хочу сюди!
 

Kateryna

54 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 45-60 років

Конфлікти з РФ триватимуть доти, поки ЧФ перебуватиме в Україні

Перебування на території України Чорноморського флоту завжди буде подразником для виникнення українсько-російського конфлікту. Про це Тижню заявив заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий. На запитання, чим може завершитися судове рішення про передачу "Держгідрографії" маяків, що використовуються Чорноморським флотом Росії в Криму, Чалий заявив: 

«По-перше, Росія постійно створює проблеми такого резонансного характеру, і це пов’язано з тим, що при розподілі і вирішенні питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації не всі питання врегульовані. Цим, власне, Росія скористалась. І гідрографічні об'єкти – це одне з питань, яке постійно залишається суперечливим. Логічно, що країна, яка має суверенітет над своєю територією, повинна також контролювати прибережну зону. Зрозуміло, що не логічно, якщо ці засоби будуть надані іншій країні, яка не несе жодної відповідальності, згідно з міжнародним правом».

За його словами, українсько-російський конфлікт навколо Чорноморського флоту виникатиме, допоки він перебуватиме на території України.

«На жаль, дуже багато таких питань, за які можна постійно смикати, створюючи політичне напруження в двохсторонніх стосунках. Це буде відбуватися доти, доки Чорноморський флот буде перебувати на території України. Тобто одне рішення, яке продовжило на десятиліття перебування флоту таким чином продовжило проблемні моменти. Це спостерігається не тільки в Україні, а й в інших країнах світу, навіть в тих, де схожі питання співрегульовані дуже чітко й існує внутрішньополітичний консенсус щодо перебування іноземних баз. В Україні немає цього консенсусу, тому ці питання зажди будуть політичні, а з боку Росії вони також можуть використовуватися як чинник впливу на загальнополітичних процес в Україні», – додав Чалий.

«Перебування Чорноморського флоту завжди буде подразником, тому що у будь-який момент може бути використано в політичному впливі як Україною, так і Росією. А рішення цього питання я вбачаю в наступному – повернення до міжнародно-правової формули, тобто це денонсація пролонгування перебування Чорноморського флоту, – тих, підписаних «на коліні»  угод, які суперечать внутрішньому законодавству України та приймалися з порушенням процедур, і повернення до чітких конституційних термінів перебування флоту», – заявив експерт.

Водночас, на думку Чалого, якщо українська влада і надалі продовжуватиме нинішню політику в українсько-російських стосунках, то може поплатитися навіть власною незалежністю.

«Українсько-російські стосунки були, є і будуть поєднанням партнерства, конкуренції і конфліктності. Це не залежить від режимів, які є в Україні чи Росії, це об’єктивні процеси. Вирішення нової формули українсько-російських стосунків лежить не в площині постійних компромісів в бік Росії. Україна повинна однозначно завершити процес виходу з такої залежності. Варто також розуміти, що треба закінчити нарешті політику такого бартеру, який практикується сьогоднішньою владою – поступки стратегічного характеру країни на тактичні кроки з боку Росії. Оскільки апетити Росії на кожен такий крок будуть зростати. Це завершиться нічим або втратою незалежності України. Реальної незалежності», – додав він.

Нагадаємо, 2 серпня Господарський суд Криму скасував прийняту 23 вересня 2010 року постанову Виконавчої служби про відмову у відкритті виконавчого провадження щодо виконання судових рішень про передачу "Держгідрографії" маяків, що використовуються Чорноморським флотом Росії в Криму. Таким чином тепер підлягають виконанню накази Господарського суду Криму від 16 жовтня 2006 року та 26 серпня 2008 року про вилучення в Міністерства оборони Росії 5 маяків ("Тарханкутський", "Євпаторійський" і "Айтодорський" (розташовані на однойменних мисах), "Ялтинський" (порт Ялта) і "Маяк Солодунова" (Каламітська затока біля міста Саки), 2 станцій радіонавігаційної системи (на "Тарханкутському" та "Євпаторійському" маяках) і низки навігаційних знаків. При цьому штаб Чорноморського флоту Росії в Севастополі вважає, що такі рішення перебувають не в компетенції суду, а повинні прийматися на урядовому рівні.

Близько 20 активістів Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство» ввечері 21 серпня почали акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україною кримських маяків, але при знаходженні на території маяка були затримані військовослужбовцями ЧФ РФ.

До цього, за словами активістів, представники «Студентського братства» демонтували на воротах маяка "Сарич" табличку з назвою контрольного пункту і почали демонтаж колючого дроту, яка перебувала на огорожі маяка. Пізніше їх відпустили.

http://tyzhden.ua/News/29098

17

Коментарі

127.08.11, 15:36

Жаль, що в нас при владі слабкодухі, тому що маючи для України політичного козирного туза - експортну трубу, ми давно мали б диктувати умови Росії, а не вона нам.
Я б вже сьогодні заявив: шановна Європа і Росія, готуйтесь і не кажіть, що вас не попереджали - з 1 січня 2012 року газу не буде доти, доки умови по всіх питаннях з вами нас не влаштують. Виключно нас! А на ні, качайте газ через Балтику, Білорусь, Аляску - нам байдуже...

    Гість: Світанок

    227.08.11, 16:34Відповідь на 1 від Богдан Бо

    Погоджуюсь із Вашою думку.

      327.08.11, 17:50Відповідь на 1 від Богдан Бо

        427.08.11, 18:05Відповідь на 1 від Богдан Бо

          527.08.11, 18:12Відповідь на 1 від Богдан Бо

          Жаль, що в нас при владі слабкодухі, тому що маючи для України політичного козирного туза - експортну трубу, ми давно мали б диктувати умови Росії, а не вона нам.
          Я б вже сьогодні заявив: шановна Європа і Росія, готуйтесь і не кажіть, що вас не попереджали - з 1 січня 2012 року газу не буде доти, доки умови по всіх питаннях з вами нас не влаштують. Виключно нас! А на ні, качайте газ через Балтику, Білорусь, Аляску - нам байдуже...
          Згодна з Вами на всі 100%. Але, ми мали це сказати і як порядна держава,дати їм час ( наприклад 2 роки) ще коли вивезли ядерну та іншу зброю.

            627.08.11, 20:30

              727.08.11, 21:50Відповідь на 1 від Богдан Бо

              Так кто ж так скажет Януковоч?

                827.08.11, 22:38Відповідь на 1 від Богдан Бо

                Я б вже сьогодні заявив: шановна Європа і Росія, готуйтесь і не кажіть, що вас не попереджали - з 1 січня 2012 року газу не буде доти, доки умови по всіх питаннях з вами нас не влаштують. Виключно нас! А на ні, качайте газ через Балтику, Білорусь, Аляску - нам байдуже...Ми самі сидимо на газовій голці: які можуть бути ультиматуми? Росія побудувала альтернативні шляхи, користь від яких саме в незалежності від України. Скількі ми витримаємо без газу? Я розумію, що мені особисто можно і дровами палити, чи іншим. А металургія? Якби реально щось можно було зробити - давно б зробили. А реальність лише у модернізацію промисловості. Все в руках власників-олігархів. Перший дзвіночок їх нічому не навчив. А мав би...Другий може бути страшнішим. Ми не є хозяєвами ситуації

                  928.08.11, 02:03Відповідь на 1 від Богдан Бо

                    1028.08.11, 10:01

                    Гавнюковичи при власти не навсегда. Поэтому в Севастополе в 2017 году Сердючка исполнит песню "Раша гудбай", и российские шкарабанки, те что ещё останутся на плаву, отправятся в Новороссийск и Очамчир.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна