Про співтовариство

Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ

Стародавні винаходи...

  • 09.02.21, 10:51

Стародавній світ був наповнений будівлями і предметами, вельми схожими на сучасні. Наприклад, морозильна камера існувала навіть в 400 році до н. е. Вона стояла посеред пустелі, а вода туди надходила з акведука, де потім замерзала при низькій температурі.

Ми знайшли ще багато схожих з існуючими зараз об’єктів і речей, красій яких не перестаємо дивуватися. Навіть складається враження, ніби ці екземпляри створили всього пару років тому.

Торговий центр в Стародавньому Римі, що відкрився в 113 році н. е.

У гробниці було знайдено туалетний столик з пляшечками для косметики...

[ Читати далі ]

У Йорданії розкопали легендарний Содом

  • 07.02.21, 18:54

Залишки стародавнього легендарного міста виявили в регіоні Таль-ель-Хамман на березі річки Йордан, а зробила відкриття науково-дослідницька група археологів з Південно-Західного університету святої Трійці в Нью-Мексико під керівництвом вченого Стівена Коллінза. Довгий час вони не знали, що за місто вони зуміли знайти, але недавно, після проведеної серії аналізів, останні сумніви відпали.

Дані датують приблизно 3300-3500 роком до н.е., що узгоджується з Біблійним описом. Збігається не тільки вік, але і розміри з розташуванням. Крім того, були знайдені свідчення того, що після багатовікового процвітання жителі з якихось причин в дикому поспіху покидали місто, кидаючи речі, а частина їх загинула.

До цієї події місцеві жителі вели активну торгівлю і не відчували браку води і їжі. На цій місцевості були виявлені залишки, воістину, величезних будівель. Наприклад, стіни, що оточували місто у висоту досягали десяти метрів, завширшки – семи! І вони були складені з гігантських мегалітичних блоків, в яких застосовувалася та сама полігональная кладка … більш відома, як «архітектура богів».

[ Читати далі ]

Людина з унікальним поглядом на речі.

Дерек Пірс – людина з унікальним поглядом на речі. Він створює приголомшливі кавові столики зі скла і масиву дерева у вигляді тварин, які визирають з води. Проектуючи свої столи він робить їх так, щоб композиція не вимагала додаткових точок опори. Тварини як ніби занурюються в скляну гладь води. Виглядає вражаюче.



[ Читати далі ]

Найкрасивіша бібліотека у світі...

Бібліотека Клементінум є одним із найчудовіших прикладів архітектури бароко у світі. Вона була відкрита в 1722 році як частина університету єзуїтів і є домівкою для більш ніж 20 тисяч книг. Не так давно бібліотека була визнана однією з найбільш красивих і величних у світі!

Стельові фрески були написані Яном Хиблом. А в 1781 році директор Карл Рафаель Унгар заснував тут Національну бібліотеку — колекцію літератури чеською мовою.

Ця бібліотека є рідкісним і маловідомим скарбом, вона пов’язана з кількома дивовижними фактами. По-перше, Клементінум був третім за величиною єзуїтським коледжем у світі. По-друге, ще в 1775 році тут почали вести метеозведення і продовжують досі. І, нарешті, це місце представлено в романі відомого іспанського письменника Хорхе Луїса Борхеса.

  

 
[ Читати далі ]

Чому реальні ковбої заряджали тільки 5 патронів ?

  • 06.02.21, 13:05
 


Чому реальні ковбої заряджали тільки 5 патронів в свої 6-зарядні револьвери?
Раніше вважалося, що в порожній каморі (місці для патрона) кожен ковбой зберігав гроші, які після смерті власника револьвера міг взяти трунар, щоб поховати загиблого з усіма почестями. Але це – міф. По-перше, під час стрілянини банкнота могла просто згоріти. По-друге, навряд чи ковбой став би так ризикувати, адже в перестрілках кожен патрон був на рахунку і міг врятувати життя.Насправді причина криється в пристрої револьвера. У 1873-му році масово вироблялися найпопулярніші і культові для того часу револьвери. Вони називалися «Кольт Пісмейкер». Така зброя була ефективною, простою у використанні і універсальною. Але у нього був один суттєвий недолік.
Головний мінус «Пісмейкера» – ударно-спусковий механізм одинарного типу. Щоб зробити постріл, потрібно було спочатку звести курок, а тільки після цієї маніпуляції натиснути на спусковий гачок і запустити патрон з дула. Але в цій простій системі не передбачався запобіжник. Тобто ударник при невзведеному положенні курка контактував з патронним капсулем. І при будь-якому впливі, чи то випадковий струс або падіння навіть з невеликої висоти, ударник цілком міг здійснити удар по капсулі, спровокувавши повноцінний постріл. Через таку конструкційну особливість револьвер міг випадково підстрелити когось, в тому числі свого власника. І щоб захистити себе, досвідчені і завбачливі ковбої заряджали не шість патронів, а всього п’ять, залишаючи одну вільну камору в барабані. І цю не заповнену камору вони переміщали так, щоб вона перебувала поруч з удаником. Тобто навіть якщо ударник випадково бився об камору, постріл виходив холостим. І ця проста хитрість врятувала чимало життів.


Найстаріше дерево у світі...

  • 05.02.21, 10:03

Нове дослідження показує, що у лисих кипарисів тривалість життя навіть вище, ніж думали дослідники

Дослідники, які вивчають річні кільця дерев у болотах Чорної річки Північної Кароліни виявили лисий кипарис Taxodium distichum, якому принаймні 2624 роки. Інформацію вчені опублікували 9 травня в журналі Environmental Research Communications.

[ Читати далі ]

Це здивує ерудитів..))

  • 03.02.21, 21:31

Гарантуємо: вони здивують навіть ерудитів!

1. Полуниця — це не ягода, а ось банан — ягода.

2. Кожна плитка шоколаду містить в середньому вісім фрагментів тіл комах. 

[ Читати далі ]

Наш дивний і цікавий світ...)))

  • 03.02.21, 11:55
оки вчені відправляють все нові зонди на інші планети в пошуках можливого життя поза Землею, наша природа продовжує дивувати черговими диковинками. Блакитні бджоли, чорно-біла річка і прямо-таки інiопланетні черв’яки – всі вони існують не в світі фантастики, а у нас під боком. І хоча вік першовідкривачів закінчився, Земля все ще сповнена таємниць і загадок, які чекають, коли їх розгадають.

Ця блакитна сойка ще не встигла повністю змінити оперення

Ефектне перетворення маленької риби фугу...

[ Читати далі ]

Схоже на магію...))

Пам’ятаєте шкільні уроки хімії? Всі ці кристалічні решітки, масові частки, тонкощі окислення спиртів … Але тугу як рукою знімало, коли вчителька приймалася ставити досліди. Часом у неї виходили дійсно потужні перфоманси.

Що буває, коли зустрічаються ртуть і алюміній.

Кров викликає у перекису водню бурхливі емоції. 

[ Читати далі ]