Ось так приймають новий КПК.

  • 10.04.12, 20:12
При відсутності необхідної кількості парламентарів окремі поправки до нового Кримінально-процесуального кодексу приймаються більше, ніж 226 голосами. Про що свідчать результати голосування на електронному табло в сесійній залі парламенту, повідомляє кореспондент Тижня.

У зв’язку з цим, представники опозиції, зокрема БЮТівці Сергій Сац і Юрій Одарченко,вимагають від спікера Володимира Литвина припинити пленарне засідання.

«Давайте припиняти цей фарс. У залі 42 представники провладної більшості, які зараз скоюють злочин», - звернувся до голови Верховної Ради Сергій Сац.

У відповідь Ливтвин зробив народному депутату зауваження і закликав його виступати по суті питань, які розглядає парламент.

«Я не можу бігати залом і хапати депутатів за руки. Нехай народ дивиться і обирає потім тих, хто приходить в парламент працювати», - наголосив Литвин.

Як підрахував кореспондент Тижня, наразі у сесійній залі присутні 90 народних депутатів, які вже розглядають поправки з п'ятої сотні.

Як повідомлялось, на вранішньому засіданні Ради нардепи розглянули 180 поправок і шість статей глави 1 «Кримінальне процесуальне законодавство України і межі його дії».

Загалом до проекту Кримінально-процесуального кодексу подано 3755 поправок. За словами депутата від Партії регіонів Володимира Олійника, із цих поправок 1070 комітет підтримав, щодо 450 – не визначився.

Нагадаємо, президентський проект КПК був прийнятий Радою в першому читанні 9 лютого. Робота над документом велася півтора року і проходила під керівництвом радника президента-керівника головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрія Портнова.

Документ повністю змінюєіснуючу модель кримінальної юстиції - прокурор фактично стає керівником слідства і відповідає за весь процес: від початку розслідування до винесення вироку в суді. Серед іншого проект нового КПК передбачає можливість розгляду кримінальних справ судом присяжних.

Азарову з Хорошковським замовили 21 чартерний авіарейс за 9,5 мл

  • 09.04.12, 22:37
Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України 6 квітня уклав угоду з ДАП «Україна» на послуги повітряних перевезень спеціальними рейсами прем’єр-міністра та першого віце-прем’єр-міністра на чолі урядових делегацій в 2012 році. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Загалальна вартість перельотів становить 9,44 млн грн.

Орієнтовна кількість замовлених рейсів становить 10 в межах України та 11 закордонних.

Державне авіаційне підприємство «Україна» Державного управління справами займається організацією повітряних перевезень спеціальними рейсами вищих посадових осіб та офіційних делегацій України і інших держав у межах України та за її кордонами.

Як повідомлялось, у лютому Управління справами Верховної Ради замовило на 6,9 мільйонів послуги авіаперевезення депутатів парламенту 2012 року.

Нагадаємо, вартість чартерних перельотів президента, прем'єра та спікера минулого року склала 40,2 мільйона гривень.

Президент Янукович зазвичай подорожує літаком Airbus 319, придбаним за кошти бюджету, а також вертольотом Agusta і літаком бізнес-авіації Falcon-900, які адміністрація президента за гроші бюджету орендує у фірми «Центравіа», що походить з офшорної зони на Британських Віргінських островах та контролюється родиною Януковича.

Прем'єр Азаров і спікер Литвин подорожують літаками Іл-62 і Ту-134, які також належать державі через ДАП «Україна».

Для порівняння, бюджетом 2012 року Міністерства охорони здоров'я на цілі «Створення центрів позитронно-емісійної томографії та придбання ПЕТ-КТ сканерів» передбачено вдвічі меншу суму - 20 млн грн.

Іващенка судили у конвойній кімнаті і на ношах.

  • 09.04.12, 22:28
Замість автозаку — карета швидкої допомоги, замість судової зали — конвойне приміщення. Печерський суд Києва розглядав справу екс-виконуючого обов’язки міністра оборони Валерія Іващенка у кімнаті для конвою.



Зі слів дружини підсудного, через біль у спині він не зміг піднятися на
третій поверх, де знаходиться зала судових засідань. Тому суд прийшов
до обвинуваченого. Той під час розгляду залишався на ношах.

“Перенесли засідання сюди, щоб уже, так би мовити, ні куди не везти, не піднімати чоловіка. Конвойне приміщення, суди, XXІ століття, у нас йде засідання в конвойному приміщенні.
Нас не пустили, просто все завуальовано, все закрили, сказали — не можна і все”, —
розповіла дружина В. Іващенка Валентина Іващенко.

Саме засідання, а для підсудного — лежання, переносили декілька разів, через його ж, підсудного, погане самопочуття.

«Безперечно, це є брутальним порушенням прав людини. Я перший раз бачу, щоб судове засідання відбувалось в конвойній кімнаті
в Україні. Дві підсудні людини зараз перебували в цій конвойній кімнаті. Один -в лежачому стані, це Валерій Іващенко, другий — Міхеєв — він перебував в так званому “стакані”».
— каже омбудсмен Ніна Карпачова

Дружину, родичів Іващенка та журналістів на слухання не пустили. Натомість прокурори
жодних порушень не побачили. Кажуть, це все сам Іващенко прагне затягнути розгляд
справи. За версією прокуратури — екс-урядовець здоровий.

«Раз було призначено на 6 число, в залі. Підготувалися держобвинувачення, захист. Не відбулося 6 числа, тому що
Іващенко відмовився, коли його доставили на третій поверх.
Перед виїздом Державна пенітенціарна служба дала висновок,
що він може приймати участь у засідання за станом здоров’я».
— каже прокурор Петро Коваль.

Тож "конвойне" засідання тривало. Загалом 5 годин дебатів сторін без перерв. За підпис
у плані санації феодосієвського судномеханічного заводу прокурори просять для Іващенка шість років тюрми. Керівнику цього ж підприємства — 5.

«Вимога прокуратури про 6 років — це взагалі неадекватно, виходить, що керуючий санацією, який фактично здійснив
незаконну реалізацію, якщо вона незаконна, отримав менше,
ніж його помічник, ну це просто нонсенс».
— сказав адвокат В. Іващенка Борис Нечипоренко.

Росіян перестали пускати в Туркменію.

  • 08.04.12, 20:51
Співробітник однієї з російських туристичних компаній в інтерв'ю туркменській службі радіостанції "Свободи" заявив, що 98% звернень для отримання візи в цю країну отримують відмову.

"Ми висилаємо копії паспортів туристів, які хочуть поїхати до Туркменії безпосередньо в МЗС та відомство вирішує, давати добро на в'їзд чи ні. У більшість випадків, а це 98%, компанії отримують відмову. Вартість візи, а також спеціального запрошення туркменською стороною для отримання візи, у вартість турпутівки не входить і оплачується додатково. У разі ж відмови, вартість запрошення, а це 100 доларів США, туристу не повертається ", - цитує американська радіостанція представника російської туркомпанії.

За його словами, міграційна служба Туркменії має заперечення в першу чергу до тих, хто проживав в Туркменії. "Знаєте, саме ті, хто раніше жив в Туркменії, як мені відомо, отримують стовідсотковий відмову. Тобто, по туристичній візі вони не можуть в'їхати. МЗС каже, що" у вас якісь родичі, друзі залишилися в Туркменії, значить, ви повинні в'їхати по гостьовій візі ", - пояснив співробітник туркомпанії.


Також повідомляється, що і отримання візи ще не є для туриста остаточної гарантією подорожі до Туркменії. "Подібні сумніви викликає зміст візової анкети, розміщеної зокрема на сайті консульського відділу посольства Туркменії в Москві, 27 пунктом якої заявник заздалегідь зобов'язується" не вимагати повернення сплачених візових та інших витрат у разі відмови у в'їзді на кордоні Туркменії компетентними органами ".

Міністерство закордонних справ Туркменії, а також посольство Туркменії в РФ порядок видачі віз не коментує ", - укладає радіостанція" Свобода ".

У київській школі викрили нарколабораторію

  • 08.04.12, 20:37
Під час обшуку сбушники знайшли два мішки порошку і 15 кг вже готового до реалізації товару.


У київській школі викрили лабораторію з психотропними речовинами
Просто у стрілецькому тирі київської школи фасували психотропні наркотики.


Як повідомляє ТСН, лабораторію викрила СБУ. Один із організаторів - колишній співробітник МВС, вчителював у цьому закладі.

Поруч із навчальними посібниками відкрито лежало все необхідне обладнання: електронні ваги, розчинники та апарат для фасування пігулок.

Під час огляду знайшли майже 15 кілограмів готової для реалізації продукції.

"Безпосередньо пакування здійснювалось у приміщенні школи. Під час огляду співробітниками вилучено велику кількість порошкоподібної речовини... І майже два мішка вже готової до реалізації продукції", - розповіли правоохоронці.

У СБУ кажуть, інгредієнти психотропних речовин наркодилери отримували міжнародною експрес-поштою просто з південно-східної Азії.

Зараз проти організаторів наркобізнесу порушено кримінальну справу. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.Нарколабораторія у школі



Читайте також:

Жадність погубила Акімову.

  • 07.04.12, 21:35
2.04.2012 18:18 | 76 комментариев | сигналы


В субботу, 31 марта 2012 года, в Венском международном аэропорту при прохождении таможенной границы была задержана первый заместитель председателя администрации президента Украины Ирина Акимова при попытке незаконно ввезти незадекларированные 100 тыс. евро, сообщает Национальное бюро расследований Украины.



Чиновница-контрабандистка не смогла удовлетворительно объяснить, почему не задекларировала такую крупную сумму. В результате 100 тыс. евро у Акимовой изъяли. Сейчас австрийская таможня пытается выяснить, задекларировала ли Акимова эти средства на украинской стороне границы.



Впрочем, потеря 100 тыс. евро вряд ли станет очень ощутимой для личного бюджета Акимовой. Вероятно, чиновнице придется всего лишь отказаться от очередного шопинга в венских бутиках и походить еще некоторое время со своей знаменитой сумкой из кожи ягненка «Lady Dior» за $3,4 тыс. Пользование банальной кредитной карточкой могло бы уберечь Акимову от неприятностей на границе, но мелочное желание сэкономить несколько тысяч евро на комиссии банка привело к полной потере заначки на изощренные плоды высокой моды.



Как известно, Ирина Акимова очень любит Вену: «Я очень люблю Вену, где всегда очень большое количество интересных выставок. Последний раз я была на выставке Магритта (бельгийский художник-сюрреалист Рене Магритт. – ред.), и была потрясена, потому что эта выставка собрала его шедевры со всего света», как-то журналистам хвасталась чиновница.

С 1 сентября 2001 года УК Украины не предусматривает уголовной ответственности за контрабанду валюты. Вместо этого, как почти во всех странах Европы, контрабанда конфискуется в пользу госбюджета

Поднимайся русь святая

  • 06.04.12, 21:48
Поднимайтесь добровольцы
Нам не время почивать
Налетим на поле брани
Русь святую защищать .

Сионизм наш враг кровавый
Русь святую погубил
И крестьянские хозяйства
Все дочиста разорил .

Наши фабрики, заводы
Подчинил он всё жидам
А рабочих как скотину
Разослал по лагерям .

Ввёл прививки и убийства
Всёх террором запугал
С кучкой подлых сионистов
Своё царство укреплял .

Непозволим больше братцы
Издеваться над собой
Мы с украинским народом
Свергнем масонов и жидов

Будем драться беззаветно
И клинками и штыком
С нами весь народ СЛАВЯНСКИЙ

Громадські активісти передали Попову 10 вимог.

  • 06.04.12, 21:39
Група громадських активістів із Самоврядної Альтернативної Мережі (САМ) зустрілася главою КМДА і передала йому десять вимог. Про це повідомляє кореспондент Тижня.

На початку зустрічі Попов дорікнув активістам за те, що вони учинили 5 квітня, коли увірвалися до його кабінету. "Так не робиться", - сказав він і зажадав вибачень. Проте, один з активістів, журналіст Єгор Соболєв сказав, що вони прийшли не до нього, а до депутатів, які учора відмовилися з ними зустрітися. "На жаль, це чи не єдиний спосіб донести наші вимоги до влади, оскільки нас не чують", - сказав Соболєв.

Після чого активісти передали Попову 10 вимог. Серед них - зупинити вирубку лісу у Святошинському районі, забудову на Театральній, відмінити виділення землі на вул. Гоголівській, на якій збираються побудувати торговельно-розважальний центр, зупинити забудову скверу на вул. Маяковського тощо.

Окрім того, активісти також вимагають від глави КМДА Олександра Попова і головного архітектора Києва Сергія Целовальника накласти мораторій на забудову суперечливих ділянок до того часу, коли буде розроблений новий Генеральний план міста Києва.

Сторони домовилися зустрітися за 10-12 днів для наступного етапу переговорів.

Нагадаємо, 5 квітня група активістів, що зібралася на акцію протесту проти незаконних забудов у Києві, увірвалася до приміщення мерії Києва і захопила кабінет голови КМДА Олександра Попова.

Привілейовані українські корпорації сплачують до бюджету 12% дох

  • 06.04.12, 21:30
В Україні податкові ставки в повному обсязі для більшості фірм є непомірними й часто перевищують господарські прибутки. Про це пише президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий у черговому числі Українського тижня.

Автор відзначає, що такий підхід держави робить компанії податковими боржниками з подальшою загрозою арешту їхнього майна і втрати прав власності. «Займатися приватною справою за таких умов ризиковано», - наголошує Лановий.

Він відзначає, що ні в Німеччині, ні в інших країнах не виникає податкових зобов’язань, які становили б 150–300% прибутку компанії.

«У нас таке трапляється. Водночас привілейовані корпорації зазвичай спрямовують до бюджету 10–12% чистого доходу. Поки одні жирують, інші платять», - відзначає Лановий.

Більше про це читайте у статті «Податковий зашморг для хворої економіки» у №14 Тижня.

В Україні користувачів інтернету уже судять за коментарі.

  • 05.04.12, 20:07
Користувачів інтернету в Україні почали притягати до відповідальності за необережні коментарі в соціальних мережах і за непристойні фотографії на сайтах знайомств. Про це повідомляє Weekly.ua з посиланням на дані правоохоронних органів.

За інформацією журналу, вже зафіксовано низку випадків, коли користувачі мережі понесли відповідальність за такі правопорушення у мережі.

Суд розбирав один з конфліктів між мешканцями Підволочиська Тернопільської області, які в мережі «Вконтакте» вступили в конфлікт.

Родичі одного з них (неповнолітньої дівчинки) подали в суд на іншого користувача за висловлювання на адресу їхньої сім'ї. За образу позивачам вдалося стягнути з кривдників 500 грн. моральної компенсації.

Подібний випадок стався також у Вінницькій області. Користувач мережі «Одноклассники» в суді оскаржував слова свого знайомого про те, що він поганий батько.

До відповідальності притягуються і ті користувачі, які з метою інтим-знайомств розміщують на сайтах знайомств свої фотографії в оголеному вигляді.

На початку року на лаву підсудних потрапив консультант з маркетингу з Києва, що розмістив три свої фото в оголеному вигляді на популярному сайті знайомств Mamba.ru.

Незабаром міліція затримала його, і чоловікові загрожував тюремний термін. Від серйозних наслідків його врятувало лише те, що колектив його підприємства погодився взяти його на поруки.