякi мавпи все ще у лiсi по деревах стрибають! Ну, вiн як гримне на них: :o я Господь ваш, я вас створив, як ви смiєте не пiдкорятись словам моїм?! Мавпи перелякались, поховались у кущах, аж тодi найсмiливiша вилазить i каже забуханим голосом: "А ми па-украiнскi нє панiмаєм!"

Згідно з чотиритомником академіка Фасмера <Этимологический словарь

русского языка>, у російській мові 58,5% пізніх запозичень із тюркської, німецької, французької, 29,5% запозичень з української, 0,8% - з інших східнослов'янських, 0,9% - власне російська складова. Українська ж, як ще у XIX ст. доведено поліглотом-лінгвістом польського походження М. Красуським, є древньою мовою. Саме вона була <спонсором> не тільки слов'янських, а й певної частини індоєвропейських мов. Так вважають, зокрема, й англійські вчені - Роберт Макрам, Уільям Крен та Роберт Макней у своїй праці <The storу of English>. Наша мова не поступається іншим інформаційними можливостями. Об'єм українського тексту, перекладеного з європейських мов, обсягом, як правило, співпадає з обсягом англійського, французького оригіналу. У той же час російський переклад на 15% більший за оригінал. Загальником став і спогад про конкурс мов різних народів світу на красу звучання, що проходив у Парижі 1936 р., де наша мова посіла друге місце. У

той же час російській було відведено лише 36-те місце, яке вона поділила з африканською мовою суахілі.

И сказал Олег: «Се буде мати градом Рускым»!!!!???? Що цікаво основне джерело "Повість минулих літ"

Супрасльский кодекс X ст. або Євангеліє Остромира написане в 1056-1057 рр. ПОВІСТЬ МИНУЛИХ ЛІТ Статут Великого князівства Литовського Мав три редакції: 1529, 1566 і 1588 року. Усі три редакції були надруковані кирилічним шрифтом. Мова Статуту Великого Князівства Литовського(Литовського статуту) в сучасній Литві називається "Канцелярською мовою Великого князівства Литовського" [1] і є раннім варіантом білоруської мови. Питання - де древні українські тексти?

Російська мова виникла приблизно так само, як раніше, наприклад, румунська(місцеве населення Дакії сприйняло латинь і переробило її на свій лад) .... Слов'янське(по суті українці) населення з території переважно сучасною Західною і Центр.України в 1 тисячолітті із-за перенаселення рушило на північ і схід, уздовж річок Дніпро, Десна в території, де жили балтійські і угро-фінські племена(Смоленська, Брянська, Московська та ін. обл). Це було мирне освоєння(біля Суздаля археологи знайшли поховання і слов'ян, і фіннів упереміш). Очолили ці походи князі і священики, навчені грамоті на болгарській мові. Вони підтримували між собою контакт саме на церковнославянскій( за походженням - староболгарській) мові. 

13

Коментарі

114.07.12, 01:57

Угу, а толку? Все одно не переконати. Та й не потрібно нікого переконувати....
http://infocorn.org.ua/materials/news/Rosiyskiy_Pershiy_kanal_pokazav_Uzhosi_Ukrainizatsii_TM_Dokole_VIDEO/51841 подивись. А особливо з 6:35 мінісюжет про бабусю і перекис водню - це просто дупа водню це просто

    214.07.12, 09:41Відповідь на 1 від Танк_

    Обгрунтовно і дотепно

      314.07.12, 16:34

      Українцям все це відомо,а чи почують і повірять в це кацапи?

        анонім

        414.07.12, 20:59

        чи треба кому що доводити? поки питання гостро стоїть в суспільстві ...ця наволоч(політикум) буде спекулювати..... Виникає питання, кому це потрібно? Молодь сама робить свій вибір на користь рідної....і не тільки в криму . Молоді айзера вже на ній чисто спілкуються, так як вважають рідною

          515.07.12, 01:04Відповідь на 2 від evgstereo

            615.07.12, 06:24

            Дякую, дуже цікаво. А українські тексти попалили свідомо. Як у бібліотеці Київського університету у 1972 році.

              715.07.12, 11:46

              "Мавпи перелякались, поховались у кущах, аж тодi найсмiливiша вилазить i каже забуханим голосом: "А ми па-украiнскi нє панiмаєм!"
              --------------------------------------------- -
              И после этих слов попробуйте убедить меня, что Вы не такая же МАВПА, только "помаранчева" и "не розуміє по-русски"...

                815.07.12, 15:49Відповідь на 7 від ГалинаВ

                А немає сенсу Вас в чомусь переконувати, я до останнього часу був толерантний в цих питаннях, тепер розумію, що люди , на яких застосували нейро-лінгвістичне програмування, не здатні самі вийти з цього стану, по методиці Ричарда Бэндлера, це може бути лише больовий шок.Моя реакція на такі теми природна, на відміну від вас я вивчаю власну історію, а ви захищаючи рускій язик, не можете бути впевнені і на 10% відсотків, що це мова ваших предків.Багато порядних людей сам так, як я і відреагували б, це все рівно, що вмішатися в ситуацію коли гвалтують дівчину, або ображають дружину.

                  915.07.12, 15:51Відповідь на 1 від Танк_

                  Угу, а толку? Все одно не переконати. Та й не потрібно нікого переконувати....
                  http://infocorn.org.ua/materials/news/Rosiyskiy_Pershiy_kanal_pokazav_Uzhosi_Ukrainizatsii_TM_Dokole_VIDEO/51841 подивись. А особливо з 6:35 мінісюжет про бабусю і перекис водню - це просто дупаводню це просто
                  Я думаю, що такі тези потрібно знати просто для себе.

                    1015.07.12, 15:56Відповідь на 3 від Davigadoff

                    Українцям все це відомо,а чи почують і повірять в це кацапи?Не факт, багато хто не знає власної історії.А рускім в це вірити не потрібно, бо тоді вони повністю випадають з реальності, вони і так себе відчувають не в своїй тарілці.Хай живуть в своєму ілюзорному світі, ця оболонка і так не дуже стійка, а коли вона лопне, то в нас появиться і ще одна проблема з душевно хворими.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна