Новий електропотяг Hyundai вже зламався і не вийшов із Харкова д

  • 02.06.12, 22:30
. Фото: uz.gov.ua

Через тиждень після початку рейсів корейських електричок потяг Hyundai не зміг вирушити з Харкова.

У суботу, 2 червня електропоїзд Hyundai через технічні неполадки не вийшов у рейс із Харкова до Києва.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Пасажирів доставлено до Києва підмінним поїздом Південної залізниці. Різниця у вартості квитків буде компенсована", - йдеться в повідомленні.

Державна адміністрація залізничного транспорту попросила вибачення в пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкісний потяг "Хюндай" із Києва до Львова доїхав за чотири години 45 хвилин

Нагадаємо, електропоїзди Hyundai почали курсувати зі сполученням Київ-Харків (2 пари) і Київ-Львів (1 пара) з 27 травня. Вартість квитків у другому класі електричок удвічі вища, ніж у скасованих через Hyundai звичайних швидких потягах.

У Росії видають паспорти Донецької республіки.

  • 01.06.12, 20:42
Паспорт громадянина Донецької республіки
Джерело: rossia3.ru


Заборонений в Україні рух "Донецька республіка" відкрив своє посольство у Російській Федерації та видає паспорти громадян Донецької республіки.

Про це повідомляє "Євразійський союз молоді", в штаб-квартирі якого й було відкрито посольство.

"Донецька Республіка" називає себе правонаступницею Донецько-Криворізької Республіки 1918-1919 років, котра входила до складу Росії.

"Народний рух Донецька Республіка прийняв рішення про відкриття свого першого зарубіжного представництва і отримав офіційне визнання з боку низки громадських патріотичних організацій Російської Федерації", – повідомили у "Євразійському союзі молоді".

У повідомленні також зазначається, що уродженці і жителі Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Херсонської областей мають першочергове право на звернення до Посольства Донецької Республіки в Росії з питання отримання паспортів громадян Донецької Республіки.

Забудовник "заварив" вхід у подвір'я Гостинного двору.

  • 01.06.12, 20:16
Фото: kyiv.pravda.com.ua

Увечері 1 червня у Гостинний двір приїхали представники забудовника і заварюють вхід у подвір'я.

Про це "Українській правді" повідомили представники громадських активістів, які знаходяться на місці.

При цьому в цей час всередині двору знаходиться близько 40 людей, які збиралися там проводити концерт.

"До нас зараз увірвалися люди, під керівництвом "Укрреставрації". Десь 5 людей заварюють зараз вхід. Ми планували проводити концерт. Мала приїхати машина з аппаратурою, але вхід заблокували і її не пустили", - розповіли співрозмовники.

Активісти додали, що вони викликали міліцію і залишати територію не збираються.

Як відомо, вночі 1 червня близько 30 спортсменів напали на захисників Гостинного двору в Києві.

Мовний піар діє на людей з люмпенськими очікуваннями.

  • 31.05.12, 22:44
Андрій Окара пояснив, що українців "розводять" мовним скандалом. Фото: obozrevatel.com

На сьогодні в Україні існує антагонізм між суспільством і владою. Мовна тема піднімається для того, щоб цей антагонізм переформатувався у протистояння між різними частинами суспільства.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив російський політолог Андрій Окара.

"Тоді влада уникне удару, особливо в ситуації, коли вона збанкрутувала, і всі її обіцянки виявилися нездійсненними", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтелігенція ініціює створення Всеукраїнського комітету для захисту української мови

На думку Окари, найпопулярніші гуманітарні спірні теми — це святкування 9 травня, Бандера. Але цьогоріч вони були упущені. На них ніхто сильно не пропіарився у порівнянні з минулим роком, коли у Львові була бійка. Тому мова - це єдина тема, яку можна зараз намагатися розкручувати в інформаційному просторі.

"Партія регіонів, а особливо одномандатні депутати, які будуть обиратися на сході і в Криму, привертають таким чином на себе увагу і намагаються вплинути на свій імідж. В розвиток мовного скандалу вже з'явилася заява, що потрібно провести референдум. Не думаю, що вона має під собою якусь політичну перспективу. Але перспектива суто рекламна, звичайно, є", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" закликає "викинути на смітник Януковича та його холуїв-українофобів"

Окара переконаний, що подібний піар діє на певний тип людей із люмпенськими очікуваннями, не залежно від того, яка з мов є для них рідною. Оскільки таких людей стає все більше і більше, то і піар на мовному питанні досі ефективний.

"Але згодом навіть у таких людей складеться враження, що їх "розводять", і що ці спекуляції навіть близько не стоять поруч зі справжньою мовною політикою. Тоді люди більше зважатимуть на реальні проблеми в Україні: на систему відносин між владою і народом, безробіття, соціальну деградацію. Та поки існує категорія людей, яка відкликається на такий піар, мовну тему будуть розкручувати далі", - пояснив Окара.

Оприлюднено "чорний список" українських чиновників.

  • 31.05.12, 22:32
1/8

Українська опозиція підготувала і передала Європейському Союзу та США список українських чиновників, до яких ті повинні застосувати санкції через причетність до порушень прав людини і політичних репресій в Україні.

З дипломатичних джерел вдалося отримати повний список з 54 українських чиновників, рахунки яких і в'їзд на територію країн ЄС і США можуть бути заблоковані. Який лише вчора в ефірі телеканалу ТВі підтвердив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря, повідомивши, що документи передані зацікавленим органам США та ЄС.

Список став відомий з дипломатичних джерел.

1. Віктор Янукович, Президент України. Опозиція звинувачує його в тому, що він - натхненник усіх політичних репресій в Україні, які він проводить за допомогою тотального контролю над судовою системою та правоохоронними органами.

2. Олександр Янукович, старший син Президента. Його звинувачують в тому, що він відповідає за фінансову підтримку клану. Контролює весь сімейний бізнес. За перший рік президентства батька заробив близько 130 мільйонів доларів, купив 2 українських банки і загальнонаціональний телеканал.

3. Дмитро Фірташ, засновник компанії "Росукренерго".

4. Юрій Бойко, Міністр енергетики та вугільної промисловості України.

5. Сергій Льовочкін, глава Адміністрації Президента - опозиціонери зазначають, що номери 4-6 списку є членами так званої групи "РосУкрЕнерго", яка організувала корупційну схему поставок російського газу в Україну. Схема працювала до 2010 року і була зруйнована Юлією Тимошенко. Тимошенко повернула державі 12 мільярдів кубометрів газу, незаконно забраного групою. Це був головний мотив, чому група використовувала все доступне вплив на Януковича, суди і силові органи, переслідуючи не лише Тимошенко, а й Ігоря Діденка, колишнього главу державної компанії НАК "Нафтогаз", а також Анатолія Макаренка, колишнього главу Митної служби, який захищав державні інтереси при поверненні зазначеного газу державі. Крім того, Дмитро Фірташ є головним спонсором президентської кампанії Януковича, а Сергій Льовочкін, як глава Адміністрації Президента, передає незаконні вказівки Януковича судам і правоохоронним органам і контролює їх виконання.

6. Валерій Хорошковський, Голова Служби безпеки України - за версією опозиції, при ньому СБУ стала головним інструментом переслідування опозиції і дисидентів в стилі КДБ. Під його керівництвом СБУ стало ключовим елементом в організації політичних репресій в Україні, порушення політично-вмотивованих справ, тиску на ЗМІ, правозахисників і громадських активістів. Довгий час, незважаючи на конфлікт інтересів, Хорошковський був членом Вищої ради юстиції, караючого органу над судовою системою. Це дозволило йому надавати прямий тиск на суди в своїх особистих корпоративних і політичних інтересах. Яскравий приклад - позбавлення ліцензій на загальнонаціональне мовлення "5 каналу" і ТВі за позовом групи каналів "Інтер", володіє якої глава СБУ. Саме служба Хорошковського початку політичне переслідування Юлії Тимошенко за газові контракти 2009 року.

7. Микола Азаров, Прем'єр-міністр Україна - не будучи причетним до підписання газових контрактів 2009 року і не будучи поінформованим про умови і деталях їх підписання, не будучи реальним свідком, дав неправдиві свідчення під клятвою проти Юлії Тимошенко в суді. Вони лягли в основу подальшого обвинувального вироку Юлії Тимошенко. Під час судового процесу Юлія Тимошенко звинуватила Азарова в зв'язках з одіозною компанією "Росукренерго", за що Азаров віддав секретний наказ судді заарештувати колишнього прем'єр-міністра.

8. Костянтин Грищенко, Міністр закордонних справ України - він персонально, і все міністерство загалом, зіграло ключову роль в організації компанії по дезінформації навколо справи Тимошенко.

9. Андрій Портнов - начальник Головного управління Адміністрації Президента з питань судоустрою - він безпосередній автор так званої судової реформи, яка була ініційована в 2010 році Януковичем, в результаті якої українські суди стали тотально залежні від влади. Андрій Портнов, разом із Сергієм Льовочкіним, є комунікатором, що передає незаконні вказівки судам.

10. Анатолій Могильов, Міністр внутрішніх справ України - згідно з даними опозиції, він особисто керує і відповідає за масове використання правоохоронних органів у політичних інтересах режиму. Міліція під його керівництвом використовується для позбавлення громадян України їх конституційно-гарантованого права на мирні зібрання. Також на ньому лежить вина за розгін мирної демонстрації на День Незалежності в Києві 24 серпня 2011 року, а також 11 жовтня 2011 після зачитування вироку Тимошенко.

11. Сергій Ківалов, народний депутат від Партії регіонів, глава комітету з питань правосуддя, член Вищої ради юстиції. Про нього зазначено, що є тіньовим смотрящим режиму над судовою системою. Як глава парламентського комітету з питань правосуддя він персонально контролює добір і призначення суддів в парламенті, і, в той же час як член Вищої ради юстиції, має всі інструменти карати нелояльних суддів.

12. Геннадій Кернес, мер Харкова, Партія регіонів. Про нього зазначено так - на незаконно придбані активи заснував ряд торгових компаній в Україні та Європі для отримання урядових контрактів. Незаконно отримані кошти інвестовані в Європі (Німеччина, Австрія, Кіпр і Швейцарія). Проводить і підтримує політичні переслідування опозиційних політиків.

Друга група чиновників - слідчі Генеральної прокуратури України

13. Олександр Нечвоглод, головний слідчий відділу особливо важливих справ ГПУ. Слідчий ініціював кримінальну справу без адекватних підстав і причин, чого вимагає 94 стаття КПК України. Під час досудового слідства серйозно порушив право Юлії Тимошенко на захист, гарантоване Міжнародною конвенцією з цивільних і політичних прав, а також Конвенцією із захисту прав людини, як і національним законодавством - Конституцією та Кримінально-процесуальним кодексом.

14. Олег Пушкар, перший заступник голови управління з розслідування особливо важливих справ. Він незаконно утримував представника захисту Сергія Власенка 8:00 в офісі Генеральної прокуратури і не дозволив йому потрапити до Тимошенко до першого допиту. Він грубо порушив право Тимошенко на захист, гарантоване українськими законами і міжнародними конвенціями. Також він порушив право Власенко як захисника, а також як народного депутата відповідно до закону про статус народного депутата і Конституції України.

15. Анрій Курісь, начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури.

16. Сергій Точилін, глава департаменту огляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими ГПУ у сфері службової діяльності Головного управління з розслідування особливо важливих справ. Він підтримав незаконну позицію слідчих органів у Печерському суді Києва під час розгляду апеляції Юлії Тимошенко проти рішення слідчих порушити кримінальну справу і затримати Тимошенко, щоб привести її до Київського Печерський районний суд для вибору запобіжного заходу.

Третя група - керівництво Генеральної прокуратури

17. Віктор Пшонка - Генеральний прокурор України, Державний радник юстиції.

18. Ренат Кузьмін, перший заступник Генерального прокурора, Державний радник юстиції першого класу.

19. Євген Блажівський, заступник Генерального прокурора, Державний радник юстиції першого класу.

Про них в переліку зазначено лише "в загальному" - Керівництво Генеральної прокуратури проігнорувало скарги Юлії Тимошенко та її захисника Власенка з приводу незаконних дій слідчих Генпрокуратури, або ж ці скарги були розглянуті з порушенням строків, визначених законодавством.

Четверта група - представники обвинувачення

20. Михайло Шорін, начальник головного управління ГПУ щодо підтримки державного обвинувачення в судах.

21. Андрій Байрачний, заступник голови відділу по догляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими Генеральної прокуратури в сфері економіки Головного управління з розслідування особливо важливих справ.

22. Лілія Фролова, заступник начальника відділу підтримки державного обвинувачення в судах.

23. Олександр Микитенко, перший заступник начальника Головного управління з підтримки державного звинувачення в судах.

"Представники державного обвинувачення в суді, незважаючи на очевидну необгрунтованість звинувачень проти Юлії Тимошенко, відсутність складу злочину в її діях, без взяття до уваги доказової бази, яка повністю доводить невинність Юлії Тимошенко, підтримали незаконні вимоги, і в порушення пункту 3, статті 264 КПК Україна, не відхилили, а навпаки, підтримали висунуті звинувачення. Не озвучуючи підстав і причин, прокурори запропонували змінити запобіжний захід для Тимошенко з підписки про невиїзд на арешт ", - говориться в документі.

П'ята група в списку - економічні експерти

24. Юрій Маслак, головний судово-економічний експерт сектора лабораторних обстежень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, судовий експерт першого класу.

25. Катерина Липська, старший науковий співробітник Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, судовий експерт другого класу.

26. Аліна Піркл, молодший науковий співробітник Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, судовий експерт п'ятого класу.

27. Раїса Ребдева, старший науковий співробітник Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, судовий експерт першого класу.

28. Галина Ільчук, молодший науковий співробітник Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, судовий експерт 3 класу.

Зазначені персони провели експертизу на основі проміжних і загальних даних. У зв'язку з цим, висновків судово-економічної експертизи були складені і лягли в основу доказової бази у справі проти Юлії Тимошенко. Висновки експертів спотворені, сумнівні і зроблені на основі інформації, вибірково взятої з бухгалтерської документації цивільного позивача.

Шоста група - експерти.

29. Наталія Драпій, старший науковий співробітник лабораторії досліджень почерків Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

30. Катерина Куріпко, завідувач лабораторією досліджень почерків Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

31. Галина Лутоніна, дійсний старший науковий співробітник лабораторії судових трасологічних, балістичних, вибухотехнічних і технічних досліджень документів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, експерт першого класу

32. Олена Приймак, дійсний старший науковий співробітник лабораторії судових трасологічних, балістичних, вибухотехнічних і технічних досліджень документів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Зазначені експерти провели експертизу з численними порушеннями законодавства про кримінальне судочинство. В результаті їх експертизи було складено неправдивий висновок, тому що експерти не змогли відрізнити факсиміле від ручної підпису

Сьома група - члени інспекційної комісії НАК "Нафтогаз" Україна

33. Олег Пенджін, директор департаменту розвитку секторів економіки, Міністерство економічного розвитку України.

34. Іван Климович, заступник начальника департаменту методології формування цін, Міністерство економіки України.

35. Костянтин Бородін, заступник директора департаменту нафтової, газової, нафтопереробної промисловості та альтернативних джерел енергії, Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

36. Олена Бородкіна, головний спеціаліст управління зовнішнього фінансового контролю департаменту промислової та економічної безпеки, охорони праці та цивільної оборони, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

37. Лариса Невінчаний, начальник департаменту податку на додану вартість Міністерства фінансів України.

38. Ярослав Диковицький, директор департаменту економіки, планування та цінової політики НАК "Нафтогаз Україна".

39. Валерій Винокуров, директор юридичного департаменту НАК "Нафтогаз Україна".

40. Володимир Вільчинський, начальник другого управління департаменту контррозвідувального захисту державної економіки СБУ.

41. Аліна Михальська, заступник начальника департаменту, начальник управління інспекції державних підприємств Контрольно-ревізійного управління.

42. Олександр Жук, заступник начальника департаменту з фінансових питань паливодобувні промисловості та енергоефективності управління промислових фінансів державного департаменту сфери промислових фінансів Міністерства фінансів України.

43. Володимир Раченко, заступник начальника юридичного департаменту НАК "Нафтогаз Україна".

Члени комісії склали матеріали з окремих питань фінансової та економічної діяльності НАК "Нафтогаз Україна" в період з 01.01.2008 по 31.12.2010. Зазначені персони провели інспекцію з порушенням чинного законодавства. Висновки спотворені, сумнівні і складені на руку звинуваченням, тому як були зроблені на основі документів, вибірково взятих з усього масиву документів.

Восьма група - судді

У список нев'їзних потрапили всі причетні до справи Тимошенко судді Печерського районного суду Києва, які, на думку опозиції, своїми діями порушили закони і Конституцію України.

44. Галина Супрун, суддя Печерського районного суду Києва.

45. Віта Бортницька, суддя Печерського районного суду Києва.

46. Вікторія Гаркава, суддя Печерського районного суду Києва

47. Родіон Кірєєв, суддя Печерського суду Києва, головуючий суддя у справі Юлії Тимошенко.

48. Інна Отрош, голова Печерського суду Києва.

Також судді Київського апеляційного та районного Шевченківського судів.

49. Олена Ситайло, суддя Київського апеляційного суду.

50. Ольга Єфімова, суддя Київського апеляційного суду.

51. Тетяна Фрич, суддя Київського апеляційного суду.

52. Ольга Юрдига, суддя Київського апеляційного суду

53. Андрій Трубніков, заступник голови Шевченківського районного суду Києва.

54. Надія Волокітіна, суддя Шевченківського районного суду Києва.

Інтелігенція захищае Українську мову.

  • 30.05.12, 23:03
Кажуть, що закон про мови - політична гра. Фото: gazeta.ua

До розгляду законопроекту про мови, який розглядався у Верховній Раді 24 травня та спровокував бійку між депутатами, повернуться на наступному пленарному тижні, ймовірно, 5 червня.

Громадські діячі, політики, митці та журналісти ініціювали створення комітету, який би організовано займався захистом української мови.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив народний депутат від "НУ-НС" Олесь Доній.

Наразі організація ще не створена, є лише ініціатори, серед них – народні депутати від НУ-НС Олесь Доній і Юрій Стець, письменник Василь Шкляр, співачка Ніна Матвієнко та інші.

За словами Донія, новий законопроект депутатів-регіоналів не має на меті захистити інтереси українців, а є звичайною політичною грою.

"Мовна карта вкинута спеціально, тому що соціальна політика нинішньої влади провалилася, і вони хочуть зцементувати свій проросійський електорат ось такими гаслами перед виборами", – зазначив Доній.

Нагадаємо, на українському телебаченні з'явилася соціальні ролики із закликом захистити українську мову.

Голосувати за другу мову - це як зрадити батька і матір .

  • 30.05.12, 22:56
Орест Муц каже, що не зрадить українську мову. Фото: prternopil.com

Народний депутат від Партії регіонів — Орест Муц, який представляє Тернопільщину, не підтримає своїм голосом офіційний статус російської мови.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов заявив, що мріє бачити російську мову другою державною

Нардеп каже, що фракція про його позицію знає. Таким чином він не хоче зраджувати інтереси "найбільш українізованого регіону" України.

"Ні, не буду голосувати. Бо бачте, я представляю найбільш українізований регіон, де люди на 98,5% ідентифікували себе українцями, це по-перше. Проголосувати за другу мову — це прирівнюється до того, як зрадити батька та матір. Ви ж бачите яка це велика ціна зради. Хіба зрада батьків має ціну? Не має. Я свою позицію довів і до керівництва фракції і до керівників, що буду голосувати проти", - зазначив "регіонал".

Окрім того, Муц впевнений, що ніхто з місцевих не замахнеться на українську мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав підняти "мовне" питання, аби підвищити рейтинг на 3-5% - Яценюк

"Є таке слово "хруня" і ніхто не знає, звідки воно походить. А це був від селян у польському сеймі Микита Хруня, який завжди зраджував інтереси своїх виборців — селян, на користь поляків. Звідти і пішло "не будь хруньою". То я думаю, що Тернопільщина не виховала і не виховає "хруню". Я можу сказати лише про депутатський корпус, який представляє Тернопільщину — думаю, що ніхто з місцевих підтримувати закон не буде. Незалежно від того, з якої він фракції", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин заявив, що Рада повернеться до розгляду мовного законопроекту

Водночас, депутат додав, що на парламентських виборах восени 2012 року буде балотуватися до Верховної Ради не за партійним списком, а по мажоритарному округу 164, до якого входять кілька районів Тернопільщини, і на якому Муц працює вже понад 5 років.

Нагадаємо, що голосувати за мовний законопроект будуть далеко не всі депутати від Партії регіонів. Віддати свій голос за офіційний статус російської мови вже відмовився "регіонал" Петро Писарчук, думає над такою перспективою Олександр Горошкевич.

ПР хоче попрацювати з депутатами щоб набрати 250 голосів.

  • 29.05.12, 20:35
Фото: religion.in.ua

Партія регіонів планує "попрацювати" із депутатами і зібрати для голосування за мовний закон 250 голосів.

Про це на круглому столі присвяченому мовному питанню сказав депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв.

Відповідаючи на запитання про те, як надалі "регіонали" будуть діяти з мовним законом, він оголосив, що будуть дотримуватися порядку денного.

"Порядок денний перервано, перед голосуванням за цей законопроект, - пояснив нардеп. - Володимир Михайлович Литвин, проявивши неймовірну обережність, і не бажаючи ставити під удар депутатів від більшості, закрив сесію, не давши нам проголосувати. Спікер зі спікерів, мудрець з мудреців, боявся певно, що бійка буде продовжена".

"Регіонал" запевнив, що депутати мали намір проголосувати за цей законопроект, і отримати 230 голосів.

"Але Володимир Михайлович як дуже-дуже гнучкий політик ухвалив таке рішення. Усі його подальші вислови про те, що закінчився парламентаризм, що треба достроково оголошувати вибори - це така людська реакція, що спочатку зробив, а потім подумав, що зробив".

Наразі, за словами Болдирєва, треба або не голосувати цей закон і зняти його з розгляду, або треба таки його ухвалити.

Він також впевнений, що за цей тиждень Партія регіонів назбирає більше 230 голосів.

"Може за цей тиждень кількість голосів впасти до 216, а може піднятися до 250. Це все залежить від того, наскільки ефективно будемо працювати зі своїми колегами по парламенту", - пояснив нардеп.

У свою чергу, "бютівець" Андрій Павловський прокоментував ці слова Болдирєва: "Як працюють в Адміністрації президента з депутатами, ми дуже добре бачили по голосуванню по омбудсмену Лутковській. Хто буде не розуміти, того можуть і до лісу вивезти, і пальці в двері затискати".



Дніпропетровський "регіонал" роздавав школярам гроші в конвертах

  • 28.05.12, 19:48
Депутати Дніпропетровської міської ради роздавали школярам гроші в конвертах, а їхнім батькам - подяки. Про це розповіли батьки учнів Ленінського району, повідомляють Коментарі.

Так, на урочистій лінійці, присвяченій останньому дзвонику, у школах учням вручалися іменні конверти з написом "Стипендія". На конвертах як відправник значилася "Дніпропетровська міська організація Партії регіонів", від Євгена Морозенка. Розмір стипендії складав 50 гривень.

Батькам стипендіатів вручали подяки оформлені в рамочки, також за підписом депутата міськради, глави бюджетної комісії Євгена Морозенка. Видання відзначає, що Морозенко є родичем екс-губернатора Дніпропетровщини Володимира Яцуби, а також керівником Дніпропетровського агрегатного заводу й главою бюджетної комісії Дніпропетровської міськради.



На місцевих виборах - 2010 Морозенко був обраний депутатом міськради у багатомандатному виборчому окрузі, що включає в себе Червоногвардійський район Дніпропетровська.

Нагадаємо, це не перший випадок підкупу виборців з боку представників Партії регіонів. Так, раніше громадські активісти виявили, що від імені народного депутата від ПР Максима Луцького у Києві безкоштовно поширюють ліки, на упаковці яких розміщене фото самого "регіонала". Згодом деяким мешканцям Солом'янського району почали роздавати пляшки шампанського з портретом Луцького.

Крім цього, на початку травня у школі №49 Фрунзенського району міста Харкова громадянські активісти зафіксували роздачу безкоштовних продуктових наборів виборцям. Роздача наборів здійснювалася особисто народним депутатом від ПР Іриною Горіною, яка планує балотуватись до Верховної Ради по виборчому округу в даному районі. До набору депутата окрім традиційних продуктових наборів з гречки і згущеного молока увійшли більш коштовні подарунки. Це подарункові сертифікати на 500 грн. однієї з парфумерних мереж.

Мовне питання це провокація.Л.Кравчук.

  • 28.05.12, 19:41
Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що "постановка мовного питання в парламенті - свідома провокація". Про це він сказав в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ.

"Це питання взагалі не можна було виносити в парламент. Мовна політика у нас одна - стаття 10 Конституції. Всі ж знають, що цей законопроект знову буде розколювати суспільство, але все одно вносять", - заявив Кравчук в інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ.

"Сьогодні в парламенті сидять такі яструби, які напередодні виборів готові на будь-яку провокацію, аби задобрити виборців в мажоритарному окрузі Севастополя, так як в список їх уже навряд чи пустять", - сказав екс-президент. "Той же Колесніченко відстоює свої особисті інтереси. Моя точка зору - неприпустимо, щоб українці в Україні були змушені боротися за українську мову", - зазначив він.

Крім того, відповідаючи на питання про створення "сімейних угруповань" у владі, Кравчук сказав: "Створення закритих корпоративних груп навколо влади не може не дратувати людей". "Цього робити не можна, але, на жаль це у нас існує, і справа не тільки в Януковичі. Подивіться: дружину Януковича не видно, а дружина Віктора Ющенка була дуже активною і часто зловживала своїм становищем. Де "Лікарня майбутнього"?", - сказав екс-президент.

"Дружина Леоніда Кучми теж збирала навколо себе якісь групи - це все згубна практика нашої політики. Коли в країні важко - не треба дратувати людей, демонструючи якусь особливу майнову спроможність", - вважає він.

Нагадаємо, на засіданні Верховної Ради 24 травня під час обговорення законопроекту про мовну політику між депутатами від опозиції й від Партії регіонів сталася бійка, після якої було госпіталізовано депутата від фракції БЮТ Миколу Петрука. Пізніше стало відомо, що БЮТівцю Степану Курпілю під час бійки зламали палець на руці.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує продовження розгляду закону про мовну політику на наступному пленарному тижні.