хочу сюди!
 

Наталія

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 40-45 років

Азаров втілює продуктову мрію Тимошенко

Хоча чиновники і запевняють, що зведення подібних майданчиків суттєво полегшить життя виробникам і споживачам, виграють від цього поки лише власники ринків. За словами експертів, на вартість продуктів впливають собівартість виробництва та баланс попиту і пропозиції, а не зведення торгівельних майданчиків.
Фото прес-служби Кабміну

Влада продовжує витрачати бюджетні кошти інадавати преференції бізнесу за "підкилимним" принципом. Цей типовий для українських можновладців прийом, схоже, знайшов застосування і в будівництві мережі гуртових сільськогосподарських ринків.

Хоча чиновники і запевняють, що зведення подібних майданчиків суттєво полегшить життя виробникам аграрної продукції та споживачам, виграють від цього поки що лише власники ринків.

Київський борщ

На думку урядовців, гуртові ринки дозволять фермерам продавати товари без посередників, що забезпечить їм стабільний збут.

В Мінагропроді наголошують, що продавці отримають розвинену інфраструктуру, яка включатиме склади і сховища, під'їзні та внутрішні шляхи, площадки для торгівлі з автомобілів і павільйонів, а також місця для відпочинку.

Покупцям урядовці теж обіцяють вигоди. В міністерстві очікують, що на гуртових ринках ціни будуть в середньому на 30-35% нижчі за існуючі. Прем'єр Микола Азаров уже навіть анонсував копійчані ціни на капусту під час візиту на оптовий ринок "Столичний", першу чергу якого недавно ввели в експлуатацію

Раніше прес-служба уряду також завзято рекламувала дешеві борщові набори цього закладу, наголошуючи, що в інших торгових мережах Києва усе дорожче.

Будівництво київського об'єкта входить до першого етапу створення мережі з шести ринків. У Кабміні запевняють, що до 2014 року такі ринки з'являться ще в п'ятьох областях: Львівській, Донецькій, Запорізькій, Одеській та Херсонській.

4

Коментарі

14.08.11, 00:43

А у борщовий набор м"ясо входить?
Скільки зараз 1кг яловичини коштує мос"є Базаров в курсі?

    24.08.11, 00:45

    З автором статті трохи не згідний: будівництво таких центрів розширює пропозицію, тому це корисно. Іша річ, що ефект щодо цього є доволі обмеженим.

      34.08.11, 08:55

      "Азаров анонсував КПІЙЧАНІ ЦІНИ на капусту під час візиту на оптовий ринок "Столичний""
      Гм-да-а-а... А случаем, не сообразил ли Автор статьи пробежаться по ЭТОМУ же рынку минут ЧЕРЕЗ 20 ПОСЛЕ визита "высокопоставленного гостя" - и УТОЧНИТЬ РЕАЛЬНЫЕ ЦЕНЫ???
      У нас, к примеру, цены на капусту (ЗДЕСЬ ВЫРАЩЕННУЮ!!!) сравнимы с ПРИВОЗНЫМИ бананами!
      *** А насчет строительства НОВЫХ рынков... - да какая к черту разница? - новые... старые...- ВСЕ ОДНО ВЛАСТЬ ЗАХВАТЯТ ХАЧИКИ и над новыми рынками - и установят СВОИ цены!

        44.08.11, 09:03

        А ялинкович втілює амбітну мрію Тимошенко, роблячи її наступним президентом України.

          54.08.11, 17:31