хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Україна непокірних душ

 

Озираючись на минулі роки, вважаю, що найбільше шкоди Україні завдала теорія протиборства Сходу і Заходу України. У полоні цієї накинутої схеми ми наробили багато помилок. І я теж.

Тепер обидві половинки — квити: на зло одна одній вони по черзі обрали своїх недолугих вождів, які відверто плюнули людям у душу і вивернули їхні кишені.
Тож настав час переоцінки.
Я думаю, що Україна дійсно поділена, але за іншим, не мовно-історично-релігійним принципом. Уся історія України — у боротьбі європейської та азійсь­кої моделі держави і суспільства.
З ХІІІ століття для когось героєм став Данило Галицький, для когось — Олександр Невський. Хтось обирав життя у повстаннях і очікуванні панської корони, аби разом з європейськими союзниками відбити в Орди свою державу. Хтось топив у крові своїх, щоб отримати в хана ярлик на владу та бухарську тюбетейку з гордою назвою «шапка Мономаха».
Це — наше цивілізаційне роздоріжжя: стати частиною Орди чи вперто битися за своє. Часто — без шансів на перемогу, але з почуттям гідності. У всі часи цей вибір між співпрацею і опором народжував героїв, які кров’ю і вірою штовхали криве колесо української історії.
Звідси — Хмельницький, Сірко і Мазепа, Шевченко, Леся і Франко, січові стрільці, холодноярці і махновці, Коновалець, Ковпак, Григоренко, Лук’яненко, Горині і Чорновіл, Стус, Ліна Костенко. Україна непокірних душ, що палали вогнем національної волі і людської гідності, жила у всі часи.


Часи сліпої віри в яскравих вождів мають відійти в минуле, поступившись раціональному діа­логу народу-працедавця і най­маної команди реформаторів. Уже не досить демонструвати маразм і мегакорупцію влади Яну­ко­вича. Потрібен конкретний, розписаний поквартально План євроремонту України, який об’єднана опозиція повинна пред’явити суспільству.
Звичайно, в цій програмі має бути і ствердження української ідентичності, політичних свобод, верховенства права, економічної конкуренції. Але я дуже хотів би, щоб базою для нашого євроремонту став не тільки валовий національний продукт, а й Валовий Національний Оптимізм, любов, щастя.

Україна на це заслуговує!

Лук’янівське СІЗО,
16.08.2011 року
Юрій Луценко
«Дзеркало тижня. Україна» №29,
19 Серпень 2011
25

Коментарі

121.08.11, 08:24

Написано непогано. Будем сподіватися, що в'язниця очистить свідомість Юрія Луценка, і він збагне, що головне, а що другорядне, і в чому полягає його особистий шлях як політика і як людини.

    221.08.11, 08:42

    "Найголовніше — відкинути страх, байдужість і зневіру"!!! Те,що потрібне нашому народу!!!

      анонім

      321.08.11, 08:50

      Ошибки, простите, ошибки, простите. Да кто ни чего не делает, тот не допускает ошибок. Но Юра у тебя были ошибки не связанные с отсутствием опыта и знаний. Вы все играли, манипулировали, думали, что Бога взяли за бороду. Я верю в твою искренность и раскаяние. За одного битого дают двух небитых. Хочу, чтоб ты вышел из тюрьмы, как золото выходит из огня - « …. и полновеснее и чище»

        Гість: lyo Dnepr

        421.08.11, 12:32

        Уважаю людей, которые способны честно и открыто признать свои ошибки. Браво, Юрий! Так держать. Настоящие украинцы с тобой, а холуи и нафик тебе и нам не нужны

          521.08.11, 12:50

            621.08.11, 13:40

              721.08.11, 15:05

              Умение признать свои ошибки это одна их главных черт характера как политика, так и простого человека.

                821.08.11, 15:30

                Мг... Я его в бытность министром и до этого как политика вообще не воспринимал...Но написал супер...

                  921.08.11, 16:17

                  Вибачте, коли не буде провідників,
                  хто ж керуватиме реформами - Компютер???
                  Чи запросимо з-за кордону????
                  Ідеалістика чистої води + власна політична імпотенція

                    1021.08.11, 16:50Відповідь на 9 від М_Ірина

                    Вибачте, коли не буде провідників,
                    хто ж керуватиме реформами - Компютер???
                    Чи запросимо з-за кордону????
                    Ідеалістика чистої води + власна політична імпотенція
                    Ви перебільшуєте. Юрасік наголос ставить на тому, що громадянське суспільство має перебирати на себе ініціативу, а не чекати, що це зроблять політики. Звичайно ж реформи та закони мають розробляти експерти, але суспільний запит має формувати саме громада і примушувати владу втілювати ці вимоги. Інакше - ніяк.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна