WikiLeaks: недовіра між Україною і Росією – неймовірна.

  • 05.04.12, 19:32
WikiLeaks - міжнародний інформаційний проект, який оприлюднює секретну інформацію, отриману з анонімних джерел. Засновник ресурсу Джуліан Асанж з Австралії - водночас і герой, і злодій. США обвинувачують його в розкритті державної таємниці, а у Швеції Асанжа підозрюють у зґвалтуванні двох жінок. Він каже, що б'ється за свободу слова та доступ до інформації, а всі звинувачення - спроба змусити його замовчати. Нещодавно на сайті з'явилася нова інформація про українсько-російські відносини.

Фото: Макс Левин


Нижче ми наводимо таємне листування наближеного до американського ЦРУ агенства Stratfor. Йдеться про лист чеського фахівця з енергетики, який розповідає про засоби, якими Росія укладає енергетичні договори і діє в Україні, на Кавказі і Середній Азії. Переклад - texty.org.ua.

**
Росія і Україна

Рівень недовіри між Україною та Росією - просто неймовірний. Тобі стає зрозуміло, наскільки все погано, коли вони користуються хлопцями, як от це я, для комунікації (спілкуваня) одних з іншими. Існує дуже і дуже обмежена кількість, які справді знають, що відбувається в міжнаціональних газових перемовинах - Путін, Медведєв, голова "Нафтогазу", Міллер з Газпрому, Янукович і, можливо, ще кілька.

Під довірою я маю на увазі, що, наприклад, ви, ваш друг та я уклали угоду. Я продаю тобі Н-нну кількість, ми домовляємося про стільки-то вершків, які ми збережемо собі, оформимо звітність тощо. Раптом мене замінено кимось іншим.

Ви не можете більше довіряти особі, з якою маєте справу. Протягом 1990-их усе це працювало, як слід. Проте останні декілька років людей почали постійно замінювати, і ніхто вже не може довіряти один одному. Ось як ми і дісталися до останніх умов.

Стратегія Путіна під час останніх угод зводиться до наступною:

Росія знає, що Україна краде стільки-то газу. Росія надішле таку-то кількість газу Європі мінус стільки-то газу, яку краде Україна. Метою було змалювати Україну як злодія, тоді як Росія виглядала б як надійний партнер. Болгарія, Словакія та Сербія були єдині країни, які відчули б нестачу.

Фото: academic.ru


Коли я зустрів Путіна та Сечіна (заступник пем’єра РФ - ред.) під час перемовин, то був з ними досить прямолінійним. Я сказав їм, що їхня стратегія не спрацює. Ми в Чехії, Словаччині зможемо вижити без російського газу. Ми користуватимемось іншим паливом, воно може забруднювати атмосферу, але яка різниця?

Ми також отримуємо пропозиції за третину ціни від Катару та інших. Тому Росія вже не має тієї переваги, яка була в 2006-у.

Такі її дії (Росії – ред.) спонукали європейців до пошуку інших постачальників. Це становить проблему для Путіна. Були люди, які розуміли недоліки цієї стратегії, але їм не давали слова. Проблема зрикошетила.

Ви знаєте мене - я атеїст. Я не вірю в те, коли Біблія каже повернути іншу щоку Я вважаю, що коли хтось нападає на вас, то дайте відсіч з подвійною силою. Тільки так можна зрівнятися з росіянами. Ми хочемо, щоб Росія ставилася до нас серйозно.

Росія має дуже серйозний вплив на рішення України. Там існує дуже мале число обізнаних людей.

Росіянам не потрібне безпосереднє володіння енергетичним сектором для того, щоб мати вплив, якого вони прагнуть зараз. Вони були дуже добре підготовлені для повернення в Україну. У них там є добре "змазана" машина.

Україна і Росія почали розставляти стовпи на кордоні.

  • 04.04.12, 21:35
Спільна українсько-російська демаркаційна комісія визначила координати першого прикордонного стовпа між Україною та Росією. Про це повідомляє Державне агентство земельних ресурсів України.

Перший розподільний знак буде встановлено на території Синьківської сільради Чернігівської області, де сходяться лінії українського, російського та білоруського кордонів.

За інформацією агентства, це місце було чітко визначено під час виїзного засідання робочої групи по демаркації державного кордону між Україною та Російською Федерацією. В засіданні взяли участь заступник голови Держземагентства України Микола Калюжний та начальник Головного управління Держкомзему у Чернігівській області В’ячеслав Швед.

На сьогодні за рахунок коштів Державного бюджету укладено договори з Чернігівським інститутом землеустрою на виконання робіт по демаркації державного кордону між Україною та Російською Федерацією. У минулому році на ці роботи було виділено 470 тис. грн.

Нагадаємо, в грудні минулого року делегації України і Росії затвердили план робіт з демаркації кордону на 2012 рік. У МЗС РФ розраховують, що практична демаркаційна робота на місцевості на українсько-російському кордоні розпочнеться навесні-влітку 2012 року.

Раніше голова Держдуми Росії Сергій Наришкін заявив, що РФ не має територіальних претензій до України.

Мажора, який убив трьох жінок, примусово приведуть до суду.

  • 03.04.12, 21:25
Рудь не надав суду жодних документів, які підтверджують його хворобу.


gbgalsgallery.com
Рудь продовжує ігнорувати засідання суду
Апеляційний суд Запорізької області ухвалив рішення про примусове приведення до суду сина екс-прокурора Жовтневого району Дніпропетровська Дмитра Рудя, що збив на смерть трьох жінок у 2010 році.


У вівторок колегія Запорізького обласного апеляційного суду вкотре не змогла розпочати розгляд апеляцій у справі Рудя через те, що підсудний не з'явився на засідання.

Його адвокат зазначив, що "напередодні суду підзахисний звернувся до одного з медзакладів Дніпропетровська, і нині, можливо, йому роблять операцію".

Проте прокурор Микола Наливайко зазначив, що за весь час відсутності на судових процесах підсудного той "не надав суду жодних документів, які підтверджують його хворобу та місце перебування".

У зв'язку з цим колегія апеляційного суду Запорізької області ухвалила рішення зобов'язати прокуратуру Дніпропетровська забезпечити явку підсудного приведенням, призначивши нове засідання на 10 квітня.

Як повідомлялося, апеляційний суд Запорізької області з 15 лютого розглядає апеляцію у справі Рудя, який у жовтні 2010 року збив джипом трьох жінок, які переходили у встановленому місці проїжджу частину Набережної.

У червні 2011 року Хортицький районний суд звільнив Рудя з-під варти під заставу в 17 тис. грн. Прокуратура Запорізької області звернулася до апеляційного суду регіону з позовом про посилення йому вироку до семи років позбавлення волі.

На засідання регіонального апеляційного суду 29 лютого Рудь не прийшов. Його адвокат заявив, що "підзахисний захворів".Син прокурора збив трьох жінок у Дніпропетровську



Читайте також:

Нардепам закупили лобстерів і «Вдову Кліко»

  • 03.04.12, 20:28
Для депутатських їдалень купили лобстерів, осетрову ікру і устриць.

Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», передають «Наші Гроші».

Державне підприємство Державного управління справами по обслуговуванню офіційних заходів "Гарант-сервіс» 15 березня за результатами тендера уклало низку угод на поставку в лютому-грудні 2012 року харчових продуктів на загальну суму 9,16 млн. грн.

Продукти придбані для їдалень ДУС по вул. Банкова, 11 та вул. Шовковична, 1. Придбано рибну продукцію, у тому числі живих лобстерів по 340 грн. / Кг, осетрову ікру по 900 грн. за 113-грамову баночку, живих устриць, кликача по 480 грн. / кг і т.п.

Серед придбаних вин шампанське «Вдова Кліко» по 618 грн. за пляшку. Серед м'ясної продукції замовлено бараняче каре по 540 грн. / Кг., Качину печінку по 465 грн. / Кг.

Звичайні продукти харчування придбано за цінами дешевше роздрібних мереж. Масло «Селянське» (72,5 коштуватиме 53 грн. / Кг, мінеральна вода «Боржомі» в скляних пляшках - 8,81 грн. / Кг, живий короп - 30 грн. / Кг, коньяк «Закарпатський» - 59,50 грн. за пляшку.

"Вітіну тисячу" отримають лише ті, кого обділили "юліною".

  • 02.04.12, 20:52
Нові компенсації вкладів СРСР отримають не усі.



УНІАН
Виплати почнуться 1 червня
Тисячу, яку обіцяв президент Віктор Янукович вкладникам "Ощадбанку" СРСР, отримають лише ті громадяни, які не отримали свого часу "юліну тисячу", повідомила керівник прес-служби "Ощадбанку" Ярослава Титова.


Про те, як будуть організовані виплати, стане відомо пізніше. До цього глава НБУ Сергій Арбузов пояснював, що тисячу, за бажанням вкладника, або переведуть на електронну платіжну картку, або видадуть готівкою, або оформлять вклад в "Ощадбанку" під вигідний відсоток, пише "Сегодня".

Як повідомлялось, початок виплат запланований на 1 червня (не більше 1000 гривень в одні руки).

Кошти на це, за даними Нацбанку та Кабміну, будуть отримані за рахунок додаткових надходжень до бюджету, а не за рахунок друкування грошей, чи збільшення податкового тиску.

Нагадаємо, 7 березня Віктор Янукович запропонував чотири напрямки подальшої реалізації соціальної реформи, які необхідно реалізувати для покращення якості життя громадян. Серед цих напрямів - іпотечне кредитування, підвищення зайнятості населення, підвищення соціальної допомоги малозабезпеченим, а також повернення громадянам вкладів "Ощадбанку" СРСР.

Тягнибоку відмовили в приміщенні в Луганську.

  • 02.04.12, 20:30
Керівництво Федерації профспілок у Луганській області відмовило партії ВО "Свобода" в наданні приміщення для зустрічі з виборцями, пояснюючи це пограбуванням і забороною міліції на проведення заходу. Про це повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

У партії також повідомили, що в міліції твердження Федерації профспілок спростували.

Як планувалося раніше, зустріч Тягнибока з виборцями має відбутися 3 квітня в приміщенні Будинку профспілок, оренда якого була "узгоджена і оплачена", повідомили в партії. Однак, напередодні приїзду лідера партії надійшо повідомлення про заборону зустрічі. "Очевидним є те, що керівництво Федерації профспілок, через тиск біло-синьо влади, намагається в такий спосіб зірвати зустріч Олега Тягнибока з луганцями", ідеться в повідомленні націоналістичної партії.

"Зустріч Олега Тягнибока з мешканцями Луганська не скасовуєть, і якщо "Свободі" не дадуть провести захід у приміщенні Будинку профспілок, то зустріч відбудеться на сходах будівлі", ідеться у заяві.

У партії нагадують, що подібна ситуація склалася 2 квітня і в Харкові. Адміністрація торгівельно-офісного центру "Сан Сіті-2" без пояснення причин відмовила у наданні приміщення для проведення зустрічі з Олегом Тягнибоком, хоча договір оренди приміщення було укладено заздалегідь.

Як повідомлялося раніше, на думку Тягнибока, всі представники бізнесу, які є членами або симпатиками ВО "Свобода" зазнають утисків.

В Україні відкрили нове газове родовище - джерело

  • 01.04.12, 20:13
В Україні відкрито нове газове родовище в районі Кіровограда, повідомило джерело, яке брало участь в розробці.


"Нове родовище покриє всю необхідність України в газі", - сказав співрозмовник інформагентства. Джерело також заявило, що новим родовищем зацікавилися в Росії.

"Росія через зниження експортного потенціалу вже знизила поставки газу в Європу, і тому домовляється з Україною про експорт газу", - додав він. Як повідомляє видання, Україна згодна поставляти газ до Росії за ціною не менше 600 дол / тис куб м.

Нагадаємо, 30 вересня 2011 року за результатами пошукових робіт ДК Укргазвидобування відкрила Кузьмічевське газове родовище (Богодухівський р-н, Харківська область). За попередньою оцінкою запаси газу на родовищі складають близько 1,5 млрд.м3.

Националисты совершили нападение на казино.

  • 01.04.12, 19:49
Около 30 активистов УНСО и других националистических организаций вчера, 29 марта, совершили нападение на зал игровых автоматов, который находится рядом со станцией метро Святошино.

Об этом сообщает собственный корреспондент LB.ua.

Молодые люди, часть из которых была в масках, выломали дверь в кассовый зал и заставили перепуганного кассира пересчитать выручку. После чего вызвали милицию. Сумма составила около 4,5 тыс. грн.

Своей акцией националисты, как они сами утверждают, пытались актуализировать проблему "крышевания исполнительной властью и правоохранительными органами запрещенного в Украине бизнеса".

Милиция в правду приехала лишь спустя 40 минут.

Напомним, закон "О запрете игорного бизнеса в Украине" был принят 15 мая 2009 года. Однако до сих почти во всех городах функционируют подпольные казино, залы игровых автоматов и интерактивные клубы.

Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин
Активисты выбивают дверь в комнату кассира


Фото: Макс Левин
Девушка - кассир заведения


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин

Читайте новости LB.ua в социальных сетях facebook и twitter.

Как Фирташ закрывал рот Альтману и Левину

  • 29.03.12, 19:59
Главный спонсор спортивного клуба Таврия Дмитрий Фирташ в ходе визита на базу Таврии выказал крайнее раздражение в связи с затянувшимся конфликтом внутри клуба и в грубой форме попросил молчать тренера Альмана и пресс-атташе Левина.


Следите за нами на Facebook. Картина дня от sport.bigmir.net - узнавайте первыми про главные новости спорта.