хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Люди на Орбіті і щось на закуску ))

       Продовжуючи подорож http://blog.i.ua/user/729788/2250961/?p=1#p1 ми поїхали далі, а саме в житлову частину поселення Орбіта. 
            Читаю в інеті: 
Про колишнє містечко енергетиків із назвою Орбіта, що заховалося у лісах за 12 кілометрів од Чигирина, мало хто знає. 
     Цей населений пункт ще називають містом-примарою. Будинки-пустки, безлюдні вулиці, дороги, крізь асфальтне покриття котрих проростає бур’ян... А над усім цим височіє велика цегляна труба недобудованого реактора. Орбіту запланували як зразкове місто-супутник Чигиринської атомної електростанції. Але після чорнобильської катастрофи не склалося ні з тим, ні з тим.

       Коли майже п"ятдесят років тому містечко проектувалося, то передбачили, що у ньому житиме близько 20 тисяч осіб, переважно енергетики із сім’ями. Будувалася АЕС, а разом із нею росла Орбіта. З’явилися житлові будинки, один з найбільших в області універмаг, палац культури, величезна їдальня. Люди почали потроху заселятися, місто загомоніло... 

   Приїжджали люди звідусіль. Влада обіцяла роботу, житло, перспективи. Планувалося, що незабаром в Орбіті збудують школу, садочок, лікарню. Житло тут можна було отримати відразу.

       Після вибуху в Чорнобилі будівництво зупинилося назавжди. Місцеві мешканці враз залишилися без жодних перспектив. Через безробіття більшість із них виїхала. А коли згодом зупинилася котельня і єдина теплотраса в місті припинила подавати тепло в оселі, стало зрозуміло, що Орбіта вмирає.

      Та все ж сьогодні у містечку життя хоч і неквапно, але триває. У двох п’ятиповерхівках мешкають близько шістдесяти сімей, переважно пенсіонери.  (с)

      Одразу на в"їзді в поселення нас зустрічає чималенька дев"ятиповерхівка. Вона зовсім пуста, жодна людина тут не живе. 




Біля неї стоять дві будівлі. На одній з них зрозуміло написано "Універмаг". Але ж від нього залишилась пошарпана коробка. 




         Щоправда навколо самої коробки Універмагу повсюди розсипані неприхотливі квіточки, які вже ростуть самі собою, розсипаючи щорічно насіння.




         Жилі будинки з цього місця навіть не видно. Про їх напрямок ми здогадались по тому, що з-за лісочку вийшли місцеві, а потім туди ж пішов ще один чоловік. І ми теж пішли в тому напрямку, де в ліску натрапляли на старі червиві гриби, такі які бачили і біля так званої АЕС. Теж було дивно, що люди прямо в двох кроках від себе не збирають гриби hypnosis  Дехто за десятки, сотні кілометрів їдуть хоч трішки зібрати грибів, а тут під носом добро пропадає на очах...



Вже коли підійшли ближче до пролісочка, між віттям стали проглядатись п"ятиповерхові будиночки і чувся дитячий гомін.


 Пройшовши ще декілька метрів нам відкрилась картинка мого дитинства і здалось наче ми з Марсу (недобудованої АЕС) прилетіли на машині часу у вісімдесяті роки минулого століття. 





     Тут дивна, заспокійлива тиша, яка зовсім не в"яжеться з ритмом мегаполісів. І побувши там зразу думаєш, що ось тут би пожити. Але походивши в такому спокійному ритмі вже наче і скучно стає. Але, але... кожен обирає для себе, під свій темпо ритм... 

З плюсів звичайно найчистіше хвойне повітря, для дітей просто оаза, машини виїзжають рідко, автобус по розкладу приїздить наче 3 рази на день, тиша і спокій для нервової системи. Начеб-то діток возять до школи і в садочок на автобусі.

Вийшли ми в іншу сторону від будинків, де побачили зупинку

Перед від"їздом пробіглись по ліску і зібрали трохи грибів.

Вже коли їхали в напрямку Чигирина, на довгому відрізку дороги лежали бетонні плити. Мабуть тут повинна була бути загорожа, якась кілометрова зона від станції.


На цьому наша екскурсія до Орбіти закінчилась, але далі нас чекав ще один цікавий об"єкт. Який вже давненько приманював до себе.


Посеред поля вдалині стоїть млин. І проїзжаючи декілька разів повз нього дуже хотілось підійти поближче. І ось той час настав prey  bravo 

Здаля здається, що з ним все в порядку, але підійшовши ближче вже побачили, що лопасті просто прибиті для антураху. Але ж все одно, хтось це дбайливо зробив. Ми дуже були їм вдячні.

Наблизившись до млина ми почали його оглядати з усіх боків

 

І побачили з боку вхід у млин



Звичайно він нас дуже приманював, тим більше там навіть ступеньки є. І ми полізли всередину, бо це було вперше в житті. Хоч і не дуже сподівались побачити там щось цікаве, все таки млин древній і все могли розтаскати, але ж надія жевріла. І о чудо! prey Нам пощастило і ми не пошкодували, що протупцювали через все поле і залізли у млин





Там було багато всіляких перетинок, перемичок, дощечок і саме найголовніше angel mmmm  круглий механізм 


Багато брусів і досок поїдені шашелем, але деякі ще досить міцні і навіть цілі


Коли ми вилізли з млина сонце швидко ховалось за дерева. Ми були раді, що накінець змогли оглянути цього старожила



Млин справив гарне враження і пом"якшив енергетику бетонної станції і поселення Орбіти. Хоч млин давно і не виконує своїх функцій, але ж його енергія добра знівелювала пусту енергію бетонних розвалин.

 Гарного всім настрою cvetok  

13

Коментарі

17.11.18, 13:35

сталкерша, чи шо?

    27.11.18, 13:37Відповідь на 1 від НеЖриМоэСало5

    сталкерша, чи шо? нє, просто так трапилось . більше не буду

      37.11.18, 13:39Відповідь на 2 від Каре

      сталкерша, чи шо? нє, просто так трапилось. більше не будупо гриби їздили і заблукали, а секс був внедобудовах?

        47.11.18, 13:42

        воно то тиша звісно і воздух і все таке, але ж інфраструктури 0, а це біда, ні заболіть ні вмерти, як то кажуть...
        а грибочки то добрі, консервували чи жарила...

          57.11.18, 13:48

          моторошно але так захоплююче що капєц

            67.11.18, 13:52Відповідь на 4 від BESTIA555

            воно то тиша звісно і воздух і все таке, але ж інфраструктури 0, а це біда, ні заболіть ні вмерти, як то кажуть...ну да, але ж у нас багато сел так живуть, добре якщо якась медсестра у ФАПІ є, а якісна лікарня на добрій відстані
            а грибочки то добрі, консервували чи жарила...грибочки маслюки і польські, не дуже багато зібрали, то посмажили і з"їли ))

              77.11.18, 13:53Відповідь на 5 від Помадка*

              моторошно але так захоплююче що капєцДякую!
              Та тут вже не моторошно було, просто сумно, а на станції трохи було

                87.11.18, 13:54

                жизнь продолжается. даже если сошли с орбитьі

                  97.11.18, 13:55Відповідь на 7 від Каре

                  моторошно але так захоплююче що капєцДякую!
                  Та тут вже не моторошно було, просто сумно, а на станції трохи було
                  а мені і там і тут...моторошно....
                  люблю людні місця..люблю крики і гомін...

                    107.11.18, 13:56Відповідь на 6 від Каре

                    воно то тиша звісно і воздух і все таке, але ж інфраструктури 0, а це біда, ні заболіть ні вмерти, як то кажуть...ну да, але ж у нас багато сел так живуть, добре якщо якась медсестра у ФАПІ є, а якісна лікарня на добрій відстані
                    а грибочки то добрі, консервували чи жарила...грибочки маслюки і польські, не дуже багато зібрали, то посмажили і з"їли ))
                    от мені і шкода тих людей, дітей. хоча може в дечому я їм заздрю по доброму...
                    молодець шо поїхала, враження різні потрібні...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна