хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Военная проза Бориса Васильева Ч-1

Давно отгремели залпы Великой Отечественной войны. Но о ней продолжают вспоминать, рассказывать, писать. И вспоминают и рассказывают, естественно, по-разному, по-своему, часто о своём. Решить вопрос о том, что и как рассказать о войне, во многих случаях оказывается не так просто. Что же важно в наши дни знать и помнить о войне, о том, «как всё было»? О чём обязаны советские люди не забывать и помнить вечно? Что из рассказов о войне способно взволновать ум и сердце нашего современника, нашей молодежи?
В рассказе Бориса Васильева «Ветеран» («Юность», 1973, № 4) выступить с воспоминаниями о войне на вечере в заводском Доме культуры поручено ветерану войны бухгалтеру Алевтине Ивановне Копиковой. Ветеран оказался в крайне затруднительном положении. О чём, о ком и что она расскажет? Дело в том, что Алевтина Ивановна прошла войну бойцом банно-прачечного отряда, а попросту говоря — прачкой. Всю войну бойцы этого отряда простояли за корытами... «И чего им нас-то вспоминать, какие мы солдаты,— говорит Алевтина Ивановна.— Я же не на передовой. Я же...»
6

Коментарі

Гість: Оревуар

117.04.10, 10:45

"В ненависти к фашизму и любви к Родине — истоки героизма советского человека..."
Важко судити про це на рівні особистості, не переживши жаху війни. Проте виникає питання: Для чого настільки акцентувати саме на ососбистісному факторі, коли людина для цієї системи була навіть гвинтиком? Людьми просто сіяли, як піском.
Слухаю повысть Малакова "Отих два роки. Київ під німцями". Там немає жодної нотки позитиву стосовно окупаційного режиму. Він нищив, він знищив 1/2 населення Києва, яке не евакуювалось. Але свій "рідний" режим які сюрпризи залишив. Підірваний і спалений центр та Успенський собор. Жертви та залишені на призволяще свої громадяни. Щоб списати все це на німців... Люди ж усе це знали, не потрібно було особливого розсекречення. І змальовувати мотиви героїзму. Страх, терор - ось мо

    220.04.10, 11:06Відповідь на 1 від Гість: Оревуар

    Сталін дав спеціальну директиву радянським партизанам провокувати німців на жорстоке поводження з населенням на окупованих територіях, що примусить населення до супротиву. Такими були всі дії Кузнецова і спецгрупи Медведєва на Рівенщині, що спричинили до масових репресій німців проти місцевого населення.
    Київ передував долі Варшави, коли радянська армія зумисно кілька місяців простояла поряд, поки німці винищили всіх повсталих мешканців міста і гето. В Києві совєтами було зроблено все, щоб спровокувати цей терор.
    А стосовно жаху війни, то його перевершив штучний голод 46-47 років.