Лідери церков закликали депутатів не спекулювати на святому.

  • 27.05.12, 19:36
Рада Церков написала звернення до спікера Верховної Ради Володимира Литвина і всіх народних депутатів щодо скандалу навколо законопроекту про мови.


УНІАН
Лідери церков на чолі з Філаретом і Володимиром закликали Раду згадати про єдність
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій висловлює стурбованість ситуацією, яка склалася у Верховній Раді через законопроект "Про засади державної мовної політики".


Про це йдеться у зверненні до голови Верховної Ради Володимира Литвина і народних депутатів Всеукраїнської Ради Церков, пише УНІАН.

"З прикрістю і сумом ми змушені констатувати, що кожного разу, перед важливими виборами у нашій державі деякі політики намагаються експлуатувати питання, які шкодять єдності українського народу та вносять розколи і замішання в суспільно-державний організм. Прикро, що предметом політичних маніпуляцій стають такі святі для державної самобутності і стабільності речі, як мова, історія та релігія", - йдеться у зверненні.

Члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій крім того висловлюють глибоке занепокоєння громадською напругою, що виникла навколо питання "життя нашої держави як функціонування мов та загроза сепаратизму".

Представники церков і релігійних організацій нагадують, що вони зверталися з цього приводу до громадськості та політичних діячів ще в 2006 році, і висловлює прикрість, що у 2012 році це доводиться робити знову.

"Мова – це дар Бога людям, - йдеться у зверненні ВРЦ до українського народу. - Її покликання – єднати, а не розділяти людей, допомагати взаємному порозумінню, а не сіяти ворожнечу. Переконані, що в нашій державі не повинно мати місця протиставлення мов одна одній".

Конституцією України не тільки закріплено державний статус української мови, але й закріплено обов'язок держави сприяти розвитку і функціонуванню російської та інших національних мов, зазначили церковники.

Вони звертають увагу на те, що їхні конфесії різними мовами й по-різному прославляють Бога та здійснюють своє служіння.

Керівники церков закликають весь український народ, без розрізнення на Схід і Захід, Центр, Північ і Південь до порозуміння та співпраці, до злагоди, єднання і консолідації у розбудові спільного дому – України.

Під зверненням підписалися, зокрема, голова патріарх Філарет, предстоятель УПЦ МП Володимир, верховний архієпископ УГКЦ кардинал Любомир Гузар, президент Всеукраїнського Союзу об'єднань євангельських християн баптистів В'ячеслав Нестерук, муфтій Духовного управління мусульман Криму Аблаєв Еміралі, головний рабин м. Києва та України Якоб Дов Блайх.

Україна обрала корейські електрички замість власних.

  • 27.05.12, 19:06
сьогодні, 18:01





Коментувати
Українські виробники не розуміють, чому влада купила корейські потяги. Адже потяги нашого виробництва і дешевші, і легші в обслуговуванні.

Киянин Олекса Шкатов часто їздить до рідного Харкова. Дотепер найзручніше було добиратись потягом. Як їздити тепер - не знає, вже одну поїздку скасував.

"Простих бюджетних поїздів тепер не залишилось. Тепер машиною їздити дешевше навіть удвох", — розповів Олекса Шкатов.

Укрзалізниця переписує графіки руху потягів. Протягом літа скасують чверть нічних маршрутів. Частково їх мають замінити швидкісні електрички Hyundai. Вже з понеділка вони їздитимуть з Києва до Харкова, Львова та Донецька. Ціни — значно вищі, але зате їхати швидше — кажуть в "Укрзалізниці".


"Якщо людині потрібно до Харкова за чотири з половиною години або до Львова за чотири години і п’ятдесят хвилин — поїде пасажир!" — каже начальник головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Олександр Іванько.

Втім, не всі готові переплачувати за швидкість, новий графік теж не надто зручний та й п’ять годин сидіти із двома сусідами обабіч — не вельми зручно. Обурені пасажири проявляють протестну активність — щоправда, поки у соцмережі. Ще до запуску потягів Hyundai там з’явились групи незгодних з нововведеннями. Одну з таких спільнот організував киянин Віктор Крук. Його регулярні поїздки між Києвом і Львовом будуть тепер або надто дорогі, або надто довгі.

"По суті, людям не залишили вибору — або їхати 12 годин вночі. або 5 годин — але дуже дорого", — каже Віктор Крук.

Поступово нові потяги з новими цінами витіснять старі. У Кабміні кажуть, довгий час залізничні квитки були "невиправдано збитковими».

"Усувати збитковість здорожчанням квитків не вихід", — сказав екс-міністр транспорту Йосип Вінський.

На його думку, на ринок залізничних перевезень слід допустити приватні компанії, тоді й ціни на квитки, за рахунок конкуренції, будуть невисокими.

"При нормальній системі організації пасажирського транспорту ціни будуть невисокі. Тому що в мене завжди є питання, чому потяг, який везе 500 людей — збитковий, а автобус, який везе 20 людей — прибутковий", — додав Йосип Вінський.

Незабаром усі 10 нових Hyundai мають вийти на українські маршрути. Для того, щоб їх придбати, Україна взяла міжнародний кредит, адже вартість одного корейського потяга — майже 30 мільйонів доларів. Слід зазначити, що поїзди такого ж класу роблять і в Україні.

"Не гірший за імпортні, але дешевший. Українські вагонобудівники переконують — їхня продукція задовольнить і пасажирів, і залізничників. Але чиновники вирішили по-своєму. Тож левову частку держзамовлення отримали іноземці", — розповів журналіст Максим Кукало.

На Крюківсьому вагонобудівному заводі дуже розраховували на держзамовленя до ЄВРО-2012, але чиновники віддали перевагу корейцям. Вітчизняний виробник отримав квоту лише на два потяга. Чому так сталось, на заводі не розуміють.

"За два корейських потяги можна купити три наших", — заявив президент ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" Володимир Приходько.

Один з цих поїздів уже ходить залізницею, інший — доробляють на заводі. Їхня швидкість — до 160 кілометрів за годину, всередині — кондиціонери, Wi-Fi, вакуумні туалети, біля кожного сидіння — розетка. Подбали і про зручності для машиністів.

"Тут є мікрохвильовка, у якій можна підігріти сніданок. Також холодильник для зберігання продуктів", — каже головний конструктор швидкісного потяга Георгій Ігнатов.

Окрім ціни, ще одна перевага, про яку говорять крюківські вагонобудівники — всі запчастини і ремонт в разі потреби будуть доступні за кілька годин, адже виробництво в Україні. Відповідно, й ціна на квитки для пасажирів була б дешевшою.

Віце-прем’єр Борис Колесніков каже, що не проти купувати українські поїзди, але в майбутньому.

"Коли цей потяг обкатають повністю, коли він відповідатиме параметрам, які висуває залізниця, ми із задоволенням ми купимо український потяг", — каже урядовець.

Він також пояснив, що крюківський завод не встиг представити свої поїзди до ЄВРО-2012, відтак перевагу віддали корейським потягам. На заводі ж заперечують, мовляв, Кабмін з самого початку попередив, що купить не більше двох потягів. То й зробили, скільки замовили. Грошей за цей контракт на заводі ще не бачили.

"В нас не повірили. Я не хочу зараз говорити на камеру, що сказав прем’єр-міністр. Він дуже образливо висловився щодо наших здібностей і можливостей і обмежився двома потягами. Добре, дякуємо. Якщо питання профінансують, як про це сказали прем’єр і Президент, то ми не лише зробимо, а й гроші отримаємо. А можемо ж зробити і не отримати", — сказав Володимир Приходько.

На Крюківському заводі сподіваються, що держава таки дасть замовлення на їхні нові електрички. Адже в планах влади за 4–5 років більшість звичних вагонів замінити саме такими — швидкісними, із сидячими місцями.

Ці покидьки винищили міліони людей в Росії.

  • 27.05.12, 00:05
447 евреев -- заняли из 556 руководящих постов во всех отраслях администрации в годы революции [Роберт Вильтон, англичанин, корреспондент газеты «Таймс»].
Из 371 евреев -- (причем 265 из них прибыли из Нью-Йорка) и 16 русских состоял правительственный аппарат в Петрограде [1919].ЦК ВКП большевиков (все евреи):

Троцкий (Бронштейн).
Ленин (Ульянов. Как минимум еврей по матери Бланк).
Зиновьев (Апфельбаум. Писал за Ленина работы и редактировал их).
Лурье (Ларин),
Крыленко (Кличка -- «Абрам», впоследствии нарком юстиции),
Луначарский (Баилих-Мандельштам),
Урицкий (Моисей Соломонович),
Володарский (Моисей Маркович Гольдштейн),
Каменев (Лев Борисович Розенфельд. Он муж сестры Троцкого и тоже редактор и ленинских работ).
Смидович (Смидович Петр Гермогенович).
Свердлов (Яков Михайлович Свердлов).
Ю. М. Стеклов (Овший Моисеевич Нахамкис)Председатель -- Ульянов-Ленин (полуеврей).
Комиссар иностранных дел: сначала Троцкий (еврей), потом Чичерин (полуеврей),
Комиссар по делам национальностей -- Джугашвили (грузин).
Председатель совета народного хозяйства -- Лурье (Ларин) -- еврей.
Комиссар по восстановлению -- Шлихтер (еврей),
Комиссар государственных земель -- Кауфман (еврей).
Комиссар государственного контроля -- Ландер (еврей).
Комиссар общественных работ -- В. Шмидт (еврей).
Комиссар по сельскому хозяйству -- Прошьян (армянский еврей).
Комиссар Армии и Флота -- Троцкий (еврей).
Комиссар социальной помощи -- Е. Лилина (Книгиссен) -- еврейка,
Комиссар образования -- Луначарский (Баилих) -- еврей,
Комиссар вероисповеданий -- Шпитцберг (еврей),
Комиссар внутренних дел -- Зиновьев (Апфельбаум) -- еврей,
Комиссар по финансам -- Исидор Гуковский (еврей),
Комиссар по делам выборов -- Урицкий (Моисей Соломонович, еврей).
Комиссар юстиции -- И. Штейнберг (еврей).
Комиссар по делам эвакуации -- Фенигштейн (еврей), его заместители -- Равич и Заславский -- оба евреи.

Опозиція заблокувала трибуну через законопроект про мови.

  • 25.05.12, 23:48
Після бійки кулаками не махають і в Раді не засідають. У п’ятницю парламент так і не запрацював. Опозиція ще з вечора заблокувала трибуну через законопроект про мови.


Керівники фракцій майже дві години радились у кабінеті спікера, але кожен залишився при своєму.

“Приводом для розблокування трибуни буде письмове погодження всіх керівників фракцій про те, що ми накладаємо мораторій на це питання до проведення політичних консультацій”, – розповів голова фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Кожем'якін

“Ми перебуваємо згідно регламенту в процесі розгляду даного законопроекту і повинні завершити цю процедуру, яка вона буде – покаже голосування в залі”, – заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Колесніченко каже, що йому погрожували
Автор скандального законопроекту про мови в український парламент прийшов у футболці з російським триколором. Вадим Колесніченко, який напередодні був чи не найактивнішим учасником бійки, каже – лише відбивався від опозиціонерів, які йому погрожували.

“Відкрито кричали й казали мені таке: ти труп, тобі залишилося жити 2 дні, ми тебе розіпнемо на березі”, – розповів народний депутат Вадим Колесніченко.

“Я стою і витягую Миколу Петрука і цей агент Кремля ззаду підійшов і почав мене десь шарпати і тоді вже ми почали з ним так би мовити двобій,”
– пояснює народний депутат України від фракції НУ-НС Іван Стойко.

БЮТівець Микола Петрук, якому під час сутички начебто кастетом розсікли голову, нині перебуває в лікарні – депутату наклали шви. За парламентську бійку одразу взялася міліція. Слідчі обстежили сесійну залу і вилучили відеоматеріали. У регламентному комітеті ради кажуть, жодних наслідків для депутатів це не матиме.

Чи буде покарання?
“Покарання нема, але розглядати ми будемо обов'язково різні предмети могли бути – хтось каже як ви кажете, хтось каже ключі, потім треба зясувати, чиї ключі були, чи були вони взагалі, опитати народних депутатів, які поруч були”, – голова регламентного комітету Верховної Ради Володимир Макеєнко.

Самопокарання для депутатів пропонує спікер Володимир Литвин.

“Верховна рада і парламентаризм в Украні остаточно зруйновані. І за нинішньої ситуації я пропонував політичне прийняти рішення саморозпуск та призначення дочасних виборів Верховної Ради України”, – вважає голова Верховної ради Володимир Литвин.

Опозиція заради дострокових виборів готова блокувати парламентську трибуну протягом місяця, аби дати привід президенту розпустити парламент. Водночас, у Партії регіонів пропозицію Литвина вважають піаром.

Колесніченко прийшов у Раду в провокаційній футболці.

  • 25.05.12, 23:42
Депутат виглядає доволі добре.

Жорстоко побитий Вадим Колесніченко (саме так учора відгукувалася про нього прес-служба Партії регіонів) прийшов на засідання Верховної Ради в провокаційній футболці - "Велике російське слово", із портретом Олександра Пушкіна.

Варто зазначити, що, незважаючи на вчорашнє побиття, виглядає Колесніченко доволі добре.

Нагадаємо, сьогодні опозиція заблокувала роботу парламенту після бійки в четвер, коли більшість намагалася ухвалити закон про регіональні мови.

Наразі засідання Верховної Ради так і не почалося.

Фото: http://nbnews.com.ua

Регіонал облаштував собі на Трухановому острові"приймальню"

  • 24.05.12, 21:46
У будинку раніше була радіомайстерня Київського річпорту. Зараз у ньому живе народний депутат, а сам будинок коштує 13 млн. дол.


Гроші
Розкішний маєток на пляжі - громадська приймальня нардепа
Унікальний будинок на березі Дніпра, на заповідному Трухановому острові у курортному серці Києва, виявився громадською приймальнею народного депутат від ПР Дмитра Шенцева.


Програма "Гроші" вирішила з'ясувати, що насправді маскують за депутатською вивіскою, та спромоглась від виглядом представників вигаданого олігарха, начебто зацікавленого у купівлі маєтку, потрапити всередину вілли.

За словами київських старожилів, у будинку раніше була радіомайстерня київського річпорту. Звідси у післявоєнні часи справді координували судохідство акваторією Києва. Зараз же, як виявляється, будинок посеред центрального київського пляжу виставлено на продаж, і він вважається одним із найдорожчих у Києві. Ріелтор повідомила, що у будинку наразі живе народний депутат, а сам будинок коштує 13 мільйонів доларів.

Журналісти назвалися помічниками зацікавленого у купівлі будинку мільйонера у призначений час приїхали на зустріч.

Сходами із натурального мармуру багатих покупців провели по всіх кімнатах. Будинок на пляжі має навіть газ – трубу спеціально для нього протягнули з іншого берега Дніпра. Також є ліфт, чотири спальні, більярдна, тренажерна та гімнастична зали. ВІП-радіорубка також огороджена колючим дротом, аби не заважали курортники, що засмагають за парканом.

Звісно, узаконити жилу п'ятиповерхівку посеред пляжу неможливо. Тому за документами радіорубку перетворили на яхтклуб.

Журналісти безліч разів намагалися поговорити із самим Шенцевим, і нарешті він узяв слухавку. Але почувши питання про віллу, він попросив зателефонувати за годину. Але ні за годину, ні пізніше, народний обранець із журналістами спілкуватися не наважився.Рада на пляжі



Читайте також:

Хто боїться сланцевого газу?

  • 23.05.12, 22:00
О попытках помешать добыче сланцевого газа в Европе пишет Игор Янке в польской газете Rzeczpospolita. Приводим перевод публикации ниже.

Фото: www.strefabiznesu.dziennikwschodni.pl


В ближайшее время Европейский парламент рассмотрит два чрезвычайно важных отчета, касающихся темы сланцевого газа. Первый, посвященный аспектам влияния на окружающую среду, подготовил Богуслав Соник (Bogusaw Sonik), второй, о промышленных, энергетических и прочих аспектах добычи нефти и газа из сланцев, - представительница Греции Ники Тзцавела.

Проекты обоих отчетов выглядят для нас положительно, но борьба за их окончательное звучание в комиссиях Европарламента будет наверняка очень жесткой. В игру входят огромные интересы.

"Россияне обеспокоены, какое влияние в долговременной перспективе будет иметь появление в Польше нового газа, ведь это заблокирует их деятельность на этом рынке", - считает депутат Европарламента от партии "Право и Справедливость" (PiS) Конрад Шиманьский (Konrad Szymaski), представитель фракции "Европейские консерваторы и реформаторы" по вопросам сланцевого газа.

Подобным образом видит ситуацию Павел Залевский (Pawe Zalewski), евродепутат от партии "Гражданская платформа" (PO).

"Если Польша станет в плане газа самодостаточной, это поставит под вопрос дальнейшее существование механизма, с помощью которого Россия выстраивает свою позицию в Центральной Европе", - говорит он.

Богуслав Соник обращает внимание, что в обсуждении вопроса принимает участие много политиков, не имеющих понятия, как выглядит добыча газа из сланцев, а при этом они запугивают граждан, изображая мрачные сценарии.

Читайте: Путин готов принять вызов сланцевого газа


Борьба за сланцевый газ переходит на новый этап. После Франции возможность добычи газа из нетрадиционных источников заблокировали Болгария, Румыния и Чехия. (Чехия пока ввела временный мораторий.) Как же случилось, что государства, которые хотели получить независимость от основного поставщика энергоресурсов, и которым требуются импульсы для развития, сами решили отказаться от разработки такого сырья, из которого извлекают огромную выгоду, например, Соединенные Штаты?


В Польше выдано 109 лицензий на добычу


Фото: http://www.ekonomia24.pl

На Газпром трудятся лоббинговые агентства и крупные PR-компании. То, что российский гигант прямым и косвенным образом поддерживает различные экологические организации, очень беспокоящиеся о том, что будет с нашей окружающей средой, а в особенности с водой, если начнет применяться метод гидравлического разрыва пластов – это секрет полишинеля.

Наиболее показателен здесь пример Болгарии. Два года назад у руководства этой страны, практически полностью зависящей от российского газа, оказалось правительство, одним из приоритетов которого было обеспечение энергетической безопасности. Министром, отвечающим за энергетику, стал ярый сторонник разведки и добычи сланцевого газа. Сейчас в Болгарии введен запрет на ведение любого рода исследования сланцев, а министру пришлось покинуть свой пост. Почему это произошло?

Читайте: Посол США: сланцевый газ ослабит зависимость Украины от России


Против сланцевого газа была проведена очень интенсивная, тщательно подготовленная кампания. Появилось множество статей о вреде бурений, масса историй о том, как мощные американские бурильные машины уничтожат прекрасные поля и деревни. Сильный упор делался на антиамериканских мотивах. Во многих болгарских городах одновременно прошли демонстрации экологов. Манифестации были яркими и отлично подготовленными, их подробно освещали СМИ.

Фото: EPA/UPG


К акции протеста подключились даже бизнесмены. Так совпало, что это были именно те бизнесмены, которые ведут дела с Россией. Протестные акции против добычи сланцевого газа в Болгарии прошли также во многих городах Западной Европы, где решили высказаться болгарские иммигранты, взволнованные перспективой экологической угрозы для своей страны.

Статьи про эти протесты появились в европейской прессе и в социальных сетях. Анонс демонстрации появился даже на сайте CNN, и этот текст порекомендовало в своем Твиттере 6 тысяч человек. Акция была устроена с большим размахом и очень четко проведена. И она дала 100-процентный результат.

Во Франции лоббированием занимались компании, связанные с атомной энергетикой, для которых иные источники энергии представляли бы опасность. В стране, в которой работает около 70 атомных реакторов, экологи испугались сланцевого газа. Немецкое лобби зеленого бизнеса заказывало отчеты, представлявшие устрашающие картины того, как будет выглядеть мир, если газ начнут добывать из сланцев, а немецкие социалисты продвигали отчеты в Европейском парламенте.

На прошедшей неделе о методах добычи сланцевого газа начали негативно высказываться два немецких министра: экономики и охраны окружающей среды. Европейская комиссия в настоящий момент работает над юридическими рычагами, которые смогут оказать влияние на добычу газа из нетрадиционных источников. Давление "антисланцевого" лобби усиливается. Первые, пока еще локальные протесты, начинают разгораться и в Польше.

Конрад Шиманьский, однако, обращает внимание на иную проблему.

"Нам в Польше стоит бояться не российского лоббирования, а неработоспособности собственного государства и неподготовленности польского права. Процесс получения концессий на добычу обжалован в Суде Европейского союза, налоги и сборы не утверждены, система разрешений и контроля настолько сложна и раздроблена, что она может стать реальным препятствием для эффективной реализации инвестиций, которым нужен хороший темп. Я не вижу также стратегического мышления о коммерциализации этого газа. Ведь его нужно поместить на рынок, поставить на электростанции, химические предприятия или экспортировать", - говорит Шиманьский.

Перевод ИноСМИ

Перед підвищенням тарифів треба з'ясувати, скільки вкрали.

  • 22.05.12, 19:07
Коментувати
Друкована версія
Поділитись





Дмитро Чубенко: в разі здорожчання тарифів для населення в країні почнеться "криза неплатежів". Фото: jkg-portal.com.ua

Перш ніж підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги, потрібно з'ясувати, скільки коштів у теплоенергетиці розкрадають.

Про це на круглому столі Українського союзу промисловців і підприємців заявив радник голови КМДА з питань енергоефективності Дмитро Чубенко.

Експерт наголосив, що Верховна Рада має прийняти проект закону "Про єдину державну систему моніторингу виробництва, транспортування, споживання і сплату за енергоресурси".

Національна академія наук під головуванням академіка Бориса Патона вже прийняла відповідну резолюцію.

"Проект цього закону знаходиться у Верховній Раді вже п'ять років. А от Росія з 1 січня цього року прийняла такий закон за розробкою українських фахівців. Він передбачає, що кожен кіловат, кожен "куб" енергоресурсу, який виник на території України, відслідковують від початку його виникнення до кінцевого споживача, і потім простежують зворотній шлях коштів. Бо різниця між цими цифрами зараз може відрізнятися в 4-5 разів. Мається на увазі нечиста моральна бізнес-складова, коли збільшується, накручується і немає чіткого обліку", - зазначив Чубенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна майже на чверть скоротила імпорт газу

"Після прийняття цього закону, система працюватиме таким чином, що кожен українець з інтернету дізнається, скільки коштів в теплоенергетиці розкрадалося", - підкреслив енергетик.

Він застеріг, що в разі здорожчання тарифів для населення в країні почнеться "криза неплатежів".

"Людина не зможе заплатити за ті послуги, які вона споживає. Тим паче, у нас не може бути так, як у Німеччині, коли тамтешній житель скоріше помиється під легким душем, аніж прийме ванну. Та й то, поки намилюватиметься, відключить воду", - вважає Чубенко.

Класик Анатолій Дімаров не прийняв нагороду з рук Януковича.

  • 22.05.12, 19:00
Фото: dt.ua/
"Не можу прийняти орден "Ярослава Мудрого" з двох причин. Письменник повинен перебувати в опозиції до будь-якої влади, якою б вона не була. І сприймати урядову нагороду, як спробу його підкупити. Тим більше не можу прийняти нагороду з з рук людей, які штовхають мою Україну у прірву", - значиться в заяві

Письменник Анатолій Дімаров відмовився від Ордену Ярослава Мудрого 4 ступеня. Про це кореспонденту Gazeta.ua під час телефонної розмови розповіла його дружина Євдокія Несторівна.

"Мій чоловік відмовився від цієї нагороди, бо він — справжній українець. Він переконаний, що письменник повинен бути в опозиції до влади. Свою позицію міняти він не збирається", - сказала вона.

"Ми разом з сином просили його не відмовлятися. Казали: "Тебе ж не влада нагороджує, а люди, які вирішили відзначити твою творчість. Тим більше, що своєю відмовою підведеш людей, які вибивали цю нагороду". Він відповів: "Тих людей я попереджав. Казав, що ніяких державних нагород мені не треба. Тепер це їхній клопіт". Анатолій Андрійович не приймав нагород від жодної влади. Він вважає, що звання Героя можна отримати лише за якийсь вчинок. Якось казав мені: "Під час війни ми разом з двома хлопцями організували партизанський загін. От це можна назвати вчинком", - додала Євдокія Нестерівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леся Воронина відмовилася від президентської премії через політику влади

Заяву Анатолія Дімарова про відмову від нагороди оприлюднив письменник Володимир Яворівський.

"Не можу прийняти орден "Ярослава Мудрого" з двох причин. Письменник повинен перебувати в опозиції до будь-якої влади, якою б вона не була. І сприймати урядову нагороду, як спробу його підкупити. Тим більше не можу прийняти нагороду з з рук людей, які штовхають мою Україну у прірву", - значиться в заяві.

Внизу Анатолій Андрійович поставив дату, підпис і відбиток пальця правої руки.

Нагадаємо, що 17 травня президент Віктор Янукович нагородив Анатолія Дімарова орденом князя Ярослава мудрого за "значний особистий вклад в розвиток національної літератури, вагомі творчі досягнення, багаторічну плідну діяльність".

Анатолій Дімаров — лауреат Шевченківської премії. Народився 5 травня 1922 року у Миргороді. Автор романів "Його сім'я", "Ідол", "І будуть люди", "Біль і гнів", "Сільські історії", "Містечкові історії".

Хорошковський розповів, коли для населення піднімуть тарифи.

  • 21.05.12, 21:49
Перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час зустрічі з місією МВФ під керівництвом Кріса Джарвіса заявив, що Україна буде вводити збільшення тарифів на енергоносії для населення після розробки програми адресної допомоги незахищеним верствам населення та застосування енергозберігаючих технологій.

Під час розмови Хорошковський спершу привітав Кріса Джарвіса із призначенням на посаду керівника місії МВФ в Україні та висловив сподівання на успішність подальшої співпраці, - йдеться у повідомленні прес-службі першого віце-прем'єра.

Обговорюючи внутрішньоекономічну ситуацію в Україні, перший віце-прем’єр-міністр наголосив на стабільності національної валюти, нормальному функціонуванні банківської системи та покращенні фіскальної політики.

"Спочатку ми опрацюємо застосування енергозберігаючих технологій, розробимо систему адресної соціальної допомоги, і після цього підійдемо до питання підняття тарифів до економічно обґрунтованого рівня", - зазначив Хорошковський.

Щодо розвитку відносин між Україною та МВФ, Хорошковський зазначив, що сторони мають рухатись шляхом економічної співпраці, зокрема, відновлення програми stand by.