Секретар Київради агітує за себе продовольчими пайками.

  • 20.06.12, 19:38
Фото Юрия Андреева
Некоторые указанные продовольственные товары являются самыми дешевыми в своем ценовом сегменте, отмечает Андреев

Секретар Київської міської ради Галина Герега роздає людям продуктові набори. Фото з таким пайком виклав на своїй сторінці у Facebook приватний підприємець Юрій Андреєв.

"Секретар Київради, власниця мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр" та кандидат до парламенту по округу №215 у м.Києві Галина Герега підкуповує виборців продовольчими пайками, - написав він у соцмережі. - У своїх агітаційних матеріалах використовує помаранчевий колір, хоча є таємним кандидатом від партії регіонів на цих виборах".

До складу продуктового набору входить по 1 кг цукру, рису круглозернистого, борошна пшеничного, по 1 банці згущеного молока і шпротів, одна упаковка печива "Мрія", один бісквіт "Шоколадний замок", ручка із надписом "Галина Герега" та блокнот з магнітом на холодильник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин попросив секретаря Київради розібратись із Черновецьким

"Варто також зазначити, що деякі вказані продовольчі товари є найдешевшими у своєму ціновому сегменті і занадто сумнівної якості. Особисто я ніколи не купую продукцію під торгової маркою "АРО" у "Метро". Не довіряю. Думаю,що не купує такі сумнівні продукти і сама Галина Герега, маючи статки більше 400 млн. доларів. Такі люди більше полюбляють малину по 670 грн. за кілограм і черешню по 400грн...А виборців своїх вони вважають бидлом і кидають подачки за копійки", - написав Андреєв у своєму блозі на сайті Корреспондент.net.

Послу не подобається становище української мови в Росії.

  • 19.06.12, 22:42
У Росії досі немає жодної школи, де б стаціонарно викладалася українська мова.


Єльченко скаржиться на утиски рідної мови в Росії
Український посол у Російській Федерації заявляє про складне становище української мови на території сусідньої держави.


Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Росії Володимир Єльченко, передає УНІАН.

"Мені, як представнику країни, в якій мовне питання часто ставало предметом різних спекуляцій, є що сказати на цю тему. В нашій державі у сфері спілкування російській мові належить значне місце, і, хотів би особливо підкреслити - в Україні ніколи не було проблем з російською мовою або її використанням", - заявив Єльченко.

За словами українського посла, у Російській Федерації ситуація з українською мовою кардинально відрізняється.

"На жаль, ми не можемо зараз сказати "алаверди" по відношенню до ситуації з українською мовою в Росії. У вашій величезній і багатокультурній країні досі немає жодної школи, де б стаціонарно викладалася українська мова, не існує жодного видання українською мовою, не випускається жодної телепередачі", - підкреслив Єльченко.

За його словами, тут мають значення обидва аспекти вивчення мови або, точніше, відсутність можливостей для цього: і як з метою задоволення освітньо-культурних потреб українців, які проживають в Російській Федерації, а українці, як відомо, є третьою за чисельністю національністю в країні; і як іноземної мови.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроект "Про засади державної мовної політики" "регіоналів" Ківалова-Колесніченка.

Продавець підтвердив, що віддав ДУСі імпортну малину за 672 грн.

  • 19.06.12, 22:34
Директор ДП "Гарант-сервіс" Держуправління справами запропонувала знайти у неї документ, що підтвердив би високу ціну ягід.



Продавець підтвердив ціну імпортної малини для чиновників
Директор ТОВ "Хімконтракт" Андрій Панченко підтвердив, що його підприємство продало ДУСі малину за ціною 672 гривні за кілограм.


Про це Панченко сказав у програмі одного із телеканалів, пише видання "Наші гроші".

Пояснюючи ціну малини (672 грн за кг), він повідомив, що українські аграрії не можуть запропонувати якісну ягоду, відтак "Хімконтракт" мусить закуповувати її за кордоном.

"Тому що це імпортна малина… На жаль, ми не навчились створювати ці умови, щоби вона виростала в ідеальному стані", – сказав Панченко.

Тим часом директор ДП "Гарант-сервіс" Держуправління справами Тетяна Козіянчук продовжує стверджувати, що ціни, які були оприлюднені у "Віснику державних закупівель" і у ЗМІ, не відповідають дійсності.

"Хто цю дав інформацію? Звідки ви це взяли. Найдіть у мене такий документ, що я таке робила. Це вообщє така сплєтня, такоє бєзобразіє. Надо в суд подавать на вас всєх. Да не було цього, даю вам слово честі, що це брехня, що це було 5 кг в упаковках", – сказала вона журналістам "Tender News".

Нагадаємо, що 31 травня Державне підприємство Державного управління справами по обслуговуванню офіційних заходів "Гарант-сервіс" уклало низку угод з ТОВ "Хімконтракт" та ДП "Чайка" на придбання фруктів, ягід та овочів на загальну суму 2,6 млн грн.

При цьому імпортну черешню придбано по 204 грн/кг, імпортну вишню по 77 грн/кг, імпортну полуницю по 312 грн/кг. Також придбано моркву ранню по 24 грн/кг, зелену цибулю по 60 грн/кг, цибулю по 8 грн/кг, банани по 26 грн/кг.

Найдорожче в переліку замовленої продукції коштує імпортна малина по 672 грн/кг. Далі йдуть лохина (кущова чорниця) та імпортна ожина по 576 грн/кг, імпортні порічки по 528 грн/кг.

"Регіонали" хочуть запровадити в судочинстві російську мову.

  • 18.06.12, 23:22
Опозиція побачила у порядку денному два законопроекти, які запровадять російську мову в українських судах.


Депутати з Партії регіонів внесли їх під назвою - зміни до кодексу адміністративного судочинства та цивільно-процесуального кодексу.

Намагання змінити мову судочинства - логічне продовження епопеї просування закону про мови, - кажуть експерти.

Скандальний законопроект депутати з більшості хочуть ухвалити до 6 липня.

Кабмін хоче віддавати зарплатні борги коштом усіх працюючих.

  • 16.06.12, 20:57
Утім, Тігіпко запевняє, що загальна сума соціальних внесків не побільшає.

Фото: Макс Левин

Уряд готує законопроект, який передбачає, що з відрахувань кожного працюючого українця буде створюватися фонд для погашення заборгованості із зарплати на держпідприємствах.

Про це вчора на прес-конференції в Миколаєві заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Ми готуємо зараз законопроект, який передбачає солідарну відповідальність усіх працюючих щодо тих людей, які опиняються в такій ситуації, - сказав Тігіпко. - Радше за все, частину коштів єдиного соціального внеску перерозподілять з окремих соціальних фондів іще в один фонд, у якому не буде окремо створюватися адміністрація, але в якому будуть накопичуватися кошти для підприємств, на яких буде отака ситуація".

Читайте: У боргах із зарплати провини влади немає, - ПР


Як пояснив Тігіпко, "це означає, що ми всі з кожної заробітної плати, без збільшення навантаження, будемо робити відрахування".

"Ви сьогодні в середньому платите 36,6% єдиних соціальних внесків. Ми передбачаємо, що якийсь внесок ми зменшимо, а частину цю перерахуємо туди, щоб заборгованість так ось можна було компенсувати", - зазначив він.

За словами Тігіпка, він наразі не бачить інших варіантів, як вирішити питання з погашенням такої заборгованості.

"Коли ми починаємо вникати конкретно в проблеми кожного підприємства, починаються суди, інвестори, які накрутили якісь борги, і в правовому полі вирішувати це дуже важко - затягується надовго. Іншого варіанта за наших умов я не бачу. Поки що не знайшов", - сказав він.

Тігіпко зазначив, що останнім часом заборгованість із заробітної плати по всій країні вдалося знизити. Однак залишилися проблеми з підприємствами-банкрутами та державними підприємствами оборонного комплексу.

Протягом найближчого року для погашення заборгованості із зарплати на держпідприємствах необхідно буде зібрати близько 1 млрд грн, наголосив він.

Українську так просто не вб'єш. Жодні закони нічого не зроблять.

  • 16.06.12, 20:15
Ірена Карпа. Фото: platfor.ma

Мовний законопроект Колесніченка-Ківалова загрожує повним отупінням нації. Люди ще могли якось примусово, коли треба для документації, напружитися і вивчити кілька українських слів. Людина живе за пірамідою Маслоу. Потреба самовдосконалення — це вже п'ятий вищий ступінь цієї піраміди. До того там треба поїсти, щоб було тепло, щоб тебе поважали інші. Далеко не кожна людина доходить до цього п'ятого ступеня, тому, як правило, робить вибір на користь дешевого серіалу, де не треба думати. І говорять вони не російською, а суржиком. Це дуже провінційно, колоніальний вид мови.

Українську мову нічим так просто не вб'єш. Якщо нас фізично нищили впродовж голодоморів, репресій, морального і фізичного пресингу, який відбувався упродовж історії, то жодні вошиві закони взагалі нічого не зроблять. Вони дійсно можуть поцілувати мою українську дупу з приводу цього.

Зараз хами, тобто влада, дали зрозуміти — якщо ти говориш українською, то протистоїш їм. Швидше за все, це породить хвилю стихійної добровільної українізації. Це значно краще, ніж якби ми приймали якісь ідіотські закони про те, що в Україні треба говорити тільки українською. Це абсолютно суперечило б правам людини.

Влада мусує розкольницьку тематику. Ніби в одному ми такі, а за мовною ознакою інші. Це дуже прикро і жахливо. Є класні люди як на Сході, так і на Заході. Так само як і покидьки — що там, що там. Тому узагальнювати в жодному разі не можна. Однак прогресивні люди, які здатні думати, люди політично-активні, дивним чином за збігом обставин ще й проукраїнські.

Партія регіонів хоче активізувати людей з позицією "ні риба, ні м'ясо". Вони не визначилися, жити погано. Проте їм показали по телевізору нацистів, геїв, негрів, які наступають, і Партію регіонів, яка нас береже від усього цього. Це ж все дешеві спекуляції. Із серії, коли нам запихають руку у кишеню, а на вухо починають говорити про мову і про мораль. Це улюблені козирі.

Виходить, що протести грають на руку владі. Адже усе знімуть і покажуть під таким ракурсом, що "бандерівці взбесились". З іншого боку мовчати, що поганщина на Вкраїні... плакати і мовчати теж не вихід. Не хочу, щоб у нас було так, як колись написав Шевченко: "Люди наче подуріли, німі на панщину ідуть і діточок своїх ведуть". Нічого не помінялося, хоча у нас вже незалежність стільки років. Дуже прикро, що совок, якого ми позбулися — повернувся.

Влада намагається стерти будь-які ознаки нашої ідентифікації і зробити з нас біомасу. Це роблять на догоду Москві. Я виходжу на протест, щоб показати, що ні я, ні мої друзі не є частиною біомаси. Вони є індивідами і наша думка важлива. Коли кожна людина збагне, що вона є індивідуумом, тоді ми солідарно зможемо бути владою, зможемо бути силою. В українців завжди була проблема з єдністю. Це відомо. Тому на протест я виходжу саме для того, щоб показати, що єдність — це величезна цінність.















.

Іноземцям дозволили ходити в туалет де заманеться.

  • 15.06.12, 22:33
За словами Голови Київської міської адміністрації - столицю до ЄВРО-2012 облаштували необхідною кількістю туалетів.


Втім, іноземні вболівальники дозволяють собі ходити по малій потребі просто в кущі на центральній вулиці - Хрещатику. Та в столичній владі кажуть - це питання культури іноземців, але за таке фанів не штрафуватимуть.

Такі правила не розповсюджуються на українців. За справляння малої потреби не в передбачених місцях на них чекатиме штраф. Деяких іноземців така своєрідна гостинність приємно вразила.

Представники правоохоронних органів займають принципову позицію у цьому питанні. Тому штрафувати за справляння нужди у невідведених для цього місцях будуть всіх. Як українців, так й іноземців, - йдеться в офіційній заяві МВС.

Прибирати після правопорушників будуть вночі, - повідомляють у КМДА, - застосовуючи спецзасоби, які не тільки миють вулиці, але й ліквідовують неприємний запах.

Політтехнолог Банкової затверджує програми Шустера.

  • 14.06.12, 21:44
Журналіст звинувачує НКТУ в порушенні авторських прав.

Игорь Шувалов
Фото: glavcom.ua

Головний політтехнолог Адміністрації Президента Ігор Шувалов особисто затверджував формат програми "Народний список" із Наталією Королевською, яку спільно запускають Перший національний і "Савік Шустер студія".

Про це пише "Телекритика" з посиланням на журналіста Євгену Цветанську, автора ідеї програми.

За її словами, формат було придумано нею і журналістом телеканалу ICTV Володимиром Горковенком, а затверджено - політтехнологом Ігорем Шуваловим.

"Володимир Горковенко розмовляв з Ігорем Шуваловим щодо цього проекту. І Шувалов дав добро, щоб він виходив на НТКУ. Після цього зібралися я, Володимир Горковенко й Олександр Пилипець (шеф-редактор новин "Інтера") і ми склали концепцію цієї програми", - розповіла Цветанська.

Володимир Горковенко підтвердив "Телекритиці" цю інформацію. Зустріч з обговорення проекту відбулася ще в середині квітня.

"На зустрічі Ігор Шувалов сказав, що Наталія Королевська може потягнути цей проект", - повідомила Цветанська.

Цветанській вдалося отримати сценарій проекту Першого національного та "Савік Шустер студія" "Народний список". Журналістка стверджує, що він майже не відрізняється від сценарію програми, придуманої нею.

"Олександр Пилипець узявся віднести цей проект Єгору Бенкендорфу. Далі мені повідомили, що цей проект не знайшов спонсорів і не буде реалізований. Я сумніваюся, що це збіг", - додала Цветанська.

Авторські права на сценарій своєї програми журналістка не реєструвала.

Політичний телепроект "Народний список" на замовлення НТКУ виробляє "Савік Шустер студія". Ведучим стане Савік Шустер.

Суть програми полягає в змаганні молодих активістів за звання народного кандидата, переможець якого отримає місце в партійному списку Наталії Королевської.

Міністр МВД Захарченко за обмежений доступ українців в інтернет.

  • 14.06.12, 21:16
Віталій Захарченко пропонує "відрегулювати" інтернет. Фото: comments.ua

Глава МВС України Віталій Захарченко виступив перед Кабінетом міністрів з ініціативою "відрегулювати" можливість доступу до інформації в інтернеті.

Про це 13 червня Захарченко заявив журналістам, після засідання уряду.

"На мій погляд, і взагалі, в інтернеті дуже багато різної інформації, до якої частина населення, наприклад підлітки, взагалі не повинні мати можливості доступу. Ці відносини (в інтернеті – Ред.) не зовсім, до кінця, у нас чітко відрегульовані законодавством" - заявив міністр.

Коментуючи інформацію про те, що дніпропетровські підривники користувалися інструкціями з інтернету, Захарченко зазначив, що в інтернеті багато інформації, до якої населення взагалі не повинно мати доступу.

Керівник силового відомства повідомив, що вже виступив з ініціативою законодавчо відрегулювати такі "стосунки" в інтернеті.

"Ми вже виступили з такою ініціативою - відрегулювати. Я можу, як міністр внутрішніх справ, виходити з ініціативою на Кабінет Міністрів, для того, щоб приймати відповідні рішення через Кабінет Міністрів. Ось такі кроки ми зараз і робимо" - сказав глава МВС.

Як повідомлялось, головне управління боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС України активно відпрацьовує соціальні мережі.
Джерело: Gazeta.ua

На Київщині псують білборди опозиції.

  • 14.06.12, 21:09
Роман Деріпаскін
1/2

У Васильківському районі Київської області зіпсували агітаційні білборди партії "Батьківщина".

Про це повідомляє на своїй сторінці депутат Васильківської райради Роман Деріпаскін в мережі Facebook.

Він опублікував на своїй сторінці десяток фото з обдертими рекламними щитами.

"Не знаю, друзі у кого-як. У нас вже все борди підчистили ". Вони думають - це суперспосіб протистояння, от клоуни", - написав Деріпаскін.

Як відомо, в четвер заступник глави "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що влада знищує рекламу опозиції.
Джерело: Gazeta.ua