Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче внести вклад, в підтримку лідера опозиції Юлії Володимирівни Тимошенко.Тут розміщуюся статті, з інформацією, яка допоможе людям розібратися, з інсинуаціями, та потоком пропаганди, а також інформація про діяльність лідера БЮТ, та її політичної партії.
Учасником співтовариства може стати блогер, який розділяє політичні погляди БЮТ.
Вид:
короткий
повний

Група підтримки ЮВТ

Вставай, Україно!

            Сьогоднішня прес-конференція Яценюка та Тягнибока додала оптимізму. Не було бравурних тирад, наполеонівських планів, все начебто розплановано логічно та дохідливо. Як воно буде відбуватися на практиці, подивимося.


          Коли оголосили про ії проведення, я з полегшенням побачив, що там не буде Кличка. Слухати цього клона Януковича в мене не вистачає сил. На щастя, він в черговий раз кудись заховався, начебто в Америку. Думаю, що він і участі не буде приймати в цій акції. Одним з ії пунктів, є - відставка Януковича. А Кличко боїться навіть саме це прізвіще вимовити, використовує тільки евфемізми - "вони" та "можновладці". А сказати - "відставка Януковича", це для нього рівнозначно апоплексичному удару. Але, боксерська груша з ним, хай ховається.
          Невідомо до чого призведе ця акція, чи наважаться Яценюк та Тягнибок діяти радикально, але, як буде, так і буде. Та опозиція, яка потрібна в цій ситуації, зараз знаходиться за гратами. А від Яценюка та Тягнибока вимагати. щоб вони стали Тимошенко та Луценком, це звісно абсурдно. Вони є такі, які є.
         Але Юля присутня.

          Це і те, що прес-конференція проводиться в штабі Батьківщини. Віддаю належне Тягнибоку. І гасло "Вставай Україно!", співзвучно с закликом Тимошенко, який вона зробила деякій час тому - "Повставайте!". Та і взагалі, мужність Тимошенко примушує і Яценюка і Тягнибока якось підтягуватися до неї.
          І не тільки їм треба підтягуватися до Юлі, а і нам також. Якщо ми проголосували за опозицію, то треба ії підтримувати, а не хаяти з різних привидів. Тим більше, що всі так звані "компромати" на опозицію, на начебто конфлікти між ними, всі. як один, мають джерело -"одна бабка сказала". А їхнє походження, скоріше всього, мають адресу на Банковій. Навіть, якщо припустити, що насправді має місце якесь непорозуміння, то це не означає автоматично, що відбувся розрив відносин між ними. Людям Бог для того і надав язик та мову, щоб розмовляти та домовлятися. Думаю, що Яценюк, що Тягнибок не останні дурні, щоб діяти на шкоду собі, і вони вміють і розмовляти, і домовлятися. Власне, що ми і бачимо.
          І тому, нам негоже лаяти опозицію, за яку самі же і проголосували. Яка би вона не була. Іншої, все рівно нема. Доречно згадати Юлю і з цього приводу. Вона ніколи, нікого не зраджувала. Ії зраджували, а вона ні. Навіть в цьому питанні, Юля є для нас прикладом. Прикладом, на якій і нам треба рівнятися. Особливо заклопотаним пропоную відкинути забобони стосовно того, що це жінка. Краще гідними вчинками напрацьовувати свій авторитет, за який не буде соромно ні перед державою, ні перед власними дітьми.
          А з приводу різних мастей жартівників, щодо революції та повстання, мені сподобалася репліка Тягнибока. Про Леніна та п'яних матросів. Це також все походить з Банкової. Їх можна зрозуміти. Стріляти вони ще не наважуються, тому і займаються подібними інформаційними диверсіями. Нам же треба не вестися на подібні провокації.
          Отже, акція починається в четвер, з Вінниці. Коли буде в Полтаві, я обов'язково прийду. Закликаю також всіх слідкувати за графіком проведення акції, та приймати участь в своїх містах. Маю надію, що ії апофеоз, 18 травня в Києві, якщо не вирішить проблему з бандюками, то зробить вагомий крок на цьому шляху.

Власенко залишився...

          Отже, Власенко не виїхав з України. Не попросив політичного притулку, а залишився. Можливо, всупереч бажанню бандюків. Не дарма вони закрили саме ту кримінальну справу, по якій заборонили йому виїзд за кордон. Тобто, він міг виїхати.
          Не знаю, на мій погляд йому треба було їхати. З усіх 45 мільйонів громадян України, тільки дві людини найбільш ефективно захищали Юлю. Це Власенко та Немиря. Проти обох влаштовуються репресії. Не маю жодного сумніву, що в решті-решт Власенка кинуть за грати. І що? Кому це піде на користь?
          А в тюрмі з ним так "церемонитися" не будуть, як з Юлею. Тому, за кордоном від нього було би набагато більше користі, ніж за гратами. Окрім того, що він юридично обізнана людина, Сергій ще талановитий спічрайтер. Для пояснення того, що у нас відбувається, така людина вкрай необхідна на заході, в цій "толерастичній" Європі. А зараз він буде у підвішеному стані. Кожен день буде чекати арешту. Як це можна буде суміщати з захистом Тимошенко, не можу уявити.
          Звісно, треба віддати належне його мужності. Таких чоловіків в нас зараз дуже мало. Але в цьому був би сенс, якби наш народ не був настільки забитий та затурканий совдепівською пропагандою, заляканий погрозами бандюків та не мав би повністю атрофоване почуття власної гідності. Тому, чекати від нього адекватних дій на беспредел бандюків, вже ніхто не розраховує.

А що народ думає?

Що треба було робити Сергію Власенко?

39%, 7 голосів

50%, 9 голосів

11%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Знак оклику! ТВІ.

  • 08.03.13, 01:59

Народний депутат від ОО Батьківщина Олександра Кужель в ефірі телеканалу ТВі пояснює, чому Тимошенко не причетна до вбивства Євгена Щербаня та розповідає про нові факти резонансного вбивства.






Щербань в 1996 році заперечував свій конфлікт з Лазаренком

  • 04.03.13, 20:49

Захист екс-прем'єрки Юлії Тимошенко продемонстрував запис телевізійного інтерв'ю від 25 червня 1996 року з народним депутатом Євгеном Щербанем, в якому він заперечує конфлікт з Павлом Лазаренком.

Відео продемонстрував керівник групи захисту Сергій Власенко, цитує якого прес-служба партії "Батьківщина".

Він показав журналістам запис телевізійного інтерв’ю убитого депутата Євгена Щербаня від 25.06.1996 року, у якому Щербань заявив, що у нього немає жодного конфлікту з Павлом Лазаренком, що він повністю підтримує його і що разом вони одна команда.

"У захисту свідчить "живий" Євген Щербань у той час як Володимир Щербань посилається начебто на слова мертвої людини", - сказав Власенко.




На територію лікарні Ю.Тимошенко заїхала “швидка” та авто конвою

  • 03.03.13, 21:12

ХАРКІВ-КИЇВ. 3 березня. УНН. 

На територію Харківської ЦКЛ № 5, де перебуває на лікуванні екс-прем’єрка Юлія Тимошенко, заїхали кілька автомобілів, передає кореспондент УНН з місця подій.

Зокрема одне з авто, яке заїхало на територію ЦКЛ № 5, — авто швидкої допомоги, інше — автомобіль конвою, марки “Газель”.

Також видно дві машини ДАІ, “Фольцваген” та “Шкода”, і ще один — мікроавтобус марки “Мерседес”.

Нагадаємо, керівництво Качанівської виправної колонії подало всі необхідні документи для можливого етапування екс-прем’єра Юлії Тимошенко на судове засідання по допиту свідка в справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня до Києва 4 березня.

“Всі відповідні документи для проведення цього заходу ми подали. Все, що залежить від нас, ми зробили”, — сказав начальник колонії Ігор Колпащиков.

Нагадаємо, суддя Ганна Медушевська перенесла допит свідка Володимира Щербаня в рамках досудового слідства у “справі Щербаня” на 4 березня 2013 року на 11:00.

Таке рішення суддя ухвалила після того, як від свідка надійшла заява про те, що він хворий і не може брати участь у судовому засіданні.

===============================================

Всім киянам!
Увага!!!!! Внимание!!!!!

Народ, готовність №1. Поки що ніяких офіційних повідомлень не було, але було б добре, якби хоча б пару десятків наших були під судом, а решта була б напоготові. Тоді, якщо Юлю завтра дійсно привезуть, хай би дали сигнал - і тоді підгребемо всі.


Тимошенко звернулася із заявою до Кокса та Кваснєвського

  • 27.02.13, 21:40

 Юлія Тимошенко звернулася із заявою до Пета Кокса та Олександра Кваснєвського з проханням проконтролювати її доставку на допит свідка у справі про вбивство народного депутатаЄвгена Щербаня. Про це йдеться в її заяві, яку оприлюднила прес-служба "Батьківщини".

За її словами, всупереч її багаточисленним письмовим вимогам доставити її до суду на допит свідків у справі Щербаня, пенітенціарна служба неодноразово відмовилася це робити, незважаючи на рішення суду про обов`язковість присутності Тимошенко.

"Щоб скоїти цей посадовий злочин, працівники Качанівської колонії тричі фальшували акти про нібито мою відмову поїхати до суду", - йдеться в заяві Тимошенко. Вона нагадала, що 4 березня знову буде відбуватися допит чергового свідка у справі вбивства Щербаня.

"І я передбачаю, що українська влада знову позбавить мене права на захист, сфальшує черговий акт про мою нібито відмову їхати до суду та буде далі чинити свій суд Лінча по засудженню мене до довічного ув`язнення, при чому, без моєї участі", - написала Тимошенко.

"Прошу вас в межах мандату місії, яку ви очолюєте, направити вашого представника в лікарню "Укрзалізниці" для здійснення контролю за моєю доставкою в судове засідання по допиту свідка на стадії досудового слідства у справі Євгена Щербаня...", - просить в заяві Тимошенко.

Крім того, Тимошенко звернулася до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської із заявою, в якій вимагає забезпечити її право на захист та проконтролювати доставку на допит свідка у справі Щербаня.

Раніше тюремники декілька разів заявляли, що Тимошенко відмовлялася брати участь у допиті свідка. Натомість її захисники дану інформацію спростовують.

Також повідомляється, що німецькі лікарі клініки "Шаріте" так і не отрималивід влади офіційного повідомлення про те, коли їм буде надано дозвіл на зустріч з Тимошенко.

Чи має Тимошенко якесь відношення до вбивства Щербаня?

  • 25.02.13, 21:57

Давайте подивимось на те, про що свідчить сам факт цього судового процесу.

По-перше, поширені через мас-медіа «авторитетні» думки про окремих нечесних суддів, чи кризу правосуддя загалом, віддаляють нас від реальності настільки, наскільки й тих, хто у правосуддя ще продовжує вірити. Його насправді не існує. Є певні правила і процедури, деякі стереотипи у трактуванні законів, зрештою цілий клас людей у мантіях, котрі обслуговують міф Правосуддя. Це служіння неіснуючому приносить цілком конкретні результати у вигляді не менш конкретних матеріальних благ.

Ви бачили в очах хлопчика Кіреєва чи мадам Царевич внутрішнє прагнення до справедливості? Підміна демократії охлократією замінила правосуддя на ритуал. Ритуал служіння примарі Правосуддя. Ритуал, за який наразі добре платять, але за який все одно прийдеться гірко розплачуватись.

По-друге. Судова система, як елемент охлократії, вже перестає дотримуватись навіть ритуалів, що свідчить про її відмирання в політичній системі, котра й сама перебуває «на межі загальнонаціональної катастрофи». Наступним етапом може стати хіба що опричнина, хаос та зникнення країни.

Замість іноді бутафарної і наскрізь корумпованої противаги свавіллю так званих правоохоронних органів, третя влада стала ще одним механізмом самого насильства. Тепер, коли справу сфабрикують, сподіватись що підкинуті речові докази чи неправдиві свідчення тріснуть під тиском, якщо не справедливості, то хоча б ритуалу, вже не доводиться.

Зворотньо мажори чи ті ж «правоохоронці» вбивають на дорогах людей, перебуваючи в наркотичному чи алкогольному чаді та насолоджуючись власною безкарністю. Це означає, що мовчазна згода зі свавіллям системи Вас вже не порятує від насильства з боку її неконтрольованих елементів.

По-третє, взаємні публічні звинувачення та «війна компроматів», вже навіть особливо зомбованих харизмою котрогось із політиків, переконують, що у владі святих не було, немає і нізвідки їм там узятись. Як сказав один відомий психіатр: «Політикою займаються покидьки суспільства». Жорстко? Страшно!

Відволічіться від фабули начебто замовленого Юлею вбивства й оцініть коло спілкування та проблеми котрі в цім колі вирішувались. Вони не видаються Вам занадто далекими від того, що чуєте від політиків на шоу-шабашах?

Цинізм полягає навіть не в тому, що хтось когось таки «замовив», а в тому що на підставі фарсу хочуть не просто фізично та морально, а ще й публічно знищити такого ж політика, як і самі. Ви ж ніколи не спостерігали як два гея-політика тикають один одного мордяками в болото, делікатно минаючи тему своєї сексуальної орієнтації? Бо вони певну межу не переходять, хоча в очах загалу (можливо і у власних очах) є покидьками. Так от, по відношенню до Юлі ця межа перейдена. Джина випустили з пляшки.

Свідомо чи несвідомо влада впертво формує той стан у суспільстві котрий їй знайомий та близький у терміні «бєспрєдєл». Але заколисані, як турецькі султани розкішшю, та втішаючись ефемерною безпекою за спинами яничарів, охлократи призабули, що цей термін означає зовсім не безкарність, а дуже ймовірний та швидкий кінець.

Так що Юля, ймовірно, саме та Аннушка, котра вже розлила для когось олію. І на цій олії не один мажор на...бнеться, і в цій олії не один бєспрєдєльщік втопиться, і не один палацик слуги народу, политий рясно олійкою, піде з червоним півнем до неба.

Юрій Ситник

Криваві війни "донецьких" з "Ітерою"

  • 18.02.13, 20:30
Основна версія генпрокуратури у справі вбивства Щербаня базується на тому, що буцім то існував конфлікт між "донецькими" і "дніпропетровськими", який став причиною всіх кривавих вбивств в регіоні. При чому слідство у справі Щербаня геть ігнорує той факт, що в 1996 – тому "донецькі" мали масштабну війну з Ітерою (імпортером туркменського газу в Україну). І варто було автору поцікавитися подробицями тієї війни, як з'ясувалося, що слідство генпрокуратури використовує в якості доказів вини Тимошенко очевидну неправду іншими словами брехню.

Справа в тому, що якщо відкрити "повідомлення про підозру", яку генпрокуратура вручила Тимошенко у справі вбивства Євгена Щербаня то в ній можна вичитати, що мотивом вбивства стало "газове" розпорядження губернатора Володимира Щербаня.

Цитую: "Євген Щербань в лютому 1996 року ініціював розпорядження губернатора Донецької області, першим пунктом якого встановлювалось, що єдиним посередником між оптовими імпортерами природного газу та підприємствами Донецької області є корпорація "Індустріальний Союз Донбасу". Таким чином, вказаним розпорядженням, ініційованим Євгеном Щербанем, ЄЕСУ позбавлялось можливості безпосередньо укладати контракти з підприємствами – споживачами природного газу на вигідних для себе умовах. А це, у свою чергу, призводило до зменшення доходів ЄЕСУ від господарської діяльності у Донецькому регіоні і, як наслідок, до зменшення особистих доходів Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка. "У зв'язку з тим, що домовитися з Щербанем не вдалося, особисто Тимошенко та Лазаренко, приблизно на початку 1996 року спільно прийняли рішення про вбивство Щербаня".

Це відверта нісенітниця, слідство перекрутило відомі історичні факти, бо розпорядження губернатора Щербаня це був інструмент боротьби не з ЄЕСУ, а з Ітерою. Справа в тому, що на той час вже були досягнені домовленості, що ІСД купує газ в ЄЕСУ і за 50 центів з кожної тисячі кубічних метрів газу продає підприємствам донецького регіону. Тобто ІСД, по-суті, стало філіалом ЄЕСУ і основне завдання перед донецькою компанією стояло в тому, щоб витіснити з ринку російську Ітеру, яка в попередні роки продавала газ донецьким підприємствам без жодного зиску для господарів області. А Ітера пручалася і мала важелі тиску на директорів підприємств.

Доказ існування цього конфлікту можна знайти в інтерв'ю тодішнього мера Маріуполя Михайла Поживанова газеті "Приазовский рабочий". Це інтерв'ю датоване 14 червням 1996 року, тобто через 4 місяці після підписання губернатором Щербанем розпорядження на користь ІСД. Цитую: "В ноябре 95-го года я был приглашен для "розборок" в кабинет губернатора. Сидим, разговариваем, вдруг открываются двери, входит народный депутат Евгений Щербань, садится напротив меня и безапелляционно заявляет буквально следующее: "Пацан, ты что, считаешь себя самым умным? Запомни: есть человек – есть проблемы, нет человека – нет проблем. Для нас 9 граммов свинца абсолютно не жаль, и это очень дешево стоит".

В приказном порядке мне было сказано, чтобы 28 предприятий перезаключили свои договоры вместо "Итеры" на "Индустриальный союз Донбасса", учредителями которого являются коммерческие структуры, приближенные к губернатору. Подсчитав, что мариупольские предприятия при этом теряют 1,5 млн. долларов, я отказался, и в феврале 1996 года началось следующее: если ты не будешь делать то, что тебе говорят, мы дадим команду правоохранительным органам и тебя вывернут наизнанку. Или убьют...".

Здається досить красномовний доказ перекручування фактів від генпрокуратури!!!

Подробиці війни з Ітерою викладу трохи згодом.

Tайные связи с властью свидетеля по делу Щербаня

  • 18.02.13, 11:15

Журналист Татьяна Чорновил продолжает собственное расследование "дела Щербаня" и уверяет, что у свидетеля Марьинкова много друзей среди высокопоставленных работников СБУ. Об этом она написала в своем блоге на "Украинской правде"

В вчерашнего "шансонівського" вида свидетеля по делу убийства Щербаня, которого в определенных донецких кругах знали по прозвищу Лысый, автор обнаружила очень высоких друзей в силовых структурах.

Когда автор продолжила разбирать, каким бизнесом занимался Игорь Мар'їнков, то в налоговой раздобыла информацию об очень интересную фирму, которая называется ООО "Инвестиционно-консалтинговая компания Украина-Китай".

Учредителями этой компании кроме Игоря Мар'їнкова оказались, Землянский Юрий Владимирович, Вандин Юрий Александрович, Шатковский Николай Петрович (до недавнего времени на его месте был отец Петр Шатковский).
Все эти люди достаточно известные в том числе в контексте убийства Щербаня.

Например, Вандин Юрий Александрович непосредственно расследовал убийство Євгена Щербаня, ведь в те времена с 1995 по 1998 год возглавлял главное управление МВД по борьбе с организованной преступностью.

Итак мы имеем довольно интересную ситуацию: Кушнир и киллеры из его банды жили в номере Лысого, спали на кроватях, ели с ним в ресторане. Так? Так! Мар'їнков об этом говорит на суде: "Рябин просился пожить в квартире - пожалуйста. Неоднократно Кушнир и Рябин жили в "Национальном". У меня было три номера, и если охрана "Титана" уезжала, две кровати пустовали, то они там жили".

Значит ли это случайно, что господин Мар'їнков, который имел такие милые отношения с бандитами Кушнира, которые ему доверчиво рассказывали про свои кровавые деяния, вдруг стал бизнес-партнером силовика, который расследовал убийства совершены той бандой, в частности смерть Щербаня?

Нет! Таких случайностей не бывает.

Поэтому есть вопрос. Давно ли близкие Мар'їнков с Вандіним? Если давно, может он был информатором-стукачом? Почему же тогда имя Тимошенко всплыло только сейчас? Почему тогда кровавые преступления банды Кушнарева не были предупреждены?

А может он был куратор банды Кушнира от МВД??? Ведь в девяностые милиция практиковала борьбу с одними уголовные структурами руками других ОПГ.

А может Мар'їнков и Вандин начали работать вместе после того, как главный свидетель нескольких резонансных убийств в Донецке чрезвычайно помог стороне обвинения. Ведь именно благодаря его показаниям Юрий Вандин получил премию за раскрытие резонансных убийств в Донецке.

Если говорить о профессионального свидетеля Мар'їнкова надо заметить еще на одном весьма интересном моменте.

Мой донецкий коллега Артем Фурманюк вспомнил, как на суде

в деле убийства Ахатя Брагина в 2006-м году Мар'їнков имел словесную перепалку с подсудимым Вячеславом Синенко. Тогда Мар'їнков назвал экс-майора милиции главным пособником киллера Філліпенка. И это кстати, были единственные свидетельства вины Синенко.

Поэтому подсудимый выкрикивал, что Мар'їнков является "подставным свидетелем, которого проинструктировали фальсификаторы этого дела". Кстати, до последних Вячеслав Синенко относил Геннадия Васильева и Рината Ахметова.

Синенко считал, что обвинения против него это месть Рината Ахметова. Автор писал в блоге "Донецкая вендетта" историю, как в момент убийства авторитета Фролова, наряд милиции задержал возле места преступления боевика "люксов" Рухманова с автоматом в спортивной сумке.

Однако зря старались милиционеры, в этот же день Рухманов был освобожден постановлением прокуратуры. При чем подписал это постановление прокурор донецкой области Геннадий Васильев, нынешний народный депутат от ПР.

Единственное, что сделала милиция, это проследила за Рухмановим после его освобождения. И что же?! Сразу после выхода из казематов Рухманов направился в гостиницу "Люкс" в Ботаническом саду - резиденцию Ахатя Брагина, нынешний имение Рината Ахметова.

Однако до освобождения Рухманова милиционеры все-таки успели его допросить.

Цитирую документ с милицейской папочки: "Первоначальние данніе внутрикамерной разработки Рухманова указали, что преступление организовал Морозов по указанию Брагина. Закрепить указаную информацию не предоставлялося возможнім ввиду постановления прокуратуры об освобождении Рухманова из-под ареста. ".

Так вот задерживал и допрашивал Рухманова майор милиции Вячеслав Синенко...Поэтому понятно почему в своих бедах он обвинял Ахметова.

После этой истории майору пришлось уволиться из милиции через давление, затем был покушение на его жизнь, он уехал на заработки в Греции, но его приплели к делу убийства Брагина и осудили на основе показов Мар'нкова. "Мафия победила", -заявил Синенко в последнем слове.

В 2009-поэтому Верховный суд отменил приговор и парализованного экс-майора милиции выпустили из тюрьмы. Однако в 2011 "донецкие" снова вспомнили о майора и дело Синенко снова направили на доследование...

Однако вернемся к партнеров-силовиков профессионального свидетеля по резонансным делам Игоря Мар'їнков.

Второй партнер Мар'їнкова в фирме "Украина-Китай" Николай Шатковский, несколько лет назад заменил в соучредителях своего отца Петра Шатковского, потому что тот после победы Виктора Януковича на Президентских выборах вернулся в СБУ. В феврале 2012 года он был назначен Президентом Украины Виктором Януковичем первым заместителем председателя СБУ, а до этого момента он занимал должность заместителя председателя Службы внешней разведки Украины.

Как видим у свидетеля обвинения по прозвищу Лысый среди бизнес-партнеров лица, которые занимают чрезвычайно высокие должности в команде так называемых Семейных.

Кстати, надо заметить во времена убийства Щербаня Шатковский работал заместителем председателя СБУ.

Ну, и, наконец, третий бизнес-партнер главного свидетеля обвинения - Юрий Землянский.

В момент убийства Щербаня работал начальником управления СБУ в Луганской области. Кстати, киллеры, что убили Щербаня согласно официальной версии расследования были "луганские".

С 1998 по 2004 Землянский работал первым заместителем председателя СБУ.

Кем он был на этой должности можно узнать из статьи Юрия Бутусова, которая была напечатана в "Зеркале недели" в 2004-том году.

Бутусов пишет, что в те времена Землянский был человеком Януковича в СБУ. "Юрий Владимирович имеет довольно ценную на сегодня индульгенцию - донецкое происхождения. Однако совсем не это связало Землянского с Януковичем, а скорее ведомственные и политические расклады. Генерал-полковник прекрасно знаком с донбасской элитой со времен работы начальником управления СБУ в Луганской области. Да и сам Янукович относится к Землянского с большим уважением", - пишет Бутусов.

И далее: "Согласно данным завсегдатаев избирательного штаба Виктора Федоровича, Землянский был важным коммуникатором для Януковича. Этот контакт был значимым для премьера, поскольку через известные особенности своей биографии (а также некоторые специфические детали, которые пока не афишируются на публике), он не может претендовать на популярность и поддержку в СБУ".

"Юрий Владимирович стал известным в узких кругах, поскольку на своей высокой должности до недавнего времени курировал важнейшее направление работы СБУ - "контрразведывательном обеспечения политических процессов". В разные годы Президент Кучма и назначаемые им руководители СБУ вкладывали разный смысл в формулировку "обеспечение". Согласно данным оппозиционных структур, 1999 года Служба безопасности рассматривалась фактически как один из избирательных штабов по обеспечению нового президентского срока Леонида Кучмы", - цитирую "Зеркало недели"

Автор до этого добавит, что убийство Євгена Щербаня это был, скажем так, переломный момент в избирательной кампании Леонида Даниловича, которая как раз началась в 1996 году, после того, как Щербань заявил, что следующим Президентом будет ставленник Донбасса.

Кстати, во время первого премьерства Януковича двое из вышеперечисленных бизнес-партнеров Игоря Мар'їнкова Вандин и Землянский работали на руководящих должностях в СБУ (Вандин заместителем, а Землянский первым заместителем руководителя). Шатковский занимал должность заместителя секретаря Совета национальной безопасности.

Еще надо добавить, что "Инвестиционно-консалтинговая компания Украина-Китай" не единственное предприятие, которое Мар'їнков основал вместе с "силовиками". Вместе с Вандіним Мар'їнков имеет совместное предприятие ООО "Новое технологическое поколение" (торговля фармацевтическими аппаратами).

Также в 2010 году была создана, еще ООО "Гранлайн групп" (строительство) где Мар'їнков владелец вместе Юрием Вандіним и Русланом Харівим.

Кстати, последние двое учредители известной кампании "СПР-групп", которое за годы президентства Януковича получило 1 миллиард грн. на ремонт и строительство канализационных сооружений в Крыму. Марїнкову не повезло, в этой компании партнеры обошлись без него.

Кстати, счет "СПР-групп" имеет в известном "Укрбизнесбанка", хотя это не имеет отношение к нашему делу.

В контексте связи Мар'їнкова с известными силовиками также интересной является информация моего коллеги из Донецка Артема Фурманюка о том, что хотя Мар'їнкова был осужден на самом деле не отбывал срок.

Согласно официальной версии Мар'їнков был задержан сотрудниками ГАИ, которые нашли гранатометы и автомат в багажнике его "Мерседесу". Фурманюк пишет, что Мар'їнков был приговорен лишь к одному году лишения свободы с пребыванием в колонии общего режима, но в указанной колонии никогда не находился. "На самом же деле он был на свободе, разъезжая на том самом "Мерседесе", который, по сути дела, был орудием совершенного им преступления!", -пишет Фурманюк.

Поэтому свидетель обвинения с такими шокирующими бизнес-связями очень не простой...Сколько все-таки вопросам порождает его лицо?

Кем на самом деле был Мар'їнков во времена убийства Щербаня? Какую роль играло СБУ и МВД в резонансных убийствах в Донецке? Есть ли правда в словах майора Синенко, который заявил, что Мар'їнков выполняет заказы Рината Ахметова? И наконец, что означает тот факт, что "силовики" бизнес-партнеры Мар'їнкова, который, по-сути, опекал банду Кушнира, близкие к Януковичу?

З усією відповідальністю заявляю – це неправда.

  • 11.02.13, 17:07

Тепер можна стверджувати, що у Донецької мафії цілком відсутнє почуття гумору. І ось чому: намагання повісити на Тимошенко причетність до замовлення чи організації вбивства Євгена Щербаня  навіть не смішно, бо  все це схоже на витвір алкогольної гарячки, чи божевільної фантазії.

А тепер цілком серйозно і по суті справи. По-перше, нещодавно генпрокурор заявив, що  причетність Тимошенко до вбивства Щербаня були відомі слідству ще понад 10 років тому, але тоді Тимошенко не вдалося притягнути до відповідальності через те, що вона була народним депутатом.

З усією відповідальністю заявляю – це неправда.

У 2002-2004 роках я був членом Комітету Верховної Ради України з питань регламенту. І на засіданнях нашого комітету неодноразово протягом всіх років розглядалися матеріали кримінальної справи, порушеної проти Тимошенко, пов’язані з її діяльністю на посаді керівника ЄЕСУ.

Тобто я мав можливість дуже детально знайомитися з цією справою. І тепер, як законослухняний і  відповідальний громадянин заявляю: жодного факту, навіть жодного натяку на причетність Тимошенко до справи, пов’язаної з вбивством Щербаня  не було.

Не маю жодного сумніву, що не з’явилося таких фактів і через 16 років після вбивства Євгена Щербаня. Беруся стверджувати так, бо добре знаю тодішню політичну ситуацію. Влада в Києві і в тому числі президент Кучма фактично віддали Донбас на відкуп донецьким бандитським угрупуванням і в їх розбірки не втручалися. При бажанні з донецькими бандитськими групами можна було за місяць-два покінчити і навести там законний порядок. Такого бажання у Кучми, на жаль, не було.

По-друге, ватажки донецьких бандитських груп відзначалися особливою кровожерною жорстокістю і нетерпимістю в боротьбі за лідерство. Про що засвідчують гори трупів, розправи з бізнесменами і зі своїми "внутрівидовими" конкурентами. Така доля спіткала і Брагіна і Момота і багатьох інших.

Жертвою таких розбірок став і Щербань. Відомо, що статки Щербаня потрапили не до членів дніпропетровського клану, а опинилися в руках "донецьких". Домінуючим став клан Ахметова – Януковича (Ахметов – у бізнесі, Янукович в адміністративній владі). Наступила відносна стабільність: регіон був затерорезований і заляканий.

Дніпропетровський клан став незрівнянно інтелектуально вищим і боровся за владу менш жорстокими методами.

Чому ж нинішня влада вирішила висунути таке відверто абсурдне звинувачення проти Тимошенко??? Причин декілька.

По-перше, доки при владі Янукович – його режим за жодних обставин  не збирається звільнити Тимошенко з ув’язнення. І це найголовніше.

По-друге, режиму не вигідно утримувати Тимошенко в ув’язненні за статтями 364-365. Бо під ці статті підпадає більшість вищих державних чиновників, в тому числі сам Янукович.

Як тільки їм вдасться осудити Тимошенко по іншій статті, тим більше по такій страшній, яку тепер фабрикують проти неї, регіонали відразу підуть на декриміналізацію 364-365статей, що звичайно робити неприпустимо.

По-третє, сфабрикувати будь-що регіонали великі майстри. Може ще не всі забули справу про вбивство журналіста Александрова. Знайшли  "вбивцю" і засудили бомжа  Вередюка.

Добре, що знайшовся мужній, чесний і професійний суддя вищої інстанції, який скасував цей повністю сфабрикований вирок. Правда, давно не має в живих ні так званого "вбивці" Вередюка ні чесного судді. Але головні майстри, що давали добро цій фальшивій справі, зробили блискучу кар’єру.

Багато хто, не кажучи вже про відомих регіоналів, але навіть поважні і чесні журналісти розмірковують: абсурдність звинувачень очевидна, треба використати трибуну суду і розбити в пух і прах нісенітниці фальсифікаторів.

Такий варіант домогтися справедливості був би можливим, якби в нас існувало правосуддя, залежне тільки від закону і сумління судді.

На жаль, правосуддя в Україні не має - мене дивує, що термін "правосуддя"  до української судової системи вживають навіть деякі опозиційні політики. А вся проблема в тому, що правосуддя в Україні остаточно зруйноване. Є судочинство, на замовлення владного режиму. Суди залежні лише від бандитської влади.

Отже, питання Тимошенко може бути вирішене лише в контексті вирішення головного політичного питання – усунення  від влади  Януковича.

Колишній політв’язень совєтських

концтаборів, депутат ВРУ чотирьох скликань,

Герой України

Степан Хмара