"Мовних" активістів побили за поширення листівок проти Литвина .

  • 26.08.12, 17:36
Фото: vidsich.org.ua/
Такі листівки розповсюджували активісти в Новоград-Волинському

Представників громадянського руху "Відсіч" у місті Новоград-Волинському невідомі побили за розповсюдження листівок проти спікера Володимира Литвина.

Як повідомив "Українській правді" один з активістів Олександр Іванов, пізніше їх побили також у відділку працівники міліції, куди вони пішли для написання заяви.

За словами активіста, у листівках було написано про те, що Литвин підписав "мовний" закон і за нього не потрібно голосувати в мажоритарному окрузі в Новоград-Волинському.

Коли листівки почали роздавати на базарі, до активістів підійшли невідомі, почали їх бити, в тому числі дівчат, і виривати листівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські активісти готують широку антиагітацію на окрузі Литвина

Викликані на місце працівники міліції запропонували активістам пройти до відділку й написати заяву на своїх кривдників. Однак у міському відділі міліції Новоград-Волинського потерпілим не хотіли видавати реєстраційного номера, тому вони відмовилися заходити в кімнату для написання заяви.

Після цього, коли одна з дівчат-активісток захотіла вийти на вулицю, працівники міліції її не випустили. Міліціонери почали бити активістів у відділку.

Станом на 13:20 активістів випустили з відділку, вони знаходяться на вулиці. За словами Іванова, їм пропонують писати заяви просто надворі.

Співрозмовник УП зазначив також, що міліція не слідкувала за людьми, які побили активістів на базарі й також прийшли до відділку з потерпілими, і вони пішли.

"Не показуй цю морду біля церкви. Не гніви Бога"

  • 21.08.12, 20:10
25 серпня буде середина терміну Віктора Януковича на посту президента України. Фото: president.gov.ua

25 серпня буде середина терміну Віктора Януковича на посту президента України. Спеціально до дати проводжу експеримент — намагаюся продати обличчя гаранта.

О 10 ранку в неділю мешканці райцентру Стрий Львівської області поспішають до церкви освячувати фрукти — усі святкують Яблучний Спас.

Вдома на кольоровому принтері роздруковую великий портрет Віктора Януковича на фоні прапора та тризуба формату А4. Вставляю у лаковану дерев'яну рамку з-під фото. За портрет з рамкою буду просити 15 гривень.

На вулиці Січових Стрільців зустрічаю дві дівчини у вишиванках років 17-20. Пропоную купити собі портрет гаранта української Конституції до екватора.

- Оригінальний спосіб познайомитися, - сміються дівчата.

Пояснюю, що пропозиція цілком серйозна, дістаю із пакета портрет.

- Ми з "ригіоналами" не знайомимося, - прискорюють крок.

Біля церкви йде сім'я з двома дітьми років 12.

- Не показуй цю морду біля церкви у таке свято, - говорить пузатий чоловік у жекеті. - Не гніви Бога. Це тобі не базар, тут люди молитися прийшли, а ти бандюка приніс.

У магазині канцтоварів за прилавком жінка 40 років купує зошити. Пропоную їй або продавчині портрет.

- Та якби тут цей писок висів, то магазин би збанкрутував, - каже покупець. - Сюди б ніхто зі стриян не заходив. Цей же Янукович блазнює перед Путіним, три години його чекав, помаленьку країну готує до переходу під Росію зі своїми законами.

Продавець мовчки хитає головою у знак відмови.

На відкритій терасі кафе "Каприз" зайнято два з більше десятка дерев'яних столиків. У кутку тече кілька декоративних потічків. Місцеві називають цей заклад "Холодні ноги", бо поряд розташований магазин ритуальних послуг.

- Дай подивлюся на той портрет, - протягує з-за столика руку хлопець у синіх спортивних штанях. - І що, совість не мучає? Він скоро Україну Росії чи Китаю продасть, а ти, блін, цю фігню продаєш. Мене через його дебільний податковий закон з роботи звільнили, фірму закрили. Дитині не було за що памперси купити. Мудак ти, іди нафіг звідси.

Біля пам'ятника радянським воїнам двоє чоловіків років 40 п'ють пиво.

- Янукович, звичайно, нармальний мужик, - говорить беззубий Міша. - Усе для сім'ї і братви робить й державу грабує, але платити за його рожу не хочу. Ти краще нам на пиво закинь пару рублів, як продаси усе, а ми за його здоров'я вип'ємо по бутилочці.

Біля вокзалу стоїть червоний жигуль із шашечкою "таксі".

- Я інколи на полювання хожу. То єдине для чого твій портрет підходить — це, щоб у стрільбі тренуватися, а то вже давно не стріляв, трохи навички втратив, - говорить з цигаркою у роті чоловік. - А поруч можна поставити ще таких, як ти.

Детальніше читайте у свіжих випусках "Газети по-українськи".

Про владу.

  • 20.08.12, 21:42
...ЯК ГАРНО ЗВУЧИТЬ
ВЕЛИКИЙ І МОГУЧИЙ...
"Російський язик" :
Украина для них сафари,
под собою страны не чуя,
наблюдая все эти хари,
одного лишь теперь хочу я:
не мечтаю уже о лете,
не хочу ни в купцы, ни в князи
- я хочу одного на свете:
я хочу чтоб вы сдохли, мрази.
Наступает он, зрим и четок,
край, когда одного лишь надо:
ни зарплат, ни жратвы, ни шмоток,
а того, чтоб вы сдохли, гады!!!
Не ослепли мы, не оглохли,
сколь не бейтесь в пиар - угаре
- мы ответим вам, чтоб вы сдохли!


Чтоб вы все передохли твари!
Не спасут вас ни псы в погонах,
ни войска, ни суды, ни банды,
ваше место в звериных загонах,
и не здесь, а в песках Уганды..
Мы проветрим страну от смрада, региАнальной вони и спермы,
с Божьей помощью выйдем из ада,
я нажму на гашетку первый..
...Я - МІЛЬЙОННИЙ ! ... у чергу став !!! ..

Опозиція хоче запроторити "кнопкодавів" за ґрати.

  • 18.08.12, 20:55
Андрій Парубій заявив, що опозиція ініціює запровадження кримінальної відповідальності за голосування чужою карткою. Фото: parubiy.org

Опозиція ініціює запровадження кримінальної відповідальності для народних депутатів України за голосування чужою карткою і вже підготувала відповідний законопроект. Про це депутат Верховної Ради Андрій Парубій заявив у суботу на Дніпропетровщині.

"Так є за кордоном. Цей законопроект не є винятковим, нашим. Ми взяли за основу те, що є в європейських державах, де справді написано на карточці депутата, що голосування за іншу людину тягне кримінальну відповідальність", – сказав він "Радіо Свобода".

Водночас народний депутат не уточнив, яке саме покарання передбачатиметься для "кнопкодавів".

Парубій також зазначив, що у Верховній Раді ще три роки тому встановлена система для голосування, яка унеможливлює голосування за іншу особу, однак ця система так і не запрацювала.

"Вже зараз у Верховній Раді біля кожного робочого місця є система голосування, яка передбачає тільки особисте голосування. І фактично, якщо ми запровадимо її, навіть не буде необхідності вводити кримінальну відповідальність, бо власне ця система не передбачає голосування за інших депутатів. Це вирішить проблему", – сказав Парубій.

У парламенті Чехії за голосування чужою карткою депутатів карають штрафами, за цим стежить парламенський Комітет з питань регламенту і депутатської етики.

На Херсонщині турецькій мові хочуть надати статус регіональної.

  • 17.08.12, 22:59
Згідно з останнім переписом населення, в Херсонській області проживає 3 тис. 736 турків. Фото: abzacnews.blogspot.com

Турки, які компактно проживають на Херсонщині у сільській місцевості кількох районів, можуть поставити питання про надання їхній мові статусу регіональної.

Про це заявив у п'ятницю голова обласної ради Віктор Пелих на брифінгу після сесії облради, на якій було прийнято рішення про надання російській мові статусу регіональної на території Херсонщини.

"Можливо, у сільських територіях - є і турки у нас компактно живуть, є і татари, які компактно живуть, де більше відсотків - вони теж приймуть рішення. Є закон ("Про засади державної мовної політики"), ну що нам робити? Ми законослухняні громадяни. Будемо виконувати", - зазначив Пелих.

Як повідомили в Херсонській облдержадміністрації, згідно з останнім переписом населення, в області проживають 3 тис. 736 турків - у Чаплинському, Новотроїцькому, Білозерському та деяких інших районах області. Найбільше їх у Чаплинському районі - 2 тис. 278 осіб.

Нагадаємо, кримські татари, які компактно проживають у смт. Новоолексіївка Генічеського району, вже підняли питання про надання кримськотатарській мові статусу регіональної на території цієї селищної ради.

Суспільство не може поставити комуністів на їх місце - Небоженко

  • 13.08.12, 22:59
Віктор Небоженко вважає, що Петро Симоненко намагається повернути собі електорат на півдні та сході України. Фото: newsmarket.com.ua

Пропозиція лідера Компартії України Петра Симоненка змінити герб та гімн України — спроба повернути собі електорат на півдні та сході України. Але таке можливе лише через те, що суспільство занадто слабке, щоб поставити людей з такими заявами на місце. Таку думку сказав в інтерв'ю Gazeta.ua директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

На кого розраховані подібні заяви?

- Це апеляція до вух людей старшого віку, які ще не змирилися з фактом існування незалежної України. І зрозуміло, що це для Сходу. Навіть невеликої його частини. У 2002 році ПР повністю забрала цей електорат у комуністів. Тепер вони намагаються надолужити втрачене.

Це не занадто для політтехнології?

- Комуністи говорять про зміну символів держави, бо ніхто не може дати їм здачі. Суспільство слабке і хворе. В кожному організмі при слабкості будь-яка болячка дає про себе знати. Тому вони на повному серйозі починають говорити про символіку, мову. Але чому ми дивуємось з комуністів? В назві Комуністична партія України справжнє тільки одне слово — "партія". Наші комуністи ніколи не приховували, що в них нема батьківщини. Це російські комуністи відмовились від інтернаціоналізму та активно вірять в державну РПЦ, але то комунізм з китайською специфікою — державний. У нас же дійсно радянські люди.

Чому комуністи можуть успішно користуватись такими старими і примітивними гаслами?

- Справа в тому, що ми маємо справу не стільки з нахабним розгулом пострадянського, скільки постмодерну — поєднанням непоєднаного. В жодній країні світу права рука олігархічного капіталізму не розказує про соціальну справедливість. Комуністи говорять про національну символіку, коли весь Київ обвішаний їх дорогими білбордами зі словами "назад до соціалізму". І ніхто не обурюється. Але ж це не значить, що населення Києва, Одеси чи Дніпропетровська таке тупе. Всі просто розуміють: по-перше, комуністи нахабно балуються перед виборами, по-друге, суспільство не може поставити їх на місце.

Коли ми позбавимось цього невеселого політичного постмодерну?

- У наступні два роки чуда не буде. Країна хворіє. Але прийде час, коли 20-літні хлопчики та дівчатка, яких не зможе асимілювати теперішній режим, відмовляться приймати правила гри. Вони не виграють чергові вибори. Ні, я про інше. Вони просто підуть у заперечення - запропонують інші правила для суспільства. Таке не можна передбачити, тому це стане для нас несподіванкою. Одним прекрасним ранком всі ці гасла — "подолаємо руїну","мертва стабільність", "повернемось до минулого" - стануть золою. Одного ж ранку обламалась вся радянська ідеологічна машина. Чому має вижити пострадянсько-постмодерна? Так буде, бо ні комуністи, ні люди Януковича не ведуть Україну в майбутнє. Те, що вони зараз роблять — побиття хворого. Їхня трагедія в одному — вони не можуть його добити.

Чи насправді можлива зміна символів?

- У нас олігархічна республіка. Віктор Янукович почав тиснути на демократію та олігархів. Це погано закінчиться і для Януковича, і для демократії, і для олігархів. Поки все погано тільки для демократії, бо вона повільно помирає. Але, по-перше, влада ще міцно контролюється сильною та жорстокою групою Януковича. По-друге, олігархи не мають нічого проти держави. Тому ніхто не зацікавлений в тому, аби її розірвати чи змінити національні символи.

ЦВК зафіксувала випадки реєстрації "клонів" на виборах до ВР

  • 10.08.12, 22:42
У ЦВК сподіваються, що на випадки "клонів" звернуть увагу правоохоронні органи. Фото: news.liga.net

Під час виборчої кампанії у народні депутати України 2012 р. зафіксовані старі технології, спрямовані на перешкоджання нормальному обранню кандидатів, зокрема реєстрація "клонів".

Про це журналістам заявив член ЦВК Михайло Охендовський.

"Із початку виборчого процесу до ЦВК надійшли документи від різних кандидатів у народні депутати України. Зокрема, ми звернули увагу на те, що на виборах 2012 р. робляться спроби поки що невстановленими особами використовувати печерну технологію - реєстрація так званих "клонів", - заявив Охендовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція подає в суд на ЦВК

За його словами, ця технологія має намір перешкодити нормальному процесу обирання кандидата.

Охендовський пояснив, що навмисно реєструються кандидати з аналогічними зі справжніми кандидатами прізвищами, іменами та інколи по батькові. Це, у свою чергу, може зашкодити виборцю обрати правильного кандидата.

Член ЦВК висловив сподівання, що на такі випадки звернуть увагу правоохоронні органи.

Захисники мови зберуться біля Українського дому 24 серпня.

  • 08.08.12, 22:13
Захисники української мови закликають всю національно-свідому громадськість зібратися в День Незалежності 24 серпня біля "Українського дому" в знак протесту проти підписання Віктором Януковичем мовного закону.

З таким закликом виступив один з активістів акції на захист української мови під "Українським домом" Роман Лапуда.

"Ми вважаємо за необхідне 24 серпня провести загальногромадянський з'їзд, закликаємо всіх небайдужих громадян, національно-свідомі громадські організації Україні до захисту української мови", - сказав він.
ЧИТАЙТЕ: Янукович підписав закон про мови

У свою чергу в коментарі журналістам інша активіста акції Ірина Бондар зазначила, що учасники акції не очікували, що Президент підпише цей закон, і все ж сподівалися, що він поважає українців і любить українську історію.

У Севастополі суд заборонив збирати підписи проти Януковича.

  • 06.08.12, 21:52
Суд у Севастополі заборонив встановлювати інформаційні намети Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Фото: 20minut.ua

Севастопольський апеляційний адміністративний суд на вимогу районної держадміністрації прийняв рішення про заборону встановлювати інформаційні намети Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

Про це повідомляє сайт "Батьківщини".

"Із другої спроби влада Ленінського району міста Севастополь домоглася заборони суду на проведення акції "Україна проти Януковича". Перед цим суд першої інстанції не виявив підстав для заборони мирного зібрання, яке планував організувати місцевий осередок "Батьківщини" в рамках акції "Україна проти Януковича", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Не погодившись із таким рішенням, Ленінська райдержадміністрація звернулася до Апеляційного суду. Вона мотивувала заборону на проведення акції неможливістю забезпечити громадський порядок під час її проведення.

"Апеляційний суд Севастополя вирішив: заборонити встановлювати інформаційні намети. При цьому він послався на Венеціанську комісію, висновки якої насправді не є джерелом права в Україні, та на курортний сезон, під час якого особовий склад міської міліції буцімто задіяний на заходах з профілактики злочинності в місцях відпочинку", - йдеться на сайті партії.

"У нас встановлюється кримінальна диктатура олігархів Януковича.

  • 05.08.12, 16:03
“Бютівці” готують акції у Києві та Харкові до річниці ув'язнення Тимошенко Фото: ua.golosua.com

За час, який Юлія Тимошенко перебувала за ґратами, в Україні посилився авторитарний режим і продовжується згортання свободи слова.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив "бютівець" Андрій Павловський, підводячи підсумки річниці ув'язнення екс-прем'єра.

"Безумовно, ми плануємо певні заходи, щоб у цю сумну дату звернути увагу суспільства на безпрєдєл, який продовжується уже рік. Невинну людину тримають в ув'язненні, але ми сподіваємося, що уже в серпні місяці буде рішення Європейського суду, який так само як і по Юрію Луценку визнає Тимошенко політично ув'язненою, а рішення судів вибірковим і несправедливим", - наголосив нардеп.

Також Павловський додав, що заходи до річниці готуються як у Києві, так і в Харкові.

Водночас, політик каже, що за час, який Тимошенко перебуває у тюрмі, українська влада й надалі розвиває в країні корупцію та встановлює тоталітаризм.

"Ми стали свідками того, що в країні згасають демократичні засади, посилюється авторитарний режим Януковича, який ігнорує правосуддя. Бо те, що відбувається у судах, правосуддям назвати ніяк не можна. Судді перетворились на таких заляканих істот, які штампують будь-які рішення, які їм надсилаються згори. Якщо таке жахіття сталося з Юлією Тимошенко, з Юрієм Луценком, іншими членами уряду, то можна собі уявити, який беспрєдєл чиниться щодо просто громадян України. В таких умовах влада вирішила, що їй можна все, тому, вони не зважають на будь-які зауваження. Тому вони не соромляться корупції і не дивно, що Янукович рахує, що він цар і бог на землі", - вважає Павловський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати Об'єднаної опозиції клятвено пообіцяли не виходити з неї

Політик також додав, що хамська поведінка стала звичною для простих людей збоку представників влади. Так, зокрема, він нагадав про брутальну поведінку охоронців одного з "регіоналів" щодо журналіста Мустафи Найема під час з'їзду партії.

"Я впевнений, що цьому хаму з Партії регіонів нічого не буде. У них запаморочення від успіху, і вони нічого крім силового тиску вулиці не розуміють. Вплинути на цю владу можна буде тільки 28 жовтня. Хоча зрозуміло, що будуть намагання сфальшувати вибори. Якщо громадяни будуть здатні захистити результат виборів, вимагати, щоб вони були чесними, як у 2004 році вийти на Майдан, тоді можна буде якимось чином вплинути на цю владу. А так у нас фактично встановлюється тоталітарний режим — кримінальна диктатура олігархів Януковича", - підсумував він.