Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче внести вклад, в підтримку лідера опозиції Юлії Володимирівни Тимошенко.Тут розміщуюся статті, з інформацією, яка допоможе людям розібратися, з інсинуаціями, та потоком пропаганди, а також інформація про діяльність лідера БЮТ, та її політичної партії.
Учасником співтовариства може стати блогер, який розділяє політичні погляди БЮТ.
Вид:
короткий
повний

Група підтримки ЮВТ

Інформаційний бюлетень

  • 06.01.12, 01:19
Випуск №112 від 5 січня 2012 року



Правительство вбухает еще 125 миллионов в территорию вокруг вертолетного гнезда Януковича

Кабинет министров Украины внес изменения в Государственную целевую программу подготовки и проведения в Украине финальной части Чемпионата Европы по футболу 2012 года.
Соответствующее постановление № 1369 от 28 декабря 2011 года обнародовано на Правительственном портале.
В частности, предусматривается, что на реконструкцию транспортной развязки на примыкании Днепровского спуска к Набережному шоссе в Печерском районе Киева в 2012 году будет выделено из государственного бюджета 124,98 млн. грн., а также 6,7 млн. грн. - из бюджета Киева.

Більше про це читайте: http://obkom.net.ua/news/2012-01-05/1010.shtml

БЮТ обіцяє заважати здачі труби

Фракція БЮТ-"Батьківщина" наступного тижня буде протидіяти прийняттю проекту закону, яким буде дозволена здача в оренду газотранспортної системи України.
Про це сказав "бютівець" Олександр Гудима, слова якого наводить Gazeta.ua.
"Влада готує подальші дії для здачі по суті газотранспортної системи. Бо цей законопроект тільки розчищає їм дорогу. Він ділить НАК "Нафтогаз" на три частини і дозволяє Кабінету міністрів потім передавати їх будь-куди", - сказав він.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/5/6890151/


Справа Ігоря Індила: Обвинувачений міліціонер не проведе за гратами жодного дня

Сьогодні було зачитано вирок у справі про смерть студента Ігора Індила у міліційному відділку Шевченківського РУВД Києва у травні 2010 року.
Про це повідомив у Твіттері правозахисник Михайло Каменєв, присутній на засіданні.
Міліціонер Приходько, єдиний обвинувачуваний по справі, отримав 5 років позбавлення волі з відтермінуванням на 2 роки.
Вирок означає, що міліціонер не проведе за гратами жодного дня.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/np/_sprava-igorya-indila-obvinuvachenij-milicioner-ne-provede-za-gratami-zhodnogo-dn/417021

Тимошенко відмовилася від "політичних" медичних комісій: її оглядатимуть лікарі з Канади

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вимагає проведення її обстеження незалежними лікарями, яких готові надати міжнародні організації та уряди демократичних країн.
Про це заявила прес-секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока на прохання самої екс-прем'єрки, передає прес-служба "Батьківщини".
"На прохання Юлії Володимирівни Тимошенко заявляю, що вона відмовляється від політичних медичних комісій, сформованих в Адміністрації президента і наполягає на обстеженні її незалежними лікарями, яких готові надати міжнародні організації та уряди демократичних країн", - заявила Сорока.

Більше про це читайте: http://newsru.ua/ukraine/05jan2012/canadamed.html

Сергій Власенко: влада не озирається на закон у справі Юлії Тимошенко

Захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко заявляє, що після переведення Юлії Тимошенко до Качанівської жіночої колонії у Харкові слідчий не проводив жодних слідчих дій у справі про діяльність корпорації "Єдині енергетичні системи України".
"Наскільки я знаю, після переведення ніяких слідчих дій не проводилося, і слідчий не зустрічався з Юлією Тимошенко в колонії", - сказав Сергій Власенко.
За його словами, відповідно до норм законодавства та рішення Шевченківського районного суду Києва Юлія Тимошенко повинна перебувати в Київському СІЗО. "Як будуть проводитися слідчі дії, я не знаю, тому що закону у справі Юлії Тимошенко немає. За законом її зобов'язані перевезти назад до Київського слідчого ізолятора", - підкреслив захисник екс-прем'єра.

Більше про це читайте: http://www.tymoshenko.ua/uk/article/z2w34scw

Рік "темного" тендера


"Нам прислали рахунок: треба було купити 70 портретів Януковича на 12 тис гривень та майже сорок сувенірних гербів на 40 тисяч. А скажіть мені, куди я повішу 70 портретів президента, якщо у мене всього 20 кімнат на все лісництво? В туалет хіба що..."
Перед зимовими святами прийнято підбивати підсумки року, що минув. "Економічна правда" вирішила зробити огляд витрачання коштів платників податків. Адже на другий рік владарювання в Україні Віктора Януковича та Партії регіонів держзакупівлі перетворилися у грандіозний інструмент викачування бюджетних коштів на "свої" фірми.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/publications/2012/01/4/311835/

Інформаційний бюлетень

  • 04.01.12, 20:32
Випуск №111 від 4 січня 2012 року



Квитки на поїзди подорожчають на 20%

Мiнiстерство iнфраструктури пiдвищило коефiцiєнти iндексацiї до базової вартостi мiжнародних пасажирських залiзничних перевезень на 20%.
Про це ідеться в наказі мiнiстерства №634 "Про внесення змiн до тарифiв на перевезення пасажирiв, багажу та вантажобагажу залiзничним транспортом у мiжнародному сполученнi" вiд 22 грудня 2011 року, оприлюдненму на урядовому веб-сайтi.
Зокрема, згідно із документом, коефiцiєнти для плацкарти в загальних i плацкартних вагонах пiдвищені з 1,4 до 1,68, для купейних i спальних вагонiв - iз 1,42 до 1,7.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/01/4/311825/

СБУ дозволило захиснику бачити Тимошенко частіше, ніж її дочці

Слідчий Служби безпеки Микола Грабик дав дозвіл захиснику екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергію Власенку на постійне її відвідування.
Про це Грабик розповів у середу, передає "Інтерфакс".
"Мною ухвалене рішення про надання Власенку, захиснику Тимошенко, дозволу на її постійне відвідування, а її дочці Євгенії наданий дозвіл на побачення з Тимошенко двічі на тиждень", - розповів Грабик.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/4/6887675/

Экс-главе района от Партии регионов за жестокое избиение рыбаков дали всего 5 лет условно

Экс-глава Заставновской районной госамдинистрации Черновицкой области Михаил Бойчук признан виновным в деле об избиении четырех рыбаков в апреле 2010 года и приговорен к пяти годам лишения свободы, но условно. Об этом пишет черновицкая газета Час.
Такие же сроки, по пять лет условно, по данным издания, получили его сообщники - брат и зять.
Не так повезло охранникам ставка (они же-то не семья Бойчука). Их приговорили одного к 5 годам тюрьмы, а другой - к 6,5. Чтобы знали, как служить негодяям и выполнять их прихоти. Простой человек будет гнить в тюрьме, а Бойчук со своей семьей жить на свободе.

Більше про це читайте: http://www.chas.cv.ua/index.php?newsid=3029

Власенко вкаже Пшонці на злочин тюремників

Захист Юлії Тимошенко подасть у Генпрокуратуру заяву про скоєння злочину співробітниками пенітенціарної служби, які прийняли рішення про її етапування.
Про це повідомив журналістам захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, передає ЛІГАБізнесІнформ.
Власенко зазначив, що скарга, яку захист готує до Шевченківського райсуду, буде подана або в середу ввечері, або в четвер вранці.
"І обов'язково будуть подані заяви про скоєння злочину щодо тих співробітників Державної пенітенціарної служби, які приймали безпосередню рішення про переведення Юлії Володимирівни до Харкова", - сказав він.

Більше про це читайте: http://news.liga.net/news/politics/587095-vlasenko_pozhaluetsya_pshonke_na_initsiatorov_etapirovaniya_timoshenko.htm

Украинской власти нечем гордиться: весь 2011 год прошел под знаком минус для страны

В 2011 году никто не мог подумать, что власть позволит себе такое брутальное поведение. Об этом ЛІГАБізнесІнформ заявил директор Социологической службы Украинский барометр Виктор Небоженко, комментируя итоги 2011 года.
"Главное событие 2011 года - арест Тимошенко. Никто этого не ожидал. Никто не мог подумать, что власть позволит себе такое брутальное поведение", - подчеркнул политолог.
Вторым по значимости событием эксперт называет срыв реформ. "Оказалось, что "профессионалы" не умеют заниматься реформами ни в одной сфере - ни в социальной, ни в налоговой, ни в таможенной, ни в экономической", - сказал эксперт.

Більше про це читайте: http://news.liga.net/news/politics/584793-vlast_obrubila_svyaz_s_es_i_voshla_v_klinch_s_moskvoy_politolog.htm

Захаров вважає, що Тимошенко заважала владі у Києві

Юлію Тимошенко перевели в Качанівську виправну колонію в Харкові, оскільки вона заважала в Києві.
Про це заявив правозахисник Євген Захаров у своєму інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.
"У справі Тимошенко дуже мало залежить від закону, від права, і дуже багато - від рішень вищих інстанцій. Логічно було б до закінчення слідчих дій залишити її у слідчому ізоляторі", - повідомив Захаров.
На його думку присутність Тимошенко в Києві стимулює політичну активність, тому її і відправити в колонію.

Більше про це читайте: http://news.liga.net/interview/politics/585473-zakharov_evrosud_eshche_ne_zanimalsya_delami_podobnymi_timoshenko.htm

Лист диктатору

Юлія Тимошенко _ Понеділок, 26 грудня 2011, 13:10

Доброго дня, Вікторе Федоровичу! 

Напередодні Нового року вирішила написати вам листа. 

Ні... Про себе і про судові процеси - я не буду, не хвилюйтеся. Я чула, як ви на своїй прес-конференції клялися, що ви тут ні при чому. Вірю :)... 

Мине ще трохи часу, і ви будете розповідати демократичному світу, що коли ви народилися, я вже в тюрмі сиділа. 

Але я зараз про інше. Я - про країну.  Я, в нинішній ситуації здатна піднятися над подіями і говорити з державних позицій. Не у своїх особистих інтересах, і не в ваших. А в інтересах країни. 

Навіщо? – можете запитати ви мене... 

...Справа в тому, що через фатальний недогляд української Кліо (це давньогрецька муза історії) два роки тому ви стали главою нашої держави. Що вона робила, та Кліо в такий відповідальний момент, важко сказати. Але, в будь-якому випадку, "маємо, те що маємо", - як любить говорити Леонід Макарович. 

В даному випадку – маємо вас на посаді Президента. 

Ви стали главою держави, в якій жити мільйонам українців. В тому числі і після вас. Тому я хочу дати вам кілька порад, які, я сподіваюся, дозволять уникнути фатальних помилок і дадуть можливість зберегти країну для майбутніх поколінь, а вам обличчя. 

По-перше, не намагайтесь отримати повагу та любов народу насиллям і гвалтуванням. Примусового кохання не буває. Ви цю країну не в карти виграли, за вас проголосували люди, які сплутали вас з вашими біг-бордами. Сьогодні ви над цими людьми відверто знущаєтесь, і найстрашніше (для вас,) що люди це вже розуміють. 

Ви оточили всю країну парканами. Складається враження, що сьогодні найуспішнішим бізнесом може стати випуск колючого дроту. Але, рано чи пізно, ви зрозумієте, що це ви за колючим дротом, а не країна. 

Сьогодні у вас, як стверджують соціологи, стабільні сім відсотків підтримки. З такими темпами втрат вас не вистачить навіть на наступний рік президентства. Це вам тільки здається, що ви сильний та впливовий, а попереду безхмарне правління на довгі роки. Не довіряйте собі в цих прогнозах. Бо ще кілька фатальних помилок і вас покинуть усі, включно з Чечетовим. 

І ніхто не прийде на допомогу. У вас вже була нагода переконатися, що за гроші можна збудувати хіба вертольотний майданчик, а не протидіяти Майдану. 

Тому перша порада – розпочніть жити для людей. Я знаю, що вам це важко. Тож якщо не вийде, зробіть хоч вигляд, що люди все ж таки є в країні, де ви тимчасово працюєте президентом. Якщо не зможете, все для вас скінчиться значно швидше. 

По-друге, не знаю наскільки ви розбираєтесь в міжнародних та геополітичних питаннях, але у мене для вас погана новина: Євро-2012 - це не договір про євроінтеграцію, вас ввели в оману. Це – футбол. 

Ваш найглибший промах – згортання процесу об’єднання з Європою. 

Не парафувавши 19 грудня угоду, ви відкинули країну назад на десятки років. Праця тисяч розумних та порядних людей через вас полетіла на смітник. Подумайте бодай про свої інтереси, якщо вже не про інтереси держави. У вас ніколи не вийде грати на протиріччях між Європою та Росією, як ви сподівалися. Бо і там, і там вас добре знають і адекватно оцінюють. Не з вашими природніми здібностями. 

Кожен ваш крок, кожна ваша дія в зворотньому від Європи напрямку ослаблює і вас, як президента, і Україну, як державу. Зовсім не таємниця, що для декого слабкий та безпорадний президент України – кращий партнер. І поки-що, на жаль, ви цьому статусу відповідаєте бездоганно. Хоча я й не розумію навіщо це вам. 

Затямте, що майбутнє України, безпека України, її інтереси, та і ваші теж, лежать в європейській площині. Та якщо хочете повернути собі бодай якесь політичне обличчя, поверніть Україну до європейської стратегії розвитку. 

По-третє, не додумайтесь віддати газотранспортну систему. Це наш останній стратегічний ресурс. Вас і приймають сьогодні в "Горках" тільки тому, що ця система досі належить Україні. Після її втрати у вас не залишиться жодного аргументу ані на свою користь, ані на користь країни. 

Ви віддали Севастополь за дешевий газ, і де він? Зараз хочете здати ГТС... А що наступного року здавати будете, Вікторе Федоровичу? - "Хонку" свою?  Подивіться на приклад Білорусі чи Молдови. Як тільки вони здали свої магістралі, відразу втратили будь-яку привабливість. Дружба закінчилася вмить, разом з дешевим газом. 

По-четверте, припиніть родинність і кумівство в політиці. Це погано закінчується. Запитайте про це хоча б у свого товариша – вашого попередника. 

То тільки в казках батько ділить майно між синами. Тому – хату, тому – корову, тому – коника-горбоконика. Але ви ж президент цілої держави, а не газда.  Зрозуміло, що ви брали шлюб ще в радянські часи, коли в ЗАГСі висіло гасло "Міцна сім’я – міцна держава". Але ви надто буквально дотримуєтеся цього принципу. І сім’я у вас уже настільки міцна, що від держави скоро нічого не залишиться. 

Люди б ще може зрозуміли, аби ви синові подарували найкращу у світі бор-машину, відповідно до фаху. Але ж не Нацбанк з МВС та податковою. 

Коли силовими структурами і фінансами держави беруться керувати стоматологи, то зуби болять у всієї країни. 

Не намагайтеся створювати династії. Україна цього не сприйме. Український Кім Чен Ир буде нещасною та незахищеною людиною. Не потрібно. Не принижуйте й не дискридитуйте своїх синів. 

По-п’яте, не привласнюйте так брутально, нахабно і відкрито державне майно. Марна праця. Рано чи пізно все доведеться повернути, пригадайте хоча б "Криворіжсталь". Держава – це не ваша персональна комора. 

Влада минає і закінчується. Така її природа. І можна бути президентом у вигнанні, але не можна бути власником "Укртелекому" в екзилі. 

По-шосте, політики завжди не до кінця щирі. Але не кажіть відвертої неправди. Всі ж сміються, коли ви запевняєте, що не впливаєте на роботу судів, міліції, прокуратури, що боретеся з корупцією, читаєте Чехова. Це настільки відверта неправда, що вона викликає зневагу. Люди добре відчувають фальш, вони цього не пробачають. 

Коли ви говорите про подібні речі, у тих, хто вас слухає це автоматично викликає нервовий сміх. А президент не може дозволити собі бути смішним. 

І нарешті, по-сьоме. Я, Вікторе Федоровичу, дуже добре вивчила анатомію диктатури. Головна її ознака в тому, що вона завжди закінчується. І завжди безславно. Диктатор, при всіх своїх силових та ресурсних блискучих атрибутах – слабка, залякана і обмежена людина. Страх – єдине почуття, з яким він ніколи не розлучається. Я, думаю, ви розумієте про що я... 

У 2009 році я зустрілася з одним незвичайним політиком. Це була абсолютно впевнена в собі людина. Він мав рейтинг довіри близько ста відсотків у своїй країні. Цілий народ щодня вклонявся йому, вважав його даним країні вищими силами. Він збирався правити вічність і нічого не затьмарювало його абсолютну самодержавну владу. Він поділив усю країну між своїми синами і почувався повним господарем на своїй землі...  Але вже через два роки його мертве, сплюндроване тіло волочили вчорашні вірнопіддані по придорожній пилюці його рідного міста. 

А один з його синів пропонував два мільярди доларів за можливість втечі з країни. 

Не зважаючи на "особливість" наших взаємин, Вікторе Федоровичу, я, все ж, ніколи не побажаю вам такої долі. Я чесно хочу, щоб ви до Єнакієва заходили не так як згаданий мною політик до Сірту. Все у ваших руках. Принаймні поки-що. 

Словом, Вікторе Федоровичу, коли будете підймати свій традиційний келих "Harrogate" під новорічною "йолкою", замисліться бодай на мить над суттю свого правління, подумайте про трагічні помилки. Про вже зроблені та про ті, які ще хочете зробити. 

Аналізуйте промахи та невдачі в час їх здійснення, а не потім. Бо потім – пізно. 

Робіть так, бо інакше - "я вам не заздрю". Інше – додумайте самі... 

Юлія Тимошенко,  Камера № 260, куди ви мене розмістили,  Лук’янівське СІЗО. Київ  26 грудня 2011 р. 

 Українська правда 

Камера Тимошенко в СИЗО-дешевий фейк

  • 16.12.11, 23:30

Розглянемо також фото, які передували появі цього відео, та мають безпосередню прив'язку до нього.На цих фото вказано, яка саме  це палата, лазарету, Лук'янівського СІЗО.Також ці фото є офіційною інформацією від речників пенітенціарної служби. 

Те, що це відео фейк, немає сумніву. Потрібно звернути увагу,на те,що в палаті скло-пакети,  сучасні труби та радіатори, Юля лежить в светрі,з зачіскою на голові, а біля ліжка стоять туфлі на високих підборах.Якось не логічно, жінка яка не встає, і за хребта, та ходить на таких підборах.І якщо з хребтом проблем немає, то чому не підводиться,коли в палату заходять медики?До чого це на голові в неї, її "фірмова" коса, Невже Тимошенко сидить в камері з зачіскою?

Це вхід в палату де лежить Тимошенко, при вході видно, що стоїть стіл покритий скатертиною гірчичного кольору,також видно, що ліжко знаходиться десь півтора метра від входу.Потрібно звернути увагу на двері, вони на цьому фото блакитного кольору, а  на фото 4, вихід з палати, двері коричневого кольору. Столу покритого скатертиною вже немає, але є меблі, які знаходяться від ліжка десь 2-3 метри, це видно з того, що саме ліжко в кадр не попадає.

Фото 1

 На фото 2 видно вікна з пластику, та етажерку з книгами, на фото 8  їх немає, як немає  і годинника на стіні. 

Фото 2

На фото №3 видно оператора з професійною відеокамерою, хоча саме відео зроблено з ефектом, начебто знімали на любительську.Також потрібно звернути увагу на дзеркало та душову кабіну ,на фото 9, там воно  в рамці, а душова кабіна плоска.

Фото 3

По ходу зйомки видно,що кондиціонер знаходиться на лівій стіні по направленню від дверей, логічно його було б поставити біля вікна,якщо звернути на фото 6, де він знаходиться на зовнішній частині будівлі.

Фото 3

Коричневі двері на виході з палати.

Фото 4

Вікно,яке в середині пластикове з скло-пакетом, на зовні звичайне дерев'яне, ще й синього кольору.

Фото 5

Можна  припустити,що це задня частина лазарету, а вікно в яке заведений кондиціонер, це вікно палати де лежить Тимошенко, бо інші вікна малі.Зразу кидається в очі, що вікно не зашторене.Також видно, що вікно по центру корпуса, а на відео камера в якій Тимошенко бокова.

Фото 6

Фото 7

Фото 8

Фото 9

Фото 10

Характерний плінтус на відкосі палати Тимошенко

Фото 11

На цьому фото люди в камуфляжній формі входять в палату до Тимошенко.Плінтусу на відкосі немає, плитка на підлозі з вапнякового мармуру, на фото 12, плитка звичайна керамічна, та меншого розміру.Потрібно звернути увагу на товщину дверей,  на початку відео коли вони входять в палату, та на цьому кадрі.

Фото 12

На цьому фото видно розмір керамічної плитки, та те ,що в кінці де стоїть вазон,.який на початку відео , немає труб опалення.

Фото 13

на цьому фото видно щілини в відкосі, дверної коробки, яких немає на фото 10, також видно туфлі на високому підборі.Якщо  збільшити, та усунути шуми, то приблизно як на фото 14.

Цікаво хто вірить, що в СіЗО можливо носити таке взуття?

Фото 14

Саме цікаве те, що  голубці проковтнули цю "качку", і тепер, по їх словам, вони  всі мріють так сидіти!Що ще можна сказати, кожному своє. 

  Що саме мене турбує, коли "впарюють" подібне відео, при тому, що Тимошенко не присутня на суді, і  до неї не пускають нікого крім адвоката, а візуально її вже ніхто не бачив майже півтора місяці, виникає резонне запитання: а де Юля?Бо при нашій бандитській владі можливо малювати самі фантастичні та трагічні сценарії.

Голосувалка "Свободу Юлії Тимошенко!"

Не знаю, чи ставив вже хтось цю голосувалку, чи ні, але в будь-якому разі і ще раз не
завадить поставити.
Юлю треба рятувати, і будь-які засоби зараз підходять, хай це і будуть звичайні
голосувалкі.
Мені більше до вподоби автомат. Думаю дійде і до нього черга.

Час називати речі своїми іменами

ЧАС... 

Ганебні події, які відбуваються цими днями і цими годинами в Лук’янівському СІЗО навколо Юлії Тимошенко, дозволяють чи радше – примушують змінити і риторику, і дії всім тим, кому дорога ця країна і близькі по духу демократія та демократичні свободи. 

Повторний арешт у в’язниці. 12-ти годинне засідання суду в камері СІЗО біля прикутої до ліжка людини... Що далі? Кляп, кандали, прикувати до стіни? Диба? 

Настав час заховати в довгу шухляду всі дотепи, всі афоризми та гіперболи стосовно дій чинної влади. Настав час припинити вправлятися в дотепності в соціальних мережах. 

Настав час змінити словник політичного мовлення в Україні. 

Отже час... 



Час припинити в Україні будь-які розмови про євроінтеграцію, про угоду та асоціацію з ЄС, бо бандитів не беруть до Європи. 

Час сказати, що в Україні немає класичних політичних репресій, є лише знущання над людьми і прямий замах на їх вбивство. 

Час бачити, що сучасна влада України – не тоталітарна і не авторитарна. Це скотська і дикунська, варварська влада. 

Час називати суддів і прокурорів, які вершать своє кривосуддя над Юлією Тимошенко, Юрієм Луценком та іншими опозиціонерами, не продажними та підконтрольними владі, а справжніми виродками та садистами. 

Час вказати прямо, що біля влади в Україні не просто люди без честі та гідності, а відверті злодії, бандити і кати. 

Час зізнатися, що ніякі вибори нічого в країні не змінять, бо ця влада прийшла покінчити з незалежною Україною раз і назавжди. 

Час втямити, що в Україні більше не буде мирної революції, бо вони не підуть з миром. 

Час визнати, що в Україні не просто порушуються окремі права та свободи. В Україні немає свободи взагалі. Будь-кого прямо зараз можуть заарештувати, закатувати, вбити і знищити. 

Ці люди, які сьогодні біля влади – вони не перейшли межу. Вони прийшли з-за неї, з-за межі. З-за межі всього людського. Вони вдерлися на нашу територію, на територію свободи і вбили її. 

Тільки коли ми зрозуміємо все це, ми побачимо і як діяти проти них. Тільки осягнувши в комплексі не лише їх злочини, але й їх особливу суть, ми зрозуміємо на що вони заслуговують. 

Донедавна румунський та лівійський шляхи для української влади розглядалися як імовірні. Відтепер – вони невідворотні. Справа лише часу. 

Наскільки довгим буде цей час – залежить від нас. Від кожного. Час... 



 Tymoshenko.UA 

Не оставим в беде Юлию Тимошенко!

  • 04.12.11, 23:26

Киевский суд приговорил бывшего премьер-министра страны Юлию Тимошенко к семи годам колонии строгого режима. Такое решение совершенно неприемлемо, считает философ Даниэль Сальваторе Шиффер который составил петицию, чтобы добиться ее освобождения. 

Состояние здоровья «музы» прочно вошедшей в историю оранжевой революции на Украине Юлии Тимошенко, которая была приговорена Киевским судом к семи годам тюремного заключения за гипотетическое «превышение полномочий» и с 5 августа этого года находится в Лукьяновском следственном изоляторе, в настоящий момент вызывает серьезные опасения и даже тревогу. Об этом мне удалось узнать 22 ноября из письма, которое отправила мне Нина Карпачева, уполномоченный Верховной Рады Украины по правам человека.  20 ноября эта выдающаяся женщина-омбудсмен «без предупреждения» (как уточняет она в письме) посетила Лукьяновский СИЗО, где находятся 4000 человек, в том числе и Юлия Тимошенко, чтобы лично убедиться в соблюдении прав заключенных. 

Там, в камере №242 Нина Карпачева встретилась с Юлией Тимошенко, которая, по несомненно объективным и беспристрастным словам украинского омбудсмена, испытывает «серьезные проблемы со здоровьем». При виде таких ужасающих условий Нина Карпачева немедленно потребовала от компетентных административных и судебных властей провести «тщательное медицинское обследование за пределами тюрьмы», то есть, продолжает она в своем послании, «в специализированном медицинском учреждении Министерства здравоохранения».   Таковы немногочисленные, но достоверные сведения, которые оказались у меня благодаря самоотверженной работе Нины Карпачевой: нам стало известно о тяжелейших условиях нынешнего содержания Юлии Тимошенко, состояние здоровья которой вызывает все большее беспокойство и, хочу это особо подчеркнуть, продолжает ухудшаться.   В этой связи я хочу торжественно обратиться с призывом ко всему миру и в первую очередь политическим и судебным властям Украины не оставить без внимания это болезненное (в том числе и в чисто человеческом плане) дело Тимошенко.  Я абсолютно уверен, что все эти выдающиеся интеллектуалы, бывшие французские министры и нынешние европейские депутаты, то есть все те, кто несколько недель назад (16 октября 2011 года) подписали открытую международную петицию с призывом к освобождению Юлии Тимошенко (она, кстати говоря, знает о нашей инициативе и выражает нам благодарность по этому поводу), не останутся равнодушными при виде этих трагических событий, которые подробно описывает преисполненная моральной отваги Нина Карпачева в своем недавнем письме. За что, кстати, хочу ее поблагодарить, причем от всей души.   Вот почему я в очередной раз призываю людей доброй воли, граждан современного и цивилизованного мира, не откладывая в долгий ящик, подписать простым кликом мышки точно такую же онлайн-петицию. Так не поленитесь щелкнуть мышью и подпишите эту открытую для всех петицию! Потому что, как я уже повторял бессчетное число раз, единственный легитимный суд с точки зрения гуманизма и принципов, которые мы считаем общечеловеческими ценностями, - это суд нашей совести. Первые подписавшие (в алфавитном порядке): Элизабет Бадинтер (Elisabeth Badinter), философ, видный деятель феминизма, член французского координационного комитета Международного десятилетия культуры мира и ненасилия. Робер Бадинтер (Robert Badinter), юрист и адвокат, бывший министр Юстиции Франции, автор запрета на смертную казнь во Франции. Патрик Бессон (Patrick Besson), писатель, журналист, обладатель Гран-при Французской академии и премии Ренодо. Марк Брессан (Marc Bressant), писатель, обладатель Гран-при Французской академии. Жак де Декер (Jacques De Decker), писатель, пожизненный секретарь Королевской академии французского языка и литературы Бельгии. Анна Дельво (Anne Delvaux), депутат Европейского парламента. Владимир Федоровский, писатель и эссеист, один из основателей российского Движения за демократические реформы (1991 год). Люк Ферри (Luc Ferry), философ, бывший министр образования Франции. Андре Глюксманн (Andr Glucksmann), философ. Ги Харшер (Guy Haarscher), философ, профессор Брюссельского свободного университета и Европейского колледжа (Брюгге), обладатель премии прав человека французского сообщества Бельгии. Сяо Чин, художник. Александр Жарден (Alexandre Jardin), писатель, лауреат премии Фемина Даниэль Месгиш (Daniel Mesguich), актер, режиссер, Директор Высшей национальной академии драматического искусства (Париж). Эдгар Морен (Edgar Morin), социолог и философ, почетный доктор многих университетов. Долорес Оскари (Dolores Oscari), директор театра Поэма 2 (Брюссель). Мишель Перро (Michelle Perrot), историк, почетный профессор университетов. Ален Рей (Alain Rey), лингвист, историк, философ языка, автор словарей современного французского языка, научный советник в издательстве Le Robert. Жан-Мари Руар (Jean-Marie Rouart), писатель, член Французской академии. Даниэль Сальваторе Шиффер (Daniel Salvatore Schiffer), философ, писатель, профессор Высшей школы Королевской академии изящных искусств Бельгии и Бельгийского колледжа под эгидой Королевской академии наук, литературы и изящных искусств Бельгии. Жак Сожшер (Jacques Sojcher), философ, директор журнала Ah! (Брюссельский свободный университет). Анни Сюжье (Annie Sugier), председатель Лиги международного права женщин. Марк Тарабелла (Marc Tarabella), депутат Европейского парламента. Элизабет Вейсман (Elisabeth Weissman), социолог, эссеист, журналист. Мишель Вивьорка (Michel Wieviorka), социолог, директор Высшей школы социальный наук (Париж) и руководитель фонда «Дом науки и человека» (Франция). Ив Шарль Зарка (Yves Charles Zarka), философ, директор журнала Cits, профессор политической философии в Сорбонне.

Daniel Salvatore Schiffer

http://leplus.nouvelobs.com/contribution/217354;ioulia-timochenko-son-etat-de-sante-se-degrade-ne-l-abandonnons-pas.html

Посадити Тимошенко-2: Апеляційний суд обрав старий сценарій

  • 04.12.11, 20:47
Перший день апеляційного процесу у справі Юлії Тимошенко відкрив новий сезон захопливого шоу. Штовханина депутатів із беркутівцями і швидка для судді – все це квіточки. Далі може 

бути більше

 



Здається, що сценаристи, які вигадували концепцію цієї світової прем’єри, навіть не намагалися прописати бодай схематично, як все має відбуватися. Голий експромт і годі. Творчість заради творчості.

Все розпочалося з того, що процес вирішили почати раніше. Навіщо – не зрозуміло. Невже задля того, щоб швидше випустити Тимошенко на волю, втихомирити Європу перед підписанням важливої угоди і припинити страждання хворої жінки? Очевидно, що ні. Зрозуміти логіку диригентів так складно, як неможливо передбачити, чим все закінчиться. Втім, «вдалий» початок багато про що свідчить.

Шість автобусів із представниками Державної служби охорони Міністерства внутрішніх справ і два автобуси з працівниками спеціального підрозділу «Беркут» у подвір’ї суду – це справа звична. Останнім часом навіть відзначення державних свят без масовки з людей у шоломах не обходяться. Годі й казати про такий важливий захід, як суд над опозиційним лідером.

 
Неабиякий інтерес викликає перетасування суддів у переддень розгляду справи. Суддю Ірину Горб, яка протягом місяця вивчала справу, зненацька замінили на Олену Сітайло, котра й в очі не бачила тих десятків томів документів, позаяк, цілком зрозуміло, не мала на це часу. Нібито пані Горб сама попросила, щоби її звільнили від важливої державної місії «впекти» Тимошенко за ґрати і взяла самовідвід. Про причини такого вчинку можна лише здогадуватись. Хоча й без пояснень ясно, що молода суддя, знаючи досвід колеги Кірєєва, просто не захотіла бруднити рук і ставити на своїй кар’єрі хрест. А що святе місце порожнім не буває, то їй заміну знайшли швидко. Заміна, вона ж суддя Олена Сітайло, прийняла виклик долі і в перший день зими ризикнула відкрити попереднє засідання. Чи був цей крок зваженим?
Можливо 
В апеляційному судді до процесу підготувалися ретельно, а тому можна припустити, що працювала ціла команда. Забезпечено посилену охорону, облаштовано прес-центр із прямою трансляцією для преси і створено всі умови, щоби не пропустити до зали суду нікого зайвого, навіть народних обранців. Враховано, одним словом, весь досвід попередньої епопеї в Печерському суді. А для більшої певності, що все відбуватиметься так, як заплановано, навіть головну винуватицю «торжества» вирішили не привозити на засідання, адже її присутність, по-перше, не є обов’язковою, а по-друге, може негативно позначитися на процесі загалом і на присутніх, які її давно не бачили, зокрема. Коротше кажучи, задля уникнення зайвих клопотів. Хоч там як, але Юлі справді зле, а наш суд, як відомо, найгуманніший суд у світі ще з радянських часів, тож мучити хвору жінку зайвий раз не буде.
Отже, відповідно до сценарію все мало пройти на славу. Мало, але не так сталося, як гадалося. Бо привид Юлії Тимошенко так само, як привид комунізму, блукав Європою, та й нині по судах країни і по всіх кабінетах вищого чиновницького складу блукає. Він, може, й не являється їм у кошмарах, але життя неабияк отруює. 




Зіпсував привид Тимошенко і чудовий грудневий день в апеляційному суді. Спочатку обурені депутати не зрозуміли, чому їх, недоторканних, не пускають до зали суду і, прагнучи відновити справедливість, трохи пошарпались з охоронцями правопорядку. Відтак їм на допомогу кинулися нечисленні протестувальники, яких навіть не пустили на територію суддівського подвір’я і які, щоб розпорошити сили доблесних міліціонерів, спробували знести паркан. Такі злагоджені дії опозиції мали позитивний результат. Спочатку охорона невеликими групами запустила людей на подвір’я, а згодом і депутатам дозволили пройти до зали, де відбувалось засідання.
Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу під час попереднього розгляду апеляційний суд вирішує питання, пов'язані з підготовкою справи до розгляду по суті (про необхідність проведення судового слідства, про виклик у разі потреби додаткових свідків чи витребування додаткових доказів, про зміну або скасування запобіжного заходу засудженому).
Втім, від початку все пішло шкереберть. Ще з порога захист екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко вустами адвоката Юрія Сухова заявив відвід судді Олені Сітайло. Автоматизована система, мовляв, обрала головуючим суддею за апеляцією Тимошенко Ірину Горб, однак за день до попереднього розгляду апеляції суд замінив її на пані Сітайло. Захист не має офіційних повідомлень від суду про те, що заміну судді було проведено у рамках закону, а тому вимагає її відводу.
Заява прозвучала так нахабно несподівано, що в суду відібрало мову і він вирішив оголосити перерву та піти порадитись, як діяти далі. Поки судді опановували себе, зважували всі «за» і «проти» і приймали рішення, минуло багато часу. Як і слід було сподіватися, повернувшись знову до зали, суддя Олена Сітайло повідомила, що відмовляється прийняти свій відвід. Підстав для цього, мовляв, немає жодних, тому що її кандидатуру визначено без порушень закону. А Ірина Горб, самоусунулась від розгляду справи виключно з моральних міркувань, оскільки брала участь в інших справах, які можуть стосуватися справи про газові контракти з Росією, за якою Тимошенко було засуджено.
Така вичерпна відповідь, здавалось би, мала зняти всі перешкоди для продовження засідання, але температура в залі лише почала підвищуватися. Адвокат Юрій Сухов знову заявив клопотання і попросив шановний суд тимчасово призупинити розгляд апеляції через погіршення стану здоров’я своєї підопічної, яка не може бути присутньою на розгляді. Суд знову пішов радитись, але повернувшись, знов-таки відмовився задовольнити клопотання.



Поки адвокати клопотали, а судді радились, на вулиці перед судом розігралась справжня драма між прихильниками Юлії Тимошенко і правоохоронцями. Один з «тихарів» (працівник органів одягнутий у цивільне) так старанно вів оперативну зйомку серед мітингувальників, що буквально вивів їх із себе. Люди оточили хлопчину з відеокамерою і почали вимагати його посвідчення. Він спочатку відпирався, але, зрозумівши, що з ним не жартують, був змушений підкоритися. Посвідчення пішло по руках, а працівник органів перелякано намагався його відібрати. За цим дійством тривалий час спостерігали беркутівці, але навіть і гадки не мали втручатися. Лише коли журналісти залюбки відзняли всі дані горе-«тихаря», люди вдосталь натішились, а хлопчина з органів мало не розплакався, беркутівці вирішили встрянути і швидко відбили колегу в мітингувальників.

А тим часом в суді продовжували клопотати. Юлія Тимошенко потребує оперативного медичного втручання, заявив адвокат Олександр Плахотнюк і попросив про зміну запобіжного заходу для підопічної. Цього для судді Олени Сітайло було вже забагато. Їй раптом стало зле і невдовзі до подвір’я суду приїхала швидка. Лікарі надали судді медичну допомогу, вона трохи заспокоїлась, віддихалась і, попри прогнози, що на цьому засідання, мабуть, закриють, за дві години знову з’явилася в залі суду. Мужня жінка оголосила про відновлення засідання і продовжила вислуховувати учасників процесу. Вигляд у неї був, м’яко кажучи, не дуже. Суддя виглядала знервованою. Тримаючись з останніх сил, вона, напевно, зрозуміла, що для першого разу досить і вирішила, що слід покласти край цьому.

Повідомила про рішення суду залишити Тимошенко під арештом, призначила розгляд справи на 13 грудня, визнала зайвим відновлювати досудове слідство, відмовила у припиненні провадження за апеляцією через хворобу екс-прем’єра, відмовила депутату Сергію Власенку бути адвокатом Юлії Володимирівни і закрила засідання. За п’ять хвилин з подвір’я суду виїхала швидка з включеними мигалками і всі запідозрили, що судді знову стало зле і її вирішили госпіталізувати. Ані підтвердити, ані спростувати ці здогадки, ніхто не наважився, але цього нетреба було. Адже і без цього все ясно. Схоже, суддя Сітайло виявилась не таким міцним горішком, як її колега Кірєєв.

І в цьому, мабуть, головна інтрига. Позаяк щодо результату апеляційного процесу, здається, вже ніхто не має жодних ілюзій. Навіть у соратників Юлії Володимирівни, які всі свої надії покладають виключно на суд у Страсбурзі, куди подаватимуть апеляції після проходження усіх кіл пекла української Феміди.

Чи ризикне після всього пережитого сьогодні суддя Олена Сітайло далі продовжувати провадити так невдало розпочату апеляційну справу Тимошенко, а чи візьме приклад зі своєї колеги Ірини Горб, велика загадка. Можливо, 13 грудня світ побачить вже нову «жертву» та «цапа відбувайла» у почесній місії запроторити лідера опозиції до в’язниці. Цілком можливо. А відтак ще нову і нову, і нову. І так до нескінченності. Адже часи непевні, а місія не з приємних. Чи багато знайдеться охочих псувати собі життя і кар’єру, беручи на себе сумнівний тягар чиїхось образ і забаганок. Хтозна. Земля, як твердять мудреці, – кругла.

Роман Малко

Апеляційний суд в Києві 01.12.2012

  • 02.12.11, 22:20

 Якщо Ананас творить подібне, треба констатувати- ми в зоні, і без різниці  львівські, чи донецькі, в зоні всі, і хочемо ми того чи ні, прийдеться  жити по поняттям.Якщо так вільно порушуються права громадян, та народних депутатів, то це вже тоталітаризм, його не потрібно ждати він вже наступив.