хочу сюди!
 

Маруся

35 років, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-40 років

Успенський піст: християни проти філософів

Піст без молитви - дієта, не більше. Дієта - теж добре. Полегшує плоть, дає відчуття радості життя, і інше, інше. Ось скаже вам хтось: «Я дієту дотримуюся, а ви постите. У чому різниця? ». А ви йому: «Ну, знаєте .. Ну, розумієте ...» І - нічого виразного. Тоді він нічого не дізнається і нічого не зрозуміє. Плюс - буде впевнений, що і його дієта, і наш піст - щось якщо не до кінця однакове, то дуже схоже.

Горе нам. Ми не вміємо ні пояснити, ні захистити свою віру. Очі у всіх розумні, а слова не ті. Не в приклад нам були ченці якісь, яких запитали філософи: «І ви не одружуєтесь - і ми. І ви спите на землі - і ми. І ви ходите вічно в одному одязі, і ми - в одному плащі. Яка між нами різниця? »



Було це в часи, коли філософія була не кабінетною дисципліною, а способом життя. За цим критерієм у нас сьогодні взагалі немає філософів, одні ... не скажу, хто. Так от, ті монахи, до яких було звернене питання, відповіли: «За зовнішніми ознаками ви і ми відрізняємося мало. Але ми надіємось на Бога і перебуваємо в благодаті ».

Виходячи зі сказаного, і ми про піст свій можемо сказати щось подібне. Наприклад: «Ми вчимося любити Бога і згадуємо часто про пришестя в світ Його Єдинородного Сина. Ми любимо також і Матір Ісуса Христа, «таковой страшней Тайне послужившую». Цей пост наш присвячений Їй. Постячись, ми уповаємо на Бога і перебуваємо в благодаті, оскільки Сама Діва Марія благодатна, і Ангол сказав Їй: «Радуйся, Благодатна, Господь з Тобою».

Якщо їсти і пити менше, а то і не їсти часом і не пити взагалі, то чим зайнятися? Молитвою! Тим, без чого піст - просто дієта, і не більше. Молитва потрібна: сильна, зібрана, гаряча, за себе і за всіх. Не просто читання якихось молитовних текстів, що само по собі похвально і є школою молитви, але ще не вся молитва. Потрібно не зображати з себе  людину , що молиться, але потрібна сама молитва, яка (бачить Бог) змінює людину, «чадом света сего соделовая».

Матір Божа вміє молитися. Все життя цьому вчилася. У тиші, в простоті, на самоті. Те працюючи, то відпочиваючи, то встаючи, то лягаючи, Вона мала Бога в пам'яті й ім'я Його - на вустах. Потім, сподобившись відвідування Гаврилова і зачавши в утробі, тим більше прислухалася до биття і зростання плоду в Собі, на кожен рух Сина відповідаючи молитвою Отцю Його.

А потім ходила за Сином, «слагая все глаголы Его в сердце Своем». Потім горіла у вогні страждання нестерпного, стоячи під Хрестом, але молитви не залишала. Потім змінила скорботу на радість і проповідувала людям порятунок в Тому, Кого носила, і кормила, і слухала.

А потім прийшло Їй час вмирати. І знову посилилася і збільшилась її молитва, у відповідь на яку Син Сам прийшов і взяв на руку душу Матері. Потім було її воскресіння і на небеса сходження, звідки Вона дивиться на нас, і відвідує, і являється з заступництвом і різноманітною допомогою.

Народила, але Дівою залишилася. Померла, але перейшла в Життя, оскільки Бог наш є Син Її. Якщо Життя до нас прийшло, то через Неї, і значить, Вона - Двері Життя. Якщо Бог до нас із небес зійшов, то Нею, і виходить, Вона - Сходи Якова, що з'єднує небо і землю.

Варто в очікуванні свята Успіння попоститися духом і черевом. Базікати менше і не вникати ні в що, що нас прямо не стосується. Їсти менше, щоб якусь легкість і бадьорість в собі відчути. З'явилася, легкість і бадьорість, «конвертуй» її в відвідування храму і в поклони земні на молитві. Щось добре зробити заради Христа, а не заради похвали або зворотнього добра людського.

Одним словом, треба подвигом добрим трудитися і віру дотримати. І робити це потрібно сьогодні, а не «потім». Хто сьогодні не хоче рятуватися, той ризикує завтра бути викресленим з числа врятованих. Помножимо сьогодні молитви, братіє, тому що Діва Марія за нас молитися не перестала, але до днесь «молитвами своїми позбавляє від смерті душі наші».

5

Коментарі

113.08.12, 19:37

Коли спаситель твій, уведе тебе до того Краю, щоб завоювати його, то він вижене численні язичницькі народи перед тобою.
То ти їх понищиш, жертівники порозбиваєш, стовпи поламаєш, бованів попалиш, ліси повирубуєш.

    213.08.12, 20:02

    Дякую за статтю....С праздником - Медолвый Спас!!!

      314.08.12, 11:25

      Уклінно дякую!

        414.08.12, 11:51

        Молитва потрібна: сильна, зібрана, гаряча, за себе і за всіх.