хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Джордж Олдріч - не експерт з космічних подорожей - нюхач...


Джордж Олдріч - не експерт з космічних подорожей або будівництва шатлів, однак, він виконує одне з найважливіших завдань в НАСА - агентство нічого не відправляє в космос, якщо він це не понюхав. Майстер-сніффер, також відомий як «Ноздрядамус» (Nostril-damus), захистив сотні астронавтів, просто понюхавши речі, які поміщаються в космічний корабель.Все, що відправляється в космос, нюхає спеціальний експерт.Олдріч нюхає все, і навіть те, що іншим здається огидним. У нього чудовий нюх з дитинства, але його особливий талант був виявлений тільки 40 років тому. Він був пожежним в Уайт-Сендс, коли НАСА почало шукати добровольців-нюхачів. Олдріч надзвичайно добре показав себе в їх калібрувальному тесті, в якому повинен був визначити сім основних запахів - мускусний, м'ятний, квітковий, ефірний, камфорний, гострий і гнильний.
Відтоді Олдріч працює в НАСА при випробувальному об'єкті Вайт-Сендс, де безроздільно панує його ніс. Робота може здатися комічною, але наскільки вона важлива? Як виявляється, дуже. «Насправді астронавти можуть захворіти від неприємного запаху», - каже Олдріч. І це дійсно так: у 1976-му році довелося перервати радянську місію, тому що космонавти не могли терпіти сморід всередині корабля.Робота Олдріча має неоціненне значення для астронавтів. «Тут, на Землі, неприємний запах, наприклад, якщо хтось був у ванній або різав цибулю, в кінцевому підсумку вивітрюється. Запах змушує піти надходження свіжого повітря, але на космічній станції або в шатлі такого повітря немає. Там не можна відкрити вікно і провітрити. Те, що ми повинні зробити тут, на Землі, - переконатися, що ми не відправляємо туди нові запахи, тому що щойно вони там з'являться - від них не позбутися».
За свою довгу кар'єру Олдріч обнюхав понад 780 різних матеріалів, і він не збирається припиняти роботу найближчим часом.


10

Коментарі

114.10.19, 18:45

Цікаво!

    Гість: Inna_19

    214.10.19, 18:45

      314.10.19, 19:28

      Це не він розповідав чим пахне місячний грунт?))

        414.10.19, 20:12

        Цікаво, звісно, але він не единий в такому жанрі. Наприклад, умене чорний був кіт, який обнюхував все що папало. Особливо кавбасу. Потім щось нюхнув і зник у невідомому напрямку. До сих пір він мерещіться мені по кутках.

          514.10.19, 21:33Відповідь на 1 від Андрій1961

          Цікаво!

            614.10.19, 21:34Відповідь на 2 від Гість: Inna_19

              714.10.19, 21:35Відповідь на 3 від NoTaRь

              Це не він розповідав чим пахне місячний грунт?))не чула

                814.10.19, 21:36Відповідь на 4 від Геннадий М

                Цікаво, звісно, але він не единий в такому жанрі. Наприклад, умене чорний був кіт, який обнюхував все що папало. Особливо кавбасу. Потім щось нюхнув і зник у невідомому напрямку. До сих пір він мерещіться мені по кутках.

                  914.10.19, 21:46Відповідь на 7 від Голубка

                  Це не він розповідав чим пахне місячний грунт?))не чулаАстронавти розповідали, що Місяць (вірніше його пилюка на скафандрах) воняє горілим , або як від пострілу. Якийсь науковець , не пам'ятаю хто, принюхуючись до зразків місячного грунту, підтвердив що дійсно є запах, але аналогій з земними немає. Космонавти ж були військові, тому сказали перше що прийшло в голову- горілий порох

                    1014.10.19, 23:08

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна