Євросуд визнав розстріл поляків у Катині військовим злочином.

  • 16.04.12, 20:56
Європейський суд з прав людини 16 квітня дійшов висновку, що масовий розстріл поляків у Радянському Союзі в 1940 році - військовий злочин

Водночас суд відмовився оцінювати ефективність розслідування російською владою так званої «катинської справи».

До суду звернулися 15 громадян Польщі - родичі розстріляних. У своїй скарзі вони посилалися на порушення Росією статті про право на життя Європейської конвенції про захист прав людини, оскільки російська влада не провели ефективне розслідування загибелі їх родичів.

Справа була закрита Головною військовою прокуратурою в 2004 році. Відповідну постанову було засекречено. Європейський суд визнав таке ставлення до родичів загиблих нелюдським і звинуватив Росію в приховуванні інформації про обставини катинської трагедії.

Польська сторона має намір оскаржити сьогоднішнє рішення суду в Страсбурзі.

Раніше глава МЗС Росії Сєргєй Лавров заявляв, що Москва готова розглянути можливість реабілітації жертв Катині без участі суду.

У 1940-му році під Катинню в Смоленській області співробітники НКВС розстріляли понад 20 000 поляків. Радянська пропаганда списувала відповідальність за цей злочин на нацистську Німеччину.

До приймальні Партії регіонів закинули«коктейль Молотова»

  • 16.04.12, 20:50
У Харкові невідомі в понеділок, 16 квітня, закинули до приміщення громадської приймальні Партії регіонів пляшку із запалювальною сумішшю. Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

За інформацією правоохоронців, 16 квітня о 1:55 до чергової частини Дзержинського райвідділу харківської міліції надійшло повідомлення про те, що невстановлені особи розбили скло на першому поверсі житлового будинку по вул. Єсеніна,7, де розташована громадська приймальня районної організації Партії регіонів. Через ґрати вікна невідомі закинули до приміщення скляну пляшку із запалювальною сумішшю. Загоряння не сталося.

На цьому ж поверсі розміщені фізіотерапевтичне відділення міської дитячої поліклініки, громадські приймальні кількох депутатів Харківської міської ради, магазин та офіс транспортної організації.

Міліція порушила кримінальну справу щодо хуліганських дій, вчинених групою осіб за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, 21 січня 2011 року в Одесі невідомий зловмисник кинув пляшку із запалювальною сумішшю до офісу міської організації Партії регіонів. Ніхто не постраждав.

Ряд областей України контролюються кримінальними авторитетами.

  • 15.04.12, 20:47
Мне нравится

in
Share

Москаль: Організованій злочинності зараз живеться набагато легше
Корреспондент

Генерал-лейтенант міліції, народний депутат від НУНС Геннадій Москаль заявив, що деякі області України повністю контролюються кримінальними авторитетами чи угрупованнями.
Він підкреслив, що організованій злочинності зараз живеться набагато легше, ніж при президентах Леоніді Кучмі та Вікторові Ющенко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Питання в тому, що сьогодні для них - повний рай і повна свобода. Деякі області сьогодні повністю контролюються кримінальними авторитетами, кримінальними угрупованнями. І це не тільки я говорю", - сказав Москаль.

За інформацією політика, кримінальні авторитети контролюють територію через представників офіційної влади. "Координують, керують ними і, будемо говорити, наставляють на "шлях істинний" кримінальні авторитети", - зазначив народний депутат.

"Це визнав сам президент, коли дав доручення, після поїздки в Запоріжжя, розібратися з кримінальною ситуацією, тому що група кримінальних авторитетів захопила там владу. Таке в Миколаєві, в багатьох інших областях... У Сумах злодій в законі на прізвисько Лєра фактично через своїх підлеглих контролює всю область.. Слухайте, такого не було за 20 років незалежності України", - підкреслив Москаль.

Раніше Москаль заявляв, що до 80% з усіх заяв про факти катувань у міліції є спробами знайти виправдання свідченнями чи іншим діям щодо співпраці зі слідством.

Керівництво України молилось у храмі Московського патріархату.

  • 15.04.12, 20:35
У ніч з 14 на 15 квітня Пасхальну утреню у Києво-печерській лаврі очолив Предстоятель УПЦ МП митрополит Володимир. В той же час службу у Володимирському соборі відправив партіарх УПЦ КП Філарет. Про це повідомляють офіційні сайти двох православних церков.

Разом із Первосвятителем у Лаврі, яка належить УПЦ МП, молились: президент України Віктор Янукович, прем’єр-міністр України Микола Азаров, голова Верховної ради України Володимир Литвин, губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк, голова КМДА Олександр Попов, члени уряду, народні депутати та інші високопосадовці. По завершенні утрені Блаженніший митрополит Володимир відбув до Свято-Покровського жіночого монастиря м. Києва, де у соборному Свято-Миколаївському храмі очолив Божественну літургію. Наприкінці богослужіння, Архіпастир поздоровив віруючих із святом Пасхи, - повідомили у прес-службі УПЦ МП.

В той же час, як повідомили у прес-службі УПЦ КП, 14 квітня близько 23:00 з Єрусалиму було привезено Благодатний вогонь. Делегацію, яка його привезла очолював народний депутат України Петро Ющенко. Він передав вогонь Патріарху, який у Володимирському соборі запалив від нього лампаду та подав Святе світло присутнім віруючим, повідомили у церкві.

Після завершення утрені богослужіння продовжилося співом Пасхальних часів та святковою Божественною літургією. Під час літургії за традицією початкові вірші першого розділу Євангелія від Іоанна були прочитані різними мовами. Богослужіння завершилося освяченням пасхальних хлібів та пасхальних приношень, ідеться у повідомленні прес-служби УПЦ КП.

Нагадаємо, у неділю 15 квітня в Україні відзначають свято Христового Воскресіння.

Панегірик великому неписьменнику.

  • 14.04.12, 21:50
Всі статті | Версія для друку :: Додати


Ви не читали його книг, та прізвище усім відоме.

Він генієм зробитись встиг, поки народ реве та стогне.

Його рукописи живуть у бородатих анекдотах. Ахметова і Чехов звуть його Проффесором достоту.

Він – реформатор усього (що не реформа – авантюра). Ми любимо за те його, що не чіпав літературу!

Попавсь би нам дурний пахан – почав би вчити нас читати:

– Знай Беспощадного, пацан!

– Франка й Шевченка забувай ти!

Цей не нав’язує свій смак, хоча й прибріхує розкуто з неситим бісиком в очах: де б, що б красиво «умикнути»?

Хоч він Феміду згвалтував, ще феня – не державна мова.

Хоч Межигір’я, сука, вкрав – митцям залишив дієслово.

Йому рукописи несуть, автограф ставить він слухняно... Сам чи не сам писав – не суть: словесність не чіпає, й славно!

Хоч неписьменний государ, а літераторів не гонить.

Цим заслужив він гонорар.

Усі шістнадцять міліонів.

Заступник глави державного банку заробляє 240 тис. на місяць

  • 12.04.12, 21:03
Новообраний голова Рахункової палати Роман Магута оприлюднив декларацію про доходи за 2011 рік.


oschadnybank.com
Магута заробляв 240 тис. грн на місяць у держбанку
Новообраний голова Рахункової палати Роман Магута минулого року отримував у державному банку зарплату 240 тисяч грн на місяць.


Про це зазначено у декларації про доходи Магути. Протягом 2011 року він працював на посаді першого заступника голови "Ощадбанку", який на 100% належить державі.

За цей час заробітна плата Магути становила 2 мільйони 866 тисяч 797 гривень, або 239 тисяч на місяць.

Ще 61 тисячу він отримав як дивіденди.

У власності Магути є квартира в Донецьку площею 28 квадратних метрів. Його родина має у власності квартиру площею 81 квадратний метр і житловий будинок площею 57 квадратних метрів, а також земельні ділянки у Бориспільському районі Київської області та в Донецьку.

У власності Магути є автомобіль Toyota Camry та Газ-24, а в членів його родини - Honda Civic.

Нагадаємо, 12 квітня Верховна рада обрала головою Рахункової палати Романа Магуту.

У Києві активісти принесли під офіс Ахметова будівельне сміття.

  • 11.04.12, 21:17
сьогодні, 20:27





Коментувати
Розмір тексту:

Активісти під офісом Ахметова у Києві



Активісти організували акцію в знак протесту проти забудови Андріївського узвозу компанією, що належить "регіоналу". Вони принести будівельне сміття під офіс головної компанії бізнесмена Рината Ахметова.

Зараз під офісом перебуває близько 300 учасників акції, проте, їхня кількість постійно збільшується. Також під офісом знаходиться 70 працівників спецпідрозділу "Беркут".

Повідомляється, що натовп людей намагався прорватися через кордон "Беркуту", внаслідок чого виникла сутичка. Під час сутички один з працівників спецпідрозділу штовхнув на асфальт дівчину, після чого вона втратила свідомість. Її відвезли до лікарні.

Поміж того, під офіс компанії під'їхала сміттєзбиральна машина, проте, активісти не дають змоги комунальникам прибрати сміття. Але згодом самі зібрали їх у пакети.

. Януковича у Львові зустрічатимуть пікетами.

  • 11.04.12, 21:09
Опозиція зустріне Президента Україна Віктора Януковича 12 квітня у Львові акцією протесту під гаслом: "Очистимо Україну від брудного режиму".

Про це повідомив депутат Львівської облради Андрій Корнат.

Участь в акції візьмуть представники опозиційних сил, які увійшли до Комітету опору диктатурі, зокрема, партій "Фронт Змін", ВО "Свобода", ВО "Батьківщина", УРП, "За Україну!", "Наша Україна", "УДАР" , і "Громадянська позиція".

"О 10.00 учасники акції зберуться в центрі міста - на площі біля пам'ятника Шевченку під гаслами:" Ні - репресіям представників опозиції у Львівській області! "," Ні - урядовим реформам, спрямованим на бездоріжжі, безробіття і зубожіння "," Геть нелегітимного губернатора Костюка ! ", - сказав Корнат.

Далі учасники акції мають намір пройти до Палацу Потоцьких, де попередньо запланована зустріч Президента з представниками львівської інтелігенції. Опозиціонери оприлюднять звернення львівського КСД до представників інтелігенції Львівської області з проханням бойкотувати зустріч з Януковичем.

Читайте: Львівська облрада висловила недовіру ВР


"За даними офіційних джерел, на" добровільну "зустріч з Президентом запросили Героїв України та інших представників. Ось ми і звернемося до них, щоб вони бойкотували цю так звану "добровільну" зустріч ", - зазначив Корнат.

У свою чергу депутат Львівської облради Олесь Старовойт, який також брав участь у засіданні КСД, повідомив, що програма перебування Президента України 12 квітня у Львові "тримається в таємниці", тому акцію зі зверненням до львівської інтелігенції проводитимуть або біля Палацу Потоцьких, "або діяти по ситуації ".

У прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода" повідомили, що "міський голова Львова Андрій Садовий через суд добиватиметься заборони проведення акції КСД в день приїзду Президента Віктора Януковича". За його словами, "про це сказали заступнику голови ЛОО ВО" Свобода "Віталію Горбатенко у виконкомі міськради, коли він прийшов реєструвати заявку на проведення акції".

Нагадаємо, завтра, 12 квітня, Президент України відкриє новий термінал міжнародного аеропорту "Львів", а також зустрінеться з президентом УЄФА Мішелем Платіні під час робочої поїздки до Львова.

ГАИшники сорвали акцию по раздаче презервативов

  • 11.04.12, 21:01
11 апреля 2012 13:20 Комментариев: 18



Сотрудники Госавтоинспекции сорвали проведение акции по раздаче презервативов с изображением Президента Украины Виктора Януковича.

Об этом сообщает собственный корреспондент LB.ua.

Еще до начала акции сотрудники ГАИ в районе Бессарабской площади остановили автомобиль, который вез продукцию. Причина - якобы не пристегнутый ремень безопасности. Активисты и журналисты, прибывшие к месту конфликта, окружили автомобиль с целью защиты.

В результате возникшего конфликта, напомним, на журналиста LB.ua во время выполнения служебных обязанностей был составлен админпротокол за нарушение ПДД (нахождение на проезжей части).

Стоит отметить, что помощь в решение конфликта сотрудникам ГАИ оказывали 10-15 мужчин крепкого телосложения в черных куртках, которые оттеснили активистов на тротуар.

Также им удалось вновь отобрать у организаторов презервативы, из-за чего запланированная акция была сорвана.

Напомним, ранее при проведении аналогичной акции сотрудники милиции также отобрали продукцию с изображением президента.

В результате сегодняшнего конфликта был задержан один активист.

Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Андрей Скакодуб


Фото: Андрей Скакодуб


Фото: Свитослав Нескореный


Фото: Свитослав Нескореный


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Макс Левин


Фото: Lb.ua
Мужчина уносит отобранный у активиста пакет с презервативами


Фото: Lb.ua




Читайте новости LB.ua в социальных сетях facebook, вконтакте и twitter.

Новости по теме:

На Андріївському узвозі знесли три будинки.

  • 10.04.12, 20:21
У Києві на Андріївському узвозі будівельники знесли три фасадні будівлі для побудови нового 8-поверхового бізнес-центру. Про це повідомляє у своєму блозі у Facebook користувач Sash Karpin.

Знесли будинки за музеєм Булгакова, пише Sash Karpin.

Як раніше заявляв голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, на місці зруйнованих будинків мають побудувати офісний центр (Андріївський узвіз, 10-б), будівлю з рестораном, виставковим залом і апартаментами (Андріївський узвіз, 6), 11 — поверховий готельний комплекс з паркінгом і ресторанами (Андріївський узвіз, 14-16), а Замок Річарда планується переобладнати під готель.






Водночас, за інформацією Бригинця, планується знищити двір за адресою: Андріївський узвіз, 18 і 36, де знаходяться майстерні Спілки художників України.

Голова комісії, посилаючись на керівників закладів культури Андріївського узвозу, заявляв, що територію між 12 і 18 будинком узвозу (навпроти Музею Булгакова) вже огородили п'ятиметровим парканом, за яким має вирости готель нібито на 8-10 поверхів.

За неофіційною інформацією, новий готельний комплекс належатиме найбагатшій людині України Рінату Ахметову.



Нагадаємо, Бригинець неодноразово заявляв, що після проведення реконструкції Андріївський узвіз може втратити свою унікальність.