Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Тетяна

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

Суд визнав, що Кірєєв став суддею Печерського суду законно

Родіон Кірєєв

Вищий адміністративний суд відмовився задовольнити повторний позов депутата від БЮТ-"Батьківщини" Юрія Одарченка щодо законності призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського районного суду Києва.

Саме суддя Родіон Кірєєв виніс вирок у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко – її було засуджено до семи років ув’язнення.

Відповідачами у справі заявлені президент Віктор Янукович та Вища кваліфікаційна комісія суддів.

"Оскаржувалася саме бездіяльність – відмова відповідачів привести свої акти у відповідність до вимог чинного законодавства. Це є порушенням моїх прав як депутата та прав усіх громадян, в тому числі і Юлії Тимошенко, справи яких були у впровадженні цього нелегітимного судді" - зазначив пан Одарченко, якого цитує прес-служба "Батьківщини".

Представник Вищої кваліфікаційної комісії суддів зазначила, що рішення про переведення судді Кірєєва до Печерського суду було прийнято відповідно до законодавства і за законом комісія не може скасовувати свої рішення.

Заслухавши аргументи сторін, колегія суддів постановила відмовити Юрію Одарченку в задоволенні позову в повному обсязі.

Судді зачитали тільки резолюційну частину постанови, мотивувальна частина буде оприлюднена протягом п'яти днів.

Незаконне призначення

У позовній заяві депутат Юрій Одарченко стверджує, що переведення судді Родіона Кірєєва з Березанського районного суду Київської області відбувалося з грубим порушенням вимог Конституції України та чинного законодавства.

Депутат зазначає, що Родіон Кірєєв був незаконно призначений на посаду судді Печерського районного суду, оскільки під час його переведення він нібито не складав необхідний кваліфікаційний іспит.

Крім того, інформація про його переведення не була опублікована в пресі, не було проведено конкурс на заміщення посади в Печерському суді.

Сама процедура переведення судді, на думку депутата, теж порушена: Родіон Кірєєв подав заяву про переведення не в кваліфікаційну комісію, як цього вимагає закон, а безпосередньо до президента, який і задовольнив його прохання.

На переконання позивача, суддя Родіон Кірєєв не має права чинити правосуддя у Печерському районному суді міста Києва, зокрема, він не мав права розглядати справу за обвинуваченням Юлії Тимошенко.

Упередженість та зневага до суду

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко звертався до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з вимогою відкрити щодо судді Кірєєва дисциплінарну справу.

"Суд є упередженим у цій справі, суд не слухає справу, суд не розглядає клопотань і суд робить все, щоб не виконувати вимоги Кримінально-процесуального кодексу", - казав тоді адвокат.

За його словами, у Юлії Тимошенко та сторони захисту нема інших можливостей примушувати суд дотримуватись кримінально-процесуального кодексу, окрім емоцій.

Своєю чергою в середині судового процесу над Юлією Тимошенко суддя Кірєєв усунув адвоката Сергія Власенка від захисту екс-прем'єра через зневагу до суду.

Окремою постановою Родіон Кірєєв звертався до кваліфікаційної комісії адвокатів щодо можливого позбавлення пана Власенка дозволу займатися адвокатською діяльністю "у зв'язку з неналежним виконанням ним посадових обов'язків".

Вища рада юстиції у липні призначила перевірки судді Кірєєва у зв’язку з надходженням депутатських запитів. Однак 8 вересня Вища кваліфікаційна комісія суддів дійшла висновку, що підстав для відкриття дисциплінарної справи щодо Родіона Кірєєва не вбачаєть

bbc

11

Коментарі

128.02.12, 20:21

Мавр свою справу зробив.

    228.02.12, 20:36

    Ничего, народ ничего не забудет.

      328.02.12, 21:22

      Рішенням суду - біле це чорне і чорне це біле.
      Що ж, у громадян лишається лише єдина надія - вила.

        428.02.12, 21:25

        Іуда теж виконував вказівки звище!

          528.02.12, 21:37

          Хто б сумнівався?...

            Гість: lyo Dnepr

            629.02.12, 00:27

            Обращаться нынче в суды - это все равно, что биться головой об стену

              729.02.12, 00:46

              Сьогодні ВАСУ ще раз показав на що перетворилася наша судова система: мій позов ...щодо незаконності призначення Кірєєва до Печерського райсуду відхилили. Судді вважають, що президент не може скасувати власний указ про переведення Кірєєва . Цікаво, що у серпні місяці та сама колегія вирішила , що президент спокійно може скасовувати укази про присвоєння звань "Героя України" Бандері та Шухевичу.Ми не збираємося зупинятися і доведемо, що Юля була права, не встаючи перед Кірєєвим на засіданнях, бо він не є суддею цього суду.
              Кірєєв - фальшивка, як і вся сьогоднішня влада!See More
              By: Юрій Одарченко

                829.02.12, 10:28Відповідь на 2 від ab absurdo

                Ничего, народ ничего не забудет.и все съест