Ці покидьки не покарані.

  • 29.03.12, 18:49
Сергей Есенин • Сергей ДЕМИШКАН, сын главы "Укравтодора": за убийство — приговорен к условному сроку;

• Феликс ПЕТРОСЯН, сын депутата Одесской облсовета: за убийство в ДТП в нетрезвом состоянии — отпущен на волю;

• Сергей КАЛИНОВСКИЙ, пасынок Фирташа: за гибель в ДТП двух людей — сбежал из под следствия;

• Артем КРИВОРУЧКО, пасынок нардепа Лысова: спровоцировал ДТП и напал с ножом на работника ДАІ — взят на поруки;

• Ксения МАРТИНОВА, дочка одного из основателей концерна "Приват": насмерть сбила человека на пешеходном переходе — дело закрыто за отсут. состава преступления;

• Виталий ФАЙНГОЛЬД, сын депутата Симферопольского облсовета: насмерть сбил мотоциклистку — 2 года условно;

• Дмитрий РУДЬ, сын прокурора: на внедорожнике насмерть сбил трех женщин — выпущен из под ареста.

• Наталья СОЛОВЕЙ, помощница судьи: на тротуаре внедорожником насмерть сбила мать троих детей — дело закрыто из-за амнистии подсудимой.

• Александр ТАРАН, экс-депутат Софиевского р-на Днепропетровской обл.: за убийство молодого парня — приговорен условно к двум годам.

• Александр ГУЛИЙ, экс-депутат Софиевского р-на Днепропетровской обл.: на своем авто насмерть сбил двух женщин — приговорен условно

и др..

Українкам не дають допомогу на дитину через наказ Кабміну.

  • 28.03.12, 21:02
"Комсомольская правда" в Украине
Українкам все важче отримати дитячі виплати
Отримати "материнські" гроші при народжені дитини з держбюджету стало складніше, а деяким молодим батькам взагалі відмовляють у них. "Главред" на конкретному прикладі розбирався, чому це відбувається.


Харків'янці Марині К. соціальні служби відмовили у виплаті на другу дитину. Як пояснили їй чиновники, причина - її гарні матеріально-житлові умови та наявність заможного співмешканця. Щоправда, документа, де б письмово була зафіксована така причина, Марина не бачила. Та й інспекторів, які для визначення її матеріального благополуччя повинні були приїхати, оглянути її квартиру і познайомитися з "багатим" спонсором, Марина теж не дочекалася. До слова, наша героїня живе у звичайній трикімнатній квартирі на околиці, яку їй у спадок залишила бабуся, а її цивільний чоловік Олександр заробляє 5000 гривень на місяць. Навряд чи людину з таким щомісячним доходом можна вважати заможною ...

В Україні почастішали випадки, коли матерям, які народили дитину, відмовляють у таких виплатах. Нагадаємо, в минулому році Верховна рада вже розглядала законопроект, що передбачає посилення вимог до одержувачів цієї допомоги. Зокрема, матеріально забезпеченим сім'ям такі виплати не передбачалися.

Збільшення суми одноразової допомоги при народженні дитини ініціював ще Віктор Ющенко, перебуваючи на посаді президента України. Така фінансова підтримка повинна була стимулювати народжуваність у нашій країні. Зокрема, в квітні 2005 року сума виплати (за першу дитину) була підвищена до 8,5 тис гривень, 40% якої виплачувалося відразу після реєстрації новонародженого, а залишок - протягом року. Так як розмір даних виплат був прив'язаний до прожиткового рівня, кожного наступного року сума, яка виплачується при народженні дитини, переглядалася у більший бік.

У 2012 році, вже при новій владі, за першу дитину повинні виплатити 30 прожиткових мінімумів, за другу - 60, за третю - 120. Таким чином, з першого квітня цього року розмір допомоги на першу дитину складе більше 27 тис грн, на другу - майже 55 тис, а на третю - близько 110 тис грн.

При народженні першої дитини виплачують суму, рівну десяти розмірам прожиткового мінімуму (з першого квітня - 1037 грн), а залишок перераховують протягом наступних 24 місяців.

При народженні другої дитини цей термін розтягується на 48 місяців, третьої - до 72 місяців. На поточний рік, відповідно до закону про держбюджет 2012, уряд заклав на виплату дитячих грошей 26,6 млрд.

Тим не менш, на практиці отримати такі кошти досить складно. Особливо це стосується виплат на другу і третю дитину. Адже тут суми незрівнянно більші. Враховуючи, що нинішній бюджет був прийнятий з великим дефіцитом, можна з великою часткою впевненості припустити, що грошей на ці цілі чиновники просто не знайшли.

Як розповіло обізнане джерело, близьке до Кабміну, зараз існує негласна вимога до соціальних служб - затягувати процес соціальних виплат. Втім, у Міністерстві соціальної політики запевнили, що ніяких розпоряджень щодо цього не було, а всі виплати здійснюються за графіком і на законних підставах.

Проблема ускладнюється і бюрократією на місцях. За словами героїні статті Марини К., процес отримання виплат можна прискорити, віддячивши чиновника в розмірі 5% від суми виплат. У її випадку це більше 2 тис гривень. Для молодої сім'ї - немаленькі гроші.

При цьому суми, які виплачують при народженні, якщо перерахувати всі потреби дитини, невеликі. Поява маляти - хоч і радісна подія в житті батьків, але досить дорога. Причому до великих витрат потрібно приготуватися ще задовго до його народження. Тільки на всілякі аналізи у майбутньої мами може піти близько тисячі гривень на місяць, плюс похід на УЗД - це ще 200 гривень, до цього треба додати візит до лікаря. "У нас тільки де-юре безкоштовні послуги лікаря, де-факто за увагу доктора потрібно платити. Разовий похід - це як мінімум 50 гривень", - каже Надія Мизгіна, яка готується стати мамою.

"Я народжувала в звичайному пологовому будинку, мені пологи обійшлися майже в тисячу доларів", - розповідає Марина К. І їй ще не потрібно буде купувати коляску і дитячі речі: другий малюк буде доношувати речі старшої сестрички Софії. Але на харчування, памперси та інші поточні витрати знадобиться не менше 130 доларів на місяць. До того ж, Марина та її цивільний чоловік розраховували замінити старі вікна на пластикові і утеплити дитячу кімнату. Однак, враховуючи, що соцслужби відмовили їм у грошовій допомозі, ці заходи доведеться відкласти. А малюкам доведеться спати у холодній квартирі. Втім, Марина має намір боротися з чиновницьким свавіллям і збирається звернутися до суду.

Теоретично, щоб заробити на якісний побут своїм малюкам, Марина може вийти на роботу (до речі, вона працює перекладачем у великій компанії). Однак, за її словами, за послуги няні їй доведеться викласти майже всю заробітну плату.

Не дивно, що, стикаючись з такою ситуацією, в Україні не поспішають народжувати дітей. На даний момент загальний коефіцієнт народжуваності в країні становить 9% - мається на увазі кількість новонароджених на тисячу чоловік. Серед європейських країн це найменший показник.

За даними Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, близько 60% українців хотіли б мати не менше 2-х дітей, проте в 71% родин сьогодні виховується лише одна дитина, 25% батьків виховують двох і тільки 4% - трьох і більше спадкоємців. Неофіційно лікарі у столичних жіночих консультаціях говорять, що кількість бажаючих зробити аборт в цьому році збільшилася.

Список найбільших прогульників Ради знову очолили «регіонали».

  • 28.03.12, 20:49
За три місяці роботи Верховної Ради найбільше пленарні засідання пропускали депутати Партії регіонів. Такими є результати підбиття підсумків участі народних депутатів у пленарних засіданнях Верховної Ради за перший квартал 2012 року заступником голови Ради Миколою Томенком.

Зокрема, окрім реєстрації в залі за допомогою електронної системи «Рада», згідно статті 26 Регламенту Верховної Ради України перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться особиста реєстрація народних депутатів на підставі пред’явлення посвідчення народного депутата та підтвердження своєї присутності власноручним підписом у журналі реєстрації.

Як зазначив Томенко, саме письмова реєстрація є підтвердженням реальної присутності народного депутата на пленарному засіданні, оскільки, ні для кого не секрет, що електронна реєстрація зазвичай відбувається шляхом розміщення карток депутатів уповноваженими представниками фракцій. Тому електронна реєстрація не дає реальної картини присутності чи відсутності депутата у залі засідань.

«За три місяці роботи відбулося 28 пленарних засідань. 73 народних депутати за цей час не пропустили жодного пленарного засідання. 26 з них – народні депутати з Партії регіонів, 14 – з БЮТу, 7 – з Народної партії, 4 – з КПУ, 9 – з НУ-НС, 10 – з групи «Реформи заради майбутнього» та 3 позафракційних. Окрім того, 17 народних депутатів пропустили всі пленарні засідання за цей період. Більшість з них з Партії регіонів – 11, 3 – з БЮТу, 1 – з НУ-НС та 2 позафракційних», – йдеться в повідомленні прес-служби Томенка.

Зокрема, у список «прогульників» потрапили депутати від Партії регіонів: Нуруліслам Аркаллаєв, Рінат Ахметов, Андрій Веревський, Юрій Іванющенко, Сергій Момот, Олександр Пеклушенко, Антон Пригодський, Василь Стельмашенко, Василь Хмельницький, Юрій Чертков, Артем Щербань, БЮТ: Гарегін Арутюнов, Костянтин Жеваго, Вадим Трофименко; позафракційні - Руслан Богдан і Олександр Буряк. Від НУНС на засідання Ради не ходив Ігор Палиця.

Серед керівників політичних партій, які найбільше прогулювали засідання, на першому місці Наталія Королевська (УСДП), що пропустила 22 засідання, на другому - Святослав Олійник ("Україна майбутнього") - 19 пропусків та Микола Катеринчук ("Європейська партія України") - 18 пропусків.

Нагадаємо, депутати Партії регіонів неодноразово лідирували у списку тих, хто найбільше прогулює засідання Верховної Ради.

Активіст податкового Майдану змушений просити притулку в ЄС.

  • 28.03.12, 20:41
Один з активістів "податкового Майдану" Сергій Костаков попросив політичного притулку в одній з європейських країн. Про це у своєму блозі написав журналіст Сергій Соболєв.

Проти Костакова було порушено кримінальну справу за пошкодження автомобілю під час акцій "податкового Майдану". Сам Костаков вважає, що напад на автомобіль організувала сама міліція і його судили незаконно.

Костаков провів у СІЗО більше семи місяців, а виїхав з України після того, як незнайома людина попередила, що його "вже чекають на зоні".

Читайте також: Сергій Костаков: «Я повинен сидіти, бо комусь так хочеться»

"Тоді він вирішив тікати, залишив у Києві дружину та доньку. У гарній європейський країні податковий майданівець потрапив до фільтраційного табору.... Зараз вже на волі – чекає на рішення уряду про надання політичного притулку", - пише журналіст.

Як відомо, нещодавно притулку у Литві попросив журналіст Анатолій Шарій.

Раніше притулок у Чехії отримали екс-міністр економіки Богдан Данилишин і чоловік Юлії Тимошенко Олександр.

З України також виїхав колишній власник компанії ProstoPrint, що друкувала футболки "Спасибо жителям Донбасса…", Денис Олейников.

У Запоріжжі через Тягнибока комуністи побилися з Беркутом.

  • 27.03.12, 21:36
Місцеві комуністи вирішили завадити зустріч Тягнибока із запоріжцями.



Євген Малолєтка/ТСН.ua
Комуністи побились з міліцією
Близько трьохсот людей прийшли пікетувати місцевий Будинок культури, куди мав приїхати лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, повідомляє ТСН.


Комуністи вирішили завадити йому пройти на зустріч із запоріжцями. Коли комуністи з'ясували, що Тягнибок таки пройшов до будівлі з чорного ходу, пікетувальники вирішили прорвати міліційні кордони і вдертися до зали.

Утримати розлючених комуністів міліції вдалося лише з допомогою бійців спецпризначення. Вхід до Будинку культури заблокували представники "Беркуту". Правоохоронці кажуть, потерпілих унаслідок сутички немає.

Королевська витрачає на біг-борди понад 2,5 млн грн на місяць.

  • 27.03.12, 21:26
Рекламна кампанія на біг-бордах лідера партії «Вперед» Наталії Королевської коштує від 2,5 млн гривень на місяць. Про це в коментарі Тижню розповів експерт із рекламних комунікацій Артем Біденко.

За його словами, згідно з моніторингом компанії «Дорз консалтинг» (досліджує ринок зовнішньої реклами в Україні), лише в Києві рекламу Наталії Королевської розміщено на 320 рекламних майданчиках. В цілому ж по країні їхня кількість досягає 900.

«Це коштує від двох із половиною мільйонів гривень на місяць», - зазначив експерт.

Раніше Наталія Королевська заявляла, що місцева влада не дозволила розміщення її біг-бордів у Одеській, Чернігівській та Луганській областях.

Нагадаємо, 14 березня фракція БЮТБ виключила зі свого складу Королевську. Слідом за нею з фракції БЮТ вийшли два її соратники.

Борг по зарплаті перевищив мільярд гривень

  • 26.03.12, 22:44
сьогодні, 22:01

1
Коментувати
Розмір тексту:

Джерело: obozrevatel.com


На 1 березня розмір невиплачених зарплат збільшився на 3,1% порівняно з 1 лютого до 1,069 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби статистики.

Найбільший розмір невиплачених зарплат на 1 березня був зафіксований в Донецькій області – 243,323 млн гривень, Харківській - 113,020 млн гривень, Луганській – 94,268 млн гривень і в Києві – 70,350 млн гривень.

Крім того, в лютому середня заробітна плата підвищилася в порівнянні з січнем на 2,8% (77 гривень) до 2,799 тис гривень на місяць.

Найвищий рівень зарплат зареєстрований в Києві, де середня зарплата становила 4,306 тис гривень на місяць.

Найнижчий рівень зафіксований в Тернопільській області, де середня зарплата становила 1,996 тис гривень на місяць.

Нагадаємо, в січні 2012 року середня заробітна плата знизилася в порівнянні з груднем 2011 року на 10,8% (332 гривні) до 2,722 тис гривень на місяць.

Відкриття Всеукраїнської ради церков при ЄС лякає владу.

  • 25.03.12, 17:57
Відкриття представництва Всеукраїнської ради церков при ЄС дасть українським релігійним лідерам можливість безпосередньої апеляції до структур Європейського Союзу на випадок критичних сценарію розвитку ситуації в Україні. Про це в коментарі Тижню заявив релігієзнавець Андрій Юраш.

За словами експерта, статус такого представництва – неформальний.

«Воно виконує інформаційно-репрезентативну функцію… Втім, найбільша користь для лідерів релігійних громад в Україні від інституалізації такого представництва – вони мали би на випадок будь-яких критичних сценаріїв розвитку ситуації в Україні можливість безпосередньої апеляції до євроструктур. Тобто фактично таке представництво мало би за задумом (можливо, це і найбільше лякає українську владу) бути стримуючим щитом в сенсі можливої будь-якої інтервенції в законодавчу сферу України. Що я маю на увазі… Українське релігійне законодавство в цілому є дуже ліберальним, хоча давно виникають спроби на різному рівні внести принципові зміни, якщо не взагалі переписати закон про свободу совісті і релігійної організації. Зокрема, як мінімум, внести право юридичної особи для церков або взагалі по-іншому переформатувати церковно-держані стосунки, наприклад, за стандартами теперішньої Росії. Звичайно, це принесе пониження статусу багатьом церквам і релігійним структурам, які не мають таких впливів, як наприклад Московський патріархат, тому в цьому ніхто не зацікавлений», – заявив Юраш.

Крім цього, експерт вважає, що Всеукраїнська рада церков матиме можливість «засвідчити, що релігійні організації України цілою громадою підтримують європрагнення Української держави».

Водночас Юраш запевняє, що в релігійному середовищі переважно побутує одностайна позиція щодо євроінтеграції.

«Я не зустрічав в Україні, що вказує на певну інтелектуальну слабкість релігійного поля, жодної серйозної дискусії серед релігійних діячів щодо євроінтеграційних намірів України. Складається враження, що всі підтримують. Навіть формально на рівні очільників церков не виступав проти. Категорично в цій площині виступають фундаменталістські печерні братства і певні громадські групи Московського патріархату. Тому я не бачу наразі ширококонфліктної ситуації щодо євроінтеграції. Можливо, в процесі діяльності представництва виникатимуть певні питання в організаційному плані, зокрема, як воно функціонуватиме, хто представлятиме, фінансуватиме тощо. Однак, це вже питання до вирішення і розробки», – зазначив він.

Експерт також вважає, що в контексті євроінтеграційних прагнень України «напевно немає більш зацікавленої сторони, ніж Янукович, його команда, уряд, щоб це представництво існувало».

«Щоб представники церкви підтвердили на своєму рівні перед європейською спільнотою, що дійсно у нас є порядок хоча б у цій ділянці суспільного життя і консолідовано ще раз підкреслили потребу і можливість для українського суспільства інтегрувати у європейське співтовариство», – підсумував релігієзнавець.

Нагадаємо, патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет під час зустрічі глав церков і релігійних організацій із президентом Віктором Януковичем заявив, що Всеукраїнська рада церков хоче відкрити представництво при Європейському Союзі.

"Доступне житло" українцям доступне тільки на урядових паперах.

  • 24.03.12, 21:27
"За сучасних реалій в корумпованій забюрократизованій Україні житло доступним бути не може", – відверто заявляють фахівці.



Державна програма молодіжного кредитування на купівлю житла, а також програма “Доступне житло” не працюють через брак фінансування, та й задекларована Президентом іпотека під 2-3% вочевидь, нездійсненна.

Уряд полегшує діяльність забудовникам

“Ті обсяги, які на цей рік закладені для реалізації програми, збільшені в порівняні з минулим роком, але вони не достатні для того, щоб вирішувати програму в їх показниках, які закладені в програмі. Для прикладу, у програмі “Доступне житло” закладено фінансування на цей рік біля 2 млрд грн, але бюджетом передбачено лише 200 млн грн”, – каже заступник директора департаменту Мінрегіону Володимир Височин.

Аби оживити будівельну галузь та активізувати первинний ринок нерухомості, уряд сьогодні полегшує забудовникам діяльність, скорочуючи терміни виготовлення та перелік дозвільної документації. Проте, аби нові правила почали діяти так, як передбачив законодавець, потрібен час.

Ринок оговтується після кризи

Згідно з даними Мінрегіонбуду, сьогодні в Україні налічується 4 тис. 200 житлових довгобудів, куди 120 тис. інвесторів вклали свої кошти. За словами фахівців, ринок поступово оговтується після кризи. Наприклад, у Києві майже усі забудовники, які раніше заморозили роботи, вже розпочали добудовувати закладені об’єкти.

Проте, навіть за умови, якщо житло у державі активно будуватиметься, доходи пересічних українців не дозволять його придбати. Державні програми не працюють, популістські заяви політиків у переддень виборів ринку не допоможуть, а громадяни залишаються сам на сам зі своїми проблемами.

Телекомпаніям наказали частіше нагадувати про "вітіну тисячу"

  • 22.03.12, 20:38
Журналісти бачать у наказі Держтелерадіо прояви цензури.


Державні телекомпанії будуть пропагувати ініціативи президента
Держкомітет телебачення і радіомовлення підтвердив, що вимагає від державних телекомпаній пропагувати соціальні ініціативи президента Віктора Януковича.


Про це ідеться у відповіді на запит "Про доступ до публічної інформації", який надіслала "Українська правда" до Держтелерадіо.

"Українська правда" просила Держтелерадіо надати копію листа № 1149/29/3 від 13 березня 2012 року.

У відповіді Держтелерадіо було офіційно надано цей лист.

В ньому глава Державного комітету Олександр Курдінович звертається до керівників "терміново створити (або адаптувати існуючі формати теле- і радіопрограм) та запустити в ефір з 15 березня 2012 року спеціальні лінійки програм за участі представників органів місцевої влади, відомих фахівців та експертів, які будуть присвячені роз'ясненню та обговоренню соціальних ініціатив президента В.Ф. Януковича".

Також в листі вимагається від державних телерадіокомпаній "запровадити вихід в ефір зазначених програм періодичністю не менше двох разів на тиждень".

Також Курдінович просить інформувати "про результати проведеної роботи".

Як відомо, раніше ця інформація була поширена з посиланням на джерела без офіційного підтвердження з боку Держтелерадіо.

Згідно з положенням, Держкомтелерадіо є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України.