Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Тимошенко: вирок Луценку - це вирок "режиму Януковича"

Луценко у Печерському суді

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що вирок Юрію Луценку - це вирок "режиму Віктора Януковича".

"Сьогодні ми за ґратами. Але якщо таку ціну ми маємо заплатити за звільнення країни, то ми згодні її платити. Юра, я знаю, погодиться зі мною", - заявила Юлія Тимошенко, слова якої цитує прес-служба партії "Батьківщина".

Юлія Тимошенко назвала Юрія Луценка "справжнім чоловіком на фоні недолугих блазнів".

"Я не аналізуватиму їхні рішення, оскільки абсурд ніякому аналізу не підлягає. Уся країна і весь світ бачать, хто саме в Україні при владі, хто закидає і штампує політичні вироки. [...] День засудження Юрія Луценка - це ще і день проголошення вироку режимові Януковича", - заявила екс-голова уряду.

У той же час, адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін вважає, що перебування Юрія Луценка у в'язниці є небезпечним для його життя.

"Я думаю, у нашій країні, у тому числі в тих місцях, куди його збираються відправити, є маса людей, які незадоволені тим, як працював Юрій Луценко.Тому що в результаті його роботи вони опинилися у в'язниці. Відповідно, це середовище для нього вкрай небезпечне", - сказав адвокат Ігор Фомін.

Захист екс-міністра має протягом 15 днів оскаржити рішення Печерського суду Києва. Апеляцію розглядатиме Апеляційний суд столиці - той самий, у якому розглядалася апеляція на вирок Юлії Тимошенко і який підтвердив вирок Печерського суду в її справі.

Ігор Фомін сказав, водночас, що у нього є сумніви у тому, що Юрія Луценка виправдають.

"Політична вендетта" в Україні

Після заяв чільних представників Європейського Союзу та Великої Британії стосовно вироку Печерського суду осудливі оцінки пролунали від Парламентської асамблеї Ради Європи, представників урядів Канади та США.

Зокрема, доповідачі ПАРЄ, які вивчали ситуацію в Україні, назвали вирок Юрію Луценку "політичною вендеттою" і вказали, що покарання в'язницею є невиправданим.

"Злочини", за які він був засуджений, не можуть виправдати термін ув'язнення, навіть якби прокурори зуміли б довести всі обвинувачення, висунуті проти нього", - йдеться у коментарі Марьєлуїз Бек, розміщеному на сайті ПАРЄ.

Негативна реакція на вирок Юрію Луценку надійшла із США та Канади.

"Вирок Юрію Луценку, як і вирок Юлії Тимошенко ідуть у розріз із демократичними прагненнями українського народу і підривають ті інститути, від яких залежить [...] демократичне суспільство", - вказує міністр закордонних справ Канади Джон Бред.

Представник Держдепартаменту США Вікторія Нуланд закликала українське керівництво звільнити Юрія Луценка та інших членів уряду, які перебувають за ґратами, аби вони мали змогу брати участь у політичному житті країни.

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка засуджено до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна.

Також суд своїм рішенням позбавив екс-міністра першого рангу державного службовця та заборонив на два роки обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та організаційно-виконавчими функціями підприємств, організацій та установ усіх форм власності.

Також суд дійшов висновку про необхідність стягнути з Юрія Луценка на користь МВС України понад 643 тис. гривень як компенсацію за незаконне святкування Дня міліції в Палаці "Україна" у 2008-2009 роках.

Крім того, суд визнав винним у скоєнні злочину колишнього водія екс-міністра Леоніда Приступлюка і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з відтермінуванням на два роки

bbc

11

Коментарі

128.02.12, 19:59

Якщо за таке чотири роки, то скільки тоді за вкрадений завод, аба умикнуту у господарів країну?

    228.02.12, 20:42

    Абсолютно согласна с Юлей.

      Гість: lyo Dnepr

      329.02.12, 00:15

      Я всегда был абсолютно уверен, что бандитам и напёрсточникам никогда не удастся сломить волю Тимошенко и Луценко

        Гість: Natalsha777

        429.02.12, 18:47

        бандитский режим...-творят сволочи ,что кому как удобно

          529.02.12, 22:05

          Ще один приклад влади як насильника над демократіею і свободою в Україні.