хочу сюди!
 

Людмила

56 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 44-57 років

Дегустація закусок

Це вже буде третя групова дегустація (огляд різних продуктів однієї групи, а не різних смаків одного продукту). На цей раз вирішив спробувати різноманітні бутербродні закуски або, як їх ще називають, намазки. Для мене це знайома категорія. Але було цікаво зібрати їх разом і оцінити, наскільки вони смачні.

1. Закуски в цій дегустації представлені паштетом м'ясним "Лакомка", паштетом з тофу "Нахлібчик", сьомгою слабосолоною, сиром Філадельфія "Біло", продуктом з ікри океанічної риби та лососем "Ікорка", продуктом сирним бутербродним "Янтар плюс", хумусом "Yofi" з соусом песто. Багато з цих намазок я їв раніше, а хумус навіть <a href="https://maxiwell.dreamwidth.org/197567.html" target="_blank"><strong>потрапив</strong></a> у фотозвіт. Втім, гадаю все одно повинно бути цікаво. А додатковою особливістю цієї дегустації стала втрата нюху через ковідло, через яку всі аромати пахли сигаретами. Тож огляд врятував лише смак.

2. Паштет "Лакомка" (20,59 грн./125 г.). Найдешевший продукт у цій дегустації.


3. Склад величезний. А м'ясо механічного обвалювання і субпродукти другої категорії не в'яжуться з вищим сортом.


4. Пахне звичайним свинячим паштетом. Або ліверною ковбасою. Хоча в інгредієнтах є ароматизатор грибів.


5. Відчувається гірчинка від печінки. Солоність, на диво, помірна. Але м'яса у цьому паштеті небагато. Точніше, майже нема (лише свинина жирна, інше — печінка, м'ясо механічного обвалювання та субпродукти).


6. На смак, як звичайний печінковий паштет. Підсилювачі смаку і стабілізатори роблять свою справу.


7. Однак смачно. Тому оцінка — 5.


8. Паштет рослинний з тофу "Нахлібчик" від торгової марки "Bonner" (47 грн./100 г.).


9. Перелік інгредієнтів.


10. Виглядає неказисто, як ковбаска. Схожа на печінковий паштет.


11. Пахне тофу (соєвим сиром). Неприємний аромат.


12. На смак, як перетертий тофу. З гірчинкою. Ще й оливки додають гіркоти. Тому оцінка: 2.


13. Сьомга слабосолона без шкіри (? грн./200 г.).


14. Просто шматочки риби в олії.


15. Видно жировий шар олії зверху.


16. На бутерброді смакує гарно. Пахне сьомгою, якщо принюхатись. Немає ніякого неприємного запаху старої зіпсованої риби.


17. Риба солона. Жирна. Шматочки гарні, без перемелених кісточок. Солоність відчутна, але не пересолена. Смак на 5.


18. Сир "Філадельфія" «Біло» (40 грн./180 г.).


19. Виявилось, це творог + вершкове масло. Отакої!


20. Прикольна упаковка з захисною фольгою під кришкою!


21. Консистенція, як у плавленого бутербродного сиру.


22. На смак, наче бутербродний плавлений сир з вершковим маслом. Трохи солоненький. Аромату немає зовсім.


23. Думаю, сиру "Філадельфія" можна поставити 4.


24. Продукт з ікрою океанічної риби та лососем "Ікорка". Скільки коштує, нажаль, не знаю, бо купляв не я.

25. По-суті, це майонез з ікрою оселедця, з додаванням ароматизатора та барвників.


26. Пастоподібна консистенція, схожа на підфарбований майонез з ікрою.


27. Оцінити ароматизатор сьомги, нажаль, не вийшло через втрату нюху. Проте на смак намазка чудова.


28. Ікринки хрумтять на зубах. Паста солоно-солодка. Думаю, можна оцінити на 4.


29. Продукт молоковмісний сирний плавлений пастоподібний "Янтар плюс" (185 г.). Скільки коштує не знаю, бо купляла мама. Єдине, що можу зазначити, що це нова упаковка. Зменшена (раніше було 200/250 г.).


30. Нова упаковка.


31. На вигляд — бутербродний плавлений сир.


32. Пригадую, що раніше такий плавлений сир мав аромат бекону. Хоча не виключаю, що смак міг погіршитись.


33. Якогось особливого смаку у цього плавленого сиру і раніше не було. А з нинішнім нюхом взагалі нічого не вловлюю. Правда, схоже на сир "Філадельфія". Тобто, пастоподібна солона маса. Від неї захочеться пити. Але в цілому, непогано. На 4.


34. Хумус "Yofi" з соусом песто (71,49 грн./250 г.). Знайомий мені продукт (в дегустації вегетаріанських продуктів куштував звичайний, та й конкретно такий різновид теж їв — не під запис).


35. Баночка красива. Та й сам продукт смачний.


36. На баночці написано, що можна вживати з хлібом або з овочами.


37. Кому цікаво, склад. Соус песто — це часник з базиліком та шпинатом. А хумус — це перетерті боби нуту.


38. На вигляд зелено-оливкова пастоподібна маса. Як не дивно, хоч трохи, але пахне часником і базиліком.


39. Дуже смачний продукт! Він густий, бобовий (це рослинний білок), солоно-солодкуватий. А на смак, як горохове пюре з часником. Ледь солоне, не пересолене.


40. Видно зелень. А головне — хумус смачний! Оцінка: 5.

Підсумовуючи можу зазначити, що чимало закусок справді смачні, якщо намазати на хліб, чи якщо їсти просто так. Однозначно можу рекомендувати продукт з ікри океанічної риби, паштет печінковий (хоча можна вибрати кращий і натуральніший, а не ліверний), хумус.
4

Коментарі

113.09.24, 15:20

Запах дає до 80% смаку, як не дивно, тому з постковідною відсутністю аромату щось оцінювати досить складно, але якщо навіть в таких умовах продукт смачний - то , схоже, таки показник

    213.09.24, 20:48Відповідь на 1 від Акварель

    Дознімати було важко. Але я пам'ятав аромат деяких з цих продуктів. Зараз же нюх повернувся.

      314.09.24, 19:05

      Продукт сирний зазвичай далекий від сиру.

        415.09.24, 19:02

        Ото ти заморочився! Мав час і натхнення...