Про співтовариство

Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ

Українське мистецтво ...

  

Український художник Олександр Закусілов і його чудові картини.

[ Читати далі ]

Як лаялися галичани: лайка, яку ви ще не чули...

  • 01.08.23, 13:29
..Як лаялися галичани: лайка, яку ви ще не чули...

Картинки по запросу Едвард Козак листівки

Десь до 70-х років в Галичині не використовувалися матюки, які прийшли на наші терени разом з  східними сусідами. І взагалі, вживання таких слів було не гоноровим і та людина,  яка зловживала ними падала  в очах односельців.

Але разом з тим при сварках, а деколи і в добрий спосіб, що і ніхто не гнівався, використовувалися наші галицькі “погані” слова. Не говорили що сварилися, а казали що ганьбилися. Могла одна жінка до іншої казати: Піду її виганьблю. Так що можна розуміти, що і та особа яка вживала ті вирази сама і ганьбою покривалася. Але все одно треба було довести своє, тому йшли ганьбитися.

Курва, курвище, курва шиндилєва, патентова курва, курва мать по відношенню до жінок і не тільки. Для прикладу на одному з весіль староста до гостей казав “Пийте, курва, най не стоїть“. Так само курвий син або скурвий син, то могло бути або зле або добре. Вислів “Але ти скурвий син!” міг бути як і похвала.

[ Читати далі ]

Шокуюче та дивовижно...

  • 31.07.23, 12:31
Серед ченців Тибету існує дивний звичай згодовувати орлам тіло людини, яка пішла з життя. Черепи, що задишилися бачимо на фото, зробленому в монастирі

Дамосі

 

Золотих рук майстер виготовив із нефриту це вишукане морехідне судно, довжина якого становить 1 метр...


[ Читати далі ]

Неймовірні роботи...

  


Твори української художниці Катерина Штанько. Неймовіпні роботи...
[ Читати далі ]

Леськівський замок...



 Палац Даховських (Леськівський замок)

Даховські - рід польських поміщиків.

Один з панів-власників маєтку так ненавидів пияцтво, що відкрив у селі чайну "Товариство тверезих", де селянам безкоштовно давали чай та цукерки.


с. Леськове, Черкаської обл


[ Читати далі ]

У Нонеля були передумови, щоб стати відомим ..

  


Талант, освіта, підтримка, важливі знайомства — у Нонеля були передумови, щоб стати відомим художником. Але що ж пішло не так?

 Сюжети картин... Нонель показував неприйнятний бік життя: злидні, хвороби, інвалідність, цигани, безхатченки... Особливість його зображень — це натуралізм, чесність, співчуття.

Суспільство було не готове прийняти мистецтво, яке відкриває очі. Люди вважають за краще думати, що це їх не стосується. Ісідре Нонель виставляв свої роботи в Барселоні, але отримав лише критику на свою адресу.  


[ Читати далі ]

Невизнаний геній...

  


Невизнаний геній Ісідре Нонель...  

[ Читати далі ]

Форт "Джанджіра", Індія.

  • 25.07.23, 11:00


Форт "Джанджіра", Індія.

Розташований на скелястому острові біля міста Муруд, цей острів-фортеця був побудований в XV столітті для захисту від піратів. 300 років він був неприступний: ніхто не міг взяти його силою. Всередині є дві природних прісних водойми. Дістатися сюди можна тільки на човні. Саме місце, де знаходиться форт, славиться своїми пляжами і рибальськими селами.


[ Читати далі ]


Гусак в кросівках...



Ні, на цьому фото не гусак-спортсмен, і над ним ніхто не знущається. Розкажемо вам його історію. 

[ Читати далі ]